Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freehckr

0 bejegyzést írt és 2261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha ezt szerkesztőségi macskánk megérhette volna! Úgy tűnik, a nyári politikai holtszezonban (na jó, félholt-, mivel a migrációs krízis érdemben mérsékli a híraszályt)…..
Lemond a magyar állampolgárságáról egy erdélyi nő, mert nem ért egyet a kormány menekültpolitikájával és a déli határzárral – adta hírül kedden az…..
freehckr 2015.08.05 13:13:40
@Rövid G. atya: Ha bármiféle kritika éri a korrupt Fidesz-KDNP kormányzatot, főleg ilyesféle „radikális” tiltakozás formájában, akkor a szellemileg erősen korlátolt orbánista seggfejek ezt személyes sértésnek veszik... báncsák a generalissimót, brühühühü... :) Aztán ilyenkor jönnek többek közt az ilyesféle végtelenül ostoba posztok...
freehckr 2015.08.05 13:45:58
@grundigg: „nem sikerült megértened a posztot”

Gondoltam, hogy ez is felbukkan majd, pedig hidd el, egyről beszélünk. Nekem az nem kerek a történetben, hogy a Fidesz-KDNP hülyeségei elleni tiltakozás Nágó esetében miért lenne hülyeség?! Miért nem lehet egyszer ott megállni, hogy a Fidesz-KDNP hülyeségéről van szó, és pont, és nincs szükség arra, hogy másokat is lehülyézzünk, csak hogy a debil orbánista pöcsök ne álljanak ott egyedül hülyén?! :)
Olyan, hogy „menekült” nincs, legfeljebb a statisztikákban. Különböző országból különböző céllal érkező embercsoportok vannak, és hogy ezek közül ki a valóban…..
freehckr 2015.08.05 12:18:08
„Középen áll a magyar társadalom normális többsége.”

Ez tulajdonképpen értelmezhetetlen abban a tekintetben, hogy ez a „normális többség” két évtizede szavazza nyakunkra a Fidesz-MSZP posztkommunista bűnszervezeteket. Minden bizonnyal menekült/bevándorlókérdésben is tudják a frankót... hja... :)

„kormány nincs könnyű helyzetben, ha meg akarja oldani ezt a túlzás nélkül globális krízist”

A kormányzat nagyjából 2010 óta nincs könnyű helyzetben, elsősorban szeretnék feltőkésíteni a dilettáns haverokat és a korrupt holdudvart a lopott közpénzekből, de emellett valamilyen szinten a kormányzás látszatára is ügyelniük kell, és olyan tök felesleges dolgokkal is foglalkozniuk kell néha, mint egészségügy, oktatás, gazdasági versenyképesség... de az előbbiek tekintetében nem nagyon zavartatják magukat az utóbbiakkal. :)

„mintha a kormány valódi célja az lenne, hogy az emberek minél jobban megundorodjanak az egésztől”

A kormányzat valódi célja az, amit fentebb említettem, nevezetesen feltőkésíteni a dilettáns haverokat és a korrupt holdudvart a lopott közpénzekből. Most ami menekültkérdésben tapasztalható már a fővárosban is, az csak az egyik megjelenési formája a Fidesz-KDNP kormányzásra való alkalmatlanságának, nagyjából ugyan ez a helyzet például az egészségügyben is: bár az orvosi várókban vagy műtőkben még nem hugyoznak a sarokba (vagyis nem sok helyen), de az, hogy daganatos betegek hónapokat, éveket várnak nem csak kezelésre de egyszerű vizsgálatra is, holott ebben a kategóriában a kezelés és a gyógyulás sikere túlnyomó részt az időtől függ, világosan megmutatja, hogy romhalmaz az egész, és a legfelsőbb kormányzati szinteken nem hogy a kórtermek sarkába hugyoznának, de mindenki fejére szarnak magasról, legyen szó ápolóról, orvosról, vagy betegről.

Vagy lásd az oktatást: idén már a közepes átlagot sem érték el a középszintű matekérettségin, a magyar érettségi csak kicsivel volt jobb mint közepes, a középiskolákból digitális analfabéták kerülnek ki, ennek tükrében mit tesz a kormányzat?! Elkezdtek százmilliókat kidobni az ablakon, hogy bevezethessék a mindennapos énekórát.

Beszélgessünk még a Fidesz-KDNP „valódi” céljairól... :)

„Eközben a Jobbik...”

A Jobbik már tavaly, a Kovács Béla-üggyel elveszítette a fonalat, nekem egyelőre úgy tűnik, hogy valami alapja mégiscsak van ennek a „kémcirkusznak”, és a Fidesz ezzel az üggyel tett szájkosarat a Jobbikra... vagy valami hasonló van a tarsolyban, a Kovács Béla-ügy csak a figyelmeztetés.

Tavaly óta tulajdonképpen nincs világos útja a Jobbiknak, a kommunikációjuk nagy része kimerül abban, hogy a radikális baloldali populista fideszes ígéreteket még populistább ígéretekkel próbálják felülmúlni, vagy egyenesen tőről metszett ostobaságokkal próbálnak bekerülni a hírfolyamba, lásd „határőrség visszaállítása”: a magyarországi határszakaszok több mint fele a schengeni övezetbe tartoznak (osztrák, szlovák, szlovén), a maradék kétharmada is schengeni övezet lesz pár éven belül (román, horvát), tehát mi a lóherének ide már rövidebb távra is határőrség?! De a legfontosabb: mi a faszból, mikor a határrendészetet is képtelen hatékonyan működtetni az állam?!

