Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KLASSZikusok

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már csak alig két hét van hátra karácsonyig, az emberek ünnepi hangulatba kerültek, a boltokban karácsonyi zene szól, és a karácsonyi vásárok is megnyitották már kapuikat. A szentestét megelőző időszak nem lenne teljes karácsonyi filmek nélkül sem. Az alábbiakban az öt klasszikus karácsonyi filmről…..
Amikor azt halljuk, hogy klasszikus filmek egyből Hollywood jut eszünkbe és azok a zseniális, ikonikus alkotások amelyek aranykorában készültek, mint például a Casablanca, Elfújta a szél vagy éppen a Psycho. Olyan színészek és színésznők jutnak eszünkbe, mint Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Clark…..
Ha valaki megemlíti Audrey Hepburn nevét, mindenki tudja, hogy kiről van szó, fel tudja idézni a színésznő arcát. Ez vajon azért van, mert mindenki látott már minimum egy filmet tőle? Vagy azért, mert ma már szinte bármilyen használati tárgyon, ruhán, táskán találkozhatunk a fényképével?   Az…..
A kétszeres Oscar-díjas Marlon Brando (1924-2004) vitathatatlanul a 20. század egyik legnagyobb hatású férfi filmszínésze volt. 60 éves karrierje során olyan meghatározó filmekben nyújtott kiváló alakításokat, mint például A vágy villamosa, A vad, A rakparton, Julius Caesar és persze a…..
Mary Poppins, Maria von Trapp, Clarisse. Talán ez a három szerep jut először az eszünkbe, ha meghalljuk Julie Andrews nevét. Valaki a szigorú, de csodálatos nevelőnővel, valaki a méltóságteljes és vajszívű királynővel azonosítja, valaki viszont másodpercek alatt felsorolja a kedvenc dolgait. Andrews…..
Kabos Gyula (1887-1941) a magyar színjátszás egyik kiemelkedő alakja volt. A számos színházi szereplés mellett filmekben is mindig mosolyt csalt a nézők arcára. A nagy nevettető kiállása, jelenléte, aurája és egyedi, utánozhatatlan humora az egyik legsikeresebb férfi színésszé tette Magyarországon.…..
Grace Kelly (születési nevén Gracia Patricia Kelly) Oscar-díjas amerikai színésznő talán egyik legboldogabb és egyben legszomorúbb pillanata az volt, amikor 1956-ban összeházasodott III. Rainier monacói herceggel. Amerika ünnepelt színésznője a boldogító igennel soha többé nem léphetett kamerák és…..
Egy klasszikus filmre nem csupán poros, avítt dologként lehet gondolni. Szinte mindegyikük egyetemes történeteket mesél el, amelyek - ha mai köntösbe helyezzük őket - ugyanúgy megállják a helyüket a 21. században. És nemcsak a filmvásznon, hanem a színpadon is. Forrás: deszkavizio.hu…..
KLASSZikusok A Star Is Born 4.0 2018.10.28 16:11:59
Az elmúlt hetekben került mozikba Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével a Star Is Born című zenés film. Több szempontból is különleges alkotásról beszélünk: Bradley Cooper első rendezése, Lady Gaga első nagyjátékfilmes főszerepe. A történetet viszont már korábban három különböző alkalommal is…..
A két Hollywoodi szupersztár Vivien Leigh és Laurence Olivier szerelme titokban kezdődött, abban az időszakban amikor mindketten házasságban éltek. Ennek ellenére már az első találkozásukkor azonnal beleszerettek egymásba és minden akadály láthatatlanná vált előttük ahhoz, hogy szerelmük…..
Az idősebb generáció még őrzi számos magyar klasszikus emlékét, életérzését, színészeit és történetét. Ugyanakkor ezek a filmek egy lassan elhalványuló emlékké alakulnak át, hiába őrzi néhány megsárgult újság a film címét, és hiába keressük meg a Magyar Nemzeti Filmarchívum poros polcain a…..
Ki ne ismerné Örkény István Tóték című legendás művét? Számtalan színházi és filmes feldolgozás mesélte már el a Tót család történetét, ezek közül is az egyik legkiemelkedőbb az 1969-ben készült Isten hozta, őrnagy úr! forrás: port.hu A történet a második világháború alatt játszódik, Tóték egy…..
Hollywood aranykorának rengeteg kiváló filmet, színészt és nagy pillanatot köszönhetünk. Azonban ennek az álomgyárnak is megvolt a maga sötét oldala. A következőkben 3+1 nagy port kavaró életeseményt mutatunk be nektek.    Charlie Chaplin és a nők Charlie Chaplint nagyon sokan a Diktátor című…..
Joan Crawford és Bette Davis viszálya legendás volt Hollywoodban. Crawford már ünnepelt színésznő volt, mikor Davis még csak a pályája elején tartott. A hátterében nemcsak szakmai, hanem magánéleti féltékenység is meghúzódott. forrás: vanityfair.com Hogy mennyire egy nem mindennapos hollywoodi…..