Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zollye

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A statisztikák szerint sokan nem akarnak ma dolgozni Magyarországon. És mellettük vannak sokan olyanok, akik csak „félig akarnak” dolgozni, azaz csak a közfoglalkoztatás és a közmunka keretein belül képzelik el a megélhetést. Persze, ha elfogadjuk azt a nézetet, hogy tényleg csak…..
Zollye 2013.08.15 16:38:36
@Mária: A Jobmonitor.hu az említett portál. Ott tényleg van ennyi. Igaz ennek a fele sem igaz mert egy csomó egyéb oldal hirdetéseit szedik össze, akik ráadásul egymástól lopkodnak ctrl-c módszerrel. Ezért gyakran ugyanaz a hirdetés megvan náluk többször is. És ha hozzávesszük az összes NFSZ és Közigállás portálokon megjelent hirdetést (ahonnan szintén másolnak) aminek a 10%-a sem igaz akkor már árnyaltabb a kép.
Egy példa: a Nyíregyházi NFSZ-nél hirdetett 82 Nyíregyházi álláslehetőségből jelenleg 5 azaz öt hirdetés ami még nyitott. A többi már betelt vagy eleve meg volt az ember rá csak kellett futni egy kört.

A profession ezzel szemben 95%-ban valós és többé kevésbé normális hirdetéseket engedi át.

