Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sajtó Mortále

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Címes hírben olvastam, hogy a két tévészemélyiség visszatér a nyilvánosságba. A Nemzeti Televíziónak is nevezett N1TV-n Perjés Zoltán moderálásában lesz egy Saller című műsor, amelyben Balogh Gábor, Bencsik Gábor, Gulyás Balázs és Para-Kovács Imre társaságában beszélgetnek közéleti kérdésekről.…..
Sajtó Mortále 2018.11.17 09:44:00
@szepipiktor: Ebben sok igazság vagyon.
Sajtó Mortále 2018.11.17 10:46:45
@Jakab.gipsz: Érdekből.

A politikai szereplők mindig igyekszenek hatalmon maradni - ez a politika természete - ezért folyton "optimalizálják" (lásd még pragmatizmus, machiavellizmus!) a pozíciójukat, ez sokszor jár azzal, hogy - finoman szólva - nem ragaszkodnak mereven az elveikhez...
(Keresztények között gyakori vitatéma, hogy vajon lehet-e egyáltalán úgy politizálni, hogy közben a keresztény elvek sehogyan ne sérüljenek, ne relativizálódjanak? Vagy a politika természeténél fogva olyan, hogy az embernek félre kell tennie a személyes meggyőződését, hogy a pályán tudjon maradni? Nem könnyű kérdés.)
Olvasom, hogy a tavalyi bevétel fele már a New York Times online kiadásából származik. Ezzel a patinás napilap átlendült a holtponton. 2014-ben 400 millió dollár volt az online kiadásból való, tavaly 600 milliónyira tornázta fel, és ha minden jól megy, 2020-ban 800 milliónyi dollárra számíthat. Úgy…..
Sajtó Mortále 2018.11.15 09:04:13
@midnightcoder2: Ez kb. igaz. Miközben az Index is igen gyengécske médium lett! Órákig, fél/egész napokig alig frissül...
És még ez a legjobb. Ez sokat elmond a magyar helyzetről.
Innen nézve talán nem is véletlen, hogy az emberek ilyen szolgáltatásért nem akarnak fizetni.
Talán úgy gondolják, hogy a szerkesztők érezzék magukat megtisztelve, hogy a napi egy-két (sokszor nem túl izgalmas) új cikküket elolvassák és kommentelik!
Sajtó Mortále 2018.11.15 09:05:28
@Manna5: Igen. És komoly FRISS TARTALOM kellene ahhoz NAPONTA, hogy elő akarjanak rájuk fizetni!!!
Párizsban több mint 70 állam- és kormányfő tisztelte meg jelenlétével az I. világháború végének centenáriumi ünnepségét, de Orbán Viktor oly mértékben tett az eseményre, hogy még csak megbízottat sem delegált, igaz, ő ettől még másodrendű politikus marad; A francia elnök arra figyelmeztette a…..
Sajtó Mortále 2018.11.12 15:36:09
@paraszthajszal: Ez az! Eddig minket kizárólag európai államok támadtak meg!!! És a győztes európai államok csesztek ki, de nem kicsit velünk! Köztük első sorban FRANCIAORSZÁG!
Sajtó Mortále 2018.11.12 15:40:18
@Gábris szomszéd: És az utódállamok az oda került magyarokkal továbbra is kicsesznek! Addig hogy lenne békesség, meg beletörődés?
Neked könnyű innen dumálni.
Sajtó Mortále 2018.11.12 15:50:31
@sZulamith: Igen el kellett volna menni és elintézni, hogy legalább a két bécsi döntés szerinti igazságosabb határokat állítsák vissza. És, hogy az így is kint ragadó magyarsággal meg bánjanak az utódállamok tisztességesen, nem úgy, ahogy eddig (a béke diktátumban ígértek ELLENÉRE!). Ez egy jó kompromisszum lenne!!! És jöhet is a szolidaritás, meg az ölelkezés.
Ma reggel kétszer is hallhattuk Kovács Lászlót a közszolgálati rádióban és a televízióban. Párttársai azzal könnyítették meg a dolgát, hogy nem vonják be az ügyeikbe, ezért mondhatta a műsorvezetőknek, hogy az aktuális kérdések megvitatására nem ő a legalkalmasabb. Egyébként digitális hálózat…..
Kezdjünk egy erősnek tűnő indítással. A központi hatalmak 1918 késő tavaszára katonailag megnyerték a Nagy Háborút. Csak mivel akkoriban az volt a mondás, hogy a háború túl komoly dolog ahhoz, hogy katonákra bízzák, politikai döntés született. Ezen okból pedig a központi hatalmak nem…..
Sajtó Mortále 2018.10.31 14:47:28
@Thomas Dantes: "Tisza pedig eleinte ellenezte a háborút, mert nem akarta ,hogy Szerbia elfoglalásával megnőljön a délszláv nemzetiségűek aránya a magyarok rovására, illetve, tartott a román támadástól.
De végül beleegyezett. "

Nyilván mert annyira nagy volt az ország önállósága a Habsburg uralom alatt...
Sajtó Mortále 2018.10.31 14:59:10
@Thomas Dantes: A cári Oroszország elég stabil volt pár száz évig. Nem csak az utolsó pár év számít. A végén már nyilván nem volt az. Ezért is lett a "leggyengébb láncszem", ahol az anarchista baloldal áttört. Mondjuk még akkor is komoly terrorral a saját népei ellen.
Sajtó Mortále 2018.10.31 15:40:14
@kgaba82: Az I. VH-kor már nem bronz ágyúk voltak! :-)
• Zavaros fejű szélsőségesek bármikor a fegyverhez nyúlhatnak, de Trumpnak érdemes volna önvizsgálatot tartania, hogy mivel jár, amikor pl. folyamatosan Sorost gyalázza  •  Aggódik Terézia Mora, aki elnyerte a legfőbb német irodalmi elismerést, mert a magyar kormány hadjáratot folytat az értelmiség…..
Örökség Erdély 2018.10.25 21:23:11
Kétségtelen, hogy az EU és az elődszervezetek alapítói legfontosabb céljuknak tekintették a népek (mindenekelőtt persze a németek és franciák) közötti viták csillapítását, komolyabb konfliktusok megelőzését. Ezt leginkább az emberek és cégek kapcsolatainak, gazdasági együttműködésének…..
Sajtó Mortále 2018.10.29 08:53:27
@Comte de Gippaud: A magyar egyrészt békeszerető, másrészt viszont oly keményen terrorizálták, megfélemlítették, megalázták, elnyomták a határon túlra került magyarokat, hogy kihunyt minden láng arra, hogy erővel vegyenek elégtételt. Ráadásul még egy erős nemzetállam/Anyaország sincs mögöttük, mint pl. az ukrajnai oroszok mögött.
Ha megnézzük pl. a hozzászólásokat egy őket érintő témