Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Zsófia Anna

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életünk színvonalának fenntartása hatalmas környezeti terhekkel jár. Gyakorlatilag meg sem tudunk mozdulni anélkül, hogy ne lennénk hatással egymásra, illetve a bolygónkra. Ruházkodásunk, közlekedésünk, étkezésünk nekünk pénzbe, a Földnek erőforrásaiba, energiájába kerül. Nap, mint nap újabb és…..
A szuperhősök sosem esznek a filmekben, megfigyeltétek? De akkor vajon honnan van az erejük? Hogyan képes Pókember falat mászni, Batman embereket menteni, Indiana Jones kincset keresni (és találni) evés nélkül?  A helyzet az, hogy az evés aktusának ábrázolása, említése csak újabban tűnt el a…..
Biztosan eleged van már abból, hogy mindenre azt mondják: veszélyes, ezt sem szabad megenni. Hogy minden terméknél meg kell fontolni, vajon alkalmas-e emberi fogyasztásra, vagy sem. Na azért annyira nem vagyok hülye, hogy még a citrusfélékből is az ökológiai gazdálkodásból származót válasszam,…..
Közeleg az év legnagyobb ünnepe. Az a nap, amikor minden más. Amikor a szívük mélyén még a felnőttek is valami kis csodában reménykednek. Mindenki más reggelre ébred december 24-én. Beindulnak a sütők, főzőlapok, gázrózsák és őrült sütés-főzés veszi kezdetét. A végjáték, faállítással, csomagolással,…..
A szeretet ünnepe. Nem az eszetlen vásárlásé. Nem a pénzről, vagy az ajándékok mennyiségéről szól. Nem a konyhában eltöltött napok száma a lényeg, mert ezután mindenki csak hullafáradt és undok a másikkal. Nem a rohanás, az őrült vezetés, az eszeveszett tempó, a többi emberrel való perlekedés…..
Mi az a csomagolásmentes bolt? Az egy olyan hely, ahol az áruk nincsenek becsomagolva fóliába, papírzacskóba, konzervbe, tubusba, befőttesüvegbe, dobozba, palackba...semmibe. Neked kell vinned a csomagolást! Ez több okból is hasznos. - Egyrészt nem keletkezik felesleges szemét, amiből ugye van…..
A kávéval való kapcsolatom igen rövid múltú, ugyanis tavaly augusztusban ittam az elsőt, úgy igazán, elejétől a végéig. Addig csak beleittam néha valakinek a poharába, majd elborzadva tettem le a poharat. Mit lehet ezen a sötét színű, keserű löttyön szeretni- gondoltam mindig. De tavaly egy napos,…..
Mindig csodáltam azokat az embereket, akiknek házi lekvárjai vannak otthon. Honnan tudják hogy kell csinálni, mennyi ideig kell főzni, hogyan kell tartósítani...és honnan van idejük? A legtöbb embernek a nagyi főzi be a lekvárt, vagy a nyárról maradt meg, amikor az embernek több ideje van lekvárt…..
A kényszeres cselekvésnek megvannak a miértjei. Ha épp nem csinálunk semmit, akkor rosszul érezzük magunkat. Azt érezzük, hogy mások mindenfélét "csinálnak", mi pedig kimaradunk belőle, pedig az biztosan nagyon fontos és hasznos. Hát elmondanám, hogy semmi ok a pánikra, mert senki nem csinál semmit.…..
Ásó kapa sodrófa Almáspite 2018.10.02 19:29:28
A végtelenségig lehetne írni az almáspitéről, hol is kezdjem? Először is kell hozzá egy alkalom, vagy még az sem, csak egy nap, amikor olyan "almáspite" hangulatban ébredünk. Jó esetben, ez az első esős őszi reggelek egyikén következik be, ekkor van ugyanis alma-szezon (meg egy egész nap, amit…..
Kezdetben volt a konyha, ahonnan az étel, az élet indult. Melyik házibuli csúcspontja ne a konyha lenne? Melyik reggel ne a konyhában kezdődne- ha mással nem is, de egy csésze kávéval? És melyik estét ne a konyhában fejeznénk be, nagy családi vacsorával vagy csak egy lefekvés előtti teával? Az…..