Üdv

Z
Ezt a nyári hőséget valószínűleg a Legfőbb Ügyészségen dolgozók is megsínylették. Vagy talán elromlott a légkondi? Más magyarázat nem lehet arra a levélre, amelyet a múlt héten a postás hozott a Legfőbb Ügyészségtől. Igen nagy sajnálatomra nem a nagyra becsült és…..
Zollye 2013.08.15 14:38:52
A Fidesznek az egyik szóvivője (nem, ezúttal nem a kiflis szőke szenátorasszony, hanem valami - az ismertségért éppen most taposó - kopasz ember) kedden azt mondta: a romagyilkosságok ügyében született ítélet ellenére is nyitva maradt még néhány kérdés, így például az, hogy…..
Kedves Munkahelyi (T)error Blog!  Saját történetemet szeretném megírni, nem túl durva, viszont jó hosszú lesz:)  Nemrég kiderült, hogy a Raiffeisen Bank Zrt. Nyíregyházára telepíti Közép-Európai központját. Mivel végzettségem megfelelt a meghirdetett állásokhoz, így…..
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
Zollye 2013.07.21 20:31:47
@ermi71: Ez pont olyan mint a minimálbér emelése. Pont annyival emelték amennyi adót tettek rá. Bruttó emelés volt vagy 30ezer, a nettó pedig kőkemény 2e Ft.
ez most ugyanez a szitu
Sa Pa Terraces  Sa Pa város az északnyugati országrészen, Vietnamban található, nem messze a kínai határtól. Pisac    A még érintetlen teraszokat   Pisac építette és az inkák még mindig használják ma is. Douro Valley  A portói bor…..
A Simon Wiesenthal Központ plakátkampányba kezd Németország nagyvárosaiban. 25 000 eurót kaphat, aki ma is élő háborús bűnösök nyomára vezeti a szervezetet. „Késő. De nem túl késő! Utolsó esély művelet II.”- áll majd a plakátokon, melyeket Berlin, Hamburg és Köln…..
Jippiájé, győzelem! Mit győzelem, G Y Ő Z E L E M  ! Lenyomtuk Brüsszelt , kokit osztottunk és feltartott középső ujjunkkal beintettünk a túlzott deficit eljárásnak. Mi ez, ha nem hurrá? Megcsináltuk, Feleim! Igen, mi, és nem a kormányunk, ezt azért nem baj, ha a…..
A dohányzás és a hozzá kapcsolódó témakör igen összetett és kényes, hiszen végsősoron egy roppant káros szenvedélyről van szó. Magamtól nem is térnék ki a témára, de az elmúlt hetekben több olvasóm keresett fel azzal a kérdéssel, hogy lehetséges-e otthon fogyasztásra…..
Viszkisdoboz 120. Meghívó 2013.04.15 12:28:45
Tisztelt Érdeklődők! Két éve, hogy a Fidesz és eszköze, az ügyészség koncepciós eljárásairól írok ezen a blogon. Sajnos, a 2002 és 2010 közötti kormányok tagjaként én is, politikusokkal és közigazgatási szakemberekkel együtt a kétharmados kormánypárt listájára…..
Zollye 2013.04.16 12:07:12
@Farkantoán Chatpartner: Az ítélet és az eljárás két külön dolog.
Már alig egy hónap, és itt van május elseje - meg a pénztárgépek kötelező adóhivatali bekötése. Igaz, az októberi terv először január elsejei határidőt vizionált, aztán ez kitolódott április elsejére, míg végül eljött a május elsejei start-időpont. A remélt összeg…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Zollye 2013.01.14 10:46:01
@Káin: Valószínűleg egy okostelefonról írta a levelet. Azon dolgozva én is kihagyom néha az ékezeteket.
Na mit kapunk, ha sorra vesszük a következőket: választási regisztrációtól való elállás, rezsicsökkentés, további rezsicsökkentés, tizenharmadik havi nyugdíj újra bevezetése, zéró felmutatható kormányzati eredmény? Egyrészt büdös nagy populizmust, másrészt a Fidesz…..
Zollye 2013.01.11 09:49:50
@peterd127: Magyarországon a szavazók bizonytalannak tartott fele egyáltalán nem bizonytalan. Tudja, hogy sem a mostani, sem az előző rablóbandát nem akarja. A baj csak annyi hogy más jelenleg nincs. :-(
Zollye 2013.01.11 09:52:21
@politikus-omm: Igen. A fidesz hitelből oszt. Csak nem IMF-EU hitelből, hanem piaci finanszírozású hitelből.
Zollye 2013.01.11 09:56:19
@Tartós Béka: De az MSZMP-nek jutott az eszébe ez az okosság. Csak most Fidesz-nek hívják. Náluk lassan több a volt KISZ és MSZMP tag mint az MSZP-ben :-)
Mi ez a drámázás? Az verte ki a biztosítékot, hogy egy fél generációra való fiatalt akart megbélyegezni a kormány. A lébecoló diák bélyegét sütötték mindenkire, aki nem fejezte be időben a tanulmányait, tekintet nélkül a körülményekre. Mindegy, hogy egy gyermek születése,…..
Zollye 2012.12.20 14:00:02
@MosoMasa: Vedd észre, hogy az alapvető probléma nem a tandíj és az autonómia és a többi hasonló dolog... A hazug demagógia amit lenyomnak a torkán mindenkinek az a probléma... És a diákok eddig az egyetlenek akik a síráson kívül mást is csinálnak. Őket még nem lehet megvenni kilóra, nem veszik be a hazug ígéreteket és nem csinálnak úgy mint aki elhiszi.
Akinek ebben az országban az elmúlt két évben a torkán akadt a NER és nem hajolt meg az most munka nélkül görcsöl a mindennapoktól, vagy kiábrándultan meggyőződés nélkül éli a mindennapjait. A bátrabbja pedig már külföldön emeli más országok GDP-jét azzal a munkaerővel tudással, főiskolai vagy egyetemi diplomával ami itthon NEM kellett.

Ezért becsülöm a diákokat. És szorítok nekik, hogy ez a lejáratógépezet ne tudja őket bedarálni.

A hatalom birtokosai a Rómaiak módszerét alkalmazzák nagyon-nagyon sikeresen: "divide et impera" /Oszd meg és uralkodj./
Ellenségeket kreálnak és egymás ellen uszítják az embereket mindeközben az összetartás szükségességéről papolnak vallási/népnemzeti köntösbe bújtatva....
Az utóbbi két évben ellenség volt:
- rendőrök/tűzoltók akiknek van pofájuk nyugdíjba menni (amit egyébként NEM a szocik találtak ki)
- Orvosok/ápolók/ akiknek van pofájuk elmenni az országból
- munkanélküliek akik csaló naplopók egytől-egyig
- rokkantak akik csaló álbetegek levágott lábbal is.
- táppénzen lévők akik táppénzcsalók
- vállalkozók akik adócsalók
- multik akik csak kiviszik a pénzt az országból
- Bankok akik el akarják lehetetleníteni a hiteleseket
- Az osztrákok mert van pofájuk földet bérelni
- a minimálbéren lévők mert tuti zsebbe kapják a fizut
- az EU mert csak akadékoskodnak és nem engedik hogy egy törpediktátor diktáljon nekik.
- Az IMF mert zsigerből gonoszak...
- Az örmények mert van pofájuk tiltakozni egy gyilkos szabadon engedése ellen.
És most a főellenség a diákság amiért nem tetszik nekik hogy hülyét csinálnak belőlük, hogy adósságba kényszerítik őket (vagy a családjukat) és bezárják előttük a felemelkedés vagy haladás lehetőségét is....

