Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mignone Manó

32 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mignone Manó süt Rózsafánk 2019.07.28 13:00:54
Most, hogy végre lediplomáztam, és diplomás munkanélküli lettem, úgy érzem elérkezett az idő, hogy visszatérjek a blogoláshoz. Már csak azért is, mert a sütögetés megnyugtat, még ha nem is feltétlenül rendelkezem mestercukrász végzettséggel. Bár az álláshirdetéseket böngészve azzal talán jobban…..
Mignone Manó 2019.07.30 04:41:44
@vakegér II:

1. Szerintem te félreérted a blogom jellegét, ugyanis ez egy PRÓBA volt, első próbálkozás, tehát nekem nem az volt a célom, hogy elsőre tökéletes legyen, hanem az, hogy valósághűen bemutassam, milyen bonyolult elkészíteni adott receptet. Magyarországon ez a műfaj nem ismert annyira, de ajánlom, hogy böngéssz kicsit a neten.
2. Igen, rájöttem, hogy nem jó a recept, többek között az volt a célom, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy random receptek alapján sütni nem mindig kifizetődő. De szerintem azért ez kicsit is intelligensebb olvasóknak lejött.
3. Elég frusztrált lehetsz, ha feljössz másik ember blogjára, aminek az alap koncepcióját sem érted, kritizálod, majd pedig a saját blogodat reklámozod. Sajnos erre jobb szót nem találok, minthogy szánalmas.
Különös mérföldkőhöz érkeztem, ugyanis mindig is ki akartam próbálni valamilyen süteményport. Tudjátok, létezik muffinpor, előre bekevert torta port, palacsinta por. És persze gofri por is létezik. Igazából az foglalkoztatott szívem legmélyebb bugyraiban, hogy milyen a teljesen homemade, házi…..
El sem hiszem, hogy elérkezett ez a pillanat az életembe. Végre lehetőségem adódott elkészíteni életem első croissantját. Még akkor is, ha a "croissantját" szó elég hülyén néz ki leírva. És nem véletlenül esett erre a péksüteményre a választásom. Egyik este sétáltam fel a metrófeljárón, és…..
Ha összehoz minket valakivel a sors, akivel együtt tölthetjük a szerda esténket, akkor fokozottan ajánlom ezt a desszertet a közös romantikázáshoz. A mandulakrémes kehely ugyanis tökéletes kísérője a Netflix and chill nevezetű időtöltésnek. If you know what I mean. A zöld szín ne riasszon el senkit,…..
Végre rászántam magamat, hogy kipróbáljam azt a palacsinta receptet, amit egy durumlisztes zacskó hátoldalán vettem észre. Természetesen azonnal felkeltette az figyelmemet, mert imádom a palacsintákat. Kicsit kezdek is zavarba jönni, hogy rövidéletű blogomon arányaiban milyen sok palacsinta recept…..
Eddigi első és egyetlen Vlog videóm! Erről nem is mondanék sok mindent, a videó tartalma magáért beszél. Jó szórakozást kíván hozzá a Magyar Mennydörgő! (A videó a saját véleményemet tartalmazza. Vitára nyitott vagyok, SŐT kérném is, hogy akár egyetértetek, akár nem írjátok le ti is a saját…..
"Sült tejbegríz? Milyen az?" Merült fel a kérdés a barátomban, mivel még korábban soha sem hallott róla. "Hát, olyan mint a sima tejbegríz, csak megsütve, tudod..." Feleltem én, és úgy döntöttem, hogy megpróbálkozok az elkészítésével, hogy elkápráztassam tejbegríz készítő tehetségemmel. Még anyukám…..
Mignone Manó süt Citromos Torta 2019.03.03 13:35:47
Az Egyesült Államokban eléggé felkapott Iced Lemon Loaf Cake-et próbáltam megcsinálni otthon  az interneten fellelhető homemade verziók alapján. Mivel az eredeti Starbucksos süteményt sajnos még nem kóstoltam, így fogalmam sincs, az milyen lehet. Viszont így házilag elkészítve istenire sikerült az…..
Úgy éreztem, hogy eljött az idő, hogy leteszteljem azt a narancsos palacsinta receptet, amit a neten szörfözve találtam. Nem szó szerint szörfözve, de ez most mellékes.  A lényeg, hogy megcsináltam, amit meg kellett tennem, fogtam a lisztet, a cukrot, margarint, a szódabikarbónát, az ételfestéket…..
Ki tudja mióta porosodik a polcomon a Beke Csilla által összeállított Különleges muffinok című könyvem, pedig már vagy ezerszer ki akartam próbálni a benne szereplő recepteket. Valahogyan mindig is lenyűgöztek a kreatív képek a különböző ízű és dekorációjú muffinokról. Nem tudom, hogy időm és…..
