Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fairplay50

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi években durván elszálltak a magyar albérletárak (igen, tudjuk, ezek jellemzően bérlemények), elsősorban Budapesten találkozhatunk horror árakkal. A Street Press térképre tette Európa elszálló árait, merthogy nemcsak hazánkban, hanem Európa-szerte magas árakkal…..
fairplay50 2016.12.17 20:08:35
@Modor Tibi: Akár Németországba, akár Írországban 6-900 EUR környékén van belvárosi 2 hálószobás lakás. És ezen senkinek nem kell osztozkodni. Ja persze nem minimálbéres takarítókra gondolok, de a havi normál mérnöki fizetés 30 %-a sem megy el a bérletre.
Látták mit művel ez a multi? Akciókat hirdet. Például most éppen lazacot akciózik. Norvég lazacot. Hát mi mást. Az egész ország hadban áll Norvégiával, erre az Auchan Dolchstoss-t követ el a magyar emberek ellen. Az Auchan azt hiszi kigúnyolhatja a magyar embereket azzal, hogy…..
  Hat külföldi és két Egyesült Arab Emírségek-beli állampolgárt ítéltek 8-12 hónapos börtönbüntetésre, amiért egy viccesnek szánt videót forgattak le Dubaj fiataljainak kultúrájáról – olvasható a BBC honlapján. A fiatalokat azért találták bűnösnek, mert a…..
TComment Rossz neked, ha letolsz 2013.12.18 06:34:04
Magyarországon a törvény azokat védi, akik a belső sávban félemlítik meg a többi közlekedőt. Elég, ezen változtatni kell. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
fairplay50 2013.12.18 20:57:29
@bambanő: Általában sajnos igazad van. Ugyanakkor azt se felejtsd, hogy hogy a Metro-ban azért van ne köpködni tilos tábla is, valamint az utakon (amik tényleg grandiózusak) számtalan helyen fényképezik az összes áthaladó autót. Minden esetre én is úgy látom, hogy komoly bajban lesz (van) az öreg kontinens.
Egeret szült a Kúria - röviden ezt történt hétfőn, miután a testület jogegységi döntésében kimondta, van olyan, hogy devizahitel. Miklós barátommal úgy döntöttünk, hogy közösen merengünk egyet ezen a híren, részint mert mindketten írtunk már a témáról, részint mert…..
Vigyázat csalok, mondta mindig Rodolfó, aki a TV hőskorában, a fekete-fehér képernyőkön keresztül igyekezett a bűvész mesterséget közismertté tenni. Jóindulatú figyelmeztetése az új médium, az Internet korában némi átértelmezéssel ma nagyon is aktuális: Vigyázat!…..
fairplay50 2013.11.09 10:40:41
A másik oldal szereplőjeként érintettként mondok most véleményt, az Első Magyar Internet Szaknévsor Kft. egyik tulajdonosaként. Sajnos mi is folyamatosan szembesülünk az ilyen elfogadhatatlan, piacromboló átveréses gyakorlattal. Meglepő ugyanakkor, hogy sokan csak akkor kapnak észbe, amikor már késő és az ilyen-olyan szaknévsornak nevezett csaló cégek lehúzták őket. Érdekes módon, azt látjuk, hogy a megtévesztetteknek fogalmuk sincs kivel, milyen céggel és miről szóló szerződést kötöttek. Naponta több a fenti eset miatt született email-t kapunk, amiben nálunk reklamálnak, mivel ugye ők úgy tudják, hogy a szaknévsorral, vagy a yellowpages-el kötöttek szerződést, tehát nekünk írnak. Sajnos a mai napig nem volt képes semelyik kormányzat megszüntetni/jogilag kellő módon szabályozni ezeket a jelenségeket, de ugye ilyen a hírhedt termékbemutatós üzlet is, amit most végre talán megfelelő keretek közé szorítanak. Azért az nagyon meglepő számunkra, hogy a mai ínséges időkben felelős cégvezetők hogyan képesek egy telefon beszélgetést követő kp-s számlát futárnak kifizetni mindenféle szerződés és teljesítés ismerete nélkül. Két kattintással meg lehetne bizonyosodni az adott cégről, hiszen az ilyen üzleti gyakorlatot folytató cégek (ál)weboldalain semmiféle elérhetőség (cím, telefonszám, stb.) nem szerepel. És további egy kattintással megtalálható az immár 17 éves cégünk által üzemeltetett www.yellowpages.hu vagy www.szaknevsor.hu oldal, ahol világosan látható hogy a cég alapadatai ingyenes regisztrálhatóak oldalainkra. Mi csak a további esetleges plusz szolgáltatások megrendelése esetén kérünk pénzt, természetesen szerződéssel és átutalásos számlával. Az már csak hab a tortán, hogy a nálunk jelenlévő cégek adatai szerződésünk alapján bekerülnek a két nagy mobiltelefonos navigációt gyártó cég (Route 66, Nokia) POI-ai közé is, lévén cégünk azok egyetlen magyarországi hivatalos POI szolgáltató partnere.
