Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Modern háziasszony

106 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sokáig nem ettem majonézt, nagyon ódzkodtam tőle. Aztán egyszercsak ettem. Nem emlékszem, hol, mikor, hogy, de aztán elkezdtem készíteni kukoricasalátát. Valamiért azt gondoltam, hogy ha teszek bele mást is, sajtot és hagymát, talán még ízletesebb lesz. És az lett. A sajt a majonéztől picit…..
A sógornőm nagyon szereti a szűzérmét, gyakran jár érte a piacra, és alkalmanként nekünk is hoz. Most is ez történt. Van bevált receptem hozzá, de most nem kívántam a mustárt, ezért másképp készítettem el. Nagyon finom lett, petrezselymes krumplival tálaltam. Egyszerűen és villámgyorsan…..
Egy nagy családi összejövetelen ettem először ilyen tésztasalátát, a sógorom nővére hozta. Abban nem virsli, hanem füstölt hús volt, úgy is nagyon finom volt. Mivel én szilveszterre készítettem, virslit tettem bele füstölt hús helyett. Mit ne mondjak, nagyon ízletes lett. Ebből a receptből 5-6 adag…..
Nálunk nincs karácsony bejglik nélkül. Nagyon sokáig cukrászdában szereztem be a őket. A mákosat és a diósat is. Olyan 7-8 évvel ezelőtt azonban úgy döntöttem, én fogom sütni a bejgliket, ugyanis a cukrászdában olyan drága lett, hogy hiába voltak nagyon finomak, sajnáltam rájuk a pénzt. Főzni-sütni…..
Beköszöntött a gesztenye szezonja, és nálunk asztalra kerülnek a gesztenyés ételek. Van muffinunk, levesünk és narancsos gesztenyegolyónk, és most már van keksztekercsünk is. Nagyon finom őszi-téli desszert, jól érződik benne a gesztenye íze, de megvan a keksztekercs jellege ízben és formában is.…..
Az Instán jött szembe néhány hete, és most jött el az idő, hogy el is készítsem. Igazából csak egy kis kézügyesség kell hozzá, egyáltalán nem nehéz megcsinálni. Amolyan mindenki kedvence, hiszen nutella van benne. Azt meg majdnem mindenki szereti. Hozzávalók: leveles tészta nutella 1…..
Nekem nagyon tetszenek a kuglófok, szép a formájuk, porcukorral hintve vagy mázzal leöntve igen mutatósak. De a családunkban nem volt szokás kuglófot készíteni, én is csak most kezdtem el, mert végre lett formám: születésnapomra kaptam. Persze vehettem volna magamnak is korábban, de mindig kiment a…..
Anyukám szokott húsos káposztát főzni, de mi messze vagyunk, ezért elkértem tőle a receptet, és elkezdtem én is készíteni, hogy ne csak akkor együk, ha hozzájuk megyünk. Mifelénk ezt az ételt inkább csak télen főzik. De mivel a hozzávalók az év bármely szakában kaphatóak, bármikor elkészíthető. Nem…..
Modern háziasszony Marhahúsleves 2023.10.16 07:40:50
Ha valaki igazán finom marhahúslevest szeretne készíteni, kövesse ezt a receptet! Szakácstól kaptam. Történt ugyanis, hogy az unokaöcsém megnősült, házat vett, és elmentünk hozzájuk vendégségbe. Olyan isteni marhahúslevest főzött nekünk a felesége, hogy ihaj. Nem véletlen, hiszen szakács. Nyilván…..
A szilvakrémleves elkészítése nem igazán bonyolult, nagyjából 30 perc alatt megvan. És akár melegében is ehetjük, hiszen nemcsak hidegen, hűtőből kivéve ízletes, hanem melegen is nagyon finom. Így aztán egy hűvös őszi napon is nagyon jól tud esni. Hozzávalók: 1 kg szilva + pár darab…..
Aki szereti a fahéjat, az mindenképp süsse meg a fahéjas fátyolkalácsot! Nagyon finom, enyhén foszlós, és természetesen isteni az illata. Mi almaszósszal ettük először, aztán kipróbáltuk lekvárral és aztán vajazva is, mindenhogy nagyon kellemes volt. Nem mondom, hogy könnyű elkészíteni, de ősszel…..
Az étel ihletadója egy istagramos videó volt, csak változtattam rajta. Nagyon finom könnyű kis reggeli, és 20 perc alatt megvan. Csak összedobjuk a hozzávalókat, betoljuk a sütőbe, és amíg mi zuhanyozunk, felöltözünk, el is készül. Aki szereti a tojásos ételeket, feltétlen próbálja…..
