Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomchy

0 bejegyzést írt és 1369 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy észak angliai, pontosabban durhami illetőségű házaspár eléggé meglepődött, amikor a postás egy levelet dobott be hozzájuk. Ugyanis a levél egy olyan címzett nevére jött, aki valószínűleg egykor a házuk tulajdonosa volt, de még soha nem hallottak róla. A meglepődésük tovább nőtt, amikor…..
Tomchy 2023.09.26 07:40:58
@Sidaries: És akkor még nem is jutott eszünkbe olyan, mint a
Miért
Állunk
Vazze??? :)

Komolyan, ma 5 percig álltam egy, az állomás melletti átjáróban, és közben néztem, hogy jobbról behúz előttem egy vonat az állomásra, megáll a kitérővágyányon, és várja, hogy a szemből érkező szerelvény is befusson az állomásra, majd leszállnak a leszállók, felszállnak a felszállók, integetnek az anyukák, tesznek-vesznek a vasutasok, majd szép komótosan elindul...
Bocsi, szétOFFoltam.

13500 GBP egy DeLorean-ért? Az csak kicsit több mint 6M Ft. Nem is lenne most rossz ár érte! :D
A nyári ismétlőválogatások után itt a vadonatúj Napi érdekes! 1893. Brisbane, Queen Street, Ausztrália. A brisbane-i árvíz idején..
Mivel nem nagyon volt más választásom, rendeltem néhány alkatrészt a blokkhoz, a holland Tomoshop.nl oldalról. Nem olcsó, bár nem is eszméletlenül drága a bolt - de hát egyáltalán örülni kell, hogy egyáltalán lehet kapni cuccot Tomoshoz. 2019 elején ugyanis csődbe  ment a (már egy ideje egyébként is…..
Felszakadozó felhőzet egy éppen elvonult hidegfront után Dévaványa közelében Azt hiszem, felesleges is mondanom, hogy a turisták, kirándulók számára az időjárás a legfontosabb tényező, amikor arról dönt, elindul-e egy hosszabb vagy rövidebb útra a természetben. Manapság már nagyon sok időjárási…..
1986. április 26-án nagy erejű robbanás rázta meg a csernobili V. I. Lenin Atomerőmű IV-es reaktorát. A tető lángra kapott, mely miatt kihívták a tűzoltókat. Ezt, valamint az utána következő eseményeket ismerjük. A tévében (vagy streamingen) már háromszor dolgozták fel a közelmúltban tragédia…..
Nem tudom, ki hogy van vele, nekem a kültéri talajmunka sosem ment igazán. Építeni, főképp fából mindig szerettem, de az ehhez általában szükséges alapok kivitelezése, az ásás/lapátolás, meg persze a betonozás sosem ment igazán. Eleve a talaj időnként nagyon barátságtalanul kemény, köves, miegymás…..
Tomchy 2021.10.05 12:18:35
@zczap: Hát nem tudom. Pár éve az asszony feleslegesnek ítélt 12 db 2,5 m-es beton szőlőkarót, amik darabonként jó 80 cm-re voltak leásva. Másfeles kötöződrótot feszítettek, stabilan álltak. Pár napig néztem, aztán kipróbáltam az elsőt... ásás nélkül egy délelőtt alatt kaptam ki az összeset, különösebb megerőltetés nélkül. A homok azért szerintem nem a legideálisabb közege ennek a csavarnak
Ez egy extrém rövid posztocska lesz. Az apropója az elmúlt időszakban a szembe szomszédságban végzett néhány asztaloskodásom. Ugyebár itt arról van szó, hogy a szükséges faanyagot általában előkészítem, leszabom, csiszolom, aztán az építés napján átviszem a szomszédba. Vele együtt a szükséges…..
Ez megint csak egy olyan történet lesz, ami a végkifejlet előtt véget ér, mert a bemutatott projekt még nem fejeződött be. De, ahogy szoktam, itt is megígérem, hogy ha tényleg elkészül, bemutatom azt is majd. Ha el nem felejtem.....
Itt a blogon már több alkalommal írtunk a modern, vizes bázisú, pontosabban vízzel hígítható festékek otthoni használatáról. Ezeknek több előnyük is van a hagyományos, észteres, lakkbenzin vagy épp nitro hígítású festékekkel szemben. Egyrészt a hígítók (bármilyen!) manapság igen drágák már, márpedig…..
Tomchy 2021.04.23 07:37:48
@Amator: Az ötlet remek, de érdekelne a gyakorlat. Hogy tudod kivitelezni a teljes légmentességet?
1880. A British Museum munkatársai antik görög műtárgyakat gyűjtenek be Szicíliában. A Concordia-templom végül nem fért be a múzeum egyik ajtaján sem. A Temze-parti szeméttelepről olasz nacionalisták mentették meg az épületet, és kövenként, bőröndökben csempészték haza, pizzasütéshez használható…..
A világsztárokról sokan hiszik, hogy kizárólag a legdrágább luxusautókkal furikáznak. Okkal, hiszen elég csak egy pillantást vetnünk Kylie Jenner, Cardi B, Schwarzenegger vagy Cristiano Ronaldo autógyűjteményére. Vannak azonban sztárok, akiknek autói sokkal szerényebbek, mint azt gondolnánk.…..
A Munkára, harcra kész mozgalom, avagy röviden MHK egy elvileg önkéntesen szerveződő tömegsport tevékenység volt a szocialista Magyarországon. Az ötvenes években százezrek sportoltak napi vagy heti rendszerességgel, kinevelte a világ legjobb távfutóját, egy csokit is itt hagyott örökül, ám…..
Tomchy 2021.03.11 11:16:21
@MIG-31: Anno Moldova könyvében olvastam, hogy a kamionosok a Rába kamiont is "Ede"-nek hívták a gyárigazgató után, egészen addig, míg az egyik sofőr ki nem írta egy lerohadt példány szélvédőjére, hogy "Ede beteg, szállodába mentem", amiért pár óra múlva rendőrök vitték el a sofőrt... :)
1893. A világ akkori legnagyobb óriáskereke a chicagói világkiállításon. A 80 méter átmérőjű látványosság 36 kabinjában összesen 2160 látogatót tudott szállítani..
Tomchy 2021.02.15 12:12:46
@omron: Az urbán legendárium szerint volt egy toronydaru-kezelő srác, aki a főnökségének elfelejtette megemlíteni, hogy a hobbiját tekintve bázisugró, és a toronyba a liftet is csak a reggeli felfelé vezető útra kívánja igénybe venni. Másnap már nem engedték fel a darura...
Nem tudom, a nyájas olvasóközönség járt-e az elmúlt évben lapszabászat, vagy épp szerelvénybolt felé. Ha igen, akkor tapasztalhatta, hogy bizony az aktuális inflációt kiszámolók kosarában többek között bútorlap sem igen van. Jómagam most már csak alkalomszerűen, ritkán csinálok egy-egy bútort, és…..
Ha a két világháború közötti éttermi gasztronómiára gondolunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az előkelő úri közönség által látogatott túldíszített éttermek világa volt. Pedig ott volt még a tabáni kiskocsmák utánozhatatlan miliője, a legszegényebbeknek pedig Róbert bácsi ingyenkonyhája is (amit…..
Tomchy 2020.12.18 11:04:47
@5valve: Hát, ebből az irányból is érdekes lehet, hogy hogy jutottak el épp a Bábolnai Mezőgazdasági Kombináthoz.

