Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomchy

0 bejegyzést írt és 1357 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1880. A British Museum munkatársai antik görög műtárgyakat gyűjtenek be Szicíliában. A Concordia-templom végül nem fért be a múzeum egyik ajtaján sem. A Temze-parti szeméttelepről olasz nacionalisták mentették meg az épületet, és kövenként, bőröndökben csempészték haza, pizzasütéshez használható…..
A világsztárokról sokan hiszik, hogy kizárólag a legdrágább luxusautókkal furikáznak. Okkal, hiszen elég csak egy pillantást vetnünk Kylie Jenner, Cardi B, Schwarzenegger vagy Cristiano Ronaldo autógyűjteményére. Vannak azonban sztárok, akiknek autói sokkal szerényebbek, mint azt gondolnánk.…..
A Munkára, harcra kész mozgalom, avagy röviden MHK egy elvileg önkéntesen szerveződő tömegsport tevékenység volt a szocialista Magyarországon. Az ötvenes években százezrek sportoltak napi vagy heti rendszerességgel, kinevelte a világ legjobb távfutóját, egy csokit is itt hagyott örökül, ám…..
Tomchy 2021.03.11 11:16:21
@MIG-31: Anno Moldova könyvében olvastam, hogy a kamionosok a Rába kamiont is "Ede"-nek hívták a gyárigazgató után, egészen addig, míg az egyik sofőr ki nem írta egy lerohadt példány szélvédőjére, hogy "Ede beteg, szállodába mentem", amiért pár óra múlva rendőrök vitték el a sofőrt... :)
1893. A világ akkori legnagyobb óriáskereke a chicagói világkiállításon. A 80 méter átmérőjű látványosság 36 kabinjában összesen 2160 látogatót tudott szállítani..
Tomchy 2021.02.15 12:12:46
@omron: Az urbán legendárium szerint volt egy toronydaru-kezelő srác, aki a főnökségének elfelejtette megemlíteni, hogy a hobbiját tekintve bázisugró, és a toronyba a liftet is csak a reggeli felfelé vezető útra kívánja igénybe venni. Másnap már nem engedték fel a darura...
Nem tudom, a nyájas olvasóközönség járt-e az elmúlt évben lapszabászat, vagy épp szerelvénybolt felé. Ha igen, akkor tapasztalhatta, hogy bizony az aktuális inflációt kiszámolók kosarában többek között bútorlap sem igen van. Jómagam most már csak alkalomszerűen, ritkán csinálok egy-egy bútort, és…..
Ha a két világháború közötti éttermi gasztronómiára gondolunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az előkelő úri közönség által látogatott túldíszített éttermek világa volt. Pedig ott volt még a tabáni kiskocsmák utánozhatatlan miliője, a legszegényebbeknek pedig Róbert bácsi ingyenkonyhája is (amit…..
Tomchy 2020.12.18 11:04:47
@5valve: Hát, ebből az irányból is érdekes lehet, hogy hogy jutottak el épp a Bábolnai Mezőgazdasági Kombináthoz.

- Halló, mr. Kádár? Roland McDonald vagyok, szívesen nyitnánk egy új éttermet az Önök gyönyörű országának fővárosában, hogy is hívják, Bukarest? Budapest? Na, mindegy, szóval nyitnánk ott egy éttermet.
- Rendben, nem bánom, remélem lesz az étlapon krumplileves is. Hívják fel Gipsz Jakabot a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinátnál, Ő majd tud segíteni.
- Mi van??????? :D :D :D
Már az I. világháború idején is foglalkoztatta a hadseregek vezetőit, hogy hogyan tudnák minél jobban álcázni a hadihajóikat, hogy azok hatékonyabban tudjanak szerepelni a harctéren. A II. világháborúban egy holland hajó személyzete tökéletesre fejlesztette a rejtőzködést: a hajójukat egy szigetnek…..
1918. Az amerikai USS Fanning romboló által elfogott német U-58 tengeralattjáró tisztjei és legénysége megérkeznek a Fort McPherson-i (Georgia, USA) fogolytáborba..
Tomchy 2020.09.13 13:30:15
@lutria: Elnézve az állagát, szerintem már a sokadik bukfenc után érkezett.

