Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wittao

67 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018.03.30-i bejegyzésem:   Sziasztok, tegnapi ígéretemhez híven folytattam ma a tesztelés érdemi részeit. Mielőtt belevágnék pár apróságot szeretnék megmutatni:   a.,  a tegnap használt fogyasztásmérő pontosságáról szerettem volna meggyőződni és szerencsémre ma a segítségemre volt egy…..
wittao 2020.08.14 12:43:28
@Visormail:
Szia, elnézést valamiért eddig nem kaptam értesítéseket a topikokról.
Szóval konklúzióval nem egészítettem ki a cikket, annak ellenére, hogy idővel azért kialakult egy bizonyos álláspont részemről.
A tesztelt passzív szűrők egyértelműen rosszabbul teljesítettek (a Pointe itt kivétel, ugye nem tartalmaz semmilyen szűrőt).
Tehát ha az eredetileg teszelt készülékek közül választanom kellene, akkor biztosan a Vibavoice lenne az, tehát az aktív. Viszont a teljesítményértéke miatt kizárólag forráskészülékek számára.
Az eltelt időszakban egy Vibavoice 1000-est is birtokoltam egy darabig és a P10 mellett a P5, P15 is bekerült a tesztelt aktív készülékek közé.
Ár/teljesítmény viszonyban mival a Vibavoice csak használtan elérhető már, így egyértelmű nyertese a dolognak. Hátránya, hogy hetente rá kell állítani a feszültségértékeknek és a mindössze 3db aljzattal rendelkezik. A PS Audio termékek kényelmesebb használattal rendelkeznek, informatívabbak, de nem hallottam jobbnak.

Eddig egy jó passzív szűrővel találkoztam, ez pedig a VIBEX Granada, horror áron van. HA valaki megengedheti magának, akkor ajánlom, de használtan is 350,000 Ft körüli áron van. Ez azért elég túlzó, bár az aktívak új ára 1.500.000 Ft - 2.500.000 Ft sem mondható kevésnek.
  Az elmúlt napok során eldöntöttem, régóta dédelgetett álmomat megvalósítom, csinálok egy tesztet audio fájlokkal. Sajnos a mostani mikroszkópikus lényekkel fennálló hadiállapot sok olyan tesztre ad lehetőséget, amikre normál „békeidőben” nem szánnánk sok percet, ezúttal pedig több óránk, napunk…..
  Nem lehet azt mondani egyelőre, hogy hatalmas tradíciókkal rendelkezünk az illető rendezvény megszervezése kapcsán, azonban az eltelt közel fél éves időszakban a második nyíltnapunkat szerveztük meg az elektroncsöves erősítők témakörében 2019.12.15-én vasárnap (és a visszajelzések alapján már…..
Néha vannak olyan dolgok, amik fogalmam nincs honnan de egyszer csak bevillannak. Egy ilyen villámlás csapott meg pár hete: márpedig nekem fejhallgatóra van szükségem! Van egy kis előzménye ennek: amikor a moziszobát megszűntettem és zeneszobaként egy külön kis épületben kapott helyett a mindenféle…..
Kissé régen írtam már újabb cikket, de nemsoká jön a Hifi-show október 27-28-án és készülődésben vagyok. A normál munkám mellett ezzel együtt szinte az alvás megoldása is problémákba ütközik. Igen igen, ahogy a mondás tartja, lassan már kezd az ivás rovására menni :) A tápellátással kapcsolatosan…..
wittao 2018.10.08 10:22:16
@Madaras: Az a Linn egy nagyon kellemes joszag, kivanok jo sok kellemes zenehallgatast Neked vele :)
Az elosztoval kapcs: persze megertem, amikor lehetoseg van ra ujat erdemes venni.
wittao 2019.10.05 15:22:04
@roffi33: szerinted hogy all most a HUF arfolyama?
wittao 2018.10.08 00:20:38
@Madaras: most néztem utána, és jól emlékeztem ez az elosztó még nem kelt el ha minden igaz. Ha egy komoly elosztót keresnék úgy, hogy majd később alkalmas legyen egy szintén felső kategóriás tápszűrővel együtt dolgozni, ez egy remek pajtás lehet:
www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=160&t=117299

A hirdetőt nem ismerem, lehet érdemes lenne beszélned vele.
