Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leskelődő

0 bejegyzést írt és 1406 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki figyel az adventre? A karácsonyi készülődés időszakát eluralták Ákos és Kövér László megjegyzései, valamint a Hóman-szoborról szóló vita. Utóbbiban a kilencvenes évek kultúrharca köszön vissza, az előbbiben egy, a magyar közbeszédben viszonylag újnak számító…..
Leskelődő 2015.12.23 13:59:08
@TG69:
Ebből mindössze annyi derül ki, hogy Orbán egy udvarias politikus.
Leskelődő 2015.12.23 18:04:57
@TG69:
Jól hozzádörgöli Hornt Orbánhoz, hogy szegény Gyula elfogadhatóbb legyen?
Ez nem kóser :)
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * Amióta világ a világ és fejlődésnek indult az emberi civilizáció, az állam legelső és legalapvetőbb feladata az volt, hogy fenntartsa a…..
Leskelődő 2015.09.26 22:21:49
@Szindbad:
Meséljen!
Tudja, nekünk, akik már régóta Európában élünk, elég idegennek tűnik.
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
Leskelődő 2015.09.17 15:30:25
@Doomhammer:
"A rendőrség cáfolja azokat a médiatartalom-szolgáltatók által megjelentetett állításokat, amelyek szerint a nyomozó hatóság újságírókat vett őrizetbe a 2015. szeptember 16-án a Röszke II közúti határátkelőhelyen történt rendőri intézkedéseket követően.
A rendőrség egy ausztrál, egy szlovák és egy lengyel állampolgárral szemben folytat büntetőeljárást határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók a három személyt gyanúsítottként hallgatták ki, valamennyien szabadlábon védekeznek.
A rendőrség következetesen járt el.
Hivatalos közleményeiben több alkalommal felhívta az állampolgárok, így médiatartalom-szolgáltatók figyelmét, hogy ne akadályozzák a rendőri intézkedéseket és tegyenek eleget a rendőri felszólításoknak. A Röszke II. közúti határátkelőhelyen 2015. szeptember 16-án történt események során a rendőrség több alkalommal, több nyelven intézett felhívást az ott tartózkodók felé.

A rendőrség határozottan visszautasítja azokat a tényként közölt kijelentéseket, amelyek szerint a rendőrök újságírókat „vertek meg”. Az igazság ezzel szemben az, hogy a rendőrség nem „vert meg” senkit, a rendőrség a hatályos jogszabályok alapján szükséges és arányos mértékben kényszerítőeszközöket alkalmazott egy olyan agresszív csoport tagjaival szemben, akik az élet kioltására és súlyos sérülések okozására alkalmas eszközökkel folyamatosan támadták az államhatárt, az Európai Unió külső határát, és az azt védő rendőröket.
A médiatartalom-szolgáltatók munkatársai saját felelősségükre maradtak olyan területen, ahol a rendőrség - az erre történő felszólítást követően - kényszerítő eszközöket alkalmazott. "
www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarvadasz/kozlemeny-15-ora-15-perc
Leskelődő 2015.09.17 17:08:27
@Doomhammer: Éppen a Brave Warrior 2015 elnevezésű többnemzeti NATO hadgyakorlat kezdődik.
A legnagyobb létszámban az Európában állomásozó amerikai haderő alegységeitől vesznek részt a gyakorlaton.
Jókor vannak, jó helyen, nemde?
Szigorú hangvételű szerkesztőségi cikkben foglalkozik Orbán Viktor és a magyar kormány migrációs politikájával a brit Guardian. A The Guardian view on Hungary and the refugee crisis: Orbán the awful című írásban nem fukarkodnak a kemény megállapításokkal és…..
Leskelődő 2015.09.07 16:40:14
@P.Guszti:
Az N24 német hírcsatorna szavazásán történt:

"A nézők nyolcvanhárom százaléka ugyanis egyetértett a magyar miniszterelnökkel abban, hogy a menekültügy mindenekelőtt német probléma és csupán kevesebb mint 17 százalékuk vélte úgy, hogy Orbánnak nincs igaza."