Mignone Manó süt Almás Kalács 2019.02.06 11:55:21
Sikerült elkészítenem életem első fonott kalácsát, amiért most eléggé büszkének érzem magam. A kalács rengeteg dolgot szimbolizál, ezért is döntöttem úgy, hogy muszáj próbát tennem vele, és szerintem ezt a bizonyos próbát sikerült is kiállnom. Azonban mielőtt kitérnék ennek a csodának a…..
Figyelem, a bejegyzés termékmegjelenítést tartalmaz. de nem reklám céljából, csak a kíváncsiságom vezérelt. A továbbiakban nem általános tényeket közlök, hanem a személyes véleményemet fogom kifejezésre juttatni. Mivel napi szinten cardio edzésekkel vezetem le a stresszt, muszáj rengeteg fehérjét…..
Most, hogy végre feltámadtam hamvaimból, és visszatértem a Pokolból, - azaz véget ért nagyjából a vizsgaidőszakom (már csak 1 vizsgám van hátra) - újult erővel csaphatok bele a lecsóba, már ami a blogomat illeti. Bár a lecsót hanyagolnám, ha nem gond, mert egyrészt mindig 5 napig ég tőle a gyomrom,…..
A Játék Neve: Föld Olyan, mintha 2018.12.31 15:14:22
Balázs hazaért a tüntetésről. Letámasztotta a sarokba a Monumen11-zászlót. Megköszörülte a torkát. Rekedtre kiabálták magukat. „Hogy fekszik a túlóra?! Hogy fekszik a túlóra?!” Nameg „Mocs-kos Ördesz! Mocs-kos Ördesz! Gyor-kán takarodj! Gyor-kán takarodj! Tor-kán akadódj!” Bár Balázs még soha…..
Mignone Manó 2019.01.13 10:57:57
Azért szerintem nagyon nem kéne elvitatni a diákok felháborodásának jogosságát, így is épp elég helyről rúgnak belénk. Már lassan hányinger kerülget a generációnkkal szembeni általános meg nem értettségtől és apátiától. Függetlenül attól, hogy az O1G nevezetű borzalom nyilván egy showműsor, megértem a népszerűségét. Például az egy kicsit vicces, amikor elmegyek egyetem mellett melózni valami "gagyi" diákmunkát, és hiába túlórázok (mert igen, túlóráztam), közlik velem random, hogy azért nem ártana bejárnom szombatonként is 12 órában(!) dolgozni, mindezt úgy, hogy én amúgy "főállásban" tanulok, és csak azért dolgozom, hogy ne a szüleimen élősködjek még huszonévesen is. És amikor szóvá teszem, hogy elnézést, de ez mégis mi a f@sz, akkor pedig természetesen én értettem félre, ők nem kértek tőlem semmi ilyesmit. Inkább kifizetik a túlóradíjamat is (amit amúgy jóindulatból tesznek meg), csak lehetőleg fogjam be a pofámat, és távozzak csendben, mert egy fiatallal bármit meg lehet tenni. Igazából itt még jól is jártam. Máshol azért a "pár ezer forintért" (csakhogy a munkáltatót idézzem) plusz köröket kellett futnom. És akkor most nem beszéltem az oktatási rendszerben hemzsegő frusztrált, kishitler tanárokról, akikkel szemben nem szabad kritikát megfogalmazni, mert a sok stockholm-szindrómás kiakad. Vagy megemlíthetném azt a tényt is, hogy konkrétan ellehetetlenítik a fiatalok számára az autonóm élet kiépítését az irdatlan magas albérletárakkal (amiket természetesen a piac szabályoz, hogy milyen buta vagyok!). De a legviccesebb az egészben mégis az, hogy akik a fiatalokat szidják, ezekkel pontosan tisztában vannak. Úgyhogy tényleg érdemes még párszor belénk rúgni.
Imádom Nagyim vaníliás pudingját, úgyhogy elérkezett az idő, hogy elkérjem tőle a receptjét. Az előző bejegyzésem alapján felmerülhet a kérdés, hogy mi ez a puding mánia mostanában nálam. A válasz egyszerű: fogalmam sincs. De talán a könnyedsége az oka. A karácsonyi szezon után ugyanúgy kívánom az…..
Mignone Manó 2019.01.12 16:21:58
@élhetetlen: Ne haragudj, de a további személyeskedésre nem vagyok kíváncsi. Ez a blog süteményekről szól, és nem vagyok hajlandó mérgezni a légkört rosszindulatú kommentekkel. Talán közhelyes, de ha nem tetszik, akkor nem muszáj nézni, illetve el lehet kezdeni saját blogot indítani. Meghagytam az első kommentedet, mert elfogadtam a véleményedet, mert az a süteményre vonatkozott, de most ezt meguntam.