Folytassam?

Na ezért szurkolok a diákoknak
Zollye 2012.12.20 14:14:54
@xunilo: Miért káros egy Kommunikáció szakos dipoma? Az ilyen szakokon végzettek 80%-a fizetős képzésen vesz részt. Államilag támogatott csak a legjobbaknak van/volt. Nézz vissza régebbi felvételi tájékoztatókat ott jól látszanak a számok.
Egy jó kommunikációs szakember pedig aranyat ér és rengeteg lehetőség van előtte, a reklám és médiaszakmától a webfejlesztésen keresztül a lakberendezés, belsőépítészetig válogathatnak. Hangsúlyozom hogy JÓ szakemberről beszélek akik hajlandók tanulni és dolgozni és képezni magukat az elképzelésüknek megfelelő irányba.

Ha nem hajlandók ilyenre akkor csak értéktelen papírt kapnak, de ez minden képzésre érvényes.

Ugyanez érvényes a művelődésszervező és egyéb büfé-biliárd szakokra is amit a sok közalkalmazott töltött fel a végzettséghez kötött illetménytábla miatt.
Zollye 2012.12.20 14:40:43
@xunilo: A rendőröket az MDF küldte 40 évesen nyugdíjba hogy megszabaduljon az előző érában gyakorlatot szerzett állománytól, és utána ezt a szokást megtartották a többiek oldaltól függetlenül.

Egyébként a problémám nem ezeknek a visszásságoknak a felszámolásával van, hanem az ellenségkép kreálásával. A rendőr nem ellenség attól hogy igénybe vesz egy számára kedvező lehetőséget... A munkanélküli aki fusizik mellette nem ellenség hanem szabálysértő akitől el kell venni a juttatást. A rokkantságot felül kell vizsgálni mert nagyon sok visszaélés volt/van vele, de attól a rokkantak mint csoport nem ellenség.... és folytathatnám a sort.
Csak egy gondolat a rokkantakról. Ha tényleg ilyen sok rokkant munkaképes, miért nem azokat az orvosbizottságokat vonják felelősségre akik korábban megállapították a jogosultságokat??????
A bank sem ellenség hiszen egy jól szabályozott bankrendszer tényleg előreviheti a gazdaságot. A multi sem ellenség, hiszen egy jól szabályozott környezetben hatalmas felvásárlópiac lehet a helyi gazdaságnak... (oké tudom hogy ez egy utópisztikus kép, de nem ez a lényeg)
Az egyetlen igazi ellenség a korrupt politikus de ez a kör valahogy kimaradt eddig :-(
Szerda este a szervezett megmozdulás lezárultával a tömeg nem oszlott fel, hanem spontán tüntetés jelleggel a Lánchídra ment (1986. március 15, megvan?). Az eddig a tüntetőkkel, még a spontán szakaszban is együttműködő rendőrség innen több fiatalt bekasztlizott, bevitték őket…..
Zollye 2012.12.19 23:36:08
@kúrórudi: Már csak a nyelves puszi hiányzik a kínai, vagy észak-koreai pártfőtitkárral a repülőtéren.... hehe....
Zollye 2012.12.19 23:39:44
@the juggernaut: Akkor miért vannak fullon a diákmunkaközvetítők? Ezek a nyavalyások akik nem akarnak dolgozni... hát nem elmennek a minimálbér feléért is kizsigereltetni magukat?
Zollye 2012.12.20 00:39:13
@the juggernaut: Lehet. Az egyik partnercégünknél két műszakban dolgoztak diákmunkások 80-100-an (adatrögzítés és feldolgozás). ott csak főiskolások voltak. Lehet hogy nem ez az általános, de itt a keleti végeken inkább ők keresik a munkát.
A történetnek még nincs vége, de néhány tapasztalatot már érdemes összegezni az Orbán-hatalmat láthatóan váratlanul érő diák- és hallgatói ellenállási mozgalom kapcsán.1. (És a legfontosabb.) A magyar kormány bizonyította alkalmatlanságát arra, hogy irányítsa ezt az…..
Zollye 2012.12.20 00:22:09
@tábormegsemmisítő: Hát.. Gy legalább kimondta hogy "... hazudtunk..." Bár az elmúlt két és fél év tükrében lehet hogy véletlenül OV szövegét olvasta fel. :-)
A felsőoktatási keretszámok tervbe vett csökkentésének egyértelmű nyertese Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akinek a plágiumszagú szakdolgozatáról a reflektorfény a lázadozó diákokra terelődött. A NOL stábja a parlamentben forgatott, és kormánypárti képviselőket…..
“Ha az egyetemisták kinyitnák a fülük, akkor megértenék, hogy mit akar a kormány.” (Hoffmann Rózsa) "A bankok a nyolcvanas években tovább éltették a kommunista rendszert.” (Szatmáry Kristóf) “Az energiaszektornak egyáltalán nem volna szabad profitot termelnie.” (Rogán…..
Zollye 2012.12.11 23:09:45
@Makkasz: "Dúl az ostobaság. Azt sem értem, hogy a 8 orbánsegnyallanc földesúr csoport, hogy kívánja a földjét művelni? Hogy megy be az árkokon gépeivel? Hogy aratja le a leégetett búzát?"

