Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamas11

0 bejegyzést írt és 1699 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobbik, MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Modern Magyarországért Mozgalom, Momentum Mozgalom, Új Kezdet, Polgári Világ, LMP, Kétfarkú Kutya pártok Tisztelt Elnök Asszonyok, Elnök Urak! Az évek során egyenként is megismerve az Önök véleményét az ellenzéki pártok választási együttműködésének…..
tamas11 2017.08.27 08:34:25
@h.kovacs: Ha népfelkelés lenne, akkor tán nem kell összefogni? Továbbá: arra még nem jöttek rá, hogy ki a népfelkelés vesztese?
(ill. nyertese)
A kapitalista társadalom a nagyrészt működő tőkével rendelkező vagy erre törekvő (autonóm) emberek gyülekezetét jelenti -- nem mindenféle mást, amit az udvariasság kedvéért csak jelzek: ott van, ahol az "elveszítette közpénzjellegét" klasszikus matolcsyzmusa (lásd "a családom és az MNB", "a családom…..
tamas11 2017.06.17 15:42:00
@444:
biztosan írt már erről valaki más is
tamas11 2017.06.18 18:49:43
@Bánegressy:
Túlhaladott álláspont, Nálunk a karaván ugat.
Az ellenzéki egók széttartanak, egymás után jelentette be ismét a Momentum és az LMP, hogy nem szövetkeznek senkivel a választások előtt, és ismert az elhúzódó saga a MSZP és a DK között, a PKP is közölte rajtam keresztül, hogy a legjobb esetben is csak a Fidesszel koalázna (ha ez kisebbségbe kerül,…..
tamas11 2017.06.16 10:20:45
@Fuxos (ex bömis):
Gratulálok a gratulációdhoz!

Azonnal hozzá kéne látni az elképzelés megvalósításához, (kerekasztal!), a választás időpontjától (szinte) függetlenül, és ehhez - mint minden jelentős kommunikációs célhoz - médiacsomagot illik hozzárendelni. Azon hol ütemesen, szervezetten megjelenik az elképzelés, mondjuk nagyobb szóval: az új közakarat. (Mert hiszen mi hiszünk abban, hogy ez már most is az.
Szerődést kéne (nyilvánosan!) a HÍR TV-vel és ATV- vel (stb), hogy ennek az új csakazértis kerekasztalnak hogyan , milyen formában teszik közzé (esetleg egy új műsorral is?) a jelenlétét. nem mellékesen, így önmagából a politikai vállalkozás hírértket generál.
A médiában nézettség tekintetében elsőbbséget kell elérni a lerohadt mainstreammal szemben. Ennek önmagában nyertes üzenete van, mert ez az esély stratégikus előképe.
tamas11 2017.06.17 12:11:26
@Hafr
"Az ellenzéki egok széttartanak" - állapítod meg első mondatodban.
Ugyanezt megállapíthatjuk és kezelhetjük a politikai marketing szókincsével is, merta jelenség szükségszerű, PR-szakmunkásoknak szakmai követelmény: e "széttartás" önmaguk pozícionálásásnak eszköze, az egyetlen járható ösvény az önérvényesítésre . A vezetői személyiségekre is igaz, meg a pártokra is. "Ha valamit el akarsz adni, tedd megkülönböztethetővé " szól a napiparancs a kezdőknek, "mindegy mit, csak beszéljenek rólad", ami nem jelent mást első pillanatban, mint az észrevehetőésget az ingergazdag zajos körynezetben, azután pedig a karakteres elégséges választ a változás igéynére: Egy bzonyosságot, hogy a szemlélő választottja ELTÉR a jelenlegtől, mert jobb életedhez hogy szebb legyen, valami más kell majd. A tartalommal hagyományosan bajlódnod kell, utólag, folyvást.
Ezzel szemben hat a z állandóság, a biztonság igénye: ha valami-bármi megfleel, akkor maradhasson: ételrecept, barátnő, desodor: "járt utat a járatlanért el ne hagyj" - hangzik a filozófia.
Esetünkben sem a kíváncsiság hajtja a változást igénylő népket., nem a felfedezés igénye, hanem a vátoztatás kényszere s ehhez karakterválasztás illik, szüskégelteteik.
A tartalma, a részletek, csak a következő lépés (lépések sora) lehet aztán.
Ahogy esik, puffanik...
Vayg álljon ide, aki tudja, "megint van ígéret!e", hogy miként lesz 2018 után. Ha ez kéne egy elhatározáshoz, akkor nem lesz elhatározás.
---------------------
tamas11 2017.06.17 13:40:38
@HaFr: @Carmichael:
Amikor megbukik egy összefogás, (volt rá példa elég) akkor sohasem csak az összefogás bukik, hanem vele együtt a hiánya. hiszen az akarat egy folyamat, és akik együtt felálltunk egy színpadra, könnyen kínpad lesz alattunk, jövőfarigcsálók alatt. De kezdettől látszik a forgács.
Az új helyzet nem az összefogás csődje, hanem egyben mindig a hiányáé.
Ha három faluszéli asszony megegyezik, hogy együtt hajtják ki a libáikat, és nem történik meg, vagy nem jól sül el, akkor mindegyik azt mondja, hogy "Na ugye".
De mindegyik másért: a Róza azért, mert nem akarta, a másik, Maris azért mert dühöng a relatív sikeren, utálja a javaslattévőt, és lehet olyan is, akinek odavész a libája. (odavész az összefogásban, a sikeresben is...). A negyediknek pedig nem is volt, véleméne attól még lehet. Pedig az összefogás jó volt. Ha közös cél volt, teljesült e, vagy megmaradt e? Meglehet, az egyik azt akarta hízzanak az állatok, a másik,, hogy szem előtt legyenek, a harmadik csak látens leszbikus.

A poszt igazát, szándékát és logikáját is kifejezetten üdvözlöm. Hadd tegyem hozzá: a magyar politikában ritka (talán nincs is?) olyan gopndolkodó-politológusféle, aki közíróként lyen gyorsan reagál a gyorsan változó helyzetekre.
Annyit hozzá tennék, amit szintén nem olvastam még másutt, hogy a teret követeeleő, kormányt váltani kívánó csoportoknak (akaratnak) van egy friss jellegzetessége, amibe pofonként belefutnak a (kezdő) szereplők:
mégpedig, nincs egyenlő mérce a jövő tervezés, a pártprogramok tekintetében, mert a frissen jelentkezőktől olyasmit várnánk el, amire nem képesek, de a jelenlegi regnálók sem: (lásd a hírhedt " folytatjuk" nevű fideszprogramot).
Nincs kimunkált, trendet mutató kormáynozási képletünk, miközben másfelől - kimunkált kiforrott komplex utat várunk, szeretnénk látni, a többszereplős helyzeteben egyszerre többet is, és plusz megjelenítési kötelezettséggel sújtjuk amazokat. Ültess magot, de látsszék az árnyéka...
Egyik (az uralkodó) csoportnak azért elég ennyiy, mert szavazóinak krémje kedvezőnek találja helyzetét, a másik harmaduk hülye volt, és tesznek róla, hogy hülye is maradjon, a harmadik, a közszolga típus pedig fenyegetettségben él, mert nem tudhatja hova esik, ha megrázzák a fát.
( a fidesznek eleve az vOLT a hatalomrakerülési logikája kezdettől, hogy Nekik is jár az , ami amazoknak, a komcsikként jellemezett hatalomelitnek SEM JÁRT - VOLNA...)

Az újonc politikai mozgalmak ezekután tán az esélytelenség mögé sorakoztassanak fel bennünket? Ami úgy kezdődik, hogy fagyban kamerák tüzében fürdessük képünket hiába, és még saját híveink is azt mondják, hogy "csak hatvaanezren voltunk"?!
A szűken értelmezett jövőképszolgáltatás olyan várakaozás, amit oktatlanság a jelentkezőkkel szembeszegezni, mert amit mondhatnának, az maga a vita tárgya, a nyílt(abb) társadalom, a konzultáció nálunk adósság, míg nem kezdődhet el. A másikaknál - gyalázat.
A legendás eEGYSÉG és ÖSSZEFOGÁS - valami, amit még senki sem látott. De hiszen olyasmi a fideszsnek sincsen: amit nemzeties cimkével kioszt a közbeszéd megevezeéére, mindaz jóideje a megosztottság a dühös kétféfleséghez vezetett..
Ellenezéki oldalon a megjeenítést, médiabefolyást értékelve nem lehet elválasztani a csatornamentessésget a vízhiántól. Csakis elfertőződött mérgezett kutak vannak. A visszhangmentességre az a válasz, hogy nem is ordítottál eléggé.

----
--
@Carmichael:

menet közben kéne megszületnie annak, amit (egyébként joggal) számonkérnél...
Jóelőre. De úgy nem fog menni.A részletekben nincs, nem várható előzetes megegyezés, ugyanez vonatkozik a mégoly hangzatos pártprogramokra is: levedlik a közmegegyezés gyanúját is, ha rosszkor hangzanak el:

Izgi viszont hogy kiket ültetnénk kerekasztalhoz, milyen tárgyalási kompetenciákkal (illetékességgel) és kiket NEM. Meg kéne érteniök, hogy azért ülhetnek ott, mert ELSZAKADNAK pártjuk szűken vett programjaitól és - annak hiányától is.
Én odakéretném Karácsonyt is, és a momentumot is. De szigorúan tartózkodni kéne a pártok nevének hangsúlyozgatáástól.
Nagyon huncut gondolat a Fidesz részéről is meghínvi valakit, de Lázárt, vagy Navraacsicsot, pélául. (és mást nem).
Ha eljönnek résztvesznek, (gondolom, nem tennék), az magáért beszél, ha pedig nem - hát az is.. De abból viszont nagy lufit lehet fújni.
Ha tetszik, ha nem, a Polgári Konzervatív Párt veszélyezteti a leginkább -- ha egyelőre a legjobb esetben is csak minimálisan -- a Fidesz többségét azzal, hogy csak vele lépne koalícióra a saját jobboldali modernizációs programja alapján. Szeretném nagyon pontosan jelezni: minden más -- értsd,…..
tamas11 2017.04.05 18:03:28
@zenonküp:
ez a logika helytálló lehetne, ha nem beszélhetnénk jelentős harmadik erőről.
De ilyen van, sőt, negyedik is. (a legfontosabb).
Az egyikzehát a jobbik, amely most már kényszeresen átrendezi ezekben a hónapokban a sorait, és nem látni, e folymat meddig és hová vezet (pártszakadás is felmerülhet).
A másik erő, (összességében tehát egy negyedik, az új), úgy létezik, hogy még nincsen, de bizonyosan lesz, megerősödik. Ezek a harmadik típusú alakulatok, momo, Gémesiék, és indult egy harmadik is, polgárosító ambíciókkal. Valószínűsíthető hogy ezek képesek lesznek összefogni is, (szerintem el fognak jutni odáig).
Ebben az esetben a PKP látványosan a rossz oldalara állt: ha az ő "szavazataival" (?) nyerne a fidesz, tekinthetné azt sikernek?
tamas11 2017.04.07 10:02:14
@HaFr:

A címben feltett állításra az a válaszom, hogy nem kell. Nem kell választani.
A baloldali választónak (ha van ilyen) arra kell válaszolnia, amire a többieknek: a fideszt akarja, vagy valamilyen más alakulatot.
Minden más kérdés rosszul van megfogalmazva, mivel senki nem szemezgethet ízlésvilágának engedve, tisztán, teoretikusan: ha tehetné beletörne a ceruzája az X-be.

Ha valaki a fidesz elűzését tekinti álllásfoglalása sarokkövének címzetes oldali állásától függetlenül, akkor a baloldaali identitás az egyik, a polgári demokrácia a másik választás, (Lásd Béndeknél), de akkor melyik a fidesz? Láthatóan hamis a dilemma, amelyből a zsarnoki út kimarad.
Ha a polg.dem bizonyosan az egyik lehetőség, ( az igazi tét), akkor az identitás feladása - a fidesz felé vezet. Ám e tekintetben MINDEGY, hogy valaki balos volt e. Úgysem tudható, hiszen megegyeztünk abban, hogy NEM élünk ezzel a tendenciózusan hamis differenciálással.
Az identitás feladása tehát a gyakrlatban a FIDESZ felé vezet, ez történik a pkp-val is. Ironikusan szólva feladta a baloldali identitását, ami könnyen ment, mert nem is volt neki. A jobbos identitást mikor adja már fel?
A PKP (itt) úgy lép fel, mint a megoldás, mint a polg dem. letéteményese. Miközben gyakorlatilag NINCSEN, nem létezik, mint befolyással bíró politikai erő.
Az (állítólagos) Jobboldali identitás mit dönt el, mit határoz meg ebben a képletben?
Mi a jobboldali identitás, amit nem szabad feladni, ami oly érinthetetlen, miközben kudarca hatályos, és látványosabb mindennél?
A balos identitást esetében mégmég kérdéses lehetett, hogy azért kell feladni, mert megvalósult, vagy azért mert nem vezettett sehová?
De mikor lépett oda a kasszához a jobboldal bizalmi előlegeinek elszámolásához?

@feher.b:

Kedves Hafr, (és Fehér B), egyszer már megegyeztünk, hogy a jobb/bal paradigmatikus felosztással nehéz (nem lehet) igazat, érvényeset állítani, és persze akkor gondolni sem.
A fenti írás tökéletesen alátámasztja ezt, és magamat olyannak tekintem , mint egy lakmuszt, indikátort, túlélő tanut: : 1700 pozitív bejegyzés után is szinte létemben negligál e gondolatmenet, mivel én a magam identitásából főznék, a jövőben is, és pontosan az tarthatott itt, négy éve.
Mitől lenne jó egy olyan attitűd, ami elűzi az értékeimet? Remélem, hogy mantuoltás is lehetek, mielőtt eltűnök innen a pokolba.
Mindezt azért, mert kokettálunk (idézőjel) egy elképzelt maradvány-fidesszel, amellyel szemben belépőkártya volt, társadalomszerevező erő az igazi ellenzékiség amely első szándékban leváltani akar, percről percre inkább.
Úgyhogy, sértettség nélkül elbúcsúzom innen, és nem kívánok sok sikert, mert azt kizártnak tartom, más úton keresem. Nem balpártok felé fogok kószálni, mert itt van választéknak a momo is, és lesznek további alakulatok is a következő egy évben. (például Gémesié, akik máris utat keresnek a Momo felé). A kormányváltást EGYETLEN módon lehet csaknem biztosan elérni: ha a jobbikos erők technikai-alkalmi "szövetségre" lépnek jelentősebb, baloldali előélettel megterhelt választási szimpatizánsokkal . Olyan koalícióban, amely következetesen elutasítja a kétosztatú, kényszeres megosztottságokat.
Magyarország 1989-ben kezdődött polgári átalakulása mára megakadt. A folyamat csúcspontja az első Orbán-kormány idejére esett, amely a leghatékonyabban képviselte a középosztályosodás, a nemzeti tőke, a polgári átalakulás és a magyar kultúra érdekeit, az utána következő kormányok azonban nemhogy nem…..
tamas11 2017.04.02 23:13:50
@unionista᠋:
kinek lenne érdekében egy előrehozott?
tamas11 2017.04.07 06:58:38
@Bánegressy:
magánhasználatra én úgy fogalmazgatom, hogy:

"ha az eszme behatol a tömegek közé, ott anyagi erővé válik".
Ezzel szemben, ha az eszméletllenség hatol be, ott erőtlenséggé válik.
tamas11 2017.04.07 07:10:53
@neoteny:
a divide et impera azért örökzöld metódus, mert kezdettől megalapozza a közösségek túlélési stratégiája, az, hogy törekednek többségi vélemény kialakítására, mivel úgy akcióképesebbek.
A (tömeg)kommunikáció korában, és azóta méginkább, rájöttünk arra, hogy elég a hiedelem, vagyis az, hogy ELÉG, ha valakik "úgy tudják"
Mintha....
Ez a fegyver a mindenkori hatalom javára tolja el az arányokat, esélyeket.
a hordósnokok korában a hordóban először bor volt.. aztán vizezték, ma meg elég csak felpattanni az üres hordóra..
Az egzisztenciális félelem - saját életének féltése - az ember legősibb, legmélyebb reflexe a külvilágra. Az egzisztencia tágabb értelemben nemcsak az életet, hanem a megélhetést, a valahova tartozást és a (kulturális) identitást is felöleli -- az ezeket érintő félelmekkel szemben úgy érvelni, hogy…..
tamas11 2017.04.04 10:31:11
@HaFr:
Reflexnek nevezed az ősi félelmet ,
de az az első pillanattól szocializálódik:
ki az aki fél? Mitől fél/kiktől fél?
indokolt e a félelme?

Ezután jöhet a szükségeszerű sorban, hogy mit tehet az elhárításért, és kikkel szövetkezhet az elhárításra? (a siker reméynében?
És ismétcsak: Kik ellenében?.

A másik blogposzthoz csatolnék vissza: aki konzultációt hirdet, annak kik a lesznek a konzulensek? Miként választ? Magánszemélyeket választ, vagy már létező szervezett közösségeket akiket vezetőjük személyében szokás (kell is?) megszólítani.
Halászni lehet, ám a halászat módja összetart a megcélzott halfajjal: lehet robbantással is meg lándzsával is...(két szélsőséges megoldás).

térjünk vissza a konkrétan kilistázott, jogos féflelmekehez: globalitőkéhez, migránsokhoz, robotokhoz (robotizációhoz, mint fenyegetéshez).

A publicisztikának az a gondolati előzménye, hogy bizonyos félelmek kezelésére kénytelen az ember a legerősebb csoporttal szövetkezni.
A kör beezárul: mi a legfontosabb fenyegetés: a globáltőke mint "soros" ördögarca, meg a migránsok, (akik jöhetnek, bár még nem jönnek, sőt nem "úgy"), meg az amerikanizálódás, a multik.
Vagy mindezt megelőzően fenyegetésnek tekintjük az elhárításra felkent partnereinket , az a csoprot, amely foglyul ejtette a népességet, övé lett a megoldásra tehető MINDEN KÍSÉRLET JOGA is és azzal egyenlő értékben a lehetőség, hogy azt mondjon róla, amit akar, plusz hozzáférjen a forrásokhoz - ami önmagában is veszély, közelinél is közelibb. Elhárítása rég nem reflexes, hanem beljebb költözött: közérzeti tényező lett már, Jogrendi, sőt alkotmányos keretet keres magának.
tamas11 2017.04.06 09:01:23
@unionista᠋:
lemaradt, hogy ezzel pont az állami szerepvállalásokra célzok.
Néhány napja közzétettem egy bejegyzést, amelynek hatására, ha jól számolom, negyvenen leiratkoztak a párt honlapjáról és több tucatnyi -- elsősorban baloldali és liberális -- ismerősöm csalódását fejezte ki. Értem a csalódásukat meg nem is. Kicsit cinikusan szólva, szerintem mindenki örülhetne…..
tamas11 2017.04.05 19:16:09
@unionista᠋:
iratkozz be, elmagyarázzák.
("Verd az asszonyt, akkor is, ha nem tudod, miért! Ő majd tudni fogja!")
A Fidesz 2002-ig a magyar polgárosodás vezető ereje volt. Az első Orbán-kormány az emberi és anyagi erőforrások bővítését és folyamatos megújítását helyezte a politikája középpontjába, szemben pl. a megelőző -- a Bokros-csomagot is befogadó -- Horn-kormánnyal, amelyik szűken államháztartás- és…..
tamas11 2017.03.30 12:27:34
@Laptop7712:
Hol lehet kikezdeni ezt a végzetes kört?
tamas11 2017.03.30 13:52:55
@unionista᠋:
ha szólhatok:

nncs olyan, hogy átlagmagyar kisagya, mert különbözőek, szükségképpen.
Nem is választják újra orbánt átlagmagyarok, mert ha lennének, akkor azok NEM hez húzzák, húzták az X-et.
Maradjunk tehát azoknál a nemtöbbséges, nem átlag nemorbános magyaroknál, akik talán oda húzzák az ikszet..
Többször írtam, hogy ezek háromfélék alapvetően, és arra gondolnak, kisagyban, hogy:

...." motívumaik, a szűkebb élethelyzeteik alapján próbálom szavazói klakkokba sorolni a lehetséges választókat. mert annak alaopján tömegük, létszámuk leginkánbb saccolható. Hová, mire T Ö R E K E D N E K szavazatuk által?
Mindjárt láthatóvá válnak az előnyös sorsúak, (haszonélvezők), aztán a hivatalonokok-közalkelmazottak, és végül a propagandafüggők ( ezek, akik kommunikáció által is befolyásolhatók, ők a birkákként is jellemezhetők) Látható, ebből a nézőpontból édesmsindegy, hogy nyugdíjasok, vagy vidékiek: a nyugdíja s is besorolhat a (jól)kereső fia alapján, de lehet szabad szellemű, önálló is. Ha például ők ketten véleményük alapján egymásnak feszülnek. és kétfelé szavaznak. A jellegzetes alakalmazotti réteg pedig nagyon elszánt "lett", mert joggal vélheti, hogy abban az erőszakos megosztottsági renszerben,amit az utóbbi évek hoztak, váltáskor jó eséllyel egzisztenciája kerül veszéylbe. "
tamas11 2017.03.30 18:45:25
@unionista᠋:
persze: a különbözőségek átlaga egyezőség
Eltűnik a lényeg.
Nekem hiányozna.
Nem vagyok demokrata, konzervatív vagyok. Nem nagyon érintenek meg a demokrata létnek se az örömei, se a keservei, nem hiszem, hogy minden ember egyenlő eséllyel tud jól megfontolt döntéseket hozni a politikai közösségre vonatkozó ügyekben. Ellenkezőleg, az átlagos demokrata a saját érdekét keresi a…..
tamas11 2017.03.24 02:49:07
@profiügyfélszolgálat:
jegyezd meg egy életre, hogy a magyar nyelvben létezik olyan, hogy elütés.
Ha a macskám rásétál a klaviatúrára, akkor sem kell álléást foglalnod minden esetben, tudomámossan
A kommunikációban ezt a homlokzat-elmélet tárgyalja, nem a szótagszám-szabály.
tamas11 2017.03.26 11:54:07
Ma ott tartunk, hogy egyfelől leveszik a közrádió műsoráról a Szépenszóló Fütyöri című magyar népmesét (a magyarázattal nem fárasztom az olvasót), másfelől Lázár miniszter hadba indul a Heineken ellen hol a vörös csillag tűrhetetlensége miatt, hol a Csíki Sör védelmében (ez óránként változik), de a…..
A feltételes szerkezet a kérdésben arra utal, hogy semmi sem dőlt még el. Kétszáz év politikai hagyományára gondolva azonban ez a sors mégiscsak azon fog megfordulni a legnagyobb valószínőséggel, hogy sikerül-e a mozgalomnak kivezetnie az országot abból a hamis nemzettudatból, amelyre építve a…..
tamas11 2017.02.25 17:24:07
@unionista᠋:
érted, hogy politikailag nem korrekt a beállítás, a tiéd...
Tényleg nem, de azért csak írjad, ezredszer is.
A baj vele nem is ez: inkorrekt a hajlamod, oszt annyi.
A baj az, hogyha tévedsz...
Mondjuk elékpzelhető, hogy Kálmán MEGBESZÉLT valamit Simicskával, és két értelmes ember, talán szóba jöhetett mindkettőjük krédója is: hogyan takarítsuk el a tudodkit?!
A következő mondatok közt ott kellett lennie, hogy EZT most ne vigyük ki a műsorpolitika "elé", Mit szólsz egy ilyen tuti konteohoz?
Ezekután nekünk nem marad más, mint figyelni, mit tesz a HÍR TV 2018 elején...
És, ha Kálmán Olga új, népszerűvé lett műsorában Orbánellenes orkánt fúj, akkor te most buta, szemét ócska gondolkodó voltál, és harakirit kéne elkövetned... Te nem tévedés jogával hancúrozol, hanem szemétkedsz.
Stimmt?
tamas11 2017.03.11 10:15:29
@unionista᠋:

Próbálok úgy fogalmazni, (és kérdezni), hpgy érdemben válaszolhass, mert nem akarnám sokadszor megismételni ugyanezt.
Nem fogadom el, amit írsz, a következők miatt.
Nem ment , nem mehetett végbe a kiegyezés. ( ezt te írod, a te megfogalmazásaid fogalomhasználatod).
Tisztázzuk, mit jelentett, illetve hozott volna az a kiegyezés? Ha azt, amit leírtál sok ízben, akkor azt miért tartanánk kiegyensúlyozott, fenntartható állapotnak? (mert máskülönben nem tekinthető megoldásnak)
Egyáltalán nincs benne az, hogy "véget vetne" a nygtalanító körülményeknek, a csoportok egymásnak feszülése újratermelődne, (újratermelődik), sőt durvulna. Ebben az általad vágyott úton eléggé elől jár a jelenlegi rezsim, mintha a kiegyezés ellen dolgozna. Erről nem fogod tudni elhitetni hamisan hivatkozott többségekkel, hogy jó lesz.

Hiába az idézőjeled, a jobboldal, és a baloldal leképezése , beazonosítása még így is hibádzik: a fenti frontok nem lesznek érdemi választás mértékei. Magad is írod, hogy ehelyett "pártpolitikai alapon próbálják lejátszani" és úgy értékeled hogy nem sikerül(t).
Dehogynem! Az aktuális szart hozta el a szisztémád, hozza nap mint nap. Ilyen arcot öltött az állítólagos siker.
De nem is ezek a fő frontok, mert tehát a balt és jobbot e tekintetben idézőjelekbe száműztük, a politikai tudathasadásnak pedig hiteles gazdája van, s úgy hívják: a Fidesz, annak orbános rendszere.

Ha vállásháborúként fogod fel a dolgot, a két kvázi-pártállást, akkor a kimenethez - a keresztény államiság - rosszul igazodnánk: abban többségi természetű (?) döntés, fix igazodási pont nem lenne.
Nincsen, mégpedig azért, mert az "ellenoldalon" ott vannak :

- EGYRÉSZT az ateisták, vallástagadók (nálad említés sem esik róluk (!) a rendszeredben, ezzel a legfontosabb elem eleve hiányzik)
- Másrészt ott vannak olyan keresztényi alapállásúak, akik NEM akarják ennek alapján besoroltatni saját, és mások civil polgári állami létét, azaz a társadalomszervezést, beleértve a háborúzást is.
- HARMADRÉSZt, itt vannak a máshitűek, ( tán elhanyagolható (?) számban, de nem elhanyagolható szerepben: rajtuk mérhető a hatalom toleranciája,

Mindennek ELLENÉRE, rádbízom a becslést, hogy KIK lennének többségben egy ilyen kétlaki felosztásban/fellépésben. ahol egyik a fideszpárti állítólagkeresztény...)
Hibás felosztás...
Azért mindegy, (szerintem) mert akik kisebbségben maradnak , AZ IS mintegy négy- négyésfél millió ember...Vagy itt, vagy ott...
A nyolc-tíz millióból...
Ezeknek is érvényt kell szerezni, amire a hitéleti alapú társadalomszervezés NEM képes. Nem arra szerződött, és kulturális hagyomány alapokon SEM hajthatja végre. ( lásd KDNP, szóval hogy Semjén lehetne az ország első embere, ha Orbán hátralépne vaami okból. Akkor tán el van rendezve minden?! Olyan egyenlet ez, amit Sejénre kéne rendezni, hogy megnyugtató legyen?
Hát erre, efelé gyúrsz te itt évek óta...

Ezekkel a hipotézisekkel, és a mögöttes négy-ötmillióval kéne elméleteinkben dolgozni, (hiába). Ezeknek kínálgatod eszelősen a deszkakerítést, (mert annak ugye, két oldala lenne), az egyiknek a valahány négyzetkilométert. Azt sugallva, ("meccseljük le") mintha az, valódi megoldás lehetne.
A hatalmi betagozódás, a nyertes oldalhoz való odatartozás vágya elveszi az eszeteket..(mindig is fikciós többségiségekről írtál, azzal érvelsz)
A hatalmi oldalon mindig többséget lehet előállítani, azok képével, akik oda szeeretnének tartozni!.
Mert mi történne VALÓJÁBAN?!
Mondjuk, kimegy még valahány százezer "nyugatra".. Marad max 8,5 - 9 millió KONTRASZELEKTÁLVA! (mert a tudósabb, vállalkozóbb, mozgékonyabb indul inkább útnak). Abból a maradványból közel hárommillió lesz nyugdíjas, és közel kétmillió gyermek. Ezt is levonva három és fél milla marad, abból kb kettő fideszes szavazóként próbál becsekkolva maradni (csökkenő számban, de növekvő hatalomban). Ez az orbáni képlet, ami amúgy a nemzetvesztés logikája. Vagy ez neked a magyarság tisztulása, felemelkedése lenne?
tamas11 2017.03.11 10:16:58
----------

@neoteny:
Ugy gondolom, ez kulcspont is lehet az Uniossal folytatott beszélgetésekben - bármily meglepő. (02.26.-án 05:41 -kor)
Ugyanis, a Corporate Responsibility nem marad pusztán parasztvakító duma abban az esetben sem, ha fütyül valaki rá, az általad leírt egész marketing eljárásra. NEM teszik meg a felelős (piaci) becsléseket, nincs ismeretük róla, hanem átlépnek rajta... Szóval a felelősség akkor is igazi, ha " nincsen" : a következmények igaziak, s ekkor úgy hívják: felelőtlenség.
Úgy lesz valaki felelős, hogy gyakorolhatja felelőtlenségét...
(ő az a lelkiismeretes figura, akinek állandóan lelkifurdalása van....)
Azt, hogy megteheti e, amit tesz, nem a tudásszintje, releváns ismeretei jellemzik, hanem befolyásának foka: Olyan lesz, mint aki nyelvtudás híján is eligazítja a turistákat: helyismerete sincs hozzá de ettől egy ponton rendkívül könnyű lesz a dolga... annyit kell tudnia, merre van a nagynénje butikja.

Egyébként az egész piacelemzésből itt hiányzik a konkurrencia erősségének (helyzetének) ismerete, az azzal való tervezés, és hogy ez így van (szokás) a gyakaorlatban, az korántsem véletlen. A riválisok: fehér folt a helyzetelemzésben. Nem tudjduk, hogy a többiek vajon mire képesek, illetve mire készülhetnek? Ezekből az információkból és ahiányukból is stratégiai eltérések eredhetnek és következhetnek: hiszen hiába a vészes információhiány, MÉGIS eldől hogy hódítani akarunk, vagy maradék piaci és más szegmensekbe illeszkedni? Például: Mi csináljuk a legfüstösebb sajtot Szolnok környékén, vagy építsünk hatalmas sajtgyárat Közép európára?! EHHEZ igazodik aztán az árstratágia is, meg a disztribúcó, stb is. (kinek mi jut majd?) Megtehetjük, hogy ehhez - a konkurrensek piaci hadállásaihoz -nem igazodunk, mert nem ismerhető kellő fokon, és csak egy újabb adat lesz, ami pusztán becslésnek bizonyul.
A résztudás nem biztonságunkat, hanem a bizonytalanságot növeli. De a törvény ettől törvény marad, akkor is ha az állam tenyerel a képletekbe, vazallusai által ilyen dilettáns módon .
Összességében tehát, sok az olyan sörkészítő, (és más) aki dacolni úgy fog a piaccal, mint Uniós javasolgatja: nem mér fel, mert arra képtelen, nem igazodik, hanem bekopog a helyi politikusokhoz, hogy "te, ezek a sörgyártók, (a létezők), olyan izések, "idegenszívűek", bezzeg te, meg én....Nekik van sörük, pozíciókat fogtak nekünk viszont van "néplelkünk". És plusz itt van egy Nokiásdoboznyi lé, nesze!"
A magyar nemzet öröklött kompetencia-hiánya megakadályozza, hogy tartós versenyképességi növekedést tudjunk elérni, illetve bármilyen versenyképességi elmozdulás esetén a terméketlen függetlenségi nacionalizmus uralkodó logikája hamar aláássa a javulást. Ez a tény mégse azt támasztja alá, hogy a…..
tamas11 2017.03.07 17:23:16
@unionista᠋:
ez elméletileg is elképzelhetetlen, mert nem ugyanazon a pályán játszanak.
Soros, ha "nyer" (kinyírja úgymond a másikat) akkor sem lesz miniszterelnök, nem növekszik a befolyása, nem lovagolja az alkotmányos formát, stb, ., és persze fordítva: Ha Orbán kerül fölénybe (ami mellesleg már megtörtént mert nincs célszalag és átszakítás sincsen) - akkor is maradnak azok a hatások, amikkkel számolni kell majd, a civilség oldaláról, és olyanok is, amikre hivetkozni lehet, mint ellenségképre.
A minap a magxar állam kontra CEU (egy második vonalbeli egyetem) ütközeteoit vizionáltad..Nem olyan nagyhatású az az egyetem, de a liberális eszme, az párhuzamaosan gyarapszik az egyneműségre törekvő, autoriter elnyomó rendszerekkel az a televénye. Kádár alatt a szabad elv igénye össztársadalmi élmény volt - azon nőttünk fel mindannyian. Igen, a hiányokon. A mai kurzus nagysszájú legényei azon nevelkedtek ily nagyra.
Ez azzal jár, hogy a győzelem vagy a veszteség a szemlélőkben egy hamis, érdektelen vagy marginális képet eredményez:
tamas11 2017.03.08 10:25:34
@neoteny:@unionista᠋:
Nem csupán arról van szó hogy nem képesek mindent megtermelni, és azok a javak nem kerülnek megtermelésre, amire helyiek nem képesek.