Remélem segítettem,
üdv,
wittao
  Nehány tesztemhez elengedhetetlen kellék lenne amolyan referenciapontként egy jó fejhallgató. Emiatt döntöttem úgy, hogy beszerzem egyet. Végül a Sennheiser HD800-ra esett a választásom, és a jó kiszolgálása érdekében egy HDVA600 fejes erősítő került még mellé. Azt gondolom ez a két készülék…..
wittao 2019.09.13 22:15:08
@Sipi81: szia, köszönöm szépen az érdeklődő kérdésedet.
A helyzet nem ennyire triviális (mint sokminden az audio területén :) ).

Az USB jel fogadó oldala még igencsak drága dacoknál is meglehetősen mostoha módon van belebiggyesztve a dacokba. Rengeteg zajt visz be és ez nagyon fontos szempont. Az SPDIF az audio szempontokat figyelembe véve fejlesztett port, az USB pedig egy adattovábbításra fókuszálva kialakított szabványos port.

Egy jó USB-SPDIF átalakítónál nagyon fontos, hogy a jelátalakításra egy komoly chip van hadrendbe állítva (pl. XMOS, Amanero stb.), és igencsak jó minőségű órajelek. Ezek több esetben jobbak, mint amiket dac-okba tesznek. A tesztelt KARUNA USB/SPDIF transzport esetén 10 Hz-en -90dB zajszintet lehet mérni alacsony jitter mellett az órajeleknél (kivételesen itt 3db Crystek óra van benne a 24 - 24.576 - 22.5792 MHz órajelen ketyegve, kisegítve az XMOS chip működését).
Nem véletlen, hogy sokan használnak a forráskészülékük (AudioPC) és DAC-juk között USB/SPDIF transzportot. A javulás sokkal nagyobb mértékű, mint sokan gondolnák, különösen figyelembe véve a "jelút növekedése" pontot. Igen, plusz készülék, plusz kábel, hosszabb jelút, de nagyon nem mindegy milyen jelet kap a dac.
Érdemes kipróbálni, meghallgatni!
ELAC BS-314 állványos monitor hangsugárzó teszt:      Régen találkoztam már a gyártó dobozaival személyesen, korábban a 248-as típust birtokoltam is egy ideig és nagy megelégedéssel használtam. Ezért amikor megtudtam, hogy egyik kedves ismerősöm ideadja nekem pár hétre tesztelni a BS314-es…..
Ez a teszt egy kicsit régebben készült, már akkor megírtam a főbb pontokat és benyomásaimat az erősítőről, de egészen mostanáig nem tudtam összehozni a befejezését. Mastersound Box 2018. Őszinte leszek, a teszt előtt nem sokat mondott számomra ez a név, tudtam róla és hallottam a márkáról, de…..
Üdvözöllek Benneteket,   jó régóta nem írtam a blogra, pedig folyamatosan hatalmas terveket szövögettem melyik nálam járt készülékről írjam meg, esetleg egy kábelről, vagy éppen hangsugárzóról a fejemben kavargó élményeket és gondolatokat. Az életem azonban felülírta mindig a dolgot és azt az időt…..
CHORD HUGO – M-SCALER USB-SPDIF átalakító   A most bemutatásra kerülő kis ketyerét a véletlen sodorta felém, egyik ismerősöm hívott fel, nála van és érdekelne-e és szeretném-e kipróbálni. Gondoltam magamban, még életemben egyetlen Chord termék sem fordult meg a kezeim között, viszont a besöpört…..
wittao 2019.01.07 21:50:05
@Kercerece:
Kedves István,
nagyon köszönöm a kérdésedet.
A Chord készülékeket ez a cég forgalmazza Magyarországon:
www.soundmania.hu/kapcsolat
Azt javaslom, mindenképpen hallgasd meg a kütyüt és hallgass meg mást is és úgy dönts a végén :)
Jó zenehallgatást!
wittao
  ETALON SuprA integrált erősítő teszt     Furcsa érzések kavarognak az utóbbi időben bennem a hazai hifi világgal és a saját kis audiós életemmel kapcsolatosan is. Természetesen mindenkinek vannak erősebb és gyengébb pillanatai, úgy érzem különböző hatások miatt nálam most ez utóbbi jött elő.…..
Körülbelül 1 hónapja van szerencsém a hazai forgalmazó jóvoltából egy hosszabb teszt erejéig hallgatni az egyik leghíresebb BBC monitor gyártó a Harbeth cég zászlóshajóját: egy pár M40.2 nagymonitor hangsugárzót.  Mielőtt belevágnék a tapasztalataim ismertetésébe, egy kis rövid áttekintéssel…..
Azért is vagyok elégedett a címmel, mert amellett, hogy jól hangzik, még igaz is. Ki ne tudná ezt nálam jobban...
wittao 2018.10.30 16:44:08
@Lőtéri Kutya: miért kellene szerinted kizárólag olyan termékeket kiállítani, amiket az odalátogatók nagyrésze meg tud venni. Szerinted mi lenne az az érték? Van valami konkrét számod? Van akinek a 200.000 Ft is sok egy dac-ért, van akinek 5.000.000 Ft még simán belefér egy kábelre...
A kilátogatók között van olyan, aki csak nézelődik és biztos az elkövetkező 5-10 évben semmit nem fog venni ami audio cucc. Neki szinte mindegy, hogy 300.000 Ft vagy 30.000.000 Ft a kiállított rendszer értéke. Ez egy kiállítás, ahol a gyártók/kereskedők kiállítják amiket forgalmaznak. Van aki a kicsitől a High-End kategóriáig sokmindent forgalmaz, miért ne állíthatná ki a drágább rendszerét (mivel akkorák voltak a szobák, hogy örülni lehetett ha egy rendszert ki lehetett állítani normálisan). Amúgy jó esetben aki audio cuccot vesz, előtte elmegy és meghallgatja a BOLTBAN. Na most pont ez a show alkalmatlan egy rendszer optimális bemutatására, mivel a szobák kb. 90%-a gyalázatos akusztikával volt megáldva. Ez alapján mit vennél meg? Amit ott hallasz? És ha hazamész a megvett cuccal és otthon máshogy szól? Akkor jön a meglepetés... az én saját véleményem az, hogy jó látni/hallani 5-10-20 MFt körüli rendszert is, és 300-400.000 Ft-os rendszert is. Minél több mindenből lehessen válogatni. Hidd el a kilátogatók között több olyan is volt, akinek otthon csak az audio rendszerének felső polcán 20 MFt értékű cucc sorakozik. Akkor ha teledobálták volna a kiállítók 100.00 Ft-os mp3 lejátszókkal a standokat és kínai dac-okkal, akkor az otthon ilyen rendszert hallgatók jövőre is kijönnének?
wittao 2018.10.30 17:19:26
@Audiolife: persze ez amit leírtál nyilvánvaló, Neked és nekem. Ezért címeztem a mondandómat Lőtéri Kutyának :)
Sziasztok,   ez most csak egy rövid kis bejegyzés lesz. 2018.10.27-28-án lesz Hifi-Show Budapesten ismét, és egy kicsit készülök rá az audio állványommal. A Core Audio és Entreq termékek ezek az állványokon fognak debütálni a forgalmazó részéről. Számomra ez nagy megtiszteltetés, ennek…..
2018.09.19-én írt bejegyzésem:   24. Élménybeszámoló:  A mostani írásom alapvetően két élménybeszámolót fog tartalmazni, mind a kettőnek külön-külön címet adok. Egyszerűen így hozta most az élet, valamilyen vírus erősebb volt most nálam és pár napja ágyban fetrengek de nem tudtam magam rávenni az…..
