Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karoton

0 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Olvasónkat a Homár tanította meg arra, hogy érdemes mindent alaposan dokumentálni. A kameraképek és a videók pedig mind arról árulkodnak, hogy azzal a dobozzal valahol útközben bizony valami nagyon csúnya dolog történt. A posztot mi is elküldjük a DPD-nek, ha pedig érkezik a válasz,…..
karoton 2019.11.25 22:12:23
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
Úgy 10 percnyi egyre hangosabb vita után a futár csak kivette és felajánlotta, ha kifizetem és aláírom, ottmarad a kinyitásra is és ha gond lesz jegyzőkönyvezzük, belementem. Azóta - 6 éve - sincs gond a tv-vel, így jó vége lett a történetnek :)
karoton 2019.11.26 12:22:40
@Etniez: Valamit félreértettél. A futárjuk úgy akarta aláíratni a sértetlen csomag kézbesítését, hogy még magát a csomagot sem volt hajlandó megmutatni, annyit mondott, hogy ott van a raktérben, de amíg nem fizetek és írok alá, nem veszi ki. Kibontásról és ellenőrzésről szó sem volt, az csak a vita után lett bevéve az "üzletbe".
Andrea egy nagyon fontos kérdést feszeget és még a Homárt és a szakértőket is dicséri, gyakorlatilag ilyen egy tökéletes e-mail!  Na de a lényeg: mi a helyzet a szállítási költségekkel? Sok jó dolgot irtok, gratulálunk érte! Jók a szakértők is, ezért szeretnék kérdezni tőletek én is. Szerintem…..
karoton 2019.11.20 13:53:59
A rendelet elég világos a jótállásnál:
"6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.
(2) Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik."

Ha ezek valamelyike vonatkozik a termékre, akkor az eladó köteles viselni a költséget.

Ha kellékszavatosságot intézünk, akkor:
"6: 166. § [Költségviselés]
(1) A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a kötelezettet terhelik." Ez már gyakorlatilag mindenre vonatkozik.

Más kérdés, hogy ott próbálják kijátszani a hazai kereskedők és szervízek ezeket, ahol tudják. Nekem az edigital-gorenje párossal volt ennek kapcsán több hónapos "kalandom", melyben gyakorlatilag minden létező szabályt megszegtek :)
Azóta minden komolyabb vásárlás előtt - ha nincs benne az ÁSZF-ben - az ügyfélszolgálattól kérek erről infót és csak akkor rendelek, ha vállalják a szállítási költségeket. Pozitív példa erre az emag, jótállás keretében a 10 kg-nál könnyebb, ráadásul tömegközlekedésen is szállítható porszívót futárral ingyen háztól-házig vitték és javították 10 napon belül, a második hibájánál meg már vissza sem hozták, hanem visszatérítették az árát.
karoton 2019.11.20 17:57:34
@FDToth:
Nem. Ha nem hibás, csak nem tetszik stb. akkor elállás esetén a visszaküldés költsége a tiéd, azt nem kapod vissza, csak a termék árát. Pontosan ezt írják fent is. Sőt amennyire tudom az elküldés költségét sem kapod vissza.
Ami viszont problémás az itteni indoklásnál, hogy szavatosság/jótállás esetén is az eladóra terhelik a költségeket, ehhez képest jótállásnál sok eladó/gyártó alkalmazza a 3 korlátozást - súly, méret, beépítettség - és nem viszik ingyen javítani, ami nem esik ezekbe bele, és még ezeket is igyekeznek tágan értelmezni :)
karoton 2019.11.22 17:50:31
@Fikalnyik Eugén:
Nekem így ez kicsit "eladólobbi"-s lett :)

A kellékszavatosság:
""6: 166. § [Költségviselés]
(1) A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a kötelezettet terhelik." "
Erre írod: "Ez téves alkalmazása a Ptk. említett pontjának ebben a kontextusban, mert a jogalkotói szándék arra vonatkozik, hogy nem lehet az eladónak pl. más jogszabályban meghatározott felelősségének a költségeit"
Szerintem meg a szállítás is a költség része. A kellékszavatosság a hibás teljesítésről szól. Elég sajátos jogalkotói szándék lenne, ha ezt úgy képzelték volna, hogy az eladó addig küldheti 1x-2x-sokszor a hibás terméket - a visszaküldés költségét újra-meg újra a vevőre hárítva, amíg egyszer nem sikerül teljesíteni a vállalását.

