Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bartonovszky Krisztina

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ŐSZ, MARADJ MÉG! Mivel már az ajtóban toporog a december és néhány napon belül mindenhonnan karácsonyi receptek folynak majd én úgy gondoltam, hogy még az ősz zárásaként a szezon slágerével, egy hamisítatlan sütőtökös recepttel intenék búcsút a novembernek (de szerintem annyira jó ez a fogás, hogy…..
Én még nem találkoztam olyannal, aki ne szeretné a palacsintát, de ha Ti ismertek bárkit, aki ne lenne oda a palacsintáért, ne habozzatok és írjátok meg! Vaníliás-gránátalmás matcha palacsinta  Palacsinta, az univerzális Noha ehetjük édesen, ehetjük sósan, ehetjük magában, ehetjük főfogásként,…..
Ha bevalljuk magunknak, ha nem, az amerikaiak által kedvelt könnyed, őszies ital itthon is belopta magát sokunk szívébe. A hagyományos vonalat képviselő kávéimádók lehet, megborzonganak már az ízesített kávék gondolatától is, pedig mi sem okozhatna nagyobb élvezetet egy hűvös, őszies reggelen, mint…..
Allspice Healthy Medvehagyma pesto 2019.04.04 14:24:23
Honnan lehetünk biztosak abban, hogy határozottan itt a tavasz? Úgy, hogy végre elérkezett a medvehagyma szezonja. Vigyázat! Időjárástól függően csak 1-2 hónapig elérhető ez a fokhagymásan csípős növény. Addig viszont pont elég időnk van mindent jól tele-medvehagymázni és még pestót is készíteni…..
Vegán hétköznapokat tartunk, ehhez pedig ahogy egy rövid bejegyzésemben már utaltam rá, fel kell kötnöm a gatyám. Az utóbbi időben hiába főzök egyre gyakrabban vegán fogásokat, nehéz olyan receptekkel előrukkolnom, amik a ketogén diétában is megállják a helyüket és hús nélkül is…..
Ha követitek a blogbejegyzéseimet, olvashattatok már lelkesedni a növényi alapú ételek jótékony hatásáról és tel avivi élményeim inspiráló erejéről...
Ti is ismeritek azt az érzést, mikor egy újonnan felfedezett úticél annyira magával ragad, hogy hosszú idő múlva is honvágyat éreztek az adott hely iránt? "Nyaralás" során szinte minden megismert helyszínt nagyszerűnek és érdekesnek találok, viszont ritkán fog el az az érzés, hogy az életemet is el…..
Nem, nem a kezdődő jóidő hozta meg a kedvemet a friss és citrusos karibi ízekhez, hanem Kevin Curry, azaz @fitmencook. Zseniális rövid receptes videókat készít, amik a ketogén diétába is beilleszthetők! A ma ismert karibi konyha egy hihetetlenül vegyes fúzió eredménye. Alakulására az őslakos…..
Bartonovszky Krisztina 2019.03.07 20:51:38
@Richardzsolt: Nagyon örülök, hogy ízlik a sali és köszi a tippet, jalapenoból sosem elég! :)
Február 14-én ünnepeljük a szerelem ünnepét, a Valentin napot, mely elnevezést az angolszász kultúrából vettük át, pedig a magyar néphiedelem részeként is ismerhetjük Bálint napként. Az ünneplés egészen az ókori Rómáig eredeztethető vissza, mely vallási ünnep célja az volt, hogy kiengeszteljék a…..
A nagyi-féle hétvégi rántott hús mindenkiben jó emlékeket idéz. Nekünk, magyarok számára egy igazi comfort food, melyet sokszor a diétában is visszasírunk, ahogy arra Liza Minelli is rámutatott egy vele készült interjúban a jól megszokott ízek kapcsán: „diétázni szükséges és jót is tesz, de nem…..
Ahogy az előző blog posztomban ígértem,  a jöbőben szeretnék minél több olyan receptet megosztani Veletek, mely alternatívája lehet a hagyományos szénhidrátos ételeknek, így könnyen behépítheted ketogén vagy low carb diétába. Illetve a diétád kezdeti szakaszában, inspirációul szolgálva segíthetnek…..
 Ketogén vagy low carb diétába kezdenél, de nehézségeid akadnak a szénhidrátok elhagyásával? Ez egy teljesen természetes folyamat, míg a szervezeted átáll a glükóz-alapú működésről a keton testek termelésére és általa megszűnik a szénhidrátok utáni sóvárgás a 3-4 óránkénti farkaséhséggel…..
..éss igen! Sokan kértétek, hogy osszam meg az Őszi Gasztroblogger Fesztiválra sütött sütőtökös-baconos croissant receptjét. A hétvégén pedig újra rászántam magam, hogy megsüssem ezeket a diétás kis finomságokat, viszont a tölteléken változtattam egy kicsit. A projecthez nagy lelkierőre volt…..
Rengeteg antioxidáns, egyszeresen telítetlen zsírok, rost, klorofill és vitaminok. A nyers vegán ételek esetében a hőkezelés elhagyásával az alapanyagok összes jótékony hatását kiélvezhetjük...
Mindegy, hogy pite, sajttorta, latte vagy akármi más, a lényeg, hogy sütőtökös legyen! Akár ez is lehetne az elmúlt évek őszi-téli szezonjának a jelmondata. Úgy tűnik, a sütőtököt sehogyan sem tudjuk megunni. Ez pedig egy olyan trend, amivel mélységesen egyetértek, hiszen az egészséges táplálkozás…..
A vegán-, és a növényi alapú táplálkozás népszerűsége megállíthatatlanul tör előre a világ minden táján. Akár egészségtudatosság, környezetvédelem, vagy az állatok jóléte ösztönzi követőit, több mint 57 millió #vegan hashtag-gel jelölt post-tal az Instagrammon, bátran kijelenthetjük, hogy a…..