Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kajnerp

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szálka Fingóverseny a Tiszáért 2008.06.14 01:20:00
Az Élő Tiszáért Programnak is nagyon kéne örülnünk. Valószínűleg a lehető legmélyebben egyetértünk alapvető céljaival. Aztán jönnek sajtóközlemények, például:   "Közös sajtótájékoztatón számolt be az elmúlt közel 3 évben végzett munkájáról az Élő…..
kajnerp 2008.06.16 13:43:45
Kedves Hölgyeim / Uraim, a megszólítottság okán reagálnék néhány gondolat erejéig.

1. Egy 3000 karakteres sajtóközleményben, melyben négyen kell, hogy megszólaljanak, alighanem csak marhaságot lehet mondani a kívülállók számára, pláne, ha a kívülállók eleve marhaságnak tartják azt, amit csinálunk.

2. A tevékenységeink részletes bemutatásához figyelmükbe ajánlom a honlapunkat, melyre itt már több hivatkozás is történt. Vagy a Tiszavölgy című lapot:
www.elotisza.hu/bovebben.php?id=161

3. A történeti hűség kedvéért: a "Tiszavölgy" szót először Széchenyi István írta le. (Az ide vágó idézetet szívesen elküldöm beszkennelve.) Mi tőle vettük át a definíciót, melyet ma a Tisza vízgyűjtő területeként értelmezünk. Ezért is írom következetesen egybe a szót.

4. A parlamenti nap valóban rémes volt, de én ezt elsősorban annak a politikai elitnek tulajdonítom, amely ilyen mértékű közönyt mutat az ország negyedének sorsa iránt és olyan színvonalú "diskurzust" bír folytatni, amilyet a parlamentben láttunk. A cél az lenne, hogy ezen változtassunk.

5. El lehet azon vitatkozni, hogy egy civil szervezetet / kezdeményezést mikor tekintünk eredményesnek Magyarországon. A civilek egy következmények nélküli, közönyös drukker-országban próbálkoznak azzal, hogy egy a környezeti és szociális ügyekre érzéketlen, média és közönség számára felhívják a figyelmet fontos ügyekre. Esetileg sikerül, de nagyobb sikert akkor lehetne elérni, ha a közöny falát sikerülne áttörni. Ezen nem segít, ha az adott téma iránt fogékonyabb emberek is csak a fikázásig jutnak el.

6. Az emberek többsége az ún. bulvársajtóból tájékozódik. A zöld műsorokat szűk réteg nézi. Magyarország legolvasottabb lapja a Blikk. Ezzel nem minősítek, tényt közlök. Ha az ember a többséghez el akar juttatni egy üzenetet, akkor célszerű azokat a médiafelületeket használni, amelyeket a többség fogyaszt. Hídvégi a futása során el juttatott olyan gondolatokat sok emberhez, amik nélküle nem jutottak volna el hozzájuk. Ha azért nem is tisztelik, hogy 22 nap alatt 1000 kilométert lefutott, legalább ezt elismerhetik neki.

7. Mindemellett a futása során csaknem 3000 tisza-menti emberrel éreztette személyesen (és talán még többen a sajtón keresztül), hogy van, aki törődik velük. Mert más nem nagyon teszi ezt, ahogy ezt a parlamentben láttuk. Egy ilyen alapra lehet építeni a jövőben és fogunk is.

8. Komolyan mondom, hogy ha van ötlet arra, hogy hogyan kerüljük el a bénázást, és merre haladjunk, osszák meg velem.

Üdv:
Kajner Péter