23. Élménybeszámoló: Eléggé vissza kellett lapozgatnom, hogy az élménybeszámolóim utolsó sorszámát megtaláljam, kissé hanyag módon néhány kisebb-nagyobb élményemet nem számoztam. Kb. 25. lenne a helyes, de nem akarok kavart, ezért folytattam most a sort szépen. Most gondoltam bele úgy igazán, hogy…..
2018.09.05-én kelt bejegyzésem:   No ugy latszik az eddigi uborkaszezon utan most egy kicsit tobbet tudok irni. Tobb inger er mostanaban az audiozas teruleten, csak nem mindig tudom lekovetni idoben, igy mire oda jutnek, hogy irjak valamirol addig a felere sem emlekszem pontosan. Most arra a…..
2018.09.05-én kelt bejegyzésem:   Meg egy kicsit hallgatom oket, mielott uj gazdajukhoz kerulnek. Regen voltak mar eloveve normalisan, hosszabb zenelesre, ugyhogy elotte kicsit jarattam oket. Tenyleg 1 honap alatt hogy le tud “ulni” egy hangsugarzo hangja. 2 ora jaratast kovetoen mar mintha tegnap…..
2018.08.29-én írt bejegyzésem:   Bocs a kep minosege es a rumli miatt, egyszeruen kronikus idohianyban szenvedek de hetvegen megprobalok urra lenni a kaoszon es rendbeszedni a muzsika centert.Nagyjabol mar el is keszult a szoba frontoldalanak atalakitasi terve. A vizesblokk repul (meg jo, hogy…..
2018.08.25-i bejegyzésem:   Elkeszult vegre a varva vart vegfokom (egyelore csontvaz allapotban, burkolatot majd kesobb rakunk ra, hadd menjen igy a bejaratas alatt), raadasul meglepetesemre rogton kettot kaptam belole - egyiket csak tesztelesi jelleggel - , igy legalabb monoblokk-kent kothettem…..
2018.08.19-én kelt bejegyzésem: Tegnap es ma jo nagy pakolassal toltottem az idomet, baratomhoz visszavittuk a Vulkanokat (75 kg/db) es kolcsonadtam az UREI vegfokokat is (25 kg/db kb), ezt legyurtuk tegnap este, mit ne mondjak nem kellett altatni :DMost megkaptam addig az o Proceed HPA2-es…..
2018.08.16-án kelt bejegyzésem:   22. Elmenybeszamolo: Ha mar itt vagyok a mozis topikban kellemes tarsasagban, olyan forumosok kozott akik inkabb mozira kivancsiak, de megturnek a sztereo hulyesegeimmel egyutt ( :) ), gondoltam egy mereszet: adott most az ideiglenes rendszerem, amiben itt…..
2018.08.11-én kelt bejegyzés: 21. Élménybeszámoló: Ahogy említettem, rövid időre nálam táborozott le egy quadral Vulkan páros. A maga darabonkénti 70kg körüli tömegükkel és külső méreteikkel igazán tekintélyt parancsolóak. Legutóbb amikor nálam voltak, akkor 3-an hoztuk be őket, most viszont ketten…..
2018.08.08-án kelt bejegyzésem:   20. Elmenybeszamolo:  Megerkezett, mar regota szemeztem vele. Annyira nem egy bonyolult szerkezet, most ez egy kicsit rovid beszamolo lesz.A helyzet az, hogy amikor a PS Audio P10 itt volt nalam, akkor a ket tesztvideon is lathato volt, a feszultseg…..
2018.08.07-én írt bejegyzés:   Megerkezett hozzam vegre a varva vart 2db UREI 6260 vegfok. Nem titkolt celom volt, hogy kiprobaljam a teljesen szimmetrikus jelatvitelt, hoz-e valamit pozitiv ertelemben, vagy annyit nem dob az egeszen. Kicsit utananeztem ennek a szimmetrikus, nem…..