Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KreatívKert

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kreatív Kert 2019.11.27 18:32:04
Karácsonyi fa dekorációk   Hamarosan itt a karácsony, nyakunkban a tél. Lassan elkezdhetünk karácsonyi lázban égni. Gondoltatok már arra, hogy a maradék fát vagy levágott gallyakat dekorációnak használjátok? Én ajánlom: Egyedi és mutatós és még a fa sem vész kárba!     Íme pár…..
Őszi évelők és bogyós cserjék    Ha még télre is szeretnénk egy mutatós kertet most sincs késő. Számos évelő növénnyel dobhatjuk még fel a kertet a hidegebb időszakokra. Ilyenek például a piros bogyós cserjék. A bokros cserjék és számos virág is akár a téli időben is színes marad ezzel feldobva…..
Őszi kert lila növényekkel Hivatalosan is vége a nyárnak ami egy új évszak kezdetét hozza magával. Az őszi kertek hangulatos évszaka    sokak kedvence. Ha az őszre gondolunk a föld színei, a barna, a sárga és narancs árnyalatai jutnak eszünkbe. A hagyományos őszi növények helyett azonban érdemes…..
Kreatív Kert Raklap a kertben 2019.07.13 17:10:39
 Raklap a kertben   A raklap bútor népszerű megoldás és viszonylag könnyen be is szerezhetjük valamint az ára is kedvező. Az ülőgarnitúra mellett készíthetünk raklapból kerítést, virágtartót vagy grill asztalkát is. Íme néhány ötlet amivel feldobhatjuk a kertet:  ..
Árnyékkert: Árnyékkedvelő növények Ha van olyan szeglet a kertünkben amely leginkább árnyékos, így a nagy fényigényű növények nem jöhetnek szóba akkor elkezdhetünk gondolkozni: Mely növények valók árnyékos helyre?   Az árnyékos hely fogalma persze elég tág például Teljesen árnyékos helyről…..
Természetes permetszerek Miért is ne lehetne a természetben adott anyagokkal védekezni a kártevők ellen? Számos olyan növényt szerezhetünk be könnyen amikkel védhetjük a kertünket a kártékony rovarokkal szemben. A vegyszeres permet persze nagyon hatékony, de ha arra gondolunk, hogy ezek a zöldségek…..
Kreatív Kert Ehető virágok 2019.04.13 19:45:54
Ehető virágok és tányérdíszítők   A virágok felhasználása a konyhában elsőre talán furcsának tűnhet, de egyre elterjedtebb, mint ehető díszítő elem. Az apró színes virágok gyönyörű dísztő elemei lehetnek egy tányérnak, amit akár magunk is elkészíthetünk. Ételek mellett pompázó italokat is…..
Városi kertészkedés Kertészkedni mindenhol lehet erkélyen, teraszon vagy kisvárosi kertünkből is kihozhatjuk a maximumot. Ha csak erkéllyel vagy terasszal rendelkezünk  az nem jelenti, hogy ne élhetnénk kertészkedési szenvedélyünknek. Az erkélyünk vagy teraszunk is megfelelő hely lehet a…..
Kreatív Kert Bonsai félék 2019.02.04 19:41:04
Bonsai-szerű látványos növények:   A bonsai fácska igen népszerű ám elég drága növény, ami nagy népszerűségnek örvend, okkal. A bonsai félék lenyűgözően szép kis növények, már ha életben tudjuk tartani. Az árát tekintve viszont, ez maga a kockázatos vállalkozás. Sokszor még a rendszeres…..
Kreatív Kert Hóember ötletek 2019.01.20 13:34:58
Hóembert terveztek építeni? Nézzétek meg ezeket az ötleteket, mielőtt elkészítettek egy hagyományos hóembert és legyetek kreatívak!     Forrás Forrás Forrás Forrás Forrás Forrás Forrás Forrás  ..
Kreatív Kert Moha terrárium 2019.01.16 23:10:15
Moha Kertek   A moha egy különleges spórás növény mely az erdők mélyén rejtőzködik. Fagy takaró  alól több év elteltével is képesek újra életre kelni, ha napfény éri őket. Ezt a képességet annak is köszönhetik, hogy az emberi őssejtekhez hasonló (Embriós) sejtjeik vannak. Bármilyen szép és…..
Kreatív Kert Közeleg a Tél 2019.01.09 09:55:01
Winter is Coming A tél közeledtével egyre kevesebb munka maradt már hátra, mielőtt beköszöntenek a minuszok. A legfontosabb lehet a növények téliesítése és az évelő növények átültetése, de ilyenkor még megejthetjük az utolsó metszést is. A fagyra érzékeny növények gyökereit pedig takarjuk be…..