Az eredményt nem kommentálták és gyorsan eltűnt a képernyőről.
magyaridok.hu/belfold/nem-ezt-az-eredmenyt-vartak-a-nemet-teveben-nezoik-orbannak-adtak-igazat-10502/
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül…..
Végre. Van egy egyelőre névtelenségbe burkolózó magyar újságíró, aki a hónapok óta tartó menekültmizéria közepette fogta magát, és belevágott egy pofonegyszerű, de…..
Leskelődő 2015.08.13 14:44:36
@rajcsányi.gellért (ergé):
"na az egy tipikus magyar állatfajta, a 20. században elég gyakori volt az előfordulásuk "

Ezt mint szakmaiságára kényes, általánosításoktól, minősítgetésektől tartózkodó, magyar újságíró mondod?

Sajátságos.
A déli határzár nem a leghatékonyabb módszer, de a legsúlyosabb probléma rövid távú, azonnali kiküszöbölésére talán alkalmasnak bizonyulhat – mondja a Mandinernek Sántha Hanga, a svéd kormány volt biztonságpolitikai tanácsadója. Családja a nyolcvanas évek végén menekült…..
Leskelődő 2015.07.21 11:41:27
@Szindbad: Eddig nem úgy volt, hogy Maga liberális?
Leskelődő 2015.07.21 16:49:11
@Szindbad:
Én nem a Maga mondanivalójáról beszéltem, hanem a stílusáról. Maga is?
Vendégszerzőink, Ötvös István és Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tagjainak írása. * Megdöbbenéssel olvassa az ember azokat a vitákat, amelyek a Ságvári Gimnázium átnevezése kapcsán robbantak ki. 2015-öt írunk vagy 1991-et? Ugye emlékszünk még a kommunista…..
Bár a katalán függetlenségi népszavazást a madridi kormány alaptörvénybe ütközőnek találta, majd az alkotmánybíróság letiltotta, Katalóniában mégis megtartották a szavazást vasárnap, állampolgári konzultáció címén. Egy határ menti városka iskolájában a környéken…..
Leskelődő 2014.11.12 14:59:41
@jose maria padilla:
Már Skóciában is az volt, de ott pofára esett.

".. Itt semmilyen papírt, igazolványt nem kértek. Csak bement az ember, bemond­ta a lakcímét és a nevét, s már me­hetett is ikszelni. Szintén érdekes volt, hogy a 4,5 millió szavazó mellett a 400 ezer itteni külföldi diák is szavazhatott. Azért elég furcsa, hogy ők döntenek egy ország függetlenségéről."
www.borsonline.hu/20140920_kulfoldi_szavazok_dontottek_skociarol__interju
Ment-e a rendszerváltás által az ország elébb? Tasnádi László a rendszerváltás, 1989 előtt III/2-es százados volt. Alosztálya feladata az Index cikkének táblázata szerint elsősorban a kiemelt népgazdasági objektumok védelme volt. Tasnádi László a második kétharmados…..
Leskelődő 2014.06.25 13:35:17
@Counter:
Vegye ki a felyét a seggéből egy pillanatra, és olvasson!
Czuczor-Fogarasi: A magyar nyelv szótára:

ELLIK
"A nagyobbféle négylábu állatokról mondják, midőn szülnek, s melynek rendszerént csak egy szülöttet hoznak a világra, ú.m. lovak, szamarak, tehenek, juhok.
...
A disznó-, kutya-, macska-, egér-, patkány- stb. fajok, melykenek rendszerént több fiok van egyszerre, kölykeznek, megkölykeznek vagy fiadznak."
Leskelődő 2014.06.25 16:50:57
@Counter:

Nyugodtan leszállhat Móriczról.

"De hát a kis állami gyerek olyan fából van faragva, hogy nem lehet azt még agyon se verni. Ez is túlélte, lett nagy öröme, a disznónak mégiscsak történhetett valami baja, mert másnap nem kellett kihajtani a vasútra, pedig nem is kapott a prakkerrel intést és jó leckét harmadnap sem, az is lehet, hogy a csendőrök tiltották meg, de az is lehet, hogy az volt az oka, hogy pár nap múlva egy reggel, mikor kimentek, már meg is fialt.

Nem volt amellett senki, se gépész, se gépészné. Nem értettek semmit a disznóhoz, csak beszélni, azt nagyon sokat tudtak róla, akár éjjel, akár nappal. Lett a roppant nagy hasas disznónak három malaca.

