Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kriksz

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor 2017-ben elhatároztuk, hogy kiköltöztünk Dániába, és elkezdtem lakást keresni, tudtam, nagyon nehéz lesz. Így is lett.  Aztán tavaly ősszel itthon, Magyarországon kezdtem el lakást keresni magamnak, mert azt terveztük, hogy budai lakásunk eladása után nem veszünk, hanem bérlünk. Könnyed kis…..
Azt hiszem, nem túlzás azt állítani, hogy a meddőségi termékenységi kivizsgálás során ez a legrettegettebb vizsgálat. Az terjeng ugyanis, hogy nagyon fájdalmas, ezért szinte mindenkinek az az első kérdése, hogy lehet-e altatásban végezni. Nos, lehet, de az esetek többségében mégsem így történik...
Ma kivételesen két rövid történet következik. Ami összeköti őket, hogy mindkettő két országban játszódik, Magyarországon és Németországban és kórházi élményeket hasonlít össze. Neked is van külföldi kórházi élményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
kriksz 2020.01.23 13:25:32
Üdv.
Csak olvasni szoktam a blogot, hozzászólni nem, de nekem is van német kórházi tapasztalatom.
2 éjszakát töltöttem egy sebészeti klinikán, kicsit nehezen, de járóképes voltam. A klinika maga (2 szintes) egy igen nagy parkban volt, nagyon kellemes környezetben, inkább hasonlított szállodára, vagy szanatóriumra, mint klinikára.
Megérkezésem után bemutatkozás (a nővérek is), kérdőív kitöltése, hogy mire vagyok allergiás, stb.) 3 perc, bár előző nap az altatóorvossal mindent megbeszéltük. Fényképes étlapról választottam ki, mit szeretnék reggelire, ebédre, vacsorára.
Az egyik nővér bekísért a 3 ágyas szobába, de csak az egyik volt foglalt. A szobában WC, és külön fürdőszoba. Az ágyam mögött kábeles internet csatlakozási lehetőség, pedig WiFi is volt, plusz egyszer használatos fülhallgató, valami rádió műsorral. A szemközti falon TV.
A beérkezésemtől számítva kb. 1 óra múlva már a műtőben voltam. A műtét sikerült :)
Az osztályon a folyosón egy tologatható asztalkán folyamatosan elérhető kávé, tea, ásványvíz, és többféle szénsavmentes üdítő, természetesen ingyen. A kaját behozták a szobában de választhattam volna az éttermet is, ahol a látogatók is ehetnek. Ezt nem próbáltuk ki, de benne volt az információs füzetben, pár hasznos dologgal együtt.
A kaja egyébként kifejezetten jó volt, pedig elég válogatós vagyok.
A betegosztályok előtere egy társalgó, asztalokkal, fotelekkel, és természetesen WC-vel. Az egész környezet tiszta, és kellemes, semmi kórház hangulata nincs.
A 3.nap reggel bejött a műtétet végző sebész, megvizsgált, minden rendben, elmehetek. Az UH ellenőrzésekre akkor is menjek el ha semmi baj nincs, viszlát.
Megyek a nővérekhez, hogy akkor most elmennék, köszönök mindent. Azt nem lehet, még nem reggeliztem, nem kávéztam. Kösz, kihagyom. A kávé az az átfolyós rendszerű kávéfőzőből kifolyó izé, nem annyira jön be. Jó, mehetek, viszlát, további szép napot.
A kijárat melletti irodába bekopogtam, hogy kifizetném a napi 10 EU hozzájárulást. Azt nem lehet, majd a lakcímemre kiküldik a számlát.
Hát kb. ennyi a saját német kórházi tapasztalatom, de van a családból még két eset. Az egészben az volt az egyetlen rossz (persze egy műtét eleve nem lehet jó), hogy a szobatársam nagyon horkolt, miközben szólt a TV. Ha lekapcsoltam felébredt, aztán visszaaludt és horkolt tovább.
Még talán annyit, hogy ez egy tök egyszerű sebészeti klinika, az egészet a betegbiztosító fizeti, és nincs privát biztosításom.
Szép napot.
Privát szigetek, minden luxussal ellátott villák és díjnyertes strandok - többek között ezekkel az extrákkal (is) bővelkedik a világ legdrágább szállodája, a Banwa Private Island Resort. Csak a multimilliárdosok engedhetik meg maguknak, hogy ebben a hotelben töltsék a vakációjukat - de most te is…..
A Google szerint a Google Playen keresztül telepített rosszindulatú szoftverek száma megduplázódott tavalyhoz képest. Azért nem kell megijedni, mivel a statisztikai adatok változása sokkal inkább arra vezethető vissza, hogy miként kategorizálja a Google az appokat, semmint arra, hogy több ilyen…..
kriksz 2019.04.06 14:38:24
@steery:
Ha ez vicc akart lenni, akkor nagyon rossz.
2022.10.30. azóta is jól vagyok, nem volt szükség műtétre... :)  FESS-műtét helyett sok esetben lenne megoldás, csak nem tud róla a beteg. Ezzel a ténnyel most szembesültem, mikor is a 4. műtétre jegyeztek elő az elmúlt 10 év alatt. A műtét elmaradt! :) Hogyan lehetséges ez? Elmesélem.  2006: első…..