Ebben az elképzelésben a helyi lakos és a helyben termelő egymás szinonimái: de mitől helyi valami, ha az illető
MÁSHOL termeli (vagy termelteti) meg?

A káros hatások sorába tartozik, hogy a beszoritott (kölcsönös, cserére alapozott) ellátási lánc csúcsán mindig pont a legtehetősebbek állnak, akik a csere folytán maguk is termelők kellenek, hogy legyenek, de kisebb közösségben nem találnak megfelelő cserepartnert sem.
Ha teszem azt, valaki traktort eszkábál, ki van szolgáltatva annak az egynek, aki -talán - meg akarná és TUDNÁ is venni, azaz cserélni. De vajon, annak mije van?! És Mi van, ha jóslásból gazdagodott meg? Akkor jövőképet halmozott fel? Egyet, vagy sokat?
Tehát kimaradnak az értékteremtésből is a legmagasabb szinteken szereplők, mert kimaradnak az általuk generált csúcs-cuccok cserélhetőségéből is. Raktáron marad az egy traktor újdonság is, de a kelendő jövőkép is.
Lefelé transzformálódik az egész rendszer: a legjobbaka teljesítmény-visszafogással reagálnak.. De hisz kimondva erről szól az egész: a képtelenkehez hangolja a rendszert.
persze, a GYAKORLATBAN, ilyenkor húznak kifele a zárt faluból. Szeméylükben a pereputtyal, vagy piackereső (egyébként piacképes) termékükkel. Amit viszont V A L A H O L nagyonis várnak.
Magyarország versenyképessége drámaian romlik. Négy kategóriában azok közül, amelyekkel a versenyképességet mérik, különösen gyengék vagyunk. Ezek: a felsőoktatás és a szakképzés, a technológiai kompetencia, a gazdasági komplexitás és a kormányzati (intézményi) rendszer. Ezek közül az utóbbiban…..
tamas11 2017.02.26 16:36:27
@morph on deer:
Akkor mi is a nyugat tartalékait éljük fel.
Amint a Momentum vidéki bázisa eléri a kritikus méretet, lesz helye azoknak a baloldali és centrista szavazóknak is, akik az MSZP és a DK önfeloszlatása után helyet keresnének maguknak. És ezzel elküldhetővé válik Orbán. Az MSZP-nek és a DK-nak semmi keresnivalója egy poszt-orbáni Magyarországon,…..
Maffiaállam vagy fasisztoid mutáció? Sok érv szól amellett, hogy rég nem kellene már annyit foglalkozni a rezsim leírásával, mint a megdöntésével, illetve a megdöntése végül olyanokra fog hárulni, akik nem a leírás szőrszálhasogatásával töltik a napjaikat. Én mégis jeleznék a létező két legfontosabb…..
tamas11 2017.02.21 16:17:40
@unionista᠋:

a szóbanforgó személy, (T.P.) mint kutató nem hozott létre új elméleti konstrukciót, még nem tart ott, vagy más a helye az intézeti munkamegosztásban.
de az is lehet, talán a tehetsége csekély egy ilyen kivételes teljesítményhez. Viszont kutató-elemző tevékenysége keretében több ütemben mélyrehatóan elemezte a politika elmélete és gyakorlata hazai alakulását.
Ennek során felemelte szavát a hazai gyakorlattal szemben, ugyanúgy, mnt csaknem VALAMENNYI olyan társadalompolitikáért felelősséget szerzett hangsúlyos személy, aki oktatta, vagy mentorálta a hazai szűk vezetői garnitúrát. A tudományos élet szereplői így formálnak véleményt: úgymond, tanítványaikban élnek tovább.. Ez a hatásmechanizmus ismert: nem lehet mindenről szavazást gründolni, utcára menni főleg nem hiába, üzenhetsz a tananyagban is.
Azt nem rónám fel Tölgyessynek, hogy mindez, amit végeznek hatástalan, mert korántsem a demokrácia nevében történihet ez az eseméynelenség, mintha a változtatás vágya KISEBBSÉGI vélemény lenne csupán, és nem pedig szükségszerűség - késésben.
Többen érdeekeltek és nyilvánulnaka meg kritikusan, mint egyetértőn, a médiaarányok persze hihetetlen megtévesztőek annak, aki akarja, vagy hagyja hogy manipulálják. Van ezer, aki érti Tölgyessyt, és van százezer, aki nézi, amit róla mond a HabonyVajna csatornacucc. mintha a szennyvíznek nem lehetne sodrása. Ide állsz be rendszeresen te is, aki ezredszer is eszelősen hamisan túlhangosítod, vagy relativizálod a megszólalásokat.
menetrendszerűen torzul az értelem, amikor e többsésgi véleméyn és érdek argumentálására kerülne sor.
Fel kéne venni a hipotéziseid közé , hogy te vagy a kisebbsésgi, hazug szemét, aki itt és most is egyedül állsz csaknem a véleményeiddel, és ezredszer negligálod egy kulturált magyar közösség felháborodását.
tamas11 2017.02.21 18:23:31
-----------
@Mob.:

itt feudalizmusról beszélni bztosan nem szabatos, amikor a népességnek csak max. egy hetede , 14 százaléka él közvetlenül a földből, (ami nem mellesleg 1 %nyinál kevesebb, nagyrészt pártos pályázók tuéajadonában-bérletében áll, tehát ők is, balkézről, EU-dotálásból élnek.. de nem földből, szóval nem agrárnépesség.
Azokat, akik háztájban, csakis a maguk fogyasztásásra termelnek, nem nevezném mezőgazdasági tevékeny agrárnépességnek, feudális osztálynak, mert tulajdona sincs, nem árut termel, nem jelenik meg piacon: annyira feudális szereplő, mint amennyire te egészségügyi dolgozó lennél, amikor fogat mosol...

Továbbá ha az állítólag feudális szemléletű és lakókörnyezetű népesség szemében a külker behozatal, " multik" címszó alatt surranópályán veszélyeztetheti a hazai termeléséekt, (pirospaprikában hagymában cukorban krumplikban és tejben stb is),
- nos akkor csak korlátozottan beszélhetünk feudalizmusról , a föld hatalmáról.
A hatalom, a vagyonok , a társi tagozódás alapja nálunk más.
Ennek ellenére benyomásod annyban hiteles, mivel a szereplők körében ugyanazok a viselkedési minták és mintázatok élnek ( tahók, prolik dzsentrik, városi ügyvédek (!) ) mint akár többszáz éve, a szokásjog is lehet függési rendszerek természete, nem csupán a tulajdonokat övező ingatag szabályozás.

Amikor egy bunkó tahó leprolizza a nyolcadik kerületieket , és kötél általi meditációra invitálja a társadalom kritikusait, tizenöt évvel azután, hogy ő haveri alapon felkapaszkodhatott a Rózsdombra, - ez az eset (személy) egysezmélyben leképezi e folyamatot: nincs földje, de tahó és dzsentri egyszerre.
2018 után pedig egy kisvárosi ügyvéd lesz maximum névjegye szerint, nagyon remélem Ő az egyetlen, aki nem csinált kártyaadósságot.
tamas11 2017.02.21 21:57:04
@unionista᠋:

...ez azért van, (hogy nem definiálják előzetsen a jelentést, hanem " inkább " vitáznak róla) mert aki eldöntheti a jelentést, azaz definiálhat, vag y abban dominál, az már a vitát is eldönthette, azaz nincs is már vita: az érvényes kontextus ügye ez, amiről beszélsz.: kié a hazai pálya és nyersanyagok a fogalomkészítéshez..
Olyan, mintha fegyvernemet választhatnál, te hátrafelé nyilazol majd, nagyon magyarul,
Amikor Lenin elsőként meghirdette a népek (etnikumok) önrendelkezési jogát, akkor ugyanúgy az akkori kvázi-EU, az Osztrák-Magyar Monarchia szétesésének felgyorsításán munkálkodott, mint mai utóda, Putyin, az EU-én. Az EU kísérletezése a liberális-konföderatív megoldásokkal kísértetiesen emlékeztet a…..
tamas11 2017.02.20 15:13:12
@unionista᠋:
Megmenteni az Alföldi Nyomdát?
Ez is olyan, mint a turizmus "ügye", mint az ott végbement - eufemisztikusan szólva - tulajdonosváltás..
( A 17 szállodában érdekeltté váló Mészáros, aki NEM szakmai szereplő, felvásárolja csaknem az egész balatontérségi szállodaipart, familiáris alapon. A háttérben egy huszonéves miniszterelnök- leány apjának dorombolva elérhette, hogy mit, merre és kik vezéreljenek államias fedőszinezetű koncepciókba rejtve... Létrehozták a nemzeti turizmus ügynökséget, aki megírja a történeteket ehhez a birtoklási képlethez, divattervezőket meg ruhákat a meztelen királyhoz.
Csak akkor látható és értékelhető ez a folyamat, ha belenézel a szakmai részletekbe, az ott dúló piaci harc aktualitásaiba. Ha fittyet hánysz rájuk, tönkremegy a szakma java, turisták kevesebben jönnek, és/vagy rosszabbul ellátottak lesznek , az ő elégedetlenségükben, szelektálódásukban pörgi ki magát a rendszer.
Az Alföldi Nyomdánál sincs másképpen.
A helyzetértékelés nem is lehetséges a termékszerkezet fogalma, ismeret e nélkül.
A debreceni nyomda külföldi nagyberuházással már vagyy 40 éve lett nayghatalom, a Közép Európában egyedülálló (amerikai) Cameron gépsorral, ami elsősorban nagypéldányszámú könyvek gyártására alakalmas. Messze földön híres KÖNYVNYOMDA volt, mellette persze ott volt a megyei lapok akkor még stabilan párthátterű nyomtatási igénye, ami most (Veszprémban) megint az lett: pártlapok vcsaládja...

nyilvánvlaó, hogy ez a kapacitás veszélybe került, ugyanaz a nyomda kétszer nem léphet bele ugyanabba a folyóba, azóa csaknem dologtalan lenne, ha nem változtatott volna. (Lásd : megmentés...) ... Azóta szükségképpen több lábra állították ezt a nyomdá tis, színesek csomagolóanyagok, stb. de pl az aprónyomtatványok világa mindig is más szegmens marad, különösen az lett napjainkra, ahol a garázsnyomdákban már ROMAYOR gép SEM csattog, csak egy-egy printer...
De a házi-helyi printelő kapaacitások hihetetlen bővülsével léket kapott a piciben zajló gyártás IS, hába hagyományos akar lenni, annál inkább.: a desktop publishing erre is kiterjedt: nem csak előkészítést hozott, hanem a szorosan vett nyomási igényeket is a maga képére formálta: kis mennyiségben kis helyen is, akár házilagosan.

Ha a z Alexandra könyvbirodalom beomlott, és négy milliárddala lóg a "kiadóknak", akkor alaigha a magyar kiadói szakma cipeli ezt az adósságot (hiányt) mert ott nem volt tőke, sosem volt felhalmozás, hanem épp az alattuk , "nekik" dolgozó anyagigényes nagygépes nyomdaszakma: ennél fájóbb szülés nincsen a lánctartozások horizontján. Ezek közt -kellő differenciálással - még mindig azt modhatjuk, hogy piacvezető, áldozatnaka is első számú az Alföldi..
Nem kapacitásaik szerint sorolódtak be, hanem a vállalási szigoruk által, a fizetési kondíciók rendezik a piacot: nem a fegyvernemek, hanem a harcosok lovagok gyávasága. szerint.
A fizetési akciók kondíciók döntenek egy egy termék sorsáról,, mint az autóiparban: a jó lízing miatt veszik az egyes típusokat, mert abban nagyobb a különbsésg, mint a műszaki tartalomban, vagy az árban.

Debrecenben tehát a megmentés nem lehetne más, mint piaci marketing elhatározások kérdése, megint neotenynek lesz igaza.
A kicsik, a aprózódó kapacitások tudnak rugalmasan reagálni piackonform elahtározásokat hozni csődtől a beruházásokig. Olyat pedig még nagyon nagy tőkés sem dönt, hogy cipeli a fölös dolgozói létszámot..Ilyen kijelentésre csak egy országveztés képes, - választások előtt, és azért, hogy beszélhessen róla...

Ebben a könyvpiaci termékcsoprotban különösen figyelemre érdemes, hogy nem a gyártás,a fizikai termék, hanem a tartalom, a szolgáltatás a kiadási procedúra a lényeg:
Megtévesztő a látvány, hogy a baj mindig a rraktárra omlik, de soha nem függetlenül attől, hogy MIT ÍRTAK azokba a könyvekbe, és az érdektelenség nem a könyveknek, nem láncolat végén lévő nyomdai terméknek szól, hanem végül a tartalmaknak. A lagnagyobb, terjesztésben érdekelt vállalkozások lesznek azok, akiken ez LÁTSZIK, akik lejátsszák a bukást:
Nem a pénzéért hisztiző , tüntető szerzők gerjesztenek válsásgot, , hanem a papír nyomja a födémet.
tamas11 2017.02.20 18:08:37
@unionista᠋:
Huszonhat év után nevezed pártállaminak a Népszabit?
Ugyanabban a szerepben látod?

Látom, nem hullajtasz könnyeket a z ellenzéki rendszerkritikus hangokért.

Pecina nem volt szakmai befektető, ilyet nem állítottam, de nem is Gyurcsány vagy Bajnai kertszomszédja.
mesterséges analógiákkala érvelsz, a valóság leordítja a fejedet.
  A szabadságok (mint abszolút cselekvési lehetőségek) elrendezésére -- és korlátozására -- három fő ideológiai irányzatot ismer a nyugati modernség: a szocializmust, amely az egyenlőség változó koncepcióival száll szembe a szabadsággal, a konzervativizmust, amely az emberi "lényeg" néhány elvével…..
tamas11 2017.01.13 11:26:36
@neoteny: remélem, átment az ironia is...
tamas11 2017.02.12 14:46:43
@unionista᠋:
Ahhoz, hogy itt is ugyanaz lehessen a következtetés, azaz az olimpia-elutasítás alapja, (mint Bostonban) azonos prioritások kellenének.

Nézzük a magunkét, Boszton nélkül, számszerűen, a kettes számrendszer bőven elég.