Csöre magában nagyon nevetett, mert ő tudta, hogy kellett annak lenni tizenegynek is. Nem tudta, miért lett ilyen kevés, de azt mondta, az Isten büntetése, hogy annyit kellett szaladni vele. Biztosan megette a disznó a malacait, mikor kifialta, mert senki se volt mellette."
Leskelődő 2014.06.27 21:34:36
@bbjnick:
Különösen annak fényében lenne ez érdekes, hogy a (Kálmán László fémjelezte) nyest.hu pont az ellenkezőjét állítja. Szerintük semmiféle változás, jelentésbővülés nem történt az idők folyamán:

"De igaza van-e olvasónknak azzal kapcsolatban, hogy új jelentésbővülésről van szó, mely a vidéki életmódtól elszakadt városiak beszédére jellemző? Nos, ha így lenne, akkor a szótárakban (melyek meglehetősen konzervatívak) nyomát találnánk ennek.
Nos, ilyen nyomra nem sikerült bukkannunk, az általunk megvizsgált szótárak sehol nem említik, hogy a szót akár csak nagy testű, akár csupán egy utódot világra hozó állatokkal kapcsolatban lehet használni."
www.nyest.hu/hirek/mi-az-hogy-ellik

Külön pikantériája a dolognak, hogy úgy látszik, a nyelvészblogon nem ismerik a Czuczor-Fogarasit.

Szegény ellést és fialást keverők! Nagyon nehéz lehet nekik seggben tartott fellyel passzátszelet fújni.
 „Az ember csak úgy válhat igazán emberré vagy igazán önmagává, ha túllép (transzcendál) az emberi létezésen” (Viktor Frankl) Napkelet és napnyugat címmel írt esszét a Népszabadságba február elején Tamás Gáspár Miklós. Írásában a Nyugat, a nyugatosság és a…..
Leskelődő 2014.02.11 10:43:47
Mandiner blog Ősz 2012.10.15 07:01:00
„A polgári árugazdaság kifejlődésével a mítosz sötét horizontját felderíti a számító ész napja, amelynek fagyos sugarai alatt az új barbárság veteménye érlelődik.” (Adorno – Horkheimer: A felvilágosodás dialektikája) Reggelente a botanikus kertbe járok sétálni.…..
Leskelődő 2012.10.20 15:47:17
@Alfőmérnök:
„aztán majd fel is jelent a mandarinos fiúknál, hogy én a román nemzet szellemi és fizikai megsemmisítésére török, és nekik akkor erről most mi a véleményük, azonnal foglaljanak állást.”
Véleményem szerint Rozi ezzel dr.Zergét karikírozta.
Esetleg szavazzunk?
Leskelődő 2012.10.20 15:57:44
@Alfőmérnök:
Nem hiszem. De erről nem fogok vitatkozni, mert nem volna ildomos.
Nem tudom, ismeri-e a kifejezést? :P
(Ráér folytatni, én most nem leszek gépközelben.)
Leskelődő 2014.01.20 13:15:33
@Alfőmérnök:

Csak szólok:
Valóraváltógép nem azonos MézesRozival.
(98,2%)

Lazítson, kérem.
Idén 2010-hez, 2011-hez és 2012-höz hasonlóan újra, immár negyedik alkalommal kérdeztük meg mandineres bloggereinket: hogyan értékelik a 2013-as évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. 2013-as évértékelő sorozatunkat a Fortepan 1913-as képeivel…..
Leskelődő 2013.12.30 19:29:10
@Doomhammer:
Hű, Maga tényleg nem a régi. Az igazi Doomnak sokkal jobb ízlése volt. :(

Halottunk még: Bacher Iván - árokásó, és jó tollú íz-lelő művész.
Leskelődő 2013.12.30 19:56:44
@Doomhammer:
Dehogy csodálkozom. Csak azt hittem azért nincs neki arca, mert offolásból kifolyólag találkozott egy szívlapáttal :P
Nagyon szeretnék egy olyan világban élni, ahol a törvények viszonylag lazák, ugyanakkor az emberi viselkedést nem csak a törvények, hanem az illemszabályok (manners), szokások szigorúan korlátozzák. Jellemzően az, hogy az ember a saját testével mit csinál, az utóbbi kategóriába…..
Leskelődő 2013.12.19 12:55:28
@Locassen:
A leírtak engem inkább erre a keresztény gondolatra emlékeztetnek:

"A szűk kapun menjetek be! Tágas a kapu és széles az út, amely a romlásba visz – sokan bemennek rajta. Szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre vezet – kevesen vannak, akik megtalálják."
Mt 7, 3-4

Ezzel laza összefüggésben: áldott Karácsonyt kívánok az erre járóknak!
Leskelődő 2013.12.19 13:36:47
@Locassen:
Igen, azt hiszem, Jézus meglehetősen jó pedagógus.
A közösség java szempontjából alighanem elég lenne, ha mindenki magát tudná (helyesen) igazgatni.
Leskelődő 2013.12.19 13:37:32
@constantinus:
Köszönöm a kedves helyreigazítást :)
„A dolog egyszerű. Ha megkérdem: »Gergő, hogy írhatsz ekkora hülyeséget?«, nem ugyanaz, mintha azt kérdeném: »Gergő: hogy lehetsz ekkora hülye?« Az első esetben úgy utasítom el a szavaidat, hogy téged érintetlenül hagylak, sőt jelzem, hogy több telik…..
Leskelődő 2013.12.03 16:54:35
@jose maria padilla:
Franckarikát.
Nagyon érdekes dolgokat ír.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Leskelődő 2013.04.14 14:04:07
@Doomhammer:
Vasárnap 11:20-kor feladta magát a rendőrségen Ny. Zoltán, akit azzal gyanúsítanak, hogy megtámadta, és bántalmazta Páva Zsolt pécsi polgármester lányát.
index.hu/belfold/2013/04/14/feladta_magat_a_pecsi_polgarmester_lanyanak_tamadoja/

Itt jegyezném meg, hogy Páva Zsolt lánya karakán nő lehet, megemelem a kalapom. Mielőbbi felépülést kívánok neki.
Leskelődő 2013.10.04 14:20:48
@Doomhammer:
A helyi torzulás alighanem maga Molnár F. Árpád.
Már ha azonos az Echelon-Tanúval.
Keressenek rá, érdemes.
Ahogy haladunk az igazi kampány felé, egyre élesebben kirajzolódik, hogy a kormány milyen ügyek mentén vívná meg a csatát, és az is, hogy miért kifizetődő a magyar emberekben élő kádári reflexekre, általánosabban szólva az egyszeri ember azon tulajdonságára építeni, hogyha…..
Leskelődő 2013.09.19 12:34:01
.
Leskelődő 2013.09.19 15:14:30
@Alfőmérnök:
Marcika,
unlak.

üdv:
Eszter
Bakó Bea írásában Karsai László interjújából és György Péter publicisztikájából idéz, illetve válaszol is említett szerzőknek: úgy véli, álszent dolog felhördülniük és másra mutogatniuk, ugyanis a bölcsészkar(ok)on megtalálható ideológiai egyoldalúságért és ezért…..
Leskelődő 2013.09.09 00:03:40
.
Mandiner blog A vitakultúráról 2013.09.06 14:01:00
 „Az áldozati állatok másként gondolkodnak az áldozatról és áldozásról, mint a nézők; de kezdettől fogva nem hagyták szóhoz jutni őket.” (Friedrich Nietzsche) Nagy Theodosius római császár 380. február 27-én kiadott vallási rendeletében olvashatjuk a következőket:…..
Leskelődő 2013.09.07 00:58:01
További érdekes, a cikket alátámasztó és illusztráló adalékok egy mellőzöttnek nem mondható Heller kortárs (sajnos, sokkal kevésbé szórakoztató, ámde szószátyár) előadásában itt olvashatók:
beszelo.c3.hu/03/11/11ungvari.htm

Mazsolák:
"Amit ma Lukács Budapesti Iskolájaként tartanak számon, az a háború utáni tanítványainak második hulláma. Az első a kérlelhetetlenek nemzedéke volt, azoké, akik a népbiztossá lett polgári filozófus erkölcsi vívódásából csak a győzelmet érzékelték, s vakon követték a messianisztikus forradalmárt, ..."