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
fairplay50 2013.03.16 19:53:31
Gergő még épp időben érkezett édesanyjához, hogy megfékezze a túlzott számítógépjavítást. A 20 ezer forintos vírusírtás után további 40 ezres, enyhén túlárazott javításra beszélte volna rá a szakember a hozzá nem értő ügyfelet: Bizonyára mindenkinél felmerült…..
fairplay50 2013.01.31 19:40:02
@Tarkumi: Egyetértek. Bizony mi is számtalanszor találkozunk azzal, amikor a magánügyfél (mi elsősorban cégeknek dolgozunk) nem érti miért is kerülne a gép normális újratelepítése minimum 20 eFt-ba. És ilyenkor jön a szokásos duma, hogy a szomszéd fia majd megoldja. Számtalanszor ezután mégis csak megjelent nálunk, hogy most már teljes a káosz, mindene elveszett stb. Igen, a tudást meg kell fizetni. Ma csak a szakmai szinten tartás évente majd 1 M Ft-ba kerül fejenként. Egyébként a 20 eFt + ÁFA/gép rendberakás sem túl gáz, hiszen kiment a helyszínre. A DVD csere viszont tiszta lehúzás, nyilván az árban benne lett volna, hogy megtört windows-t is kell telepíteni, mert gondolom a felhasználónak nem volt jogtiszta szoftvere. Na mi ezért nem foglalkozunk magán kuncsaftokkal ha egy mód van rá. Nem is értem egyébként, hogy a mosógép szerelőnek miért is fizetik ki szó nélkül a 6-8 eFt-os kiszállási díjat, majd a durván 10 eFt-os óradíjat az emberek, és mindezt természetesen zsebbe. Vírusirtó ügyben pedig a MS Securyt Essentials tökéletes megoldás és teljesen ingyenes. Persze elvárja a jogtiszta oprendszert. :(
fairplay50 2013.01.31 20:01:40
@Fenimore: Van, van, csak sajnos pont az ilyen "ingyenes" rendberakók rakják tele mindenféle szeméttel a gépet Azután megy a csodálkozás a különféle felnyíló reklámablakok miatt. Semmi nincs ingyen, csodák nincsenek.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
„Az adófizetők is lázadhatnának a harminc évesen is az ő pénzükön lézengő, ingyenélő egyetemisták ellen” – ez is egy gyakran visszatérő, ám pillanatok alatt megcáfolható gondolat a kormány által szított lejáratókampányból. Az állami finanszírozás nem vehető…..
fairplay50 2013.01.12 17:50:22
@Bambano: Nem igen hiszem amit írtál. Amikor az "átkosban" én jártam egyetemre, nem szabadon választottad h melyik tárgyat mikor veszed fel és mikor vizsgázol. Az adott félévben ha nem tudtad megcsinálni akkor annyi. Ja és volt két db pótvizsga lehetőség, majd egy harmadik utolsó rektori engedéllyel. És ha nincs meg akkor hess madár. Azt már nem is emelem ki, hogy az első 3 félévben maximálva volt az UV-k száma is. Arról nem is beszélve, hogy gyakjegy hiányában helyből buktad a félévet, semmiből nem is mehettél vizsgázni.
fairplay50 2013.01.12 18:12:45
@Bambano: Akkor te bizonyára nem az "átkosban" tanultál. Akkor ha nem vizsgáztál le egy adott félévben az (egyébként már a beiratkozáskor) összes tárgyból, akkor buktad a félévet is.
A felsőoktatási keretszámok tervbe vett csökkentésének egyértelmű nyertese Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akinek a plágiumszagú szakdolgozatáról a reflektorfény a lázadozó diákokra terelődött. A NOL stábja a parlamentben forgatott, és kormánypárti képviselőket…..
Véget ért az idei X-Faktor egyik különversenye, hogy Malek Miklós szavaival éljünk, Jimmy fia Krisztián a hangokkal vívott hősies küzdelem végén a fater szellemét megidézve távozott a műsorból, amiben tényleg most énekelt a legjobban egyébként. Jó, Jimmy Még nem veszíthetek…..
Van már legalább 10 éve, hogy a hajnalban Hévízre induló buszon a sofőr röhögve mondta az arcomba: te vagy az egyetlen utas, aki teljes árú jeggyel utazik. Tökig tele volt az Ikarus, szinte kizárólag kemény munkában megőszült idős honfitársainkkal. Rákérdeztem, mennyi a…..
Az önkormányzati adósságállomány nagyjából felének átvállalását Kósa Lajos úgy értelmezi, hogy most az állam baromira jó fej. Egyébként Lajos pontosan kicsoda is ezen a meccsen? Ő magát egyértelműen csatárnak tartja, de legalábbis a hetes számot íratná a hátára,…..
fairplay50 2012.10.31 08:07:04
Mielőtt tényleg mindenki elkezdené sajnálni a bankokat érdemes elolvasni a ma reggel érkezett email-t:

Az ERSTE BANK HUNGARY ZRT. a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvényben előírt tájékoztatási kötelezettségének eleget téve, ezúton tájékoztatja Önt, hogy a Bankszámlavezetés és betéti ügyeletek ÁSZF Mikrovállalatok részére 5.2.3.a) 3., valamint az Üzleti Bankkártya ÁSZF Mikrovállalatok részére 11.3.a) 3. bekezdése alapján a Bank a Mikrovállalati Pénzforgalmi Hirdetményben (200 millió forintnál alacsonyabb éves nettó árbevételű vállalkozások, mikrovállalatok részére) közzétett egyes bankszámlavezetési és pénzforgalmi díjait 2013. január 1-jei hatállyal módosítja. A módosítás oka a jogszabályban előírt közterhek miatti banki költségek emelkedése.

Tehát szó sincs arról, hogy simán lenyelnék a rájuk rótt plusz terheket! Egyszerűen átterhelik egyrészről a vállalkozásokra, másrészről a lakosságra. Ugyanúgy, ahogy a Telkók(lerek) tették júliustól.

Magyarán semmi gond, fizetünk egy kicsit több adót (pl. tranzakciós adó, stb.)és a fentiek szerint kifizetjük a multikra kirótt terheket is. CSAK ne az lenne a hivatalos kommunikáció, hogy a lakosságot és a (kis)vállalkozásokat nem érintik a különféle sarcok kivetése.

Ha egyébként olyan nagyon rosszul menne a bankoknak akkor Csányi elvtárs mi a fenéből él és virul mind a mai napig?
A fideszes Rogán Antal, Babák Mihály és Kapus Krisztián szombaton benyújtott egy módosító javaslatot a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényhez. A módosítás értelmében a harmadik országbeli (vagyis EU-n kívüli) emberek…..
Sziasztok!   Én, mint designer és kreatív vezető mindig figyelemmel kísérem a piacon jelenlévő cégek arculatváltását, vagy enteriőr design változásait. Az egyik mobilszolgáltató a közelmúltban enteriőr dizájnt váltott az üzleteiben. Nagyon tetszik az új belső tér,…..
fairplay50 2012.10.22 11:21:09
@GiaMarie: Hát, az ilyen alkalmazott jelöltnek minek is adnának ruhapénzt? Azért, hogy ha meggondolja magát egy hét múlva -mert dolgoznia is kell esetleg-, és elmenjen? Az egyébként fel sem merül, hogy abból lehet megélni amit a partner kifizet? Ha az nem elég plusz juttatásra, akkor nincs mit tenni. Egyébként pedig gondolom senki nem mondta, hogy ott kell dolgoznod, válassz más jobban fizető és könnyebben végezhető munkát, bizonyára könnyen találsz helyet néhány diplomával, nyelvtudással és széleskörű tapasztalattal.
fairplay50 2012.10.22 12:44:40
@Andriana44: De bizony éppen hogy itt élek. Egyébként írtam én olyat, hogy feltétlen itthon kell a tehetséges fiataloknak munkát vállalni? Sőt, határozott véleményem, hogy jelen helyzetben inkább menjenek világot látni/tapasztalni. Sajnos a világ más részeiben sokkal jobban megbecsülik azokat, akik tényleg tudnak és akarnak dolgozni. Ezzel persze nem azt mondom, hogy a magyar munkáltatók nem ezt tennék ha volna rá lehetőségük, de sajnos a legtöbb KKV örül ha valahogy megél. Na éppen ezt a helyzetet használják ki a multik itthon. És mondok is egy példát: az egyik multinál dolgozó több nyelven beszélő "munkaerő" betanított munkásként (értsd két hónap IT tanfolyam után) diploma nélkül is kap durván 300 ezer forintos fizetést, ami ugye egyébként havi fél millióba "fáj" a multinak. Ha ugyanezt a munkakört betöltve akár csak Németországban dolgozna, akkor a bruttó munkabére több mint kétszer annyi lenne és ugyanannak a multinak is a duplájába "fájna". Na ez az ami nincsen rendjén. Arról ne is beszéljünk, hogy egy magyar kisvállalkozásnak gyakorlatilag sajnos esélye sincs ilyen szintű bért kifizetni, kivéve ha a néhány az aktuális hatalom által preferált vállalkozás közé tartozik. A diploma kérdésre visszatérve, nem feltétlenül szükséges azt a megfelelő demonstrálható tudás és gyakorlat simán helyettesítheti. Ezt bizony a multik is régen megtanulták. A nyelvtudást viszont semmi nem helyettesítheti sajna. :(
"Én egyébként azt gondolom, hogy az LMP-nek egy olyan politikai stratégiát kell követnie, ami világossá teszi, hogy a kormányt le kell váltani. Tehát ez a nulladik pont. Ebben mindenki egyetért. A következő dolog az, hogy egy olyan kormányváltásban vagyunk érdekeltek, egyszerűen…..
A Postán kívül kinek jó a sárga csekk? Mindig kitör a parasztlázadás, ha egy-egy szolgáltató fölszámolja költségeit azoknak, akik sárga csekken, a postán fizetik be a szolgáltatási díjakat. Pedig ha ingyenes marad a sárga csekk, akkor helyettük is fizetnek azok, akik utalnak,…..
fairplay50 2012.10.15 19:17:06
@inebhedj - szerintem:
"Csekket szintén nem lehet átutalással, illetve postán bankkártyával fizetni."
Ez a mondat elég komoly tájékozatlanságodról tanúskodik. A csekken szerepel a kibocsájtó cég bankszámla száma, ergo természetesen oda lehet utalni is. Egyébként a legtöbb online banki felületen van is ilyen menüpont, mármint sárga csekk utalása, hogy a tájékozatlan a c sekk adatait bemásolva tudja elindítani annak kifizetését, az ÁTUTALÁS.
Mivel még mindig nem igazán vagyok gépközelben, másképpen szólva kicsit el vagyok havazva, ráadásnak még jogász sem vagyok, kíváncsian figyeltem az elmúlt napokban a tervezett hírközlési törvénymódosítással kapcsolatos híreket. Eleinte azt kezdtem gondolni, csak én olvastam…..
fairplay50 2012.10.08 20:21:08
Az most is így van, hogy a fogyasztóra nézve hátrányos módosítás esetén joga van a fogyasztónak (előfizetőnek) felmondania a szerződését, még akkor is, ha van hűségnyilatkozata. Igen, az új előfizetők esetén lehet mint mondtam spec. csomagot csinálni, ami olcsóbb e-számla és átutalásos fizetés esetén. De a régi előfizetőknél a csekkes befizetés díja már mint az előző példában is írtam, tetemes költséggé növekedett. A mi tapasztalatunk szerint, a csekkes előfizetők 20 %-a tért át e-számlára és átutalásra úgy, hogy gyakorlatilag 1 éves csekkes befizetés költségét oda adtuk kedvezményként, 5 % továbbra is ragaszkodott a papír alapú számlára de vállalta az átutalást. A maradék egyszerűen nem érdekelte a kedvezmény ellenére sem, hiszen nem neki kerül pénzbe a papír alapú számla nyomtatása, kézbesítése és a csekkes befizetés díja.