Mignone Manó 2019.01.12 16:32:28
@csizkek: Abban tér el a véleményünk, hogy mennyire vesszük komolyan a puding felfogását. Őszintén szólva, ha vendégvárós desszertet csinálok, akkor nem kádáros típust választom nyilván, ahogyan te fogalmaztad. De otthonra egy délután nyammogni rajta, miközben leül az ember a tv elé, és beszélget a családjával, na úgy tökéletes. Egyébként meg de, a margarin pontosan a vaj helyettesítője. Bár igazából itt magadnak mondasz ellent, hiszen a pótlék a helyettesítő. A margarint azt hiszem még a második világháború idején kezdték el gyártani, mivel olcsóbb volt növényi olajokat (+egy csomó tartósítószerrel) feldolgozni, mint vajat előállítani. Ráadásul mind a kettőben elég sok zsír található, ezért hatásukat tekintve nagyjából ugyanaz. A margarin szerintem egyébként tényleg egészségtelenebb, de persze ez most részletkérdés.
Mignone Manó 2019.01.12 17:01:23
@csizkek: Nézd, szerintem a semmin vitázunk. Azért én ajánlom a nagyim pudingját, nem bánod meg, majd meglátod.
Mignone Manó süt Áfonyás Puding 2019.01.05 13:18:39
Találtam otthon áfonyás gyümölcslevet és 3 másodpercnyi mérlegelés után eldöntöttem, hogy adok legveszedelmesebb pudingokról szóló fantáziáimnak egy esélyt a megvalósulásra. Íme tehát a világ legegyszerűbben elkészíthető áfonyás puding receptje. A hozzávalók a következők: - 400 ml + 100 ml…..
Anyukám egyszer sütött répatortát még évekkel ezelőtt, ami rögtön a kedvencemmé is vált, és megkértem, csináljon idén Karácsonykor is. Imádom a mascarpone-krémes desszerteket, legyen szó az örök klasszikusról, a tiramisuról, vagy akár egy szelet red velvetről. Én még sosem készítettem répatortát,…..
A bejgli készítés nálunk amolyan koprodukció eredménye. Nagyi gyúrja be a tésztát, Anyu csinálja a tölteléket. Én pedig próbálok bízni benne, hogy nem jön ki rajtam ezerféle kiütés a diótól. Sajnos átok ül rajtam, és annak ellenére, hogy imádom, allergiás vagyok rá. Ettől függetlenül nem mondtam le…..
Mielőtt kifejteném a süti elkészítésének a menetét, egy vallomással tartozom: utálom a Karácsonyt. Nem érzem magaménak az ünnep üzenetét. Ugyanis számomra ez az egész parádé az értelmetlen túlhalmozásról szól. Habzsoljuk a kaját, megvesszük az ötmillió ajándékot, olyan emberekkel vesszük magunkat…..
Milyen egy jó kevertsüti? Felsorolom a szempontjaimat: Legyen... könnyen elkészíthető, ízre semmi extra,  ne igényeljen sok hozzávalót. Ennek örömére elkészítettem a vörösboros kevertsütimet, ami annyira egyszerű, és annyira semmilyen, de mégis finom, hogy az már-már döbbenetes.  Jellemző,…..
Mignone Manó süt Banánkenyér 2018.12.03 07:18:39
Alapvetően fogtam Gemma Stafford receptjét, és kicsit módosítottam rajta. A tejet és az olajat elvetettem, és helyette fél liter íróval öntöttem fel a száraz hozzávalókat. Imádom az író selymes, enyhén édeskés ízét, és úgy éreztem remekül fog passzolni a banánhoz. Annyi változtatást eszközöltem még…..
Leteszteltem, tényleg olyan pihe-puha-e a palacsinta, amit a Tasty a videójában ígér. Az eredeti Tasty videó elérhető itt, ezen a linken: https://www.youtube.com/watch?v=T-08QfbETRE A videó indexképén már a végeredmény látható, és spoiler következik: szerintem fantasztikusan sikerültek. Büszke…..
Úgy alakult. hogy a Barátommal csaptunk a konyhában egy közös partit, és csináltunk kacsás szenyót. Szerintem mennyeire sikeredett. A hozzávalókat itt találjátok. A ketchup mellé még bbq-t is tettünk bele, de kihagyható.  ..
Mivel a zabpehely állítólag hemzseg a proteintől, úgy döntöttem, csinálok otthon „proteinszeletet”. A liszt, zabpehely, olaj kombó sikeres alapnak bizonyult. A sós karamella természetesen nem túl kalóriabarát, de mindenféleképpen akartam valami ízt is vinni az általam kreált sütemény életébe...
Hihetetlenül indult a nap. Amikor kisétáltam a konyhába, rádöbbentem, hogy járt nálunk a Mikulás éjszaka. És tudjátok mit hozott a puttonyában? Juharszirupot. Egészen Kanadából repült ide Rudolffal, a részeges rénszarvassal. A juharfalevelet ő maga köpülte meg, nedvéből pedig ínycsiklandozó mannát…..