Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marci.szalai

16 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy héttel a Sziget Fesztivál vége után írok. Nem azért, mert ennyi időbe telt kijózanodnom – noha sikerült szemmel látható mennyiségű alkoholt elfogyasztanom – hanem azért, mert mostanra ülepedtek bennem le a dolgok és most kezdek rájönni, mitől is működik ennyire jól ez a rendezvény már 27 éve.…..
Szerző: Kővári Bálint (@_balintkovari) Szlovénia egy meglehetősen alulreprezentált ország, pedig hazánk délkeleti szomszédja rendkívül különleges hely. Őszintén bevallom, idén merült fel bennem először, hogy ha hegyekre és lélegzetelállító tájakra vágyom, akkor ne rögtön Ausztriába utazzak, hanem…..
Szerző: Gál-Szalai Gréta (@gretaszalai21) Ola, por favor vagy Guten Tag, bitte! Mielőtt neki kezdenék leszögezném, hogy egy fantasztikus sziget-élményt kaptunk az egy hét alatt, de azért akadtak olyan váratlan momentumok, amikkel a helyszínen szembesültünk. Kezdjük a legelső ténnyel: ezt a…..
fotó: Coca-Cola Hungary/ Noguchi Porter Novelli #loveislove Ha a Pride hónapjában nem gyűlölködte volna ki magát az ország homofób lakossága, talán azt mondanám, hogy szükség van még némi borulásra. De én tényleg elhittem, hogy elég volt a felvonulás alatt ellentüntetéseket szervezni. Elhittem,…..
A hely, amelyről mindenkinek egy öböl jut eszébe először: Zákintosz. A sziget neve olyan mint egy jó magyar étel, ahány ház, annyi szokás, vagyis mindenki máshogy írja. Én a hivatalos angol írásmódját fogom preferálni az írásomban, de a Zante olasz elnevezéssel is találkozhattok az utatok során. Ha…..
Érzem, hogy most minden, a  súlyfeleslegével évek óta küzdő olvasó késztetést fog érezni arra, hogy egy rohadt tompa tárggyal nagyon hosszú ideig kínozzon a bejegyzés megjelenését követően. De meg vagyok róla győződve, hogy másoknak is épp akkora kíhívás hízni, mint nekem. A soványság egyáltalán…..
Ez áll az Alaptörvényében. Mint ahogy ez is: "Magyarország az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás megvalósulását külön intézkedésekkel segíti." Az egész közélet és internet felbolydult a házelnök úr pedofilozós szavain, amik egy fórumon hangoztak el nyilvánosan. És innentől kezdve ez…..
marci.szalai 2019.05.22 15:39:28
@MAXVAL bircaman közíró: te is kevesebbet érsz amikor náthás vagy? Vagy milyen betegségre gondolsz?
marci.szalai 2019.05.22 15:41:30
@droid_: rosszul fogalmaztam
marci.szalai 2019.05.22 15:50:50
@szepipiktor: a diákok véletlenül maradtak a posztban, kihúztam
Az Egyesült Királyság fővárosába csak úgy özönlenek a látogatók. Tavaly kicsivel több mint 20 millió utazó érkezett Londonba, amely így a világ egyik leglátogatottabb helyévé vált; 50 millióan csupán egy éjszakát töltenek itt el, míg 300 millióan (!) átutaznak a nyüzsgő metropoliszon. A…..
Sokat gondolkodtam, hogy van-e értelme kirakni az évekkel ezelőtti ballagási beszédemet, amiben ma már elavult infók és nem mindenki számára releváns megjegyzések vannak. Végül arra jutottam, hogy megosztom veletek. Ennek oka, hogy nagyon sok unalmas és cenzúrázott beszédet hallgattam már végig,…..
A film előtt Nem tudok Michael Jacksonnál nagyobb példaképet elképzelni. Az egész lénye annyira lehengerlő volt, hogy csak kevesen tudták elkerülni az őrületet. Mivel kisgyerek korom óta rajongok Michael egész munkásságáért, ezért soha, egy pillanatra meg sem fordult  a fejemben, hogy vannak…..
Róma nevének kiejtése automatikusan nosztalgikus képeket generál az emberek fejében. Ehhez biztosan hozzájárul az a tömérdek mennyiségű filmalkotás, amely az örök város utcáin játszódik. A keresztapa III., Római vakáció, Angyalok és démonok valamint Az édes élet, mind-mind segítettek, hogy az olasz…..
Fiatalos, élettel teli és változatos; nem véletlenül a britek legfőbb üdülőközpontja. A Londontól 1 órányira fekvő Brightonban egész évben programok, 4 évszakra elegendő turisztikai attrakció és hihetetlenül kedves helyiek várnak. Tavasztól őszig annyi rendezvény és program várja az idelátogatókat,…..
Aki ismer az tudja, hogy megmagyarázhatatlan vonzódásom van minden olyan dolog iránt, ami az Egyesült Királysággal kapcsolatos. A brit kultúrát, zenét és embereket mindig is irigykedve néztem; az egész világ rájuk figyel, a sci-fikben Budapest helyett mindig Londont pusztítja el valami…..
Split tipikusan az a hely, amelyet mindenkinek látnia kell egyszer. Nagyon szép, a város építészete és kultúrája sokszínű. Az árak a horvát viszonyokhoz képest átlagosak, az emberek vendégszeretőek. A városhoz közel kisebb távolságra több strand is található, kisebb ingázással - akár…..
A cseh főváros hihetetlenül sokszínű. Egy gótikus stílusú épület mellett tökéletesen megfér a modern; itt öreg barátja a fiatalnak és a pörgősnek a nyugis. Mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot, egy hetet simán el tudtok itt tölteni, de egy hosszú hétvége is kielégítő lehet. A…..
Nem a krétai lesz a legolcsóbb nyaralásotok. Méreteiből adódóan muszáj lesz buszba ülnötök, autót bérelnetek vagy hajókáznotok. Zakynthossal összehasonlítva, itt nem tudtok majd quaddal egy szigetnyi területet bejárni. Számítsatok a helyenként 3-szoros árnövekedésre az itthoni árakhoz képest,…..
Életemben először jártam Törökországban, de amit láttam Muğla tartományban, az lenyűgözött. Nem véletlenül a 3. leglátogatottabb célpont az országban, engem is meggyőzött a hely, de szeretném ha másnak is egy igazán jó nyaralásban lehetne része. Röviden: buli helyett pihenés; tomboló fiatalok…..