Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BGR

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán fel sem tűnt eddig. Ha egy témában nyilatkozik valaki, az jellemzően maga az újságíró, a híroldal, vagy egy kormányszóvivő. Hol vannak azok az emberek, akik tanultak, képzettek, rálátnak összetett folyamatokra, akik valamekkora hatalommal rendelkeznek, vagy politikusi szerepben vezetők…..
Már majdnem felértem a második emeletre, amikor láttam, hogy valami nem stimmel. A lakásom ajtaja előtt keresztben fekszik egy ember. Nem részletezem, milyen gondolatok futottak át először a fejemen, viszonylag ritkán találja magát ilyen szituációban az ember este tizenegykor, bár tény, pár évvel…..
​   Németh Sándor a Hit gyülekezetének vezetője jógáról való nézete megihletett. Németh Sándor a hétvégi vallási összejövetelen lényegében arról beszélt, hogy a jóga vitathatatlanul démonidéző mozgásforma és a jógaszalonok rombolják az ember szívét.    Azon kezdtem gondolkodni, hogyan lehetne…..
   Mintha újra tele tudnám tölteni levegővel a tüdőmet. Ti is éreztétek? Az önkormányzati választások estéjén egészen meglepődtem a rám törő örömtől.    A IX. kerület egyik választókörzetében voltam szavazatszámláló bizottsági tag, így elsők között értesültem a jó hírekről. Emlékezetes pillanat…..
   "Nekünk még nehéz volt megküzdeni mindenért, de nektek már milyen könnyű lesz!" "Neked csak megszületni volt nehéz!"     Ha te is a kilencvenes években élted gyermekkorod, hallhattál ilyen, vagy ehhez hasonló kijelentéseket a szüleidtől, vagy más felnőtt emberektől.    A rendszerváltás…..
   Az az alap tétel, hogy változik a Föld klímája. Ez tény. Melegedik, növekednek a szélsőséges időjárási jelenségek esélyei és nagyobb erejűek lehetnek, mint azt emberemlékezet óta tapasztaljuk. Úgy tudom, a valid tudományos álláspont jelenleg az, hogy a Földnek eleve vannak természetesen hűlő és…..
   Szerteágazó ismereteink vannak a dohányzás egészség károsító hatásairól. Tönkreteszi a tüdőt, növeli a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát, fokozza az érelmeszesedést, vetélést, koraszülést, impotenciát okoz, alapvetően csökkenti a várható élettartamot. A dohányzóknak különösen, de tudjuk,…..
   Milyen érdekes lenne készíteni egy statisztikát, hogy kinek mi jut eszébe egy ilyen feltevés hallatán.    Az angol azt mondja, "Think outside the box." durván fordítva azt jelenti, gondolkodj a dobozon kívül. A kifejezés persze egyszerűen eredeti ötletre utal, ami eltér a megszokott rutintól, de…..
Azzal kezdődött minden, hogy egy barátom meghívott tanítani az egyik nyári kántorképző tanfolyamra. Igent mondtam, mert tökéletesen illeszkedett a napirendembe. Reggel 8-tól délután 5-ig ott foglalkoztam emberekkel, majd este 6-tól tudtam a saját tanítványaimmal dolgozni. Rendkívül tanulságos volt…..
Megszületek, óvodába megyek, aztán iskolába, megtanulom a civilizációnk működését, a kultúránk szabályait. Választok egy szakmát, ami érdekel, lehetőség szerint egyet, mert ha több van, az ugye már túl bonyolult. Aztán egyetemre megyek, lediplomázok, munka után nézek, építem a szaktudásom,…..
Hajlamosak vagyunk félni a mesterséges intelligenciáktól. Vizionáljuk, hogy miután megalkotjuk őket, tökéletesítik magukat, világuralomra törnek, majd szépen kiirtják az emberiséget. Miközben a gépek használati tárgyaink. Mi programozzuk őket, a civilizációnk szerves részei.  Tegyük fel, hogy nem…..
Lakásfelújítás kapcsán az első asszociációink a stressz, sírás, pánik, munkaerőhiány, megbízhatatlan szakemberek, végeláthatatlan költségek és kompromisszumos végeredmény. Mint minden sztereotípiának, nyilván ezeknek is van alapjuk. Személy szerint egy komplex lakásfelújítás befejezéséhez közelítek.…..
A klímaváltozást nem kell bemutatnom, a csapból is ez folyik, már szinte unalmassá vált a szó. Mint valami idegesítő háttérzene, ott van, tudjuk, hogy veszélyforrás, de érdemi lépést mégsem teszünk a megakadályozása érdekében. A minap is szembe jöttek velem cikkek ezzel kapcsolatban és újra…..
Nyilván nem. Két nappal ezelőtt találkoztam először a hírrel, hogy a kínai állam egy digitális adatbázist hoz létre a lakosok "számára". Mindenki kap személyes adatlapot kreditpontokkal, attól függően, milyen az előélete és az aktuális apró-cseprő cselekedetei. Az ország minden pontján felszerelt…..
Egy ideje érlelődik bennem a gondolat, hogy írnom kellene. Kamaszkoromban évekig naplóztam minden este, előfordult, hogy több oldalas beszámolót írtam az aktuális nap történéseiről. Ez mostanra néhány havonta előforduló bejegyzésre redukálódott és ezek is inkább csak beszélgetések önmagammal, vagy…..