"Az arrogancia egyébként a háború utáni nemzedék második természetévé vált. Az Eötvös Kollégium egykori párttitkára, a klasszika-filológus Falus Róbert a haját tépte, amikor Heller Ágnes Arisztotelészről szóló munkáját bírálták az Akadémián, hiszen Heller egyetlen szót sem tudott görögül. Viszont már akkor is mindenhez értett, Arisztotelész, a reneszánsz, Leibniz, a történelem filozófiája – bámulatra méltó és sikeres merészség. Heller belép a legtradicionálisabb szakmába, a klasszika-filológiába, s nem tanul meg görögül. Elég, ha a világ megtanul Hellerül."
Jenő, ezt a levelet nem írom meg neked. Nem írom meg, mert fölösleges. Ugyanazt tudod, amit én, illetve én ugyanazt írom, amit te tudsz, és ha néha – nagyon ritkán – eltanácstalanodunk, mindkettőnk helyett gondolkodik közös barátunk, a kabinetfőnök. Néha akkor is, amikor…..
Leskelődő 2013.09.05 10:02:51
.
Az én egészségügyi döntésem (Angelina Jolie New York Times-ban megjelent cikke a mellrák árnyékáról és a rák megelőzésének fontosságáról) Az édesanyám majdnem egy évtizeden át küzdött a rákkal, míg bele nem halt 56 évesen. Annyi ideje még volt, hogy az első unokáját…..
Vasárnap este Roger Waters ismét bemutatja Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban a The Wall-t, a Pink Floyd legendás rockoperáját. Háborúk és pusztítás, halál és árvaság, túlszeretés és szeretetlenség, elidegenedés és magány, fóbiák és traumák, élet- és istenpótlékok,…..
Ludassy Mária 168 Órában megjelent interjúját olvasva régi ideológiai háborúk derengenek elő, amikor a jobboldaliak és konzervatívok minimum tehetségtelennek, de válogatott esetekben rögtön reakciós, tekintélyelvű antiszemitáknak voltak bélyegezve. Az ismert filozófus asszony…..
Leskelődő 2013.07.24 12:20:23
@bbjnick:
Az egész verset elolvasva felmerült bennem, ha csak a fele igaz Lukács eme jellemzésének, akkor ugyan hogyan és mire nevelhette tanítványait egy ilyen f*s ember?

Az ismertségéről szóló részt pedig ideteszem
(különös tekintettel a vörösre kivilágított lopótök képi leleményére.)

Hány kínos ügy jut az ember eszébe,
ha rád gondol! Vicsorgó pártfogóid
kihasználnak, amíg szolgálod őket,
s nem csak itthon. A hódoltság nyugatra
néző kirakatában a vörösre
kivilágított lopótök te vagy:
te vagy a boldog, bölcs öreg; te vagy
az intellektus inkarnációja,
az értelmiség atyja, ki fülébe
pufajkákat tömött, nehogy Sztálin
mészárlásainak hírét vehesse;
a nagy tudós s egyetlen exportcikkünk
nyugat felé, a pulykákon kívül.
Téged küldenek, mint propagandistát
nyugatra a párt urai, s te futsz.
A feleséged nem kísérhet el,
nehogy meglógj. Ez téged nem zavar;
nyilván államvédelmi szerveink
éberségét látod még ebben is.
Ha Svájcba mégy, Párizsba, Milánóba:
a balpárti tömeg már vár reád.
Előadást tartasz. A helybeli
kommunisták hátrább állnak ilyenkor,
s a naívakat engedik előre.
Dübörgő taps. Feltűnsz a dobogón.
Megvallom, hogy már-már csodállak érte,
amiért ilyenkor a valóságot
– szegénységünket, rabságunkat, szörnyű
sorsunkat és a reménytelenséget –
ilyen tökéletesen elfelejted.
Magas nívójú előadást tartasz,
s közben, ügyesen s nem mellékesen,
megemlíted, hogyan virágzik nálunk
az irodalom, milyen szabadok
és boldogak vagyunk. Majd ott hajlongasz
– félig Liszt Ferenc, félig naspolya –
s ragyogsz, mert győztél. Ott dögöljenek meg
a társutas csibészek, az egész
nyugati csürhe, mely pártodtól vár
hatalmat s agyvelőt. Sajnálni csak
a fiatalokat kell, kik rajongva
figyelnek, elhiszik minden szavad,
ők, kik a tőkés kloákák bűzét
jól ismerik, de még a kommunista
szennycsatornát nem szagolták soha.
Tapsolnak. És te, míg minket elárulsz,
őket egy életre megmérgezed.

www.dia.pool.pim.hu/html/muvek/FALUDY/faludy00002/faludy00174/faludy00174.html
A római istennő, Bona Dea, vagy – mert mindent a görögöktől tanultak – Günaikeia ünnepén egy hírhedett nőcsábász, bizonyos Clodius női ruhában lopózott be Caesar házába, a csak nők számára nyitott vidám ünnepségre, feltehetően ama szándéktól vezérelve, hogy…..
Leskelődő 2013.07.18 22:58:44
Leskelődő 2013.07.19 15:13:51
@babarczyeszter:
Nekem valószínűbbnek tűnik, hogy egyszerűen csak sztoikus.
en.wikipedia.org/wiki/Aristo_of_Chios