Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K_Imi

59 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immár a Galaktikus Köztársaság számos, klónok által használt hajója asztalra tehető az X-Wing játékban – a V-19 Torrent, az ARC-170 és a BTL-B Y-wing mellé a közelmúltban csatlakozott a LAAT/i Gunship is. Ezeknek ugyan – véleményem szerint – a gyári festése is jól sikerült, mégis többekben…..
Ebben a cikkben néhány olyan dolgot szeretnék bemutatni, amik az elmúlt években, bíróktól és más játékosoktól ragadtak rám különböző versenyeken, és úgy gondolom, hogy mások számára is hasznosak lehetnek. A rutinosabb játékosoknak valószínűleg nem sok olyat fogok mondani, amivel még nem találkoztak…..
Versenybeszámolókban és Vassal-elemzésekben sokszor esik szó arról, hogy miket lehet tanulni egy-egy X-Wing mérkőzésből, aztán a hajók és pilóták, ill. fejlesztések és listák szereplésének böngészésére ott a MetaWing, valamint arról is próbáltam már okoskodni, hogy miért szokás kikapni. Ezek mellett…..
Akárcsak 2018-ban, 2019-ben is akadtak olyan magyar versenyzők, akik – az egyre sokasodó itthoni opciók és a hazai rendezésű, de nemzetközi Nationals – mellett külföldi eseményekre is ellátogattak. Az előző összefoglalóhoz hasonlóan ezúttal is megkértem a játékostársakat, hogy gyűjtsük össze, ki,…..
Az előző részben leírtam néhány gondolatot arról, hogy a sikeres versenyszerepléshez a játékban való jeleskedésen kívül milyen tényezőknek lehet még fontos szerepe, valamint ezek közül kettőt (az alvást és a folyadékpótlást) ki is fejtettem. Ezúttal a versenyek ideje körüli étkezéssel…..
Mielőtt rátérnék a jelen cikk bevezetésére, elnézést kérek azoktól, akik a cím alapján az emberek hagyományos elkészítési módjához kapcsolódó írásos vagy esetleg filmes dokumentációért jöttek, mert őket ki kell ábrándítanom: itt most elkészülés helyett inkább a versenyekre való felkészülésről, annak…..
Az egyik ok, amiért belekezdtem az X-Wing hajók gyűjtésébe, hogy szerintem piszok jól néznek ki, valamint az a véleményem, hogy a népszerűség tekintetében több más játékkal (pl. Imperial Assault, Legion, stb.) szemben – és pl. az Armada-hoz hasonlóan – itt nagy előny, hogy a makettek készre festve…..
Immár harmadik alkalommal rendezte meg Ricsi a Vörös Ötös a saját meghívásos versenyét, ahova mindenki bejutott, aki megnyert egy legalább 10 versenyzővel induló és legalább 4 körös hazai versenyt tavaly november óta, vagy az egy héttel korábbi RSO-n a frakciója legjobbjaként végzett. Mivel a…..
Előszó A blog történetének első vendégposztja Rafy példáján keresztül mutat be egy ritka komoly energia- és időbefektetéssel járó gyakorlási folyamatot, valamint azt, hogy mit lehet ezzel elérni elkötelezett X-Wing játékosként. Fogadjátok szeretettel! „Tudom, Boba Fett nem mandalóri, de a ruhája…..
A Szolnokon futó idei versenysorozat utolsó állomásán még csak a dobogó teteje volt végérvényesen foglalt, a többi pozícióért számos résztvevő versenyben volt – köztük én is (bár inkább volt ez matematikai esély, mint reális elképzelés). A legutóbbi forduló óta eltelt egy hónapban egyáltalán nem…..
A WarpStorm Klub által szervezett 2019-es bajnokság hatodik, egyben utolsó játéknapja nov. 3-án zajlott le, 14 indulóval. A formátum Extended volt, a játékosok 4 fordulót játszottak svájci rendszerben. A forduló végeredménye és…..
Bátran azt merem mondani, hogy nincs olyan X-Wing játékos, aki még soha egyetlen mérkőzésen sem szenvedett volna vereséget (kivéve, ha valaki élete első meccsét megnyeri, de ami késik, nem múlik), legyen bármennyire is jó versenyző. Hogyan lehetséges mégis az, hogy vannak kiemelkedő játékosok,…..
A Szolnokon futó idei versenysorozat ötödik állomásán 16-an csaptunk bele a 4 svájci fordulóba. Az XTC és az EB utáni letaglózott állapotból többé-kevésbé feltápászkodva valami egészen más jellegű osztaggal szerettem volna játszani, de az eredményességet ezúttal a legkevésbé tartottam fontosnak.…..