Tehát a kétféle (elméletileg létező) prioritás,
az egyik a szűken vett gazdasági megfontolás, a másik nemzeti érzület és tömegpszichózis közös hozadéka. Itt arról beszélünk, hogy kellő melegség önti el a szíveket, fizetős turisták jönnek csőstül, Budapest neve fennen világlik , továbbá, lesz munka, az elkészült beruházásokon, az , építmények pedig ittmaradnak , Katinka hosszasan kibérelheti Mészi lőrinctől az úszóiskola medencefalát .
De a tiszta gazdasági megfontolás horizontján főszabályként ott billeg az ellenkezője, ami úgy hangzik: NEM BAJ ha veszteséges, úgyis az ilyenbe invesztálni kell, mert az igazi nyereség lesz az, hogy mi leszünk, egy az egybe az orbánizmus lesz a magyar hűha- NAHÁT!
Az Igazi nacionalista nem babrál a mínuszokkal, mert neki "megvan" a néplélekbéli hozomány, az összefogás vélelmére gerjed.
Mindent learat ez a duopol elképzelés, sólepárló a rizsföldeken, úgy kéne dönteni, mintha nem is létezne veszteséges elképzelés, mínuszos változat.
De Bosztonban ilyen modell aligha volt, hogy a mérlegelést eluralhassa a számszerűségektől elszakított kollektív érzület , a kisebbségi álláspont símán rádőlhessen a többsésgire. Annak ugyanis, aki nemzeti érzülete alapján dönt, (foglal állást), annak ez a kohézió minőségi sportolás belföldi csúcsrendezvénye NÉLÜL is megadatik.
Bosztonban a gazdasági érvelésnek megmaradt az elsőbbsésge: úgy, hogy felülírta a nemzeti érzület
Tehát a summa: nincs helyesen alkalmazhatü analógia, csak hazai következtetés.
Orbán csak annak tűnhet újszerűnek, aki nem ismeri a magyar nacionalizmus kétszáz éves érvrendszerét. Röviden tudni kell ehhez, hogy a nyugati nacionalizmusok -- ahol a nemzetek és az államok kiterjedése nagyjából, hanem is mindig egybeesett -- elsősorban modernizációs doktrínák voltak: a…..
tamas11 2017.02.13 11:15:02
@tamas11:

... "Ezért erre az alaőpra kéne visszatolni...."
Úgy értettem: szerinte...
tamas11 2017.02.13 18:29:51
@Moin Moin:

Olykor számomra is úgy tűnik, hogy a hazai népesség (annak lélekszáma) sem alkalmas már önálló nemzeti közösség üzemeltetésére, és e kérdésben a gzdaságosság elbukik, nem is létezik, mint mérce. A szereplők egy részének jövedelmmezeő, azok pedig beássák magukat a döntések sáncaiba: mechanizmus részeivé válnak..
Nehezen lenne bizonyítható, de például a szavazati arányok, számszerűségük is ellentmond a "feladványnak", olyasféleképpen, amint a direct-mailos üzleti akciók (papiralapú üzleti körlevelezések, promóciók), táplálják ezt a gyanút.
Dr Gehause is szebben nézhetne egy fokkal, ha a nemzeti magatrtások kedvezőtlen színezetét egy cselekvésre képtelen karakter HELYETT, egy NAGYSÁGREND számlájára írhatnánk. Túl kicsi létszámok terhére, és nem a csoprotmentalitáséra,
A szavazásokra tekintve a tízmilliós országunkban , például az öt-hatmillió aktív szavazón belül, - ha az alapállásuk alapvetően kétosztatú marad, és jelen van egy harmadik is - akkor kétmillióval mindig NYERNI lehet..
mert a további többséssgi esélyek nincsenek.
Egységes vízió, adekvát stratégia - nuku!
Megmattolhatják őket, már a bábuk állításánál . (Unokám sakkozik így , harmadikként: nekem segít, mert imádja lekapkodni az ÉN BÁBUIM...
Mert ellenzéki oldalon nem jön létre hárommillás egység, Az ellenzéki tervezés mértékegysége a talán. (hatalomfüggetlenek a hatalomért!)
Az elképzelések szertehasítják ezt a blokkot, velük szemben pedig ott a hatszázezr közalkalmazott, meg azok családtagja....
-----
Egy ejtőernyős multis igazgató még a nyolcvanas években kiküldte e körlevelet a hatezer magyar értelmisésginek, nagyértékű termék vásárlását ajánlva, és amikor nem jött vissza, csaak párszáz válasz, a korszerű elképzelésének azzal vége volt.. Otthon Németországban ilyenkor ötletrohammal eldöntötték, hogy kiküldik e a körlevelet egy MÁSIK tartományba - ott legalább többen is vannak,- az egy drágább címanyag, de frissebb. (Abban az időszakban ugyanott elérte a parllamentben a 8 %-ot a ZÖLDEK pártja, létezett alternatív erő).
Idehaza? Idegösszeroppanás a beosztottaknak, szabadvverseny, hogy ki legyen a hülyébb.
tamas11 2017.02.14 07:58:46
@wasserkopf:
Nem ismered a helyi szokásokat, Uniósnak szerzett jogai vannak:. Ő írhat hülyeségeket.
Átcsapott fejünk felett az Uniós mennyiségi kvóta.
Először is, hadd legyek megértő Putyinnal. Nagyon nehéz és egyre nehezebb lenne Oroszországot -- minden adottságával és képtelenségével -- versenyképessé tenni a globális világban. Kis leegyszerűsítéssel ezért Putyin úgy döntött, inkább tönkreteszi a világot maga körül. Kicsiben ugyanez játszódott…..
tamas11 2017.02.05 07:45:00
@neoteny:
Az infláció/defláció, a vele való manipuláció olyan mint a shortolás, illetve tulképpen AZ, amennyiben az állam előidézi, kiváltja nagybefolyású "magán"személyei által.
Kockázatot vásárol(nak), s aztán "elintézik", hogy igazuk legyen.
Az új (nagycímletű) pénzjegyek nyomtatásában ez mindenkor benne van, amennyiben nem pont annyit vonnak be, mint amennyi (újat) kibocsátanak.
De ezt nem kötik senki orrára, továbbá kúszó jelenségről van szó , a viszonylag hosszú időtaratama miatt. De attól még tervezhető.
Erről írja U. hogy lenyomják az entert, de nála csak a bankok bűnösek emiatt, és ott is csak a multisok.. Mert ha Csányi bankja teszi, akkor magyar szotyolában köpködi el a hasznot, magyar stadionban magyar bajnokság "kapcsán". (vagy, ha mégsem, akkor 8-12 év után állítólag el lehet zavarni.

------------
@unionista᠋:
a metodikai azonosság az, amin ezek a tényleges meccsek eldőlnek?
a kétféfle hit azonos módszereekkel dolgozik,
Jó, én vevő vagyok a kommunikáció mindenhatóságára, a szándékok összeérnek azon a mezőn, ahol a "hogyan"-ra keressük a választ: miként lehetséges az, hogy a vallásháborúzó felek nem nyernek, de folyamatosan ajelen vannak? , módszereikben élnek, végteleneül

---------

@padisah:
ha nem akarok átesni ló tulsó oldalára, az még nem jelenti, hogy rajta ülök..
Valóban figyelmet érdemel, és alkalmazkodást is követel egy ilyen partner, egy ilyen nagyhatalom. Csakhogy, a parlamentben) olyasmi történhet, amit nem látunk, és ami ennek a nemes és kényszerű kollektív alkalmazkodásnak csak paródiája: sokkal inkább valakik privát ambícióinak, esetleg tudatalanságának, vagy félemeiknek felel meg.
Oda vagyunk ültetve egy tárgyilagosnak mutatott-hitt, világhatalmi mérleg elé, de a nyelve csínytevésektől billeg, egér szaladt be a monstre képletekbe. ... Szóval, a ló az, aminek át kell esnie a saját másik oldalára...
Döglött, dakotaindián paci.

--------

@unionista᠋:
A térkép szerint svájc és ausztria "indo-európai" okkersárga, de ők aligha fognak úgy reagálni, mint az ukrajnai és orosz mezők népe...
-----

@unionista᠋:
Hurrá! Akkor, ha jól értlek, épp ma kéne kiugrani a háborúból?

