Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hello Mommy Monster

86 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 ...úgy éreztem minden jó úgy, ahogy. Követtem a koraszülött csoportot, amihez csatlakoztam és hálát adtam, hogy a mi lányunk egészséges, hogy velünk nem történt tragédia. Örülni tudtam minden pocakos anyának. Mosolyogtam milyen jó érzés ez nekik, és nem éreztem mellette keserűséget, hiányt , dühöt,…..
- Sziasztok, ( mosoly ) , mennyi idős a baba ( ha nem tudja megállapítani biztosra fiú vagy lány ) ? - Sziasztok, Panni, 7 hónapos. És Ő? - Most lesz 10 hónapos. - Óó, akkor már lassan 1 éves, elindult már? Látom kiflit eszik, ezek szerint már adsz neki…..
 „Mindegy, hogy azt gondolod valamiről, hogy képes vagy rá, vagy azt gondolod, hogy nem vagy rá képes, mindenképpen igazad van.” - H. Ford Sajnos egyre többen írtok, hogy nem megy egyszerűen a babaprojekt, és egy idő után bármilyen nehéz is el kell kezdeni a vizsgálatokat.  Sajnos tudom, milyen…..
Az orvosok nehezített fogamzásról akkor beszélnek ha egy év aktív védekezésmentes házasélet után sem következik be a gyermekáldás, a meddőséget pedig két év után mondják ki, ha orvosi segítség ellenére sem sikerült még a teherbeesés. Ezen belül megkülönböztetnek elsődleges és másodlagos meddőséget.…..
Ígértem még pár DIY ötletet, arra az esetre ha nem szeretnél nagy összegeket kiadni Anyák napjára, akkor remek filléres ajándékokat is elkészíthetsz otthon a gyerkőcök segítségével. Talp/kéz lenyomatos bögre Kapható nagyjából 800 - 1000 Ft között porcelánra való filc, vagy festék, amivel be tudod…..
Tavaly az én drága lányom még csak néhány szót mondott ilyenkor, és az Anya nem volt közöttük. Az Apa már a kezdetek óta, minden formában - apa, apci, apcika, apuci - de hiába kérleltem, artikuláltam, hogy Anya, sehogy sem engedett . Vártam, hátha majd Anyák napján meglep vele, de nem. Kivárt,…..
Az idei az első év, amikor Dorka már érti a Húsvét, vagyis inkább a locsolkodás lényegét.  Egy ideje már pedzegetem neki, hogy majd jönnek a fiúk locsolkodni, hogy el ne hervadjunk - amit határozottan jól tettem, ugyanis az első alkalommal elsírta magát és csak ölelni akart, mert szó szerint…..
Hányszor futottál már bele Anya vitákba a közösségi oldalakon? Hányszor bántotta akár akarva-akaratlanul, egy természetesen szülő a császárost, a szoptatós a tápszerest, a szülés után azonnal edzős a sportot mellőzőt, a hordozós a babakocsizót, a gyerekkel folyton csavargós az otthonülőt, az…..
A könyv érték - össze sem tudom számolni hányszor hallottam ezt a szüleimtől. Könyvet nem adok kölcsön - ha adtam, nem kaptam vissza. A szüleimnél otthon, a folyosó végén hatalmas könyvsarok áll, ahonnan csak a nagy ablak és egy kényelmes karosszék hiányzik. Mindig úgy képzeltem , egyszer majd a…..
Vagy ássa el magát ha ilyenre gondol?  Vannak napok, időszakok, amikor úgy minden összejön, azaz semmi nem jön össze. Amikor úgy érzed, hogy ez már képtelenség, hogy ennyire szerencsétlen légy. Persze lehet, hogy ha egy kicsit pozitívabb időszakom élném ezek fel sem tűnnének. ( például a buszok…..
Minden anya álma, hogy 3 tökéletes évet eltöltsön a gyerekével otthon, de valljuk be az utolsó éven kapott GYES ma már egy tankolásra és egy csomag pelenkára sem elegendő, ezért sokan kényszerülnek bölcsődébe beíratni és hozzá szoktatni az élet nagy mókuskerekéhez a gyerekeket.  Mi szerencsések…..
Hello Mommy Monster 2360 2019.01.23 21:13:07
2360. Én voltam a 2360. nő a meddőségi intézetben ahová jártunk , akinél sikeres volt a beültetés. Nagyon régen volt, de ha becsukom a szemem, ott vagyok ismét remegő térdekkel a műtőben a petesejtleszíváskor, majd a visszaültetéskor, és amikor az orvos közli, hogy 2 petezsákot lát, benne két apró…..