Eperszezonban mi mással készítenénk süteményt, mint eperrel. Bár aranyáron adják, ehhez a nasihoz csak 250 gramm kell belőle. A zabpehelylisztre meg kötelezően esett a választásom, átmenetileg hanyagolnom kell a hagyományos búzalisztet. Meg a cukrot is. Éppen ezért én eritrittel készítettem el ezt a…..
Kisebb egészségügyi probléma miatt változtatnom kellett a sütési szokásomon, ezért sütőzacskóban készítettem el az ételt, mert így nem kell zsiradékot hozzáadni, hanem a hús saját zsírjában sül meg. Igaz, a fotón szalonna is van a csirkén: a férjem nem rajong a csirkéért, ezért az övét egy csík…..
Modern háziasszony Cézár saláta 2023.03.01 16:05:00
A Cézár salátáról, hangozzék bármily furcsán, mindig azt hittem, hogy iszonyat nehéz elkészíteni, legfőképp az öntetet gondoltam bonyolultnak. Az üzletekben kapható Cézár öntettől pedig valamiért ódzkodtam. Így én mindig étteremben vagy onnan rendelve ettem. Van egy étteremlánc, ahol isteni finom a…..
Nagyon kedvelem a gesztenyét, így novemberben sütni is szoktunk. Általában november elsején jön meg a kedvünk hozzá, ugyanis a a temető bejáratánál, ahol mécsest szoktunk gyújtani, mindig van egy sült gesztenye árus. Idén nem azonban nem vettünk tőle gesztenyét, mert túl drágának találtuk, de más…..
Elvileg októberig tart a cukkini szezonja, gondoltam, bemutatok egy viszonylag egyszerű cukkinis receptet, azért is, mert a cukkini nagyon egészséges és finom. Én nemrég kettő nagyot is kaptam belőle a férjem egyik kollegájától, az egyiket kirántottam, a másikból tócsnit készítettem,…..
Két hónapja nem tettem fel receptet, mert ezt az időszakot egyedül töltöttem, és nem volt nagy kedvem sütni-főzni, újdonságokat kipróbálni, mert nem volt kivel megosztani. Most viszont már itthon van a férjem, és mert tudtam, hogy augusztus 20-án esni fog nálunk, nem lehet szabadtéri programot…..
A szüleim kertjében két szép cseresznyefa is van, kaptam tőlük bőven a termésből. így esett a választásom erre a pitére, amit egész gyorsan el lehet készíteni, de legalább olyan gyorsan el is fogy. Jó sok cseresznye kerül bele, lehet élvezni a gyümölcsöt benne. Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg…..
Modern háziasszony Lángos 2022.06.07 06:45:25
Nagyon sokat dolgozom Budapesten élő külföldiekkel, és szinte mindegyikük megismer ideköltözésük után három magyar dolgot: pálinka, gulyás és lángos. Általában meg is kedvelik ezeket, és én se ismerek olyan embert, aki ne szeretné a lángost. Ehhez képest idén nyáron készítettem először, ez pedig…..
Meleg, forró nyár eleji napokra javaslom ezt a finom hideg, főzés nélkül készülő eperkrémlevest. És még vagyonokat se kell fizetni érte, 400-450 gramm eper elég hozzá, négy adag így is megvan belőle. A feltét lehet bármi, ami kedvünkre való: tejszínhab, vaníliás fagyi, mentalevél, reszelt csoki,…..
Végtelenül egyszerű elkészíteni ezt a selymes, lágy csokis desszertet, gondolkodtam is, hogy bemutassam-e, de mivel mindjárt Húsvét, arra jutottam, hogy jól jöhet azoknak, akik nem nagy konyhatündérek, de szeretnének valami finom édességet tenni az ünnepi asztalra. Nagyon jól tud esni egy szimpla…..
Nem ismerek olyan embert, aki nem szereti a pizzát. Mivel mi is kedveljük, a boltik meg nem túl finomak, a rendelés drága, és mire kihozzák, kihűl a pizza, elkezdtem magam készíteni. Nagyon hamar megvan, annyi csak, hogy nem kör alakú, hanem tepsiben sül. így aztán téglalap alakúra szeljük, nem…..
Karácsony első napján készítettem el ezt az ételt ebédre, nagyon finom volt. Mivel december 23-án még dolgoztam, olyan ételt akartam, ami különleges, de nem igényel nagy energiabefektetést. Ezért esett a választásom erre a fűszeres, baconbe tekert karajra. Nemcsak frissen, napok múltán is ízletes…..
Akár karácsony másnapjára is elkészíthetjük ezt a finom levest, a gesztenye ugyanis jól illik az ünnephez. De bármely hideg őszi vagy még hidegebb téli napon jóleshet. Sokféle feltét passzol hozzá, szeletelt mandula, apróra vágott sült gesztenye vagy rumba áztatott mazsola, no meg tejszínhab. Igen,…..