Az utolsó képhez: a Brit-Francia közös gyártmányú Concorde neve e-vel a végén, franciás stílusban íródik. Az angolok ebben hamar beadták a derekukat...
Húsz évvel ezelőtt, 2000 augusztus 12-én (helyi idő szerint 11 óra 28 perckor) döbbenetes katasztrófa történt az észak-európai Barrents tengeren: egy hadgyakorlat közben (a partoktól alig 140 km-re): váratlanul robbanások rázták meg a világ legnagyobb és legmodernebb atommeghajtású…..
1910. Sinbiciklik. Pellston, Michigan, Egyesült Államok..
Tomchy 2020.03.01 12:57:06
Luc Besson filmklasszikusa immár több, mint két évtizede teszi élvezetessé filmezős estéinket. Ha éppen vetítik valamelyik csatornán, azonnal oda kapcsolunk, s ha tehetjük, visszanézzük az elejétől. Jómagam is nagy kedvelője vagyok AZ ÖTÖDIK ELEM című filmnek, azonban nem ismerek nagyobb rajongót az…..
1899. Az utolsó fojtószékes (garrote) kivégzés egyike az Egyesült Államok által elfoglalt Puerto Ricóban. 1898-ban Spanyolország a spanyol-amerikai háború veszteseként kénytelen volt megválni a szigettől. Azóta az Egyesült Államok birtoka. A szigetlakók 1917-ben, az első világháború idején kapták…..
Tomchy 2020.01.12 23:24:42
@J.László: A Világ nem elég c. James Bond filmben is használtak egyet
www.youtube.com/watch?v=Pov2ZtgO_r4
Régóta gyűjtögetem a képeket a gyárról, és mivel nem akartam ezt az évet lezárás nélkül hagyni, ezért laza négy óra alatt összerendeztem őket, és most felrakom az egészet ide. Szép zárása az évnek, jó nézelődést! Elég nagy, 105 képes anyagról van szó, Lehet, hogy némelyik már volt a blogon, de a…..
Ez most megint nem lesz egy népszerű bejegyzés, mert nem lesz teli képekkel meg technikai leírásokkal. Sebaj. Mostanában ritkán járok ki a műhelybe, mert időm sem nagyon van rá, meg a mínusz fokokat sem szeretem, és (főleg) mert nem tartok a közepén semmilyen munkálatnak. A Verhovetta jól működik,…..
Lazarbibi TOP 10 időgép 2019.09.20 23:00:03
Többször lerágott csont, de még mindig folyamatosan gyártják az időutazós filmeket. Soha nem unja meg a nagyérdemű, állandóan eladható kategória. Az időgép a mozgókép „édestestvére". Mindkettő 1895-ben született, H. G. Wells is ekkor írta meg korszakalkotó regényét, és sikerének köszönthetően az…..
Az MTI Fotóarchívumával közösen indított sorozatunk Színes mindennapok címmel 1958-től minden évet érintve igyekszik bemutatni a magyar mindennapokat sosem látott archív, színes felvételeken. A legutolsó bejegyzésünk a sorban 1970-ig jutott, ma a következő két évet érintjük. 1971. január 18. A…..
Élet egy Deloreannel Sok kép 2019.03.27 10:00:00
Már terveztem egy ideje egy ilyen bejegyzést is, ami csak képekből áll. Elvégre a blogon eddig még nem is írtam a Deloreantulajdonosság legjobb részéről, arról, amikor csak bámulod ezt a gyönyörű tárgyat, amit DMC-12-nek hívnak.  ..
1900. Svéd postás téli öltözete az északi vidékekre..
Tomchy 2019.01.27 15:26:10
@RTB: Vesd össze ezzel:

:)

www.youtube.com/watch?v=-yTlVynqv6s
Lassan-lassan 25 évesek lesznek azok a filmek, amik először szerepeltek e "rég volt, de igaz is volt" topfilmes visszatekintő-sorozatban, hiszen immáron negyedjére sorakozik fel húsz két évtizedes film, amik méltán készültek el. Nem oly erős merítés, mint három vagy egy éve, de a két évvel…..
1906. A San Franciscó-i földrengés után készült egyetlen eredetileg színes képsor..
Tomchy 2018.11.19 12:35:44
@Ződ2000: A Függetlenség napjában leginkább kényszerből volt sok a CGI, ugyanis az alkotók nem voltak hajlandóak kivenni a sztoriból minden hivatkozást az 51-es körzetre vonatkozóan, és emiatt a légierő kihátrált a film szponzorálásából. Emiatt van, hogy az összes repülős jelenetben csak F-18-asok repülnek, minden más tipus csak statikus díszlet.
Vannak pro és kontra érvek a gipszkarton kapcsán, hogy pontosan miért döntöttünk mellette, arról korábban már írtam. Végre eljutottunk odáig, hogy a tervezett két szakasz egyike elkészült, így már vannak személyes tapasztalataim a kivitelezésről...
Cogito ergo bumm Spada 1000 2018.10.26 20:56:19
Kistraktorral a hegyen...
Tomchy 2018.10.27 10:24:50
Tomchy 2018.10.27 11:06:30
@baowah: ó, egy jó kis scrambler, de kéne :)
Fotó: Tóth Zoltán, Hypnotic.hu Honnan tudod, hogy a Hangyász van kész, nem a tulaj? Az autós projekt nem olyan triviálisan egyszerű ám, mint megmászni a Himaláját. Ott egyszerre csak elfogy fölfelé a hegy, és amikor a semmibe lendíted a csákányt, tudod, hogy megjöttél. Nem így a motorsportban. Ha…..
KultúrSokk New York, New York 2018.10.11 01:30:21
Minden bizonnyal New York a világ egyik legnépszerűbb filmforgatási helyszíne, biztos vagyok benne, hogy kapásból fel tudnánk sorolni jó pár filmet, amely ott játszódik. A következőkben különböző kategóriák szerint készült egy összeállítás, amely az ezerarcú New Yorknak csupán kicsiny részletét…..
Élet egy Deloreannel Ezmiez? 2018.09.03 10:00:00
Van ez a kép, amiből akár egy pénteki bejegyzés is lehetne, ha tudnám, hogy mi van rajta, de mivel csak tippem van, ezért inkább megy hétfőre, aztán hátha valaki okosabb lesz. Mire lett volna ez való? Azt írják, hogy az amerikai lámpák európai szabványnak való megfeleltetése miatt lett volna ez…..