Szóval néppártosodás ide, cukiskodás oda, ha a Jobbik Fidesszé válva képzeli el a jövőjét, akkor bár lehet lesznek új szavazói, akik fogékonyak ezekre a baromságokra, de akik mondjuk már 2006-ban vagy 2010-ben rájuk szavaztak, ma már nem ezt a Jobbikot választanák.
A minap Orbán Viktor Tusványoson az egymillió-kétszázezer polgár által kitöltött konzultációs kérdőívek alapján kijelentette, hogy a „magyarok döntő többségének” nem ment el a józan esze, és a kormánnyal egyetértve ellenzi a bevándorlást. Miközben Orbán Viktor…..
Nem az európai meg a magyar szélsőjobb veszélyére, hanem a magyar kormányzat és Orbán Viktor radikalizálódására kellene rámutatnia a nemzetközi sajtónak; hiszen a Fidesz mára egy olyan párt lett, amit a nacionalizmus, a tekintélyelvűség és a populizmus kevercse tart egyben; s…..
freehckr 2015.07.31 15:28:33
@IdomitottFoka: „Tényleg az lenne az EU mesterterv, hogy beengedik őket?”

Nem feltétlenül magáról az EU intézményről lenne szó, hanem az unió erősebb tagállamairól. Mondjuk ebből a szempontból a britek kényelmes helyzetben vannak mint a franciák vagy németek, tekintve hogy egy szigeten élnek, de ők sem nagyon indítanak háborút a más bevándorlóikkal szemben... vagy csak ímmel-ámmal kampányolnak...

„az a mesterterv, hogy az összes radikáljobbos/balos pártot beeresztik a parlamentekbe és kormányokba”

Ha csak abból indulunk ki, hogy a görög radikálbalosok mit okoztak az elmúlt hónapokban, akkor ettől nem nagyon kell tartaniuk... :) Vagy megszelídülnek, vagy buknak a populista baromságaikkal, de hosszabb távon az „elöregedő európai társadalom” egy sokkal súlyosabb probléma, mint a radikális csoportok, vagy a migránsok százezrei (már ugye ha utóbbit a probléma serpenyőbe tesszük)...
freehckr 2015.07.31 16:04:33
@IdomitottFoka: „nem tudják csak úgy visszazsuppolni sehova a selejtet”

Nem tudom, szerintem még nem érték el azt a mennyiséget az „új bevándorlók” Európában, hogy erről is szó legyen. De már most, „látatlanban” megelőlegezem, hogy ezek elhelyezése a mi reszortunk lesz. :) Egyébként nem állítom, hogy pontosan ez zajlik Európában (az „elöregedő társadalom” vérfrissítése), de több szempontból is racionális magyarázat lehet ez az uniós „látszólag semmitevésre”...
freehckr 2015.07.31 16:33:57
@Herr Schnitzel Lutscher: „azt is ki lehetne elemezni”

Ha csak konkrétumokról lehetne szó, hamar végeznénk... :)
Rezsicsökkentés? Nemzeti konzultáció? Bevándorlásos plakátkampány? Minden elhalványul a Fidesz legújabb, trükkös kampányvideója mellett. Finkelstein és Habony nem talál még ki ennél tökéletesebben targetált, az elkényelmesedett jobber szavazókat megmoccantani képes üzenetet,…..
freehckr 2015.07.30 23:13:44
@egyetmondok: „Sokan komolyan fogják ezt venni nyugaton, lehet ezzel külföldön károkat okozni a magyar államnak, de rendesen.”

Akiktől függ ez a bizonyos „károkozás” már pár éve tisztában vannak vele, hogy mi megy itt, ennek megfelelően mind a nemzetközi diplomáciai és üzleti kapcsolataink, mind a külföldiek befektetési kedve igencsak takaréklángon pislákolnak évek óta.

Heller és Alföldi legfeljebb a már a saját árnyékuktól is rettegő közpénztolvaj korrupt fideszeseknél kelt riadalmat... ami nem meglepő, több ezer lopott milliárdnyi okuk van erre... :)
Érzelgős propagandában is lehet nagyot alkotni, a teljesítményt, a minőséget a Mandinernél pedig mindig részrehajlás nélkül süvegeljük meg, így aztán a Népszabadság menekültes riportja kapcsán már épp nyúltam volna kalpagomért, amikor észrevettem: a Tutiblog az ő érdes…..
freehckr 2015.07.28 20:42:33
@picur3ka: Ha már az önkényes sajtószemlénél tartunk, akkor itt egy érdekes poszt arról, hogy pontosan mennyire veszi komolyan a plakátokon és a médiában a menekülthullámtól rettegő Fidesz-KDNP magát a problémát: 444.hu/2015/07/28/10-szam-ami-erzekelteti-mennyire-tartja-valodi-problemanak-a-bevandorlast-a-kormany

Illetve még egy, érzékeltetve a fideszes nepotizmus miatt kormányzati döntéshozóvá emelt Orbánhoz feltétlenül lojális tökkelütött haverok és a futsalos kispad szakértelmét és rátermettségét: nol.hu/belfold/probaperek-hende-es-pinter-ellen-1554121
freehckr 2015.07.28 21:09:58
@picur3ka: „Naná, hogy nem akarunk rá többet költeni, ez többek közt a cél.”

