Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kofolafan

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lehengerlő prezentációra vagy születni kell, vagy sok évig tanulni és gyakorolni a technikákat. Sokaknak azonban ez nem adatik meg, mégis időről időre ki kell állniuk emberek elé, és személyesen vagy online beszélni kell valamiről. Persze senki nem akar unalmas lenni a hallgatóságnak, viszont…..
Orbán és Magyarország sorsa a francia elnökválasztáson dől el Avagy; Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! Érdekes hangulat uralkodik az országban, mintha mindenki szép lassan ébredezne egy brutálisan átbulizott éjszaka után, ahol felébredt valaki mellett, akit nem ismer, keresi bizonyos…..
„Az, hogy ő adja lejjebb az igényeit, ki van zárva. Néha, amikor ezeket meséli, olyan, mintha a bukásaira is büszke lenne” – A szegény lovag évek óta rohan a szoknyák után, és most már egyre biztosabb, hogy sikertelensége nem minden esetben a kiszemelt nők válogatóssága miatt van.   Ha esetleg…..
Hogyan választhatnak támogatásra érdemes oldalt mindazok, akiket nem érdekel a politika, de a négyévenkénti választásokon azért hallatni szeretnék a hangjukat? Hogyan hozhatnak minél önazonosabb döntést anélkül, hogy napokra elmerülnének a közelmúlt politikai mérföldköveiben, a jelenlegi helyzetben,…..
kofolafan 2022.03.28 12:49:12
@Iván Gábor IGe: párthatalom nélküli állam? :-DDD

Hány éves vagy királyfi? 12?
Orbán Viktor a „Reakciós Hadiállam” ideológiájának képviselője volt a világpolitikában. A „Reakciós Hadiállam” szemben áll a világias modernitással és a kapitalizmussal; eszményképe a hierarchikus kollektivista társadalom, amelyben mindenki „jó katona módjára” fegyelmezetten szolgálja a magát…..
Mit tegyen egy anya, aki mindig is egyedül nevelte a kisfiát, mikor az orvosa közli vele, hogy már csak öt hónap van hátra az életéből? A saját apja kitagadta, mikor kiderült, hogy házasságon kívüli gyereket akar szülni, az ekkor hat éves kisfiú apjáról meg nem sokat tudunk, de az biztos, hogy nincs…..
kofolafan 2022.03.28 12:45:21
@Wildhunt: a nők imádják ezeket a bugyuta érzelgős történeteket, lásd még a nagysikerű délamerikai könnyfakasztó sorikat Izauráról meg a többiekről :-DDD
  Kezeljük a helyén a dolgokat. Ez a bejegyzés nem elemzés, hanem inkább gondolatébresztőnek szánom. Az elmúlt hetekben rengeteg elemzés látott napvilágot, hozzáértő és kevésbé kompetens tollakból. Csendben megjegyzem, hogy a 2008-as válságot megelőzően nem láttam, hogy elemzők csapkodták volna az…..
kofolafan 2022.03.14 20:36:41
@DelPiero2:

Megszereztem a holland állampolgárságot 5 év legális ottlakás után, csak azt kellett bizonyítanom, hogy ha lemondanék a magyarról, az nekem komoly pénzügyi veszteség lenne. Ezt nem volt túl nehéz bizonyítanom, lévén hogy egy olyan örökhagyó rokonról van (volt) szó, aki a magyar állampolgárságomhoz kötötte azt, hogy a rám eső részt örökölhessem.

Ezt dokumentumokkal tudtam igazolni, szóval viszonylag egyszerű volt.

(Ahogy Kelet-Európában mondani szokás: nem volt olcsó, de megérte :-) )
kofolafan 2022.03.14 21:55:53
@pizo:

Hogy a lakásárak csökkenni fognak?! HAHAHA, ennél nagyobb poént nem olvastam az elmúlt 10 évben. Szeretem a kihívsokat, de erre a linkre nem is kattintok, biztos valami műkörmös vagy gázszerelő írta...
kofolafan 2022.03.15 08:21:09
@DelPiero2:

Sajnos linkem nincs, egy - már 20 éve ott lakó - ismerőstől kaptam a tippet, ő is így szerzett holland állampolgárságot. Ha jól emlékszem, van vagy 4-5 kivétel, amikor nem kell lemondani a régiről, hogy megkaphasd a hollandot, ez az örökséges verzió tűnt nekem a legegyszerűbbnek. Kell hozzá egy magyar állampolgár végrendelete, amiben leszögezi, hogy csak akkor örökölhetsz tőle, ha magyar állampolgár vagy. A kilátásba helyezett örökségnek meg kell haladnia az 50 ezer eurót (ha jól emlékszem).
A Goosebumps Mechwart liget mellet fekvő pazar showroomjáról már korábban született egy lelkendező cikk és egy podcast epizód is.  Ha valaki lusta kattintani: A Goosebumps forgalmazza Magyarországon az extravagáns Modbar és a szuper automata Everest kávégépeket, valamint saját pörkölőjük is van, és…..
A kormánypártoknak az a stratégiája, hogy az országgyűlési választásokon mindent egy lapra, a homofób gyűlöletkampányra tesznek fel, nem kockázatmentes a saját szempontjukból nézve. A homofób népszavazás kierőltetése, és az országgyűlési választásokkal egy időben történő megtartása miatt…..
A pasit kidobja az a nő, akiért Posztolónkat elhagyta, de most újra bejelentkezett, mindenféle hülyeséget zúdítva rá. A férfiaknál néha a két szék közé esés aktusa egy teljesen érthetetlen, szürreális tudatállapotot okoz.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
Nem tudom, hogyan és mikor alakult ki az a hiedelem, hogy az elvált férfiaknak könnyebb újjáépíteniük az életüket, és könnyedén vágnak bele a randizásba negyven fölött is, míg a nőket leírja a társadalom és úgymond nem kellenek senkinek... Épp a minap olvastam egy különben elvileg nőpárti (de pasi…..
fáymiklós Michel Laclotte 2021.09.13 06:36:07
Töri a fejét az ember, hogy mi is a jó város, az, amelyik mindig ugyanaz, vagy az, amelyik folyton változik. Hol ez, hol az. Akár Budapest, aki még mindig keresgéli magát, mikor volt még utoljára önmaga. Velence, ahová beépíthetnek akármit, azért mégis ugyanaz marad, mint a 17. században. Párizst…..
MENETSZÉL2016 MÁV,175 2021.09.14 17:51:56
A vasút éve van, s ehhez kapcsolódik még az is, hogy idén 175 éves a MÁV. Ismét jármű parádéval készült a Vasúttörténeti Park, amelynek az egyik fő attrakciója a zöld Nohab színre lépése, valamint a „Vasvilla” bemutatkozása volt. A zöld Nohabbal (618,629) előző napon randiztunk, a rendes heti…..
  Mivel gyakorlati ténykedésemet Nógrád megyében és Győr-Sopron megyében végeztem, fontosnak érzem a korszak siker növényének bemutatását. Ez pedig az uborka. Győr-Sopron megyében Győrtől egészen a Sopron és Vidéke ÁFÉSZ –szal bezárólag  kis gazdaságok, háztájik ezrei foglalkoztak az…..
Hetente jönnek ki a statisztikák arról, milyen szoros is a választási küzdelem a Fidesz és az Összefogás párt között, és őszintén szólva meg vagyok döbbenve, hogy így áll a helyzet, annak alapján, hogy most már eléggé tisztán kezd körvonalazódni az ország jövőjének két alternatívája. Egy élhető,…..
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Bevallom, irigylem a munkabírását, a tettrekészségét, a kitartását, a helytállását. Íme, a stramm férfi! A tokiói olimpia kapcsán hajnalban kelt, hogy átizzadt pizsamában kucorodjon a Kékes TB 43 típusú, megbízhatóan működő, a tetejét megkocogtatva bekapcsoló televízió…..
kofolafan 2021.08.28 16:52:20
@apro_marosan_petergabor: gondolom te is a lovagkeresztre hajtasz, mint a bolsifideszes elvtarsaid, azert posztolsz ilyen faszsagokat.

vagy nem erted a posztot, mert sotet vagy, mint az ejszaka, vagy nem akarod erteni.
Lilla utazik Izgalmas Belgrád 2021.08.27 20:14:05
Gondoltál már arra, hogy megnézd a szerb fővárost? Ha nem, akkor remélem meghozom a kedvedet hozzá. Nemcsak, hogy itt találjuk az egyik legfontosabb diadalunk helyszínét, de Belgrád Európa egyik legbulisabb fővárosa és ráadásul még tengerparttal is rendelkezik. Belgrádba repülővel is utazhatunk,…..
Egy újabb olvasói levél futott be hozzánk. Vili egyedülálló apa, és úgy érzi néha érthető miért esnek a nők általánosításba a férfiakkal szemben, de hiába van akár a kiszemelt hölgynek is gyereke, valamiért mégis kihátrálnak az ismerkedésből...
Képzeljük el, hogy a Föld végzetes veszélybe került. Az emberiség néhány évtizeden belül megtizedelődik, az odavezető egyre kétségbeejtőbb évek során éhínség, háborúk és járványok kezdik ki a civilizációnk alapjait, a túlélők pedig napról napra követhetik, hogyan válik egyre reménytelenebbé harcuk a…..
kofolafan 2021.08.03 08:29:20
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönjük, most már tudjuk, hogy milyen remek az angoltudásod! Gratulálok, ez ELKÉPESZTŐ!!!!

Ami a magyar fordítás kritikáját illeti, csak egy ingyenes infó, csak itt, csak most, csak neked: van olyan, hogy irodalmi fordítás, ami ad a fordítónak egy művészi szabadságot; nem kötelező szó szerint átültetnie a forrásszöveget.
Bocsánatot kért az intézményesült rasszizmusért Harry herceg július elsején, aznap, amikor édesanyja, a tragikus autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő betöltötte volna 59. életévét. Videóüzenetében a sussexi herceg arról beszélt a Princess Diana Awards idei kitüntetettjeinek, hogy édesanyja biztosan…..
Hollandiáról az a kép él az emberekben (jó, sok minden más mellett), hogy „a vizek országa”, ám ez az utóbbi években már egyáltalán nem biztos, hogy igaz, sőt, sok esetben inkább az ellenkezője az – derül ki az ott élő Vera írásából...
Macsóság, vadregényes táj, tragikus balladai történetek. Szláv hősök óvják Európa és Lengyelország határait a Vadkelet ránk rontó hordáitól, mint már évszázadok óta, szüntelen. Manapság persze Kislovagok vezette szárnyas huszárok helyett, quadon, lovon, gyalog, terepjárón, éjjellátó kamerás…..
kofolafan 2020.07.03 19:51:48
@wim: magyar feliratot nem találtam, de az első két évad szinkronizálva is elérhető.
A néprajzi szakirodalomban nem, de a helyi, az országos köznyelvben, médiában (még) egyértelműen fennmaradt a „halasi bicska” elnevezés. Az ezen a néven emlegetett típus valójában Szegeden és környékén készült „világhírű” halas bicska. Eredete egyértelműen Csongrád vármegyébe tehető. Itt készültek a…..