A WarpStorm Klub által szervezett 2019-es bajnokság ötödik, utolsó előtti játéknapja szept. 29-én zajlott le, méghozzá az idei eddigi legnagyobb számú, 16 versenyzővel. A formátum Extended volt, a játékosok 4 fordulót játszottak svájci rendszerben.   A forduló végeredménye és…..
X-Wing & Pew-Pew Évforduló 2019.09.21 12:09:22
Kedves Olvasó! Pont így kezdtem pont egy évvel ezelőtt a játékostársak és játék iránt érdeklődők különféle irományokkal való terrorizálását, most pedig a jeles évforduló alkalmából szintén összehordok néhány sort – immár nem csak előre, hanem visszafelé is tekintve. Mivel az X-Wing & Pew-Pew…..
Az előző részben ismertettem az XTC-indulás előzményeit és körítését, a végén pedig valahol ott hagytuk abba, hogy hőseink gyatra kezdés után nem nagy visszaesést, hanem némi feltámadásnak látszó zárást produkáltak az első nap végén, tehát nem feltétlenül rossz kilátásokkal érkeztek meg a verseny…..
A tavalyi volt az első év, amikor a magyar közösség X-Wing csapatot tudott kiállítani a különféle játékokat tömörítő ETC (European Team Championships) versenyre. Az X-Wing azóta ebből kivált, az ötfős csapatok nemzetközi vetélkedése önállósodott, egy X-Wing Team Hungary pedig ezúttal is összeállt,…..
Vannak időnként kevésbé érthető dolgok az X-Wing háza táján, ezúttal egy olyanról írok, ami végül – számomra – inkább örömteli végkifejlet irányába mozdult, mégpedig a második kiadás 4. hullámának érkezésével. Történt egyszer – valamikor 2017-ben, még a The Last Jedi mozikba való beszivárgása…..
A Szolnokon futó idei versenysorozat negyedik állomásán 14-en vágtunk neki a 4 svájci fordulónak. Mivel az ezt megelőző ligafordulón nagyon leszerepeltem az öthajós birodalmi próbálkozással, visszatértem a legutóbbi győri versenyen kipróbált 3 ászhoz, azzal a változtatással, hogy Vader haragján…..
A WarpStorm Klub által szervezett 2019-es bajnokság negyedik játéknapja júl. 28-án zajlott le, egész pontosan 14 indulóval. A formátum Extended volt, a játékosok 4 fordulót játszottak svájci rendszerben.   A forduló végeredménye és…..
Tovább hasít a magyar X-Wing Liga, ezúttal a 2019-es kiírás hetedik játéknapjára került sor, méghozzá 27 résztvevővel, akik 5 svájci rendszerű fordulóban mérkőztek meg egymással. Ha a két héttel korábbi győri versenyt tekintem az XTC-re való listakeresésem első állomásának, akkor itt jött el a…..
A legutóbbi győri versenyem igen jól sikerült, de azóta már 3 hónap eltelt, így bőven elérkezettnek láttam az időt, hogy visszalátogassak. Időközben kiderült, hogy ottani rekordnak számító 24 játékos gyűlt össze műanyag hajókat tologatni és rituálisan kockát szidni 4 svájci rendszerű fordulón…..
Időről-időre előkerül a versenyekhez kapcsolódó alvási, ivászati és evészeti szokások, ill. jó és rossz gyakorlatok témája, engem pedig az utóbbi időben elkezdett ahhoz is kellő mértékben foglalkoztatni, hogy megpróbáljak róla valamiféle használható irományt…..
Amikor majdnem 4 éve belekezdtem az X-Wing hajók gyűjtésébe, először vettem egy B-wing-et és egy TIE Bomber-t, aztán egy alapdobozt, majd kijelöltem még 3-4 gépet, amiket szerettem a filmekben, és azt terveztem, hogy ha azok megvannak, akkor leállok a további beszerzésekkel, mert el…..
X-Wing & Pew-Pew HXTC beszámoló 2019.06.20 07:00:00
Az első hazai csapatversenyen összecsen 14 csapat, azaz 42 játékos indult, ami magyar viszonylatban egy kifejezetten erős nevezőszám. Én Danival és Ferivel vérszerződést kötve a Raiders of the lost ARC-170 nevű alakulat kapitányaként vettem részt a rendezvényen, ahol a Vörös…..