- Halló, mr. Kádár? Roland McDonald vagyok, szívesen nyitnánk egy új éttermet az Önök gyönyörű országának fővárosában, hogy is hívják, Bukarest? Budapest? Na, mindegy, szóval nyitnánk ott egy éttermet.
- Rendben, nem bánom, remélem lesz az étlapon krumplileves is. Hívják fel Gipsz Jakabot a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinátnál, Ő majd tud segíteni.
- Mi van??????? :D :D :D
Már az I. világháború idején is foglalkoztatta a hadseregek vezetőit, hogy hogyan tudnák minél jobban álcázni a hadihajóikat, hogy azok hatékonyabban tudjanak szerepelni a harctéren. A II. világháborúban egy holland hajó személyzete tökéletesre fejlesztette a rejtőzködést: a hajójukat egy szigetnek…..
1918. Az amerikai USS Fanning romboló által elfogott német U-58 tengeralattjáró tisztjei és legénysége megérkeznek a Fort McPherson-i (Georgia, USA) fogolytáborba..
Tomchy 2020.09.13 13:30:15
@lutria: Elnézve az állagát, szerintem már a sokadik bukfenc után érkezett.

Az utolsó képhez: a Brit-Francia közös gyártmányú Concorde neve e-vel a végén, franciás stílusban íródik. Az angolok ebben hamar beadták a derekukat...
Húsz évvel ezelőtt, 2000 augusztus 12-én (helyi idő szerint 11 óra 28 perckor) döbbenetes katasztrófa történt az észak-európai Barrents tengeren: egy hadgyakorlat közben (a partoktól alig 140 km-re): váratlanul robbanások rázták meg a világ legnagyobb és legmodernebb atommeghajtású…..
1910. Sinbiciklik. Pellston, Michigan, Egyesült Államok..
Tomchy 2020.03.01 12:57:06
1899. Az utolsó fojtószékes (garrote) kivégzés egyike az Egyesült Államok által elfoglalt Puerto Ricóban. 1898-ban Spanyolország a spanyol-amerikai háború veszteseként kénytelen volt megválni a szigettől. Azóta az Egyesült Államok birtoka. A szigetlakók 1917-ben, az első világháború idején kapták…..
Tomchy 2020.01.12 23:24:42
@J.László: A Világ nem elég c. James Bond filmben is használtak egyet
www.youtube.com/watch?v=Pov2ZtgO_r4
Régóta gyűjtögetem a képeket a gyárról, és mivel nem akartam ezt az évet lezárás nélkül hagyni, ezért laza négy óra alatt összerendeztem őket, és most felrakom az egészet ide. Szép zárása az évnek, jó nézelődést! Elég nagy, 105 képes anyagról van szó, Lehet, hogy némelyik már volt a blogon, de a…..
Ez most megint nem lesz egy népszerű bejegyzés, mert nem lesz teli képekkel meg technikai leírásokkal. Sebaj. Mostanában ritkán járok ki a műhelybe, mert időm sem nagyon van rá, meg a mínusz fokokat sem szeretem, és (főleg) mert nem tartok a közepén semmilyen munkálatnak. A Verhovetta jól működik,…..
Lazarbibi TOP 10 időgép 2019.09.20 23:00:03
Többször lerágott csont, de még mindig folyamatosan gyártják az időutazós filmeket. Soha nem unja meg a nagyérdemű, állandóan eladható kategória. Az időgép a mozgókép „édestestvére". Mindkettő 1895-ben született, H. G. Wells is ekkor írta meg korszakalkotó regényét, és sikerének köszönthetően az…..