Arról ne is beszéljünk, hogy a legutóbbi ötletelés szerint a készpénz befizetés (csekkes)büntető tranzakciós adóval sújtják, amit a posta nem terhelhet át a befizetőre, hiszen (elmondásuk szerint) ők nem állnak üzleti kapcsolatban a befizetővel, így azt is a szolgálatatóra terhelik. Ez megint növeli a szolgáltató költségeit.

Ja és még valami. Ne az 5-10 nagy multi-ra gondoljunk, hanem az országban lévő majd 2000 kisebb (10-1000 ügyfél) internet szolgáltatóra. Őket ez bizony nagyon érzékenyen érinti.
"neked adom a lányom kezét, meg a fele királyságom" - Orbán Viktor Ángyán József újra borít. Egy előadáson, ahol a földpályázatokról beszélt, egyenesen a miniszterelnök szűk családi köréről állított dolgokat. Nézzük sorjában, mi történt.Fejér megyében három nagyobb…..
fairplay50 2012.10.06 13:21:16
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Hithű FIDESZ hívőknek (így neked is) figyelmedbe ajánlom Mikszáth Kálmán Beszterce ostroma című művét. Abban például a következő örök érvényű gondolatot olvashatod: „Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.”

Egyébként, de tényleg, ugye nem gondolod komolyan, hogy az olyan érvelés, miszerint nem tilos ez vagy az (pl. hülyének lenni sem, mint annó nagy gondolkodónk SL is megmondta) kellő súlyú lenne?

Azt se felejtsük el, hogy Ángyán József egy másik nyilatkozatában jelezte, hogy kiadták rá a kilövési engedélyt. Egy jogállamban, ha a hatalom úgy érzi, hogy róla és funkcionáriusairól hazugságot állítanak, akkor a független bíróság segítségével kérnek elégtételt. Most vajon miért nem történik meg ilyen jellegű számonkérés? Talán mégis csak van abban valami amit Ángyán állít?

Arról pedig ne nagyon beszéljünk, hogy Ángyán valamiféle liberális bolsevik lenne.