Mondjuk akkor ez így ebben a formában jobban alakult, mint vártam, de ahelyett, hogy elkezdeném az így adódott számtalan magas labdát lecsapni, most csak arra kérnélek, hogy akkor próbáld meg ennek tükrében észrevenni a tőről metszett ellentmondásokat a kormányzat kommunikációja és valós intézkedései közt. Most csak kifejezetten „menekülthullám” kategóriában, egyelőre nem mennék bele a „családtámogatás” és „adócsökkentés” kormányzati propagandába, mert az nagyobb lélegzetvételű vita lenne, tekintve az ebben a kategóriában nagyságrendekkel több ellentmondást... :)

Annyit azért még kiegészítésként megemlítenék, hogy az unió egyébként állja a menekülthullámmal kapcsolatos költségeink túlnyomó részét, tehát már ott nem állja meg a helyét ez a fajta érvelés, hogy „nem akarunk rá többet költeni, ez többek közt a cél”, mert ez már az elején ki volt pipálva. :)
freehckr 2015.07.28 22:57:33
@Dr.Korász: „Hahaha, ez jó vicc. ... Vagyis ez most egy rossz vicc.”

Összefoglalva tehát ha nem küldöd el ezt a választ a véleményemre, akkor tulajdonképpen ugyan ott lennénk mint most, igaz?! :)
„Miközben nagy nyomás alatt épül a déli határon lévő kerítés, Orbán Viktor irritáló beszédet tartott a bevándorlásról” − így kezdődik a német konzervatív-liberális Die Welt cikke a magyar kormányfő idei tusványosi beszédéről. Ezt a cikket osztotta meg nemrég az…..
freehckr 2015.07.28 19:47:32
@Herr Schnitzel Lutscher: „biztos finkelstein igazította útba a bevándorlókat, hogy alapja legyen a plakátkampánynak”

Ja, én nem erre gondoltam mint fiktív sztori, hanem a fenti posztban, és egy másik osztrákos posztban idézett névtelen kommentekre... :)
freehckr 2015.07.28 19:53:00
@picur3ka: „rossz helyen kommentel”

Mindig ez van, de abban nincs semmi mulatság, ha egy poszt alatt mindenki egyetért velem... :)
freehckr 2015.07.28 21:16:14
@samesz38stated: „Fogadjunk,hogy levágtak a pöcsödből egy darabot”

Amíg nem tudtam ellene védekezni addig nem. Azóta pedig senki nem próbálkozott, de elhiheted, nem újságot olvasnék közben... :)
„Ennek magától értetődőnek kell lenni” – ezzel a kommentárral osztotta meg Heinz-Christian Strache, a közvélemény-kutatásokban magabiztosan vezető jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt, vagyis az FPÖ elnöke Orbán Viktor idei tusványosi beszédéről szóló Die…..
freehckr 2015.07.27 15:59:06
„A Fidelitas román Balaton Soundja” – definiálja Tusványost mikroblogján Panyi Szabolcs, az Index újságírója (tavaly-tavalyelőtt az intellektuális fölénytől sugárzó Posványosnak volt nagy keletje). Bojár Gábor külön véleménycikkben indokolja, miért fogadta el a…..
Ön is kíváncsi volt, mi a felelős, szolidáris, emberbarát, progresszív válasz a bevándorlás kérdésére, különösen annak fényében, hogy a magyari határzár elítélése mellett eddig nem nagyon igyekeztek konkrét válaszokat adni a problémára − ha csak a fogadjunk be…..
A déli határzár nem a leghatékonyabb módszer, de a legsúlyosabb probléma rövid távú, azonnali kiküszöbölésére talán alkalmasnak bizonyulhat – mondja a Mandinernek Sántha Hanga, a svéd kormány volt biztonságpolitikai tanácsadója. Családja a nyolcvanas évek végén menekült…..
freehckr 2015.07.21 10:23:26
„déli határzár nem a leghatékonyabb módszer, de a legsúlyosabb probléma rövid távú, azonnali kiküszöbölésére talán alkalmasnak bizonyulhat”

Na akkor röviden az „azonnali kiküszöbölésről”: már a tavalyi évben a tízszeresére nőtt a menedékkérők száma Magyarországon, hónapok óta már napi ezresével tartóztatják fel az illegális határátlépőket, és biztosan vannak akiket nem is tudnak feltartóztatni. A „magyar” honvédség nem rendelkezik semmiféle technológiával és képzettséggel ahhoz, hogy akár kültéri-, akár vagyon- vagy személyvédelem céljából rövid időn belül hatékony kerítésrendszert tudjon telepíteni, mivel még csak most „tesztelik” a megoldásokat. Ezen „tesztelés” keretein belül 5 nap alatt 175 méter kerítést tudtak felépíteni, ezzel szemben a terv az, hogy novemberre 175 kilométernyi (gyengébbek kedvéért: 175 * 1000 méter) határszakaszon kellene állnia a kerítésnek, azaz a mai naptól napi több mint másfél kilométernyi (ugyancsak gyengébbek kedvéért: napi 1500 méter) szakaszt kellene felépíteni.

Szóval ja... „talán” alkalmasnak bizonyulhat... főleg az „azonnali kiküszöbölésre”... de ha nem, akkor megint elkúrtunk több tízmilliárdnyi közpénzt Orbán és a Fidesz-KDNP elmeháborodott „unortodox” baromságaira. Végül is megtehetjük, olyan kurva „jól teljesít” az ország, az egészségügy is csillog-villog, a kórházaink, rendelőink kis ékszerdobozok... eltekintve a műtőben potyogó vakolattól. Közben pedig simán megvan a napi ezres átlag illegális határátlépő, míg a honvédség csak „tesztelget”, a kormányzat meg csak kampányolgat...

Egyébként meg nem nagyon kell félteni Magyarországot a „multikulturalizmustól”, mivel még a „lokálkulturalizmus” is romokban van... lásd csak a Fidesz-KDNP agyoncivilizált szavazótáborát. :) Amitől félteni kellene Magyarországot az a populista demagóg politika, az állami korrupció és a posztkádári balkáni nihil... ez a féreg rágja több mint két évtizede Magyarországot.
Sohasem tudjátok megtagadni magatokat. A zsigereitekben ott az ösztön: mindig az idegent pártolni a magyar ellenében. Mindig lelkesen akciózni, ha a magyarságra nézve káros jelenségeket lehet erősíteni, fokozni. Ezért hangoskodtok most lelkesen lihegve a Magyarországra zúduló…..
freehckr 2015.07.20 00:13:44
@desw: „Pedig vesszünk össze ezen!”

Nem érdemes, mert se te, se én, se mi nem tudhatjuk, min mentek keresztül ezek az emberek, mielőtt bevállaltak pár ezer kilométer „gyalogtúrát”... Esetleg a nagyszüleid tudhatják, talán kérdezd meg őket, milyen volt élni egy kegyetlen háborúban.

„Ki a faszom fog Európában eltartani ennyi "agysebészt", b+?”

Bárcsak ott tartanánk már, hogy a magyarországi nyugdíjrendszerről és annak fenntarthatóságáról beszélünk ennyit... Végül is hasonló téma. :)

„Az EU-nak kellene lépnie”

Pontosan. Bár a te javaslatoddal ellentétben én egy közös európai hadsereggel megszállnám a balhésabb Közel-keleti államokat, az iszlám radikálisokat a barlangjaikba kergetném vissza, majd rájuk bombáznám a hegyeiket is. :) A világ TOP 10 hadseregében négy európai is van, szóval elég jók lenének az esélyeink. :) De ennek szerinted mennyi esélye van?!

Tehát valami olyasféle megoldásban kellene gondolkozni Magyarországon, ami most, még ma kivitelezhető, EU-tól függetlenül, mert hetek óta napi ezrével jönnek a menekültek. Mi itt eldumálhatunk arról, hogy mit lehetne, miközben a kormányzat csak kampányol, és egymásnak ugrasztja a Zembereket, hogy leplezzék piszkos ügyeiket (például hogy milliókat kérnek egyébként közérdekű adatok nyilvánosságáért). Mielőtt még a kerítéssel jönnél: már tavaly tízszeresére emelkedett a menedékkérők száma. A kormányzatnak ennek ellenére csak idén, pár hete jutott eszébe megoldáson gondolkozni (rögtön elő is álltak egy plakátkampánnyal, mint „megoldás”), közben pedig eléri a napi ezret a feltartóztatott menedékkérők száma. A honvédség négy nap alatt épít fel 175 méter kerítést, a kormányzat várakozása szerint novemberre készen lesz a 175 kilométeres szakasz, ami konkrétan azt jelenti, hogy holnaptól napi másfél kilométert kellene építeniük. Megvan a buktatója?! :) Ezen kívül pedig semmiféle ötlete nincs a kormányzatnak.

Tényleg jó ötletnek tartjátok, hogy ebben a helyzetben ne a kormányzat töketlenkedésével foglalkozzunk, hanem azzal, hogy ki „idegengyűlölő” és ki „idegenimádó”?! :)
freehckr 2015.07.20 13:49:33
@szemtanú: „Tudtommal az is EU, ami ugye a kvázi, második hazánk.”

Hát kinek hogy... az unió játékszabályait nem nagyon szeretik itthon, sem a kormányzati elvtársak, sem kádári nosztalgiában szenvedő suttyó prolijaik. :)

„Csak idő kérdése, hogy a hatása nálunk is rezhető legyen.”

Nézd: egy évtizede vagyunk az unió tagjai, sikerült „begyűrűznie” bárminek is az országba aminek valamiféle EU-feelingje lenne?! Gondolok itt hirtelen a versenyképes adórendszerre, a magasabb életszínvonalra, a jobb munkafeltételekre, satöbbi... szerintem nem igazán, úgyhogy ettől jelenleg nem kell tartanunk. Egyelőre azokkal a negatív hatásokkal kellene többet foglalkoznunk, amelyek valóban, húsba vágóan érintenek minden magyar állampolgárt az országban: a korrupt, bűnszervezetként működő posztkommunista MSZP-Fidesz utódpártok több évtizedes ámokfutásával.

„az hogy második genrációs bevándorlók hajlandók terroristává lenni nem aggasztó”

Nem állítottam egy szóval sem ilyesmit, inkább próbáltam finoman afelé terelni a vitát, hogy potenciális terroristák kiszűrésére fel van-e készülve a hírszerzésünk és a belügy?! Arról a hírszerzésről és belügyről van szó, amely csak idén, pár hete ébredt rá arra, hogy jé ide naponta ezrével jönnek a menekültek, holott már tavaly a tízszeresére nőtt a menedékkérők száma. Továbbá arról a hírszerzésről és belügyről van szó, amely a mai napig nem tudta kiszűrni sem a polgári és katonai szolgálatokból, sem a parlamentből és a kormányból többek közt az egykori három per akárhányas besúgókat... egy állítólagos rendszerváltás után több mint két évtizeddel. :)

Ne tévesszen meg a szmájli itt a végén, ezt egyébként véresen komolyan gondolom, és azt is állítom, hogy a napi ezres létszámú menekültekkel kapcsolatban Magyarországon nagyságrendekkel nőhetett a terrorfenyegetettség. A gond csak az, hogy a számtalan egyéb probléma mellett (munkanélküliség, rekord adók, közbiztonság hiánya, kivándorlás, egészségügy, oktatás) ennek a kezelésére is alkalmatlan a jelenlegi kormányzat.

Tehát beszélhetünk itt arról, mit lehetne tenni, meg hogyan, meg merre, a probléma az, említem megint, hogy ha a kormányzat szarik bele magasról, akkor miért nem erről beszélünk?! :)

„esetleg nyugati kérésre nem sietünk a menekültek bírálásáben”

Biztosan volt már dolgod állami ügyintézés témakörben valamilyen hivatalos ügyben... na, minden valószínűség szerint ugyan abban a tempóban haladhat a menedékkérelmek elbírálása is. :)
freehckr 2015.07.20 14:22:22
@szemtanú: „mellébeszélés”

Nagyon nem... Elkezdtél aggódni az EU-s tagállamokért, holott a kormányzattal szimpatizálók körében ez az elmúlt években nem volt túl jellemző. :)

„detto”

Vagy nem értetted meg, mit akartam a fentiekkel megfogalmazni. :)

„elvégre a franciák és a britek is így előzték meg a meréyleteket”

Tekintve hogy heti rendszerességgel vannak letartóztatások náluk, ki tudja, hány merényletet előztek meg?! De az biztos, hogy náluk nem kerülhetnének kormányra vagy az államapparátusba egy diktatúra egykori kiszolgálói... tehát ezen a téren „kicsit” jobbak, mint a mi szolgálataink. :)

„egész Európa tanácstalan abban, hogy mit is kellene tenni”

Ez nagyjából így van, vagyis azért lehetnek más egyéb megfontolásaik is, lásd hirtelen az „elöregedő Európa” kezdetű vitákat. De feltettem azt a kérdést, hogy ha a jelenlegi kormányzatunk sem az egészségüggyel, sem az oktatással, sem a munkanélküliséggel, vagy lásd a gazdaságunk versenyképtelenségével kapcsolatos problémákat nem tudja megoldani, akkor majd az EU helyett ők oldják meg a menekültkérdést?! Szerinted ez életszerű?! :)

„Elfogult vagy.”

Ellenkezőleg, próbálom objektíven szemlélni a dolgot.

„Ez az egész szerinted csak kormányzati kérdés”

A magyarországi helyzet kezelése, a problémák megoldása 100%-ban az... lenne... ha hajlandóak lennének a fideszes elvtársak a közpénztolvajlások és demagóg kampányok közt a magyarországi problémákkal is foglalkozni.
A közfoglalkoztatást máshogy látja Varga Mihály gazdasági miniszter, mint Belügyminisztérium. A vasárnapi boltzárról is más volt a véleménye, de meggyőzték. Az NGM-et vezető miniszter szerint új korszak jön a NAV-nál, a lényeg a közbizalom, a Simicska-ügy viszont semmilyen…..
freehckr 2015.07.20 13:02:20
„Az adócsökkentés ezt fejezi ki, s amikor lehetőségünk lesz rá, még tovább kell folytatni.”

Munkabér adóterhei: szja 16%, nyugdíjjárulék 10%, egészségbiztosítási járulék 7%, munkaerőpiaci járulék 1.5%, szociális hozzájárulási adó 27%, szakképzési hozzájárulás 1.5%. Ma 100 ezer forint nettó bérhez a munkáltatónak nagyjából 200 ezret kell kifizetnie. Aztán világrekord, 27%-os áfa, jövedéki adó, regisztrációs adó, tranzakciós illeték, távközlési adó, biztosítási adó, amit nagyjából ugyancsak a lakosság fizet meg, így összességében a korrupt posztkommunista kormányzat a munkaadók által kifizetett bérek _kétharmadát_ veszi el... majd veri el baromságokra, és persze a rekord korrupció.

De nincs megállás az „adócsökkentés” kormányában: társasági adó, társas vállalkozások különadója, energiaellátók jövedelemadója, pénzügyi szervezetek különadója, hitelintézeti járadék, cégautóadó, energiaellátók jövedelemadója, ökoadó, bányajáradék, közműadó, játékadó...

Erre az a válasz, hogy egyetlen százalékponttal csökkentik az szja-t. Adócsökkentés... meg a büdös kurva anyátok... :) Aztán csodálkoztok, hogy százezrével menekülnek az adófizetők az országból... vagyis mit beszélek, nem csodálkoztok, fel sem ismeritek a problémát. Majd kíváncsi leszek, mi lesz itt, ha már csak a rezsiharcos gázórabámuló nyugereitek és fideszes rejtett erőforrás közmunkásaitok maradnak az országban...
Magyarországnak gazdasági növekedésre és új munkahelyekre van szüksége, különben folytatódik az agyelszívás. A magyar kormányok szavakban mindig elkötelezettek a vállalkozások támogatása mellett, de a hazai valóság mintha mindig akadálypályát képezne a vállalkozó…..
Hihetetlen, elfogadhatatlan és felháborító Reinhard Bütikofer szerint az, amikor az Orbán-kormány terroristának állítja be a menekülteket.Az Európai Zöld Párt társelnöke viszont arra nem tud válaszolni, mi lenne a megfelelő összeurópai megoldás és mennyi menekültet engedne be…..
freehckr 2015.07.14 21:45:02
@Virág et.: „egy átlagos magyar politikus”

Pálinkázás, kolbásztöltés, focimeccs...
Én a józan ész pártján állok, meg főleg az emberek pártján, nem az absztrakt jogot védjük önmagáért – mondja Lenkovics Barnabás az Alkotmánybíróság megváltozott filozófiájáról a Mandinernek. Az Alkotmánybíróság elnöke lapunknak elismeri: az erős cselekvési igényekre…..
freehckr 2015.07.13 14:11:22
@Robinzon Kurzor: „volt szakmai hitele, talán még erkölcsi is”

Majd elvtársai kormányra kerültek, és kinyílt a közpénzbuksza... :)
freehckr 2015.07.13 16:22:42
@Robinzon Kurzor: Mostanában igen vastag az a közpénzbuksza, igen látványosan jelenik meg ennek a temérdek lopott közpénznek a jellemformáló hatása is a fideszes talpnyalókon...
2015 nyarán, Debrecen peremén MI?A büdös kurva anyjukat ezutánÉn holnap hozom ide geci a puskátNÉZZED GECIMint a majmok bazmegNem jönnek a rendőrök?egyik hagyja, a másik meg töri, bazzA kurva anyjába mind, bazmegGyere, adjál nekem bototMi?Jó, most álljunk be a... ZOLI!MOST ÁLLJ BE…..
freehckr 2015.07.07 17:11:59
@Virág et.: „Nem azt mondom, hogy nincs menekült-kérdés és nem kell kezelni.”

Nem olvastam egyetlen kritikus véleményt sem amely ezt állítaná, a közpénzen jól tartott retardált fideszes bloggerek és firkász-segédmunkások ellenzék hozzáállásán való élcelődésein kívül. Sőt, kijelenthetjük, tekintve mind az előzményeket (már tavaly is megtízszereződött a menedékkérők száma), mind a várható történéseket is figyelembe véve (milliárdos menekültáradattal riogatnak egyesek), hogy a menekültkérdés hónapokon belül kibaszott nagy problémát fog jelenteni, többek közt Magyarországon is. Sajnos úgy tűnik, ez a kibaszott nagy probléma a Fidesz-KDNP korrupcióra való kifejezetten erős hajlama, dilettantizmusa és ostobasága által okozott egyéb rekord problémákon felül fogja a lakosságot sújtani (oktatás, egészségügy, gazdaság, romokban és mint látjuk hitvány a rendvédelem).

Nyilvánvaló ugye, hogy a xenofób plakátkampány nem old meg semmit, legfeljebb valamelyik közpénztolvaj fideszes pöcsnek megint hamarabb jött karácsony, a kerítés egy szánalmasan rossz buta vicc, nem csak ebben a formában de általánosságban is, szakmai szempontokról nem is beszélve, ezen kívül pedig semmi, hangsúlyozom, SEMMI ötlete, terve, programja nincs a Fidesz-KDNP-nek sem a mostani helyzetet kezelendő, sem a jövőre nézve a menekültkérdés kapcsán. De a suttyó, műveletlen és igazi pejoratív értelemben vett paraszt rezsiharcos szavazótáborukat már sikerült feltüzelniük... újabb remek országimázs lesz, amikor ezt az iskolázatlan fideszes söpredéket fogják mutogatni külföldi híradásokban, ahogyan kapával-kaszával kergetik a menekülteket, esetleg halálos kimenetelű verekedéseket provokálnak. Hiába, no, az elmúlt öt évben már eljátszottuk a hitelünket az unió és összes hivatalos szervével szemben, szövetségeseinkkel, többek közt a jenkikkel szemben, Habonyék most a környező országokkal utáltatják meg a külön utas magyarokat (mintha eddig annyira szerettek volna minket a környező országokban), szóval már csak ez az újabb fideszes provokáció hiányzott habként a tortára...
freehckr 2015.07.07 18:14:02
@Virág et.: „okot kéne megoldani, nem a tüneteket kezelni”

Sajnos mi itt a Balkán szélén kicsik vagyunk ehhez. Az online pénztárgépet sem sikerült máig kifogástalanul és kisebb-nagyobb szarvashibák nélkül bevezetniük a fideszes elvtársaknak, hát akkor mit tudnának kezdeni egy Közel-keleti helyzettel?! :) De Magyarországnak legalább annyit kellene megtennie, hogy „civilizált” és állítólag „keresztény” államhoz méltóan az uniós „trendeknek” megfelelően állunk hozzá a problémához, ha már egyébként az unió tagállamaitól kapott források nélkül legfeljebb két-három autóipari multi beruházása tenné oda magát a GDP növekedéshez, ráadásul a fideszes családtagok is szegényebbek lennének pár tucat luxusingatlannal. Legalább ebben a kérdésben konzultálhatnának szakemberekkel, vagy az unióval, uniós tagállamokkal, ha már a Fidesz-KDNP nyilvánvalóan híján van rátermett szakembereknek, mert ez most komoly dolog. Ez nem manyup lenyúlás, nem trafik államosítás, nem haveri kutyás közpénztolvaj mutyi, itt könnyen elszabadulhat a pokol, ha egyebek mellett a tekintetéből ítélve egészen biztosan szellemi fogyatékos Habony elvtárs intézi egyedül ezt a dolgot.
freehckr 2015.07.07 22:38:59
@Mr Falafel: Hát igen, az ilyen választékos szókinccsel kifejtett komplex, és egyben megkérdőjelezhetetlen vélemények ellen nincs mit tenni, egyszer csak jönnek, és akkor ott állsz előttük tanácstalanul... :)

Azért annyit hozzáfűznék, hogy ha már egyszer valaki felhasználói szinten képes kezelni egy böngészőt, akkor attól minimálisan elvárható lenne, hogy egy kulturált vitában többet nyújtson, mint hogy kizárólag csak a jellemzően értelmi fogyatékos fideszes szavazóknak szánt infantilis kormányzati kampányszlogeneket visszhangozza.

Valamint még annyit is hozzáfűznék, hogy ha tényleg ebbe az irányba megyünk el, akkor nagyon hamar kurvavilág lesz ebben a kurvaországban... a jelenleginél is nagyobb... és nem a menekültek fogják alaposan megkavarni a szart... :) Mert hamarosan biztosan jönni fog egy a mai napig kádári nosztalgiában szenvedő egykori munkásőr nyugdíjas fideszes szavazókhoz hasonló csoport, amely majd elkezdi szajkózni, hogy bazmeg a rejtett erőforrás fideszes közmunkásaitokat ne a középkorba visszaadóztatott lakosság közpénzéből tartsátok el, hanem fogadjatok be ti egy ilyen naplopót, és tartsátok el ti a kommunista rezsiharcon megspórolt vagyonotokból. Esetleg ha Orbán generalissimótoknak kisvasútra van szüksége a retkes szülőfalujába, akkor azt ne uniós forrásokból építsétek meg, hanem pakoljátok ki hozzá a lopott közpénzzel teli zsebeiteket. Esetleg ha rálépsz arra a járdára, amit az én adóforintjaimból építettek, akkor letépem a fejed... szóval tényleg ilyen országban akartok élni?! Mert jól láthatóan százezreknek már elegük van ebből a szarból, és gazdasági kivándorlóként tiltakoznak az ellen, amit két évtized alatt kavartak ebben az országban a Fidesz-MSZP elmebeteg posztkommunista szavazói.

Nem kéne ezzel a szarakodással végre leállni?!
Orbán Viktor valósítja meg a valódi rendszerváltást, miközben újra felfedezte a nemzeti érdeket, tevékenysége és filozófiája pedig az európai megújulásnak az egyik építőeleme. Orbán mára bejárt egy utat, a liberális felszín alól feltört az otthonról hozott öröksége; s…..
freehckr 2015.07.06 15:44:20
@nyünyüge: Aki az elmúlt öt év dilettáns kormányzati ámokfutása és világrekord fideszes korrupciós ügyei után még mindig kiáll Orbán és közpénztolvaj bűnszervezete mellett, az a) értelmi fogyatékos; b) bűnrészes. Ha már egyszer valamiféle „értelmiségről” beszélünk, ugye, nem pedig a műveletlen fideszes rezsiharcos prolikról...
„Napok alatt fél Európa rárontott a magyar kormányra: szankciókat, szavazatmegvonást, vizsgálatokat követeltek” – emlékezik vissza Panyi Miklós 2010-2011 forró napjaira. Az Európai Parlament volt néppárti tanácsosa most az Előreelítélve.hu oldalon közölte feljegyzéseit egy…..
Illusztráció: Bernát Barbara magyar euró-sorozatterve (Facebook) A kormány folyamatosan az egyre javuló gazdasági adatokat kommunikálja, de az eurózónába mégsem akarunk belépni, pedig a feltételeknek jórészt már megfelelünk. Magyarország javuló gazdasági adatainak…..
Volt ez a hétfői affér a debreceni menekülttábornál: husángokkal felfegyverkezett táborlakók, kődobálás, kukagyújtogatás, úttorlasz, komoly rendőrségi felvonulás, oszlatás. Szerencsére nem minden nap történik itthon ilyesmi, a bevándorló-kérdés amúgy is forró téma,…..
freehckr 2015.06.30 15:13:03
@Atacama: „gyanítom, hogy ők vannak többségben”

2006-ban újra megszavazták az MSZP-SZDSZ-t, majd 2014-ben újra a Fidesz-KDNP-t... és ezek után még mindig csak „gyanítod”?! :)
freehckr 2015.06.30 15:35:48
@Robinzon Kurzor: Most ne ragadjatok le a fideszes (azaz közpénznyelő) Mandinernél... nyilvánvalóan egy komplett piacbarát, adófizető párti, européer jobboldali értelmiség hiányzik az országból, a megfelelő szakpolitikusaikkal és véleményformálóikkal, közszereplőikkel együtt. A szavazóikban már nem vagyok biztos, gondolom nem véletlenül „bizonytalan” a választókorú lakosság többsége. :) Nem tegnap óta, nem múlt hét óta, de a Fidesz-KDNP 2011-12-es radikális/szélsőbalos populista ámokfutásának kezdetétől igen látványos a hiányuk...
freehckr 2015.06.30 19:45:12
@Bell & Sebastian: „nekem, mint gyengeelméjűnek tartottnak, szépen összeszkeccselted, amit már számtalanszor leírtál”

A látszattal ellentétben ezek egyébként érvek lennének egy valamiféle vitában, az, hogy most monológnak tűnnek, nem az én hibám, hanem ezt az ellenérvek hiánya okozza. Még akár a „részigazságaimmal” szembeni érveket is szívesen megvitatnám, ha akadna megfelelő vitapartner, aki az ellenkezőjére tud érveket felhozni. :)

„ezt a barbár hordát mi is megszívjuk”

Kétségtelen, hogy okoznak, és okozni is fognak némi nehézséget, kényelmetlenséget, főleg a menekülttáborok környékén élőknek némi kellemetlenséget is. Viszont ellentétben a nyugati uniós tagállamokkal, attól nem nagyon kell tartanunk sem most, sem a várható közeljövőben, hogy majd a szociális ellátórendszerünk bőkezűségét, és esetleg a munkaerőpiacunk kapacitását fogják kihasználni azok, akik menekültként nálunk maradnak majd, mivel a kormányzati kommunikációval ellentétben mindkettő romokban van jelenleg. Arról nem is beszélve, hogy ha ezek a menekültek már pár ezer kilométert legyalogoltak, hogy idáig eljussanak, akkor még egy-két száz kilométer már meg se fog kottyanni nekik, hogy Magyarországról tovább utazva valamelyik környező országban a magyarországinál jóval bőkezűbb szociális ellátórendszert, és hatékonyabb munkaerőpiacot találjanak... ha már állítólag ez a céljuk.

Mivel szerencsés lenne ezt is, vagy legalább ezt az unió tagállamaival együtt közösen megoldani, jelenleg az tűnik az egyik menekülő útvonalunknak, amíg az uniós bürokrácia felébred szokásos Csipkerózsika álmából, hogy villámgyorsan regisztráljuk őket, és hadd menjenek tovább. Addig is talán nem kellene közpénzek további milliárdjait elverni olyasféle kampányokra, amelyek féltik a nem létező magyarországi munkahelyeket a magyarul nem tudó munkaerőtől, mivel ez nettó ostobaság, és nem hiszem, hogy ezeknek az ostoba kampányokra elvert milliárdoknak nem lenne jobb helye máshol...

De ha már itt tartunk, amit egyébként két évtizede „szívunk”, az szerintem a Fidesz-MSZP barbár horda szavazótábora... :) Ők több kárt okoztak az elmúlt több mint két évtizedben Magyarországnak és az adófizetőknek, mint amennyit a következő száz évben a menekültek okoznának, ha napi szinten gyújtogatnának Debrecen méretű városokban. :)

„normálisan gondolkodókét nem, az egyszer biztos”

A „normálisan gondolkodó” egy igen erősen szubjektív kategória. Nem sértésként, de nekem általában nem tűnnek normálisnak, akik a „normális emberekre” hivatkoznak egyfajta érvként, de lehet az én készülékemben van a hiba. :)

„fújhatod a nótádat itt napestig, de attól még ez a kormány marad”

Ezzel tisztában vagyok, a posztkommunista korrupt bűnszervezetektől lehetetlen megszabadulni Magyarországon, de amíg erre lehetőségem van, addig néha elejtek itt-ott pár kommentet. :) Persze könnyen beszélek, Magyarországon nincs semmiféle bejelentett gazdasági tevékenységem, így ebben a formában jóval nyugodtabban szemlélem, hogyan fosztogatják az országot és az adófizetőket a posztkommunista elvtársak. :)

„ami úgy kénytelen harcolni”

Ez a permanens harc nekem a kommunistáktól ismerős. Állandóan harcolni kell, mert azzal lehet összetartani, megtartani a proletariátust a Párt mögött. Pedig ötödik éve van kormányon a Fidesz-KDNP, lassan nem harcolni kéne, hanem csak egyszerűen kormányozni. :)

„Orbánnak ez nagyon megy, személyisége lényege.... ezt speciel jól kezeli”

Mást nem is nagyon tesz évek óta, mint a legprimitívebb szavazóknak mondja fülébe a legkönnyebben emészthető egyszerű mondatos szlogeneket. Ehhez tényleg nagyon ért, ő sem az az agyonművelt értelmiségi kategória, vérében van suttyónak, simán csak parasztnak lenni a szó legpejoratívabb értelmében. :) Nem is sokan látták még kulturális eseményeken az elmúlt évtizedekben, de szotyizni focimeccsen, pálinkázni malacpörzsölésen, poharazni gulyásozáson annál többen... ez az ő pályája, az egyszerű nép még egyszerűbb, szinte legegyszerűbb fia... :) Más kérdés, hogy szerencsés-e, ha sokáig van hatalmon egy ilyen műveletlen suttyó politikai „elit”...

„ha kitakarította innen az utolsó "bevándorlót" is”

Egyelőre úgy tűnik, hogy a képzettebb és rátermettebb magyar munkaerőtől hamarabb szabadítja, szabadította meg az országot.