Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Békési Botond

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus következtében kialakult járványügyi helyzet miatt nem csak Ti, Kedves Olvasók, hanem mi, újságírók is a négy fal közé kényszerülünk. Koncertek, előadások maradnak el, de ez nem akadályoz meg abban, hogy egy kis kultúrát és néhány érdekességet vigyünk a szobában töltött mindennapokba. A…..
Ha azt mondom egy koncertre, hogy rapszodikus volt, akkor általában arra gondolok, hogy a zenekar egyenetlen teljesítményt nyújtott, a jó pillanatok kevésbé jókkal váltakoztak, tehát mindent egybevéve, ebben a kontextusban ez a görög eredetű szó minőségjelzővé változik. Azonban mi van akkor ha nem…..
Három év elteltével, a Puritánok után ismét színrekerült egy Bellini opusz a Müpában, amely - számomra és gondolom nem egy bel canto rajongó számára - örömteli esemény, ugyanis - és ezt nem győzöm eleget hangsúlyozni - a Normán kívül mást nem igazán láthatunk manapság a cataniai mestertől. Ezen a…..
Színtézis Visszatérő vendég 2019.12.08 20:32:52
Khatia Buniatishvili és a Concerto Budapest közös előadásait majdnem tíz éve hallgathatja a klasszikus zenét szerető közönség. A művésznő idén újra ellátogatott a Zeneakadémiára, ahol két koncertet is adott november 23-án és 24-én, Keller András vezénylete alatt.    A programot mind a két estén…..
A klasszikus zene kedvelői számára Evgeny Kissin neve éppoly ismert, mint a budapesti koncertjének programjában szereplő művek. A műsor Beethoven legismertebb zongoraszonátái mellett az Eroica-variációkat foglalta magába. Ezek a zongoradarabok nemcsak technikailag támasztanak hatalmas elvárást az…..
Színtézis Mentsük meg! 2019.10.31 21:47:22
Vannak azok a helyzetek, amikor tudjuk, hogy lehetne másképpen is, amikor tudjuk, hogy mi magunk is tehetünk érte, de kevesek vagyunk hozzá. Tudom, hogy egyedül vagyok, tudom, hogy nem befolyásolhatom az eseményeket, de vagyok annyira idealista, hogy megteszem az egyetlen, naiv dolgot, amit…..
Színtézis Más/világ 2019.09.23 21:55:50
Megszólal egy teljesen elfeledett világ. Ez volt az első – zenei – benyomásom Fischer Iván Orfeo rendezésével kapcsolatban. Mi is volt azonban nekem ez a két előadás? Pozitív csalódás, felfedezés, egy teljesen új zenei környezet. Féltem az Orfeotól. Nem a történet, és nem is a Fischer által…..
A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje Karmester: Fischer Iván Zongorán közreműködött: Emanuel Ax Derülnek még ki új dolgok és az olyan jól bejáratott darabok is tudnak újat mutatni, mint Bruckner 4. „romantikus” szimfóniája. A Budapesti Fesztiválzenekar május 11-ei koncertje azonban nem csak…..
A CAFE Budapest programsorozatának előadása Leonard Bernstein: Candide Rendező: Böhm György Karmester: Hámori Máté Közreműködött az UMZE Kamaraegyüttes   Idén augusztusban töltötte volna századik életévét Leonard Bernstein, akinél kevés sokoldalúbb alakja volt a huszadik századi zenének.…..
Tenor3 - René Barbera, Maxim Mironov, Michal Lehotský áriaestje   Program: áriaválogatás Verdi, Donizetti, Rossini, Bellini, Mozart, Puccini, Leoncavallo műveiből   Közreműködött: Andrij Jurkevics és a Magyar Állami Operaház Zenekara   A legendás három tenor – José Carreras, Plácido Domingo…..
Színtézis A biztos kéz 2018.10.29 12:49:28
Madaras Gergely és a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje Program: Mozart: 25. Zongoraverseny (C-dúr, K.503) Ibert: Fuvolaverseny Dvořák: VIII. Szimfónia (G-dúr, Op.88) Közreműködött: Balog Alexandra (zongora) és Győri Noémi (fuvola)   Szeptember 30-án a MÜPA Felfedezések…..
Program: Bruckner: VIII. Szimfónia (Haas-féle változat) Karmester: Jukka-Pekka Saraste Egy szerény, bizonytalan óriás. Talán így tudnám jellemezni Anton Brucknert, a XIX. század utolsó felének, német repertoárjának egyik megkerülhetetlen komponistáját. Vitát nyitni kár lenne arról, hogy ki…..
A Budapesti Wagner-napok vége után néhány nappal kezdetét vette a világ legikonikusabb Wagner-fesztiválja, a Bayreuthi Ünnepi Játékok, amit még 1876-ban alapított maga Richard Wagner. Amióta komolyabban nyomon követem az ehhez a témához fűződő híreket, véleményem szerint Bayreuth egy ellentmondásos…..