Sehogy. Felveszi az EU támogatást a földre, és felveszi a biztosítást a kárra és röhög a markába.
Nem a felsőoktatás helyzetéről és nem a tandíjról szeretnék írni, ebben az ügyben ugyanis duplán elfogult vagyok: egyrészt a munkahelyét féltő egyetemi oktatóként, másrészt egy ésszerű mértékű, a tanulást és a minőség számonkérését ösztönző tandíj híveként.…..
Zollye 2012.12.11 14:06:40
@kifordított nagyanyó: Viktorék nem szoktak öngólt lőni, mert mindegy melyik kapuba találnak az nekik érvényes gól. Ha valaki reklamál akkor leváltják a bírót, partjelzőt, edzőt, stadionigazgatót és a végén még a nézőket is. Erre kétharmados felhatalmazásuk van :-)
Érdekes volt a hétfői, Lágymányosról induló diákdemonstráció. Az állami finanszírozású felsőoktatási keretszámok drasztikus megvágása, gyakorlatilag a tandíj bevezetése miatt eleve elégedetlen volt a hangulat. A követeléseket tartalmazó 5 pont elfogadása után felvetődött…..
Zollye 2012.12.11 11:27:07
@dr. Balta$ár: Ezt részleteznéd egy kicsit? Hogy tanulhat 120-150 ezer diák ingyen? Vagy ebbe már benne vannak a középiskolások is? A többi pedig fizethet ott is tandíjat?
A magyar felsőoktatás, a mostani- és leendő hallgatók, családjuk, az oktatók és minden érintett hadüzenetet kapott a kormánytól: nincs vége az eddig is súlyos elvonásoknak - jövőre soha nem látott nemmegszorítás indul, nemtandíjjal és nemröghözkötéssel párosítva. Ha…..
Zollye 2012.12.09 14:47:18
@droid_: Nem vernek át. A teljes bérköltséget kell nézni. Ha hozzáadod a munkáltatói járulékokat és hozzájárulásokat akkor ennyi.