------
abból indulok ki, amit Szíjártó megelőzően nyilatkozott, a találkozó témáiról. Fonákán használom az infókat, úgy, hogy fütyülök rá...
Hármat emeltek ki a tudósítások, a szövegek közt ott volt (fél sorban) a negyedik, és szerintem legfontosabb is ( ez mndjárt válasz arra, hol van a kutya elásva (sánta ebekről van szó).
Ez a főtéma pedig - szerintem - az ukrajnai beavatkozás... Lánykori nevén embargós intézkedések, azok kétségtelen, lehetséges magyar vonatkozásai amik pedig nem kereskedelmiek csupán, és amik (mintha nem lennének...) Csak az embargóról való gondolkodás...
Attól rettegek, hogy visszacsatolnak ígéretek szintjén egy egyébként érdektelen kárpát-ukrajnai területet, ami arra alkalmas, hogy a háborús helyzetben megvezeti, élezi a reakciókat, miközben popul hangszerelésban remekül eladható.
Kedves portálom, a Kapitalizmus blog a legutóbbi cikke szerint (vagy mondjam individualistábban: a blog egyik szerzője) azért viseltetik némi türelemmel -- sőt mondhatnám: várakozással -- Trumppal szemben, mert kiderült, hogy  környezetében sokan olvassák Ayn Randet, a racionális…..
tamas11 2017.01.20 08:22:43
@HaFr:
csak nem kitiltottad ezt az egy csepp nyálából azonosítható kártevőt?
Hogyan fogja majd a hamut fejére szórni látványosan, amidőn nyilvánvalaóvá lesznek az általa tucatszor megénekelt centrális erőtér átkos következmáényei, a felszámolásásval járó harcok kártételei?
tamas11 2017.01.30 10:18:17
@unionista᠋:
Sokszor leszögezed, hogy nem vagy elvakult.
De most, hogy a kiskereskedelmet szóba hozod, és a multikat oly sokszor megénekelted, (mint fenyegetést a kicsikre, az esélyykeresőkre), árulkodó körülményre hívnám fel a figyelmedet.
Magyarországon a könnyűipari termékek kis- (és nagy) kereskedelmében észre illenék venni a huszonöt éves trendet, a kinai áruk térnyeréést, amihez sajátos kereskedelmi technika, európai viszonyok közt ismeretlen demiurgosz-hálózat is társul( t).
Ma már egy-egy kisebb város, nagyobb falu is elképzelhetetlen kínai "ázsiai" áruházacska nélkül. A változás csak annyi, hogy ezek azüzletek egyre nagyobbak, és árukészletük is elért egy kritikus mennyiséget: teljes körű az adott termékcsoportban, és elérte sőt meghódította a prolifogyasztást.
A plázákat fújolva nem szabadna figyelmen hagyni, hogy egy másik igen széles vásárlói szegmensben eluralkodott kúszó stratégiával a kínai, kvázi privát kereskedelem, ahol a multinacionalitás helyén munkaszellem ( stílus gyanánt), a gyártás -gyártatás saját körben tartása, és a kiegyensúlyozott, lassú tőkefelhalmozás volt jellemző, miközben hálózatot építettek. Ez olyasmi, amire hazai viszonyok közt vágyakozol, - épp ezért sem fog létrejönni. Se létszám, se tőke, se alázat, se szervezttség, csekély feladattűrés, azért mert szemét elit, aki adja a feladatot....

Ha azt kérjük számon, miért nem vette fel a "magyar " kereskedelem a kesztyűt, látszanak a gátló körülmények: pont azok, amelyek erényekként mutatkoznak a kínai oldalon: alázat, kitartás, kritikátlanságnak tűnő, "hallgatag" hozzáálás a riválisokhoz, az understatementből az UNDER. a kicsi, a fillér megbecsülése, és így tovább.
Hogy mindez mit jelent a hazai kiskereskedelemere, az most fog látszani, amikor a maradék, pályát váltó tömegek szembetalálják magukat ezzel a riválissal.
Nem szeretnék budapesti olimpiát. Értelmetlen, megalomán ötletnek tartom, ami évtizedekre megnyomoríthatja az ország gazdaságát, eltorzíthatja Budapest városfejlődési irányait stb stb stb. Az aláírásgyűjtést jó ötletnek gondolom, én is tervezem aláírni az íveket, és pénzt is küldeni a Kétfarkú…..
1. Egyre több jel mutat arra, hogy az ellenzéki sajtó Simicska és Puch vezetésével folyó átalakítása adott esetben egy MSZP-Jobbik koalícióban kulminálhat. 2. A Vona és a baloldal közötti választási együttműködés olyan "nemzeten átnyúló" pártszövetséget hozhat létre a korrupt Fidesszel szemben,…..
tamas11 2017.01.06 08:03:29
@$pi$:
Van 1,8-2,4 millió szavazód, és van legalább ennyi, aki tartósan, egyre gyarapodó számban szemben áll az álláspontoddal, -pokolra kívánná Orbán rendszerét.
Matekozhatsz- mondhatnám - de igazság szerint már azt sem teheted, csak sunnyogsz azon, hogy a fenti képlet "alapján" kétharmadod lehetett, de már az sincs.
Ezzel szemben most MÉGIS, immár totális fidesz-ország vagyunk, Full narancsos kényszerzubbonyba öltöztetve...Rohadó, narancsos kényszerzubbonyba. Ujjongj még ezen egy kicsit, egy utolsóelőttit!
de rögzítsük a tényt, hogy az általad is fabrikált (hazai) történelem látványosan kihúzta alólad (alólatok ) a nemzeti oldal kezdettől fikcióval operáló felfogását: A normatív egységet ezen az alapon nem lehetett létrehozni. Mondd ki, hogy többség helyett csak erőt tulajdonítasz magadnak, egy kártékony, gyűlöletes kisebbség tagja lettél. Vagy azt gondolod, még mindig, hogy nem?!
Olvasom, hogy a szentendrei képvselőválasztás előjátékáról szólva úgy fogalmaznak a "mégis" esélyytelen fideszesek, hogy kilóg a lóláb, mert az ellenzékiek képesek MIND elvtelenül összefogni, MERT CSAKIS A HATALOM érdekli őket..
Mondjdák ezt olyanok, akik 8-(12)? évre tökéletesen és kizárólagosan beágyazták magukata EBBE a létező hatalomba, a sajátjukéba, és kontroll nélkül élvezik járadékait.. Ahol én lakom, négy polgármester van (helyettesekkel). Persze mind fineszes. Még SOHA, egyetlen egyszer, nem láttam az utcán megállni, beszélgetni EGYIKET SEM. Lennél szíves ezt kulturáltan értelmezni? Ez is egy statisztika, aktuális, hiteles.
tamas11 2017.01.06 09:09:06
@Astalavista:

Minden túlsó parttal szemben van az innenső...
Döntsd el, hogy melyik vagy, de történetileg az egészpályás letámadás körül kéne keresgélni.
tamas11 2017.01.16 07:48:33
@Astalavista:
Ez az idézet Karinthytól való, és konkrét kontextusa van: magában a műben..
Ennélfogva pontosan cáfolható is lenne.
De ha a kedvedért elfeledjük a szerzőt, itt is nagyon pontosan értelmezhető: a kölcsönösség az a kapcsolattartási klisé, amelyben az utálkozás is aránytalanul nagyra nő .Esetünkben voltak első szándékok, gesztusok.
-------------------
Kevés a a polgárokhoz meg a középosztályhoz szólni, ezek pártjává válni, hanem azokhoz is kell, akik ezek közé akarnak tartozni. Éspedig a dolgozókról beszélek (mivel munkásosztály nincs, nem így fogalmazok, de fogalmazhatnék), akiknek egy jól működő kapitalizmus munkahelyet, létbiztonságot és…..
tamas11 2017.01.06 16:48:20
@Laptop7712:

nem kisebb nemzetmentő, mint Széles (Ikarus) Gábor, időtlen idők óta kormányszéllel ezen dolgozik. Tudod, aki megy a Civil Összefogás Fórum elején is!