2018-ban bebuktam a könyvkihívást.  17 könyvet sikerült teljesen befejeznem. Sajnos van egy rossz szokásom, hogy egyszerre több könyvet olvasok - telefonon és hagyományos könyv formában szinte mindig van párhuzam, de legtöbbször a kézzel fogható könyvek esetében is, mert nem mindegyik fog meg…..
Hello Mommy Monster Helló 2019! 2019.01.05 13:47:22
Hihetetlenül vártam a 2019-es évet, nem azért mert a 2018 olyan rossz lett volna, de nem is volt a kedvencem.  Kicsit feszélyezve éreztem magam az év első napján, amikor azt láttam, hogy már rengetegen posztolták az új évi fotókat, bejegyzéseket az új tervekről, álmokról, célokról - elég nagy volt…..
Teljesen beleszerelmesedtem Petra műveibe, amikor rábukkantam Instagramon és végigpörgettem a képeit, majd rákerestem Facebook-on is, ahol még több fantasztikus alkotás tárult elém. Petra is anyuka, méghozzá háromszorosan és ahogy általában az emberek, ő is úgy gondolja a tökéletes névválasztás…..
Ha szeret rajzolni a csemetéd, ráadásul sokat utaztok akkor vágjatok bele ebbe a szuper egyszerű projektbe és varrjatok egy irkatáblát. Dorkának állandó utazási felszerelése volt a rajztábla, ami sok helyet foglalt, ezt viszont össze tudom tekerni, és könnyű így nem kell tanakodnom percekig, hogy…..
Lassan egy éve már, hogy Dorka megkapta a szemüvegét és emlékszem az arcára, amikor feltettük a szemére és hirtelen kitisztult előtte a világ - mondanom sem kell, a könnyeim küszködtem.  Ledöbbenve hallgattam, amikor a doktornő azt mondta szemüvegre van szüksége, sejtettük, hogy esetleg ragasztani…..
Sietsz valahova, dugnád be a fülest, de már megint össze-vissza tekeredett? Bosszankodva csak még jobban összegubancolod? Ismerős? Akkor gyere megmutatom, hogyan varrhatsz egy klassz tokot neki, saccperkábé 15 perc alatt. Dávid amikor villamoson, metrón utazik általában fülesen telefonál, vagy…..
Időnként, egy-egy néma pillanatban amikor Dorka mellett fekszem és várom, hogy elaludjon, amikor csak nézek magam elé a déli kávémat kortyolgatva, séta közben, a játszótéren - bevillan néhány régi emlék, gondolat, egy-egy szó, mondat, egy mosoly, egy arc, egy jelentéktelennek tűnő emlék, de…..
Időtlen idők óta a szekrény mélyén pihent egy kispárna huzat nélkül, s körülbelül pont ennyi ideje szerettem volna rá egy huzatot varrni, de a zipzár téma valahogy visszatartott. Végül ezt az akadályt már átléptem a csendes könyveknél, így csak ki kellett találnom milyet is szeretnék pontosan. Egyik…..
 Lány, nő, anya, feleség, háziasszony, karrierista, barát, munkatárs , kisvárosi/nagyvilági nő és még ki tudja meddig sorolhatnám hány féle énje van egy nőnek.  Kik vagyunk és hány szerepre jut időnk amikor már nemcsak magunkért élünk, mire elég a nap 24 órája? Olyan sokszínűek vagyunk,…..
Otthon lenni egy babával a világ leghálásabb feladata, ugyanakkor a legnehezebb is , hiszen akarva akaratlanul elszigetelődsz a külvilágtól. Nyáron könnyű dolgunk van, sokáig világos van, az idő is nekünk kedvez, rengeteg emberrel összefutunk odakint a nagy semmittevések közepette. Azonban amint jön…..
  Akár a baba hintaszékbe ülteted, vagy egy pokrócra fekteted, esetleg mikor kúszik és jár utánad megy. A lényeg, hogy nincs olyan korszak a kisgyerekes anyukák életében amikor egyedül tud elmenni napközben pisilni. Amikor már beszélnek, hangzik a kérdés : "Anya mit csinálsz?" Persze előtte, minden…..
Most ez komoly? Tényleg erre vállalkoztam? Na ne, bár ne is jutott volna el hozzám ez a könyv. Nem hiszem el, hogy a telefonomtól, ami a külvilágot jelenti számomra el akarnak vágni. Ezek a gondolatok kavarogtak bennem, amikor a kezembe vettem a könyvet és belekukkantottam, s egy 30 napos…..
  Amíg az anyaságra vágysz, amíg az a két vékonyka csík lebeg a szemed előtt és amíg le nem telik az első 12 hét, majd a második nagy UH és a többi mérföldkő a várandósság alatt, és persze amíg el nem érkezik a nap, hogy kibújjon minden olyan lassan történik. Szinte egy helyben toporog az idő.  Az…..