"Bruttó" 110000 Ft fizetés csak az alaplevonásokat számoltam. így egy kicsit kevesebb, "csak" 49%

Havi összes levonás a bruttó bérből: 37.950 Ft
Havi összes munkaadói járulék: 31.350 Ft
Összesen havonta az államnak fizetendő: 69.300 Ft
Munkaadó összes havi költsége: 141.350 Ft
Nettó havi munkabér: 72.050 Ft
Zollye 2012.12.09 15:02:53
@droid_: alkalmazotti szemlélettel számolsz. A te logikádat követve természetesen igazad van. Munkáltatói szemmel nézve viszont nekem van igazam.
Ez a megnevezés még a Kádár rendszerből öröklődött és ugyanolyan átverés mint a mai játékok amikor megszorítás helyett optimalizálást, adó helyett hozzájárulást, és kirúgás helyett munkakörök összevonását mondják.

Nyugodj meg. Amit ma munkáltatói hozzájárulásnak hívnak az ugyanúgy a te fizetésedből megy, csak átnevezték. Így nem tűnik fel hogy mennyire magas az adóteher. :-(

És ismétlem, a te alkalmazotti logikádat követve természetesen igazad van...
Zollye 2012.12.09 16:47:18
@Disintegrator Rising: Azok visszafogott, kultúrált és pancser amatőrök voltak ezekhez képest.
Kezdjük ott, amit azért érdemes az elején tisztázni, hogy lassan hatodik éve vagyok az ELTE Társadalomtudományi Karának hallgatója - jelenleg szociológia mesterszakon is - így valamennyire személyesen érintenek a Semjén-Molnár plágiumtengely által felvetett etikai kérdések, a…..
Zollye 2012.12.08 22:53:17
@Bilbo: Senki nem kívánja vissza a régi bandát, de a mostaniak legalább olyan rosszak ha nem rosszabbak. A munkahelyek százával és ezrével szűnnek meg, a munkanélkülieket Európai viszonylatban is rettentő rövid idő után kilökik az ellátásból, és mindent elkövetnek, hogy a statisztikákban se szerepeljenek.

10 millió lakos
- 3870 - ők dolgoznak
- 2980 - nyugdíjasok, rokkantak, járadékosok
- 1655 - óvoda, általános iskola, középiskola
- 0240 - főiskola
- 0460 - munkanélküli
ez összesen: - 9200

Hová tűnt 800e ember? mind 3 év alatti akiket hirtelen nem találtam a statisztikákban? Nem beszélve a dolgozók közt elbújó kb 250e nyugdíjasról. Kb 1 millió ember nem létezik?

Ja igen... és mivel a Fideszék adóztatták a bankot azok gond nélkül emelték a kamatokat amit nem bír fizetni sem cég sem magánszemély... Ezekhez képest az előző banda pancser amatőrök gyülekezete.

És még egy apróság: ezek nem gumilövedékkel lőnének a tömegbe hanem élessel...
Nyilvánosságra kerültek a 2013. szeptemberben induló felsőoktatási évfolyam állami finanszírozási keretszámai. Bár a hivatkozott cikkben elég zavarosan vannak összedobálva a számok, az világos, hogy a már eleve igen súlyos vágást hozó 2012-es évhez (az Elrugaszkodás Éve,…..
Zollye 2012.12.05 22:33:05
@painkiller21: És hol tanuljanak szakmát???? A szakképzést a mélygarázsig lenyúlóan lebontották!!! NINCS értelmes szakképzés ebben az országban!!!

:-(
Zollye 2012.12.05 22:39:39
@tildy:): 1990-ben még volt értelmes szakképzés! Jól felkészült szakmunkásokat képeztek és aki akart és tehetséges volt mehetett tovább érettségizni és főiskolára. Én is így csináltam. Ma nincs értelmes szakképzés. A gyerekemet nem engedném a mai szakmunkásképzők nagy részének a közelébe sem, mert tele vannak mindenhonnan kiesett kirúghatatlan debilekkel :-((( tisztelet a kivételnek.
Zollye 2012.12.05 22:43:42
@Távmunkás: betartják az ígéretüket... Mindenkit felvesznek, csak lesz akinek majd fizetni kell... az nem ígérték hogy ingyen lesz, csak hogy felveszik....

Mindenesetre elkezdek gyűjteni, mert mire a gyerek felnő egy külföldi egyetem olcsóbb lesz mint a magyar. Ide meg addigra úgyis csak azokat veszik fel akiknek érdekében a (párttitkár elvtárs papa) bocsánat szóval akiknek a ..... odaszól hogy vegyék fel.