Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Exanimatus

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Exanimatus A szeretet ünnepe 2018.12.14 18:00:00
Adományozni nem csak az ünnepekkor lehet, de az való igaz, hogy az emberek adományozási szándéka ekkor a legmagasabb. Összegyűjtöttünk nektek 3 tippet, hogy hogy is tudtok segíteni ti, a szeretet ünnepén. Azt fontos megjegyezni, hogy ne azokat a dolgaitokat vigyétek a…..
Exanimatus 2018.12.11 18:59:28
Exanimatus A lakhatás kérdése 2018.12.10 19:30:00
  A Habitat for Humanity 2018-as éves jelentés a lakhatási szegénységről azt mutatta ki, hogy ma Magyarországon egyre mélyül a lakhatási válság. Jelenleg minden harmadik ember lakásszegénységben él az országban. 1,5 millióan élnek olyan lakásban, amelyekkel súlyos…..
Exanimatus Mélyről a csúcsra! 2018.12.09 12:38:20
  Michael Oher A Tennessee Titans sztárja gyermekkora egy részét hajléktalanságban töltötte, borzalmas körülmények között. Az ő életét dolgozza fel a Szív Bajnokai című, Oscar-díjas film. Michael írt egy önéletrajzi könyvet is, abban a reményben, hogy az ő története esetleg reményt adhat az…..
Kiskorától kezdve tudta, hogy a gyógypedagógusi pálya érdekli, még édesanyja sem tudta lebeszélni a szakmáról. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végezte gyógypedagógusi tanulmányait, ahol később szomatopedagógiára szakosodott. Elvégezte a nyugaton már nagy sikereket elérő neurofeedback…..
Annak ellenére, hogy a társadalmunkban a jólétben élők túlnyomó része segítésre és önkéntességre hajlamosnak vallja magát, jelenleg Magyarországon több mint ötvenezer gyermek éhezik. A nyomor, a mélyszegénység egy olyan állapot, amelyből csak segítséggel lehet kikerülni, ám felmerül a kérdés, hogy…..
A magyar sportolók a birkózásban mindig is nagyon sikeresek voltak, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy Magyarország ebből a sportágból szerezte negyedik legtöbb érmét az Olimpiákról. A következő interjúban a szabadfogású Püspöki Patrikkal a feltörekvő generáció egyik tagjával…..
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a napokban közleményt adott ki, amelyben arra kér mindenkit, hogy segítsen hajléktalanokat ellátó intézményekbe eljuttatni a szabadban éjszakázó, padokon, kapualjakban meghúzódó embereket. A Máltai Szeretetszolgálat fővárosi szálláshelyei még nem teltek meg, szükség…..
A hajléktalanság és a koldulás az emberiség történetében mindig jelen levő motívum, tehát az idők kezdetére visszanyúló jelenségről van szó. Ennek kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy ha ez egy állandó jelenség, akkor talán azért nem tudunk felmutatni egy végleges megoldást, mert ilyen nem…..
  2018 júniusában beadták a hajléktalanok életvitelszerű köztéri tartózkodását tiltó törvénytervezetet. A korábbi (2018 október 15-e előtti) szabályozás szerint világörökségi részeken, illetve az önkormányzat által kijelölt területeken tilos volt az életvitelszerű tartózkodás. Ez annyiban módosult,…..