Kreatív Kert Kaktusz kalauz 2019.01.09 09:36:20
Szoba Kaktuszok: Lássuk be gondozásuk nagyon könnyű, szinte nem is kell és mégis igazán szép növények. Otthonunkat többféle módon is díszítheti, és nem kell senkit megkérni, hogy locsoljon, ha egy hétre elutazunk. Vagyis praktikus növény.     Ha kaktuszban gondolkozunk érdemes olyat…..
Láncfűrész választás okosan A láncfűrész egy olyan motoros fűrész, melynek lehetnek elektromosak vagy benzin motorosak is. Ezeken kívűl találkozhatunk még akkumulátoros láncfűrésszel és specifikus ágvágó láncfűrészekkel is. Vásárlás előtt, mint minden terméknél szemelőtt kell tartani, hogy milyen…..
Kreatív Kert Tök jó ötletek 2018.10.27 18:53:19
Tök jó ötletek   Lassan itt a Halloween, így arra gondoltam kiemelek pár jö ötletet a tökfaragáshoz. Tudjátok mi a menete a tökfaragásnak?  A folyamat igazából egyszerű, de érdemes pár nappal Halloween előtt megcsinálni a lámpásokat, hogy szépen kiszáradjanak. A formát sablonnal felragasztva, vagy…..
Milyen kerti zöldségeket ültessünk tavasszal?   Igaz még csak most kopogtat a tél az ősz ajtaján mégis érdemes elgondolkodni azon, milyen zöldségeket szeretnénk ültetni és aratni kertünkben legközelebb. Sok zöldségnél, amit akár elsőre ültetünk, érdemes tájékozódni mikor várhatjuk, hogy…..
Kreatív Kert Lombfúvó parádé 2018.10.23 13:22:48
Lombfúvó parádé Az ősszel lehulló falevelek takarót képeznek a talaj felett, ami egy kis eső után ugyanakkor csúszóssá is vállhat, valamint elzárja az alatta lévő növények számára a napfény és eső útját is. A lombkoronát eltakaríthatjuk gereblyével is, viszont a levelektől még így sem szabadultunk…..
Kreatív Kerti ötletek A kertünket rengeteg kreatív megoldással feldobhatjuk, amihez szeretnénk inspirációt adni. A kerti bútorok és dekorációk mellett használhatunk növényeket is kreatív…..
Kerti Szerszámok Ősszel sok olyan kerti munkát kell elvégeznünk, amihez specifikus szerszám lehet szükséges. Ebben a cikkben pár olyan eszközt szeretnénk bemutatni, amelyekkel könnyebb lehet az őszi kerti munka. Mivel ebben az időszakban több szerszám is kellhet, érdemes ősszel egyszerre beszerezni…..
Hogyan készítsük fel kertünket a tél érkezésére? Az őszi időszak beköszöntével érdemes lehet előre gondolkozni és listába szedni teendőinket a tél érkezése előtt, ha tavaszra szép kertet szeretnénk egészséges növényekkel. A nagy hidegek előtt gondoskodjunk a növényekről, a pázsitról és a lehullott…..
Kreatív Kert Tökös dolgok 2018.10.01 17:28:44
Dísztökök betakarítása, kiszárítása és felhasználása Szeptembertől egészen novemberig igen népszerű termény a dísztök, leginkább dekorációs célból, de ehető társaik persze fogyasztásra is népszerűek a hidegebb időben.  Ha tököt szeretnénk termeszteni kertünkben, akkor áprilisban kell elvetnünk…..
Kreatív Kert Télikert 2018.09.30 16:16:01
Mit ültessünk ha télen is virágzó növényeket szeretnénk kertünkben?   Habár a tél nem a virágzás  időszaka mégis akadnak olyan növények, amelyek a legnagyobb hidegben is díszíthetik a kertünket. Viszonylag kevés olyan növény van, ami virágzik, télen ám ezek igazi csodái lehetnek kertünknek. Ám az…..
Ágaprítók: Hasznos vagy haszontalan? Mostanság egyre elterjedtebbek az elektromos ágaprítók, amelyekkel a ház körüli gallyakat és kisebb faágakat tudjuk felaprítani. A kérdés, hogy szükségünk van-e ezekre valójában? Ebben a cikkben arról szeretnénk írni nektek, hogy hasznos lehet-e a háznál egy…..
Különleges kerti ötletek Mindannyian szeretjük, csodáljuk a különleges dolgokat, és ez a kertünkre is igaz. Szeretnénk pár ötletet adni, amivel a kertetek igazán különleges lehet és a barátok, ismerősök a csodájára járhatnak majd. A növények kreatív felhasználásával egyedivé vállhat a kertünk. A…..
Kreatív Kert Gyepszellőztetés 2018.09.30 12:22:09
Gyepszellőztetés A pázsitápolásra nem csak nyáron kell gondot fordítani, ha tavasszal és nyáron is szép egészséges zöld füvet szeretnénk látni kertünkben akkor az év többi részében is gondoskodni kell a pázsitról. Fűnyírás során akkor is, ha a levágott füvet eltakarítjuk, marad némi hátralék,…..