Idéznék egy 2018-as békéltető testületi döntést:
"A vonatkozó jogszabályi rendelkezések értelmében továbbá a kötelezettet terheli bármely olyan költség, amely a jótállás/szavatosság alapján fennálló kötelezettséggel összefüggésben merül fel, vagyis mindaz a költség, amely a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos. Idetartoznak többek között a fuvarozási költségek akkor is, ha azok a jogosultnál merültek fel. Jelen ügyben a vállalkozás által is elismerten hibás termék visszaküldésének költségét kettő alkalommal is a fogyasztó viselte, amelynek megtérítésére a vállalkozás részéről nem mutatkozott hajlandóság. A fogyasztó a szerződéstől történt elállása során a hibás termék visszaadásától nem zárkózott el, azonban nem várható el a fogyasztótól, hogy a meghibásodott terméket ismét a saját költségén küldje vissza addig, amíg a vállalkozás nem teljesíti a jótállás/kellékszavatosság körében korábban felmerült kötelezettségeit."

www.bacsbekeltetes.hu/attachments/article/55/431-2018%20(BE-VA%20Chip%20Kft.).pdf
Negyedik évad, téma a bosszú, Bobby Axelrod (Lewis) és Chuck Rhoades (Giamatti) eddig egymás elpusztításán ügyködtek, most Wendy Rhoades (Maggie Siff) segítségével nekiesnek Grigor Andolovnak (John Malkovich), Taylor Masonnek (Asia Kate Dillon), Brian Connertynek (Toby Leonard Moore) és Waylon…..
Ha valakinek hozzám hasonlóan rémálmai vannak a legutóbb, mozis verzió óta, amiben Russel Crowe, Annme Hathaway és Eddie Redmayne is énekelt (jó, Hugh Jackman is, de ő tud), VAGY volt annyi esze, hogy messze elkerülje az országos giccset, DE maga a történet érdekli, az most örüljön de nagyon, mert…..
Azok a rajongók, akik szerint egy film csak akkor jó, ha az utolsó vesszőig szolgaian követi a megfilmesített könyvet, már akkor sopánkodtak Tom Cruise 1,7 méteres magasságán, amikor bejelentették, hogy elkészül az első film Lee Child Jack Reacher-sorozatából, mert a szerző történetesen 195 centis…..
Nagy igazságok kimondásakor bátran bízzuk magunkat Survivor Verára, a nőre, aki miatt nem lett hótthalálosan unalmas az utolsó Survivor adás, az, aminek valójában akkor lett vége, amikor az előző rész végén, a Hany Istók Emlékfutam 2018 utolsó szakaszán Őszinte Tamás alulmaradt Nagybanipiacos…..
karoton 2018.11.10 12:57:59
@mém: Érdekes szemszögből vizsgáltad az évadot, tetszik és a következtetéseiddel is egyetértek.
Vera és Tamás egy érem két oldala a nemi szerepek megítélése terén.
A homofób kirohanások nagyon nem kelletek volna tegnap ide, meg úgy áltálában sehova...
Gábor és a szerkesztők folyamatosan ezt a vonalat nyomják. A "magyar néző nem képes szeretni a kemény-bevállalós játékososkat" miközben hsz-ok százai születtek itt arról, mennyire bejött sokaknak a játéka - nekem az első naptól - de mennyire taszítónak tartják a megnyilvánulásait minden feszült helyzetben, különösen a nőkkel, gyengébb pozíciójű férfiakkal - Robi - szemben. Nagyon jellemző Gáborra, hogy mind a tv-ben, mind a fórumon erre a jó volt-e a szociális játékod, így szerezhettél volna-e elég szavazatot kérdésre az az egyenválasza, hogy a kieséséig nem is kapott szavazatot, így ezen a téren is jól teljesített, mintha bármi köze lenne ennek a népszerűséghez, ill. van köze, csak nem úgy ahogy ő értelmezi magának :)
karoton 2018.11.10 13:16:34
@sixx: Gábornál is felmerült, hogy milyen lehetett volna az évad, ha nincs az a törzscsere közte és Tamás között az elején, ez akkoriban nem kapott nagy figyelmet, pedig ha kicsit jobban megnézzük, az egész évad várható színvonalát előrevetítte. 1. adás 1. játék, két embert azonnal kicserélnek, mi lehetett az oka:

1: a több fordulós rosta, fizikai felmérők és felkészítés ellenére képtelen volt a stáb felmérni az erőviszonyokat, így rosszul osztották be a törzseket, amikor ezzel az első játék után szembesültek, azonnal lépniük kellett és gyorsan cseréltek egyet

2: nagyon is jól mérték fel a képességeket, de határozott elképzelésük volt arról melyik törzset szeretnék a gazdag szigeten látni, ennek megfelelően alakították ki a két törzset, választottak játéktípust, amikor a győztesnél a mór - azaz Tamás - megtette a kötelességét, és gyakorlatilag egyedül magnyerte nekik, mehetett oda, ahova eredetileg is szánták

3. drámai hatáskeltés, a minden megtörténhet itt játékmenet prezentálása, csak ennek akkor lett volna igazán értelme, ha már meglévő szövetségek szakadtak volna így szét, a nézőkben meg már legalább minimális kötődés lett volna a játékosok felé, de ahhoz ez korai volt, így két meglepődött arcon kívül nagy hatása nem volt az egésznek

Tehát vagy dilettánsok voltak a szerkesztők, vagy egy erősen manipulált versenyt látthattunk, vagy egy a drámai hatás kedvéért hozott értelmetlen húzást. És ez a három variáció lengte be az egész évadod egy-egy értelmetlennek látszó készítői házásnál. Ennyire dilettánsok, ennyire belenyúlnak, ennyire csak a hatáskeltéssel törődnek? Gyakorlatilag minden hv kibeszélője ezek körül forgott...
karoton 2018.11.10 18:26:36
@tar: Nagyon jól összefoglaltad, nem tudok mit hozzá tenni :)
Mentálisan vagy fizikálisan volt nehezebb játszani a Survivort? A kezdetben számomra a fizikális helytállás volt a nagyobb kihívás. Az, hogy szerves részét képezzem a csapatnak, helyt tudjak állni olyan feladatokban, ami mondjuk egy sportolónak kisebb kihívást jelent, mint nekem.…..
karoton 2018.11.10 00:16:23
@Slépörskyvischoowskischowaciszkisöinsklein Slepy: Azért ha visszagondolsz, az egy olyan sajátosan Verás "megmentés" volt: Viki ellen szervezte a szövetséget, de az amúgy is rá szavazó Alexán kívül csak Emesét tudta beszervezni, ezért úgy beijedt, hogy nem lesznek elegen, ellenben lebukik Dávidék előtt, hogy ő nem is Vikire, hanem az általa átszervezett Emesére rakott. Csak azért jött be a "terv", mert Beninek "elmentek otthonról" és Alexa helyett Vikire rakott. Az egész egy vicc volt :))
Vera erre persze nem emlékezett, amikor dobálózott az árulásos vádjaival ma.
karoton 2018.11.10 01:01:33
@Slépörskyvischoowskischowaciszkisöinsklein Slepy: Kittit Emese ellen szervezte be, hogy ott mit gondolt, tényleg nem értem :)
Akkor ugye ott tartottunk, hogy Dávid visszatért a Bayani törzshöz, ahol ő volt az egyetlen, aki nem találkozhatott a hozzátartozójával, hisz a szerkesztők nem sejthették ,hogy ő fog visszatérni a holtak szigetéről. És nincs az a last minute jegy, amivel időben a Fülöp-szigetekre lehetett volna…..
karoton 2018.11.09 22:15:30
@csillagporszem: Nem tudom, elintézték? Ha három kamu lesgóllal döntetlent érek el és szabályos tizenegyespárbajban nyerek, akkor megérdemelt, korrekt győzelmet arattam?
karoton 2018.11.09 22:28:36
@csillagporszem: Nem úgy tűnik mintha értetted volna, mert ilyet se nem írtam, se nem gondoltam soha :))
Azt nem tudtam, hogy győzelemre játszunk, és csak akkor lehet itt bárkinek igaza, ha arról a másikat meggyőzi, de ha nyertem akkor "boldog" vagyok :))
karoton 2018.11.09 23:03:43
@csillagporszem: A Fanny-s amulettes dolgnál eddig kb. 88-an :)) próbálták emlékeztetni - azt hiszem én is -, a leírtakból láthatóan nem sok eredménnyel, hogy Fanny eleve belenyúlással került veszélyzónába, amikor a stáb bedobta a nyilazós játékot, majd a végeredmény!! ismeretében közölték, hogy mi vár a győztesre és vesztesekre. Ez érdekes módon sosem jut az eszedbe és nem zavar...
Az viszont igen, hogy ezután szintén utólag amulettet kapott, ami nem mentette meg automatikusan, ő dönthetett hogyan használja, kire rakja, magára ugye nem tehette, tud-e előnyt kovácsolni belőle.
De ez nyilván pont akkor a segítség mint egy megbuherált eszköz, több az erősségeire szabott párbaj, legfőbb ellenlábasának kiejtetése stb.

Azt gondolom mindenki értette és el is fogadta, hogy te személy szerint elégedett vagy Dávid győzelmével és annak körülményeivel. De talán te is próbáld meg elfogadni, hogy nem mindenki érzi ezt így :))
Mentálisan vagy fizikálisan volt nehezebb játszani a Survivort? Nekem ez a játék inkább mentálisan volt megterhelő, mintsem fizikálisan. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy vadidegen emberekkel vagyok összezárva, akiktől nem tudhatom, mire számíthatok. Folyton odafigyelni…..
Robi távozása után tehát immáron már csak Fanni, AlexaSándor, és - Bruti tökéletes névválasztását elirigyelve - Bumbi szotyizgatnak a parton, Bumbi levelet hoz, gratula a top 3-nak, kapnak vacsit, amit maguknak kell megfőzniük, de kivételesen most nem AlexaSándor féle esőkabátos banán és rizs babbal…..
karoton 2018.11.08 21:25:09
@csillagporszem: Én olyannak nem is tudnék szurkolni, aki nem hazudott :))

Ha nincs a Gábor ügy, meg az utosó pár nap egy-két megjegyzése, akkor kizárólag a szerkik ellen szurkolnék, nem a személye ellen. A legfájóbb, hogy a manipulációk nélkül is jó eséllyel itt lenne, és ha nyerne azt mondanám, hogy bár mint ember nem szimpatikus, mint játékos megérdemelte és máris jobb szájízzel zárulna az évad.
karoton 2018.11.09 01:08:44
@fujimo: Ha a sima modort kivesszük, akkor Gáborra már inkább ráhúzható, én azt is hittem, hogy rá célozgatsz, de mivel az előzményekben Dávid volt nálatok terítéken, némileg meglepődve olvastalak, akkor ezek szerint jól sejtettem :)
Nem állítom, hogy bizonyos alaptulajdonságok nem jönnek le, de akkor is spec. környezetben, erre mentálisan készülve, "szerepjátszva" láthatjuk őket, aztán személyiségtől függöen láthatunk egyre többet a valódi énből, de itt meg bejönnek a vágók, akik vagy megmutatják ezt, vagy nem. Szóval szerintem többszörösen torzított képet kapunk, ami persze az alapoknál lehet valós.
karoton 2018.11.09 13:05:38
@Sir Gombóc: Az ember már tényleg szóhoz sem jut, mi az a szint amire le tudnak menni, hogy csaljanak egy versenyző javára.
A játék elejei "fanatikusan nem hiszek az összeesküvés elméletekben" kijelentésemtől már odáig jutottam, hogy abban sem vagyok biztos, hogy Dávid egyáltalan versenyző volt-e, vagy direkt castingolt és felkészített "szereplő".
Mentálisan vagy fizikálisan volt nehezebb játszani a Survivort? A Survivor elsősorban taktikai játék. A mentális része sokkal nehezebb volt, olyannyira, hogy az ételhiányon túl ez is rányomta a bélyegét a fizikai erőmre. Mi volt a legnagyobb hiba, amit elkövettél? A játékom tekintetében az egyik…..
Mentálisan vagy fizikálisan volt nehezebb játszani a Survivort? Úgy gondolom, hogy fizikailag felkészült voltam, de ehhez a játékhoz mentális felkészültség kell. Mivel kész tervem volt, hogy miként akarom a végigvinni a játékomat, így fejben kellett mindig ott lennem, ami nagyon…..
karoton 2018.11.08 16:46:42
@Zeruspont: Tökéletes összefoglalás.
Mint játékost mindvégig kedveltem, nagyon kellett a műsorba is, mert nélküle nagyon karcsú lett volna az évad, de amit emberileg művelt... Ráadásul ez a játéka értékét is csökkenti, mert az is igen komoly követelmény a győzelemhez, hogy potenciális szavazókat szerezz, a viselkedése ezt teljesen ellehetetlenítette.
Bayani törzs 37. nap. Robi lógó orral sétál a fövenyen, én sem a vjú, sem a tenger, sem a jó idő nem vigasztalhatja szörnyen háborgó lelkit. Emberünknek komoly lelkiismeretfulladása van, ennek megfelelően szól Tominak, hogy beszélniük kell. Ez a szigeten sosem jelent jót, főleg, ha a nagy igazmondó…..
karoton 2018.11.07 19:40:39
@oh..my..gosh!: köszi :)
Ha a két lány döntőzne, nekem már igazából mindegy lenne.
Fanny valóban nem irányította az eseményeket, de a játék eleje óta, már az agilánál is, megbízhatatlannak tartották a társai, az egyesülés és Nóri kiesése után meg végképp célkereszt került rá, a nyilazáskor még saját extársai - Eszter nem - ellene mentek és még Gábor vérszívását is folyamatosan "élvezhette". És ehhez képest nem volt soha komoly veszélyben, sőt még szavazatot is alig kapott, azért ezt így végigcsinálni nem semmi. Ráadásul Gábort leszámítva komoly személyes konfliktusa sem volt, nem emlékszem, hogy bárkivel emberileg vállalhatatlan lett volna. Viszont a játékokban nem mutatott sokat és a túlélési képességei felől is komoly kétségeim vannak.
Alexa hihetetlen küzdő. 2 megnyert párbaj, jutalom és védettségi játék siker, kevesen tettek ennyit a döntőért. De azért voltak hibái: érzelmi hullámvasutazás Gáborral, nem mindig szerencsésen időzített szövetségváltások, kétkapus játék, banángate, legutóbbi Robis ügy. Ami nálam a legnagyobb negatívum, hogy a banánügy után lélekben feladta - bár Balázs töredéknyi lelki "terror" után adta fel, mint amit ekkoriban Alexa kapott. A párbaj észhez térítette, azóta játszik ezerrel, de nem olyan profin mint Fanny. Az ő játékában több szív és kevesebb (jó) taktika volt, ellenben jóval több fizikális teljesítmény.
Ha nekem kellene döntenem köztük komoly bajban lennék, talán a kevesebb hiba miatt van előnyben némileg Fanny.
karoton 2018.11.07 20:31:09
@oh..my..gosh!: Már nem te vagy az első, aki Fanny külső "megmentéséről" ír. Tkp. igaz is, csak már maga a helyzet létrejöttéhez is külső beavatkozás kellett, amikor őt és Esztert kinyilazták. Normál játékmenetben vsz. Tamás, de akár Robi is előbb jött volna mint célszemély egy kiszavazáson. És azért maga a megszerzés-megjátszás sem volt egyszerű ügy: előbb Emesét kellett meggyőznie, hogy Eszter helyett ő maradhasson, majd Dávidhoz fordulnia amulettügyben, végül meg meghoznia a döntést Tamás megmentéséről. Ráadásul a szavazatával még Alexát is elásta Tamásnál :) Azért ennek összehozásához ő is kellett.
A levélügyben igazad van, nagyon mocsok külső belenyúlás volt Dávid mellett, ráadásul nem is az első. Még jó, hogy említetted, mert ezek szintén komoly érvek, miért nem neki adnám a győzelmet :)
karoton 2018.11.07 21:34:38
@oh..my..gosh!: Az az egész játékhelyzet többszörös belenyúlásos tipikusan magyaros rettenet volt :)
Szerintem mindkét lány legnagyobb hiányossága a kapcsolatépítés volt.
Fannyban senki sem bízott, még Eszter is azt mondta a kiejtése előtt, hogy megbízhatatlannak tartja, kb. ő a "biztos" szavazója.
Alexának jelenleg nincs biztos szavazója.
Ezek a mindenki ellen valószínűsíthető szavazataik, a többieknél attól függ, hogy kivel döntőznének.
A magyar Survivor vicce, hogy ha Alexa lesz az egyik döntős, akkor Jeremynek úgy kell döntenie róla, hogy egy percet sem töltött el vele, kizárólag mások elmondása alapján ismeri. Ezért kellett volna a kiesetteknek ott ülniük a törzsi tanácsokon vagy nem szavaznia annak, aki az egyesülésig nem jutott el.
Fanni törzsitanács-elemzésével nyitunk, és a rövid összefoglalót – mindig megbeszélünk valamit, aztán még véletlenül sem úgy lesz – követően rögtön ki is bukik belőle a számára legnyomasztóbb újdonság: Csak ez nem szokott lenni, hogy fogalmam se legyen semmiről. Most tényleg nincs, meg a…..
karoton 2018.11.06 17:30:40
@Sanda.Ipse: Na arra már alkatilag is alkalmatlan lenne, ahogy az itteni játékok többségére is, tkp. egyben jó, ha nyers erő kell és nulla ész, húzás-tolás-emelés stb. Pl. bányalóként szép karrier állna előtte :))
karoton 2018.11.06 17:49:55
@MegaTron963: Egyszerűen kikerülhették volna ezt a dolgot, ha Alexa felveti, hogy Robi rakjon Gáborra és Fanny meg Robira, ha már ennyire be akarják biztosítani magukat.
karoton 2018.11.06 18:06:52
@MegaTron963: Ez azért valahol érthető, el sem tudom képzelni ennyi kavarás után én már kiben tudnék megbízni kint, milyen apró jelekre uralkodna el rajtam a teljes paranoia :)

Igaz, hogy az utolsóként érkezőnek csak egyet kell nyernie a holtaknál, de ő meg addig a Bayaniban élt túl jópár játékot-kiszavazást, szerintem ez így kiegyenlíti a dolgot. Egyébként kint ez úgy működött, hogy a holtaknál mindig egy fő volt, aki az aktuális kiesővel szinte rögtön párbajozott, majd a győztes várta az újabb kiesőt. Ez azért is korrektebb volt, mert így nem lehetett kapcsolatokat építeni a holtaknál ill. beülhettek a kiesők a kiszavazásokra is.
Fanni büszkébben viseli a védelmi nyakéket, mint instaceleb a kölcsöngyémántokat. Jól áll neki, nem vitás, sőt, Robi megfigyelte, hogy a hónaljszőréhez is passzol. A lány olyan boldog, hogy még ezt az észrevételt is őszinte kacajjal fogadja ahelyett, hogy letolná a láncot  Robi vicces kis torkán.…..
karoton 2018.11.06 01:57:46
@Kamiko555: Én értem, hogy mi nem tetszik ebben a kapcsolatban, lehet egy olyan olvasata Alexa játékának, hogy mint jó nő kedvére játszik a lúzer Gáborral, hol közel engedve, hol eltaszítva, mindezt kizárólag a saját előrejutása éredkében, de az éremnek két oldala van :)
Még onnan indultak, hogy Dávid Vikit, Gábor Alexát kizárólag taktikai okból maga mellé szervezte. Aztán a Viki-Alexa banánügy után a kényelmetlenné vált Alexát pont Gáborék akarták kirakni. Innen indult meg a kölcsönös egymás ellen szervezkedések sora. Gábor Alexa második párbajának is aktív előidézője lett, mégis Alexa minden alkalommal elengedte ezeket, és ha rajta múlik bent lenne most is Gábor, sőt ahogy láttuk, még a holtaknál - persze taktikából - is őt védte be. Szóval részéről Gábor azért nem csak kihasználva, becsapva lett.
Szerintem egyikük sem tehet szemrehányást a másiknak, igazi kutya-macska barátság az övék :)
karoton 2018.11.06 02:02:07
@doktor faktor: Pont ezért mondta Dávid kiesésekor, hogy ha visszajut még jól is jöhet neki kapcsolatépítési szempontból a holtak szigete. Jeremy-t már befűzte, Nóri búcsúzásán is látszott a szimpátia, megint hozza a játék eleji "bölcs" szerepét.
Pont ezért volt kellemetlen neki Gábor érkezése, szerencsétlen nem értette meg, hogy Dávidnak nagyon nem hiányzik, hogy kettőjüket újra összekapcsolják és emlékezzenek a közös húzásaikra, még hogy nem játszik Dávid :)
karoton 2018.11.06 02:17:05
@Jóska Pista: Gábor a Nóris dolgot utólag logikusan elmagyarázta, így szerintem az rendben van, az egyéb megnyilvánulásai már kevésbé. De Vera szintjét nálam sem éri el, Gábor Fannyt leszámítva inkább hirtelen felcsattánásokat produkákált, amiket azért rendezett az érintettekkel. Verából viszont folyamatosan árad a zsigeri gyűlölet, ennyire taszító embert nem sok reality-ben láttam.
Fanny, Dávid, Alexa nálam a 3 versenyző, aki tett annyit játékosként és nem ment túl mélyre emberként, hogy ne érdemeljen győzelmet. Alexa szerintem Gáboron kívül nem igen verne meg senkit egy szavazáson, Fanny emberileg sokkal szimpatikusabb nekem Dávidnál, így ő döntőzhetne Dávid-Vera kettős egyikével :) Mondjuk amilyen a magyar Survivor, tuti Tamás nyer, én meg eret vágatok :))
Elég nehéz eldönteni, hogy Beni a kibeszélőben is csak szopatta-e az embereket, vagy valóban ennyire nem foglalkozott a játékkal - illetve fogalalkozott ő, csak nem úgy, mint mások. Rubin Kristóf a döntőbe várta Benit, én meg másik vendégemet, Emesét, de hát az élet nem habostorta. Az utolsó…..
karoton 2018.11.04 13:40:05
@tar: Egy valami maradt csak ki, amiről máshol írtál, nekem meg a vesszőparipám :) már az első adás hv-ja óta, hogy az alapjaiban elhibázott casting miatt eleve beszűkültek a készítők lehetőségei.
Pedig pont a napi formátum többletműsoridő igénye miatt kellett volna a 18-70-es korosztályt lefedve castigolni. Rengeteg kiaknázható konfliktuslehetőség lenne a generációs ellentétekben, a vidéki-városi, tanult-egyszeri stb. szembenállásokban és máris jóval kevesebb mesterségesen, külső belenyulásokkal gerjesztett "fordulatra" lenne szükség.
De ugyanez áll a körülményekre. A napi miatt ugyan nem lehetett kikészíteni fizikálisan-mentálisan a versenyzőket, de ennyire átesni sem kellett volna a ló túloldalára, hogy már egy kajanyeremény se izgasson különösebben egyeseket, mert annyi erőforrásuk van. Mekkora vitákat tudott kint gerjeszteni a kinek jut rendre nagyobb adag, ki nyalja ki a bográcsot fözés után :), ki hoz/forral rendre vizet, kinek jut jobb hálóhely stb.
Mondjuk a tegnapi cikkből kiderült, hogy minden játék előtt csokit kapnak a versenyzők, amiknek eltérő kalóriatartalmán ment a vita, csak nem egymással, hanem a stábbal. Azért ez így már mi?
karoton 2018.11.04 20:15:12
@tar: Természetesen:)
karoton 2018.11.04 20:28:00
@tar: És akkor szerintem meg is fejtettük, miért is "jó" a magyar casting RK szerint. Mert erre tényleg jó. Csak éppen az ilyen szélsőséges karakterek a boom or bust jelenséget hozzák, vagy fényesen beválnak, vagy feladják idő előtt, de még addig is elég sok "anyagot adnak", mit tavaly a homo ill. a homofób feladó, idén meg Balázs. Így az ő feladásuk sem "kudarc" a castingnak. Mondjuk a katona ill. Eszti továbbra is értelmezhetetlen.
Az óriási drámát, hogy Dávid és Dr. Csöcsi Alexandra párbajoztak, jól meg kellett beszélgetni a tábortűz tövében. Tomi el is kezdte magyarázni, hogy azért szavazott így, merugye Dávidtól kapott egy gesztust, hogy elolvashatta a családjától kapott levelet. Mármint azt, ami a saját családja küldött…..
karoton 2018.11.03 18:24:42
@csillagporszem: tar mindkét felvetésedre írt válasza egyben az én véleményem is :)
Emese húzása és időzítése szerintem jó volt, a hőbörgését én sem értem, de Dávid is akkor került előszőr látható idegállapotba, így szerintem ott valami komoly személyes konfliktus is lehetett, amiből nem biztos, hogy mindent láttunk.
karoton 2018.11.03 18:28:15
@tar: Egyetértek. A szomorú az, hogy nem csak a magyar Survivort alázza meg, hanem saját magát is...
karoton 2018.11.03 18:40:50
@Chuck Νorris: igen az is ronda belenyúlás volt. Csak éppen azt már megelőzte a nyilazás, ami egyáltalán megteremtette a helyzetet amibe Fanny került.
Nekem ez a két hirtelenhalál egyben gyomorforgató, ahogy már írtuk köze nincs a Survivor alapfilozófiájához. De a fő sunyiság a 2 ember veszélybe kerülhet-féle korlátlan manipulációs lehetőség. Mivel nem mondják meg előre mi lesz az, nehéz elhinni, hogy nem aszerint alakítják a következményeket, ahogy a műsor szerint jónak látják. Ha mondjuk Dávidot nyilazzák ki és egy agilás nyer akkor is egyszemély döntés lett volna? Ha nem Dávid kerül a másodiknál veszélybe akkor is egy fizikai párbaj lett volna? Fanny medálkapása már csak hab volt a tortán.
Ezzel az erővel lehetne olyan védettségi kihívásokat csinálni, hogy majd utólag mondják meg, hogy hányadik helyezett szerez védettséget, mert miért ne... :)
Onnan folytatjuk, ahol tegnap abbamaradt a történet, Értékesítési Vezető Fíreg Gábor és Spori Dávid baktatnak hazafelé a bícsen. Dávid, a nagy locsifecsi rögtön megragadja az alkalmat, és átadja a szót Értékesítési Fíregnek, hogy elmesélje mi történt velük, Gábor pedig belekezd. És gyerekek, nekem…..
karoton 2018.11.01 18:51:39
@Sanda.Ipse: Pedig Jeremy simán lehetett volna a szavazója, Beninek meg különösebb ellenérzései szintén nem lehettek, ha egyáltalán tud ő ilyet :)
Bár Nóri egy Balázsos vitában már szintén benyomta a milyen férfi vagy te kártyát, azért Verához képest jóval higgadtabb volt. Viszont azért elgondolkodtat, hogy ez a nyugodság nem az alárendelt lányok-becsicskult fiúk-féle agilás törzsnek volt-e köszönhető, és nem-e ez az igazi énje, ha komoly ellenállást tapasztal, mert jelek erre az egyesüléskor is voltak, sőt már a Robi-Balázs-féle vitákban is.
karoton 2018.11.01 18:56:05
@szociál: Ha Gábor megint védettséget szerez akkor azért lehetnek érdekes dolgok. A lányok részéről most a legjobb taktika a megértjük-megbocsátjuk, de jössz eggyel taktika lenne, és ebben az esetben vagy raknának hármat Robira, vagy ezt beadva neki kiejtenék amulettestül.
karoton 2018.11.01 19:06:38
@Sanda.Ipse: Ezzel nem tudok vitatkozni, nem véletlenül írtam, hogy legszívesebben beleállítottam volna fejjel abba a sárgödörbe :))
Tegnap meg egy olyan bőr szájzárat képzeltem a fejére, de aztán felidézetem, hogy szemmel is tud verni, szóval inkább valami ketamin kellene neki ilyenkor :))
A tenger hullámai szinte kihányják magukból a felkelő napot, melynek sugarai egy izmos hobit testre vetülnek. Harcicsivava, szótlan Yodaként tornyosul alvó társai felé, majd néhány megvető pillantás után elindul a partra, hogy megkezdje a napi szarkavarást...
karoton 2018.10.31 13:25:55
@Kamiko555: Nálam Dávid lenne a kedvenc, igaz hogy nem oldódik könnyen és szinte minden pillanatban a játékra koncentrál, de nekem tetszik a céltudatossága, hogy szinte sosem viszik el az érzelmek - talán Emese húzta csak fel - és a "lelepleződéséig" egy kedvelt figura tudott lenni a táborban is. De csak lenne, mert ha valaki ennyi külső támogatást kap, az már az igazságérzetemet bántja, így őszintén nem tudnék örülni a győzelmének, még ha saját jogon meg is érdemelné.
Így marad Fanny, aki nagyon máshogy nyomja, még a sajátjai sem bíztak benne, az egyesülés óta is volt gondja elég, de valahogy mindig a felszínen marad és még szórakoztató személyiség is. Ha észben nem is túl erős, ösztönösen jól játszik és azért a szememet sem bántja a külseje :))
karoton 2018.10.31 13:34:06
@Kamiko555: Nem volt ő hideg, csak hideg fejű. Ha visszaemlékszel ő volt az, akit szinte mindenki felkeresett, ha megnyugtató szóra, tanácsra volt szüksége - még Fanny is a legnehezebb napjaiban, amikor pedig ellenoldalon álltak - és mindig jó érzésekkel jöttek el töle.
Igazából ott fordult minden, amikor Emese borított, és teljesen nyivánvalóvá vát, hogy a háttérből ő irányított, aminek elvileg nem kellene ilyen utálatot keltenie az irányába, de szerintem pont a fenti "bizalmas tanácsadói" szerepe miatt sokan úgy érzik, hogy visszaélt a bizalmukkal.
karoton 2018.10.31 14:14:20
@Kamiko555: Szerintem az Emesés feszkó oka ugyanaz, mint Csivavánál, elvesztették az irányítást - akkor épp 4-3 volt az arány - és az ilyen tipusú embereket ez igencsak frusztrálja. Ez azóta sem jött vissza, ő meg korábban sem kereste különösebben a társaságot, most meg már hozzá sem megy oda szinte senki, így most körön kívül van. Azért a ideg látszott rajta, amikor Alexát félrehívta, már-már Balázsos stílust hozott :))
Én nem látom Fannyban a fizikailag kemény vagy éppen különösebben ügyes nőt, szerintem kb. ennyit tud. (Ha már külső, nem az esetem, nekem egy aranyos kis csaj kategória, de csak ennyi. Mint nő nekem Eszter volt az egyetlen opció, bár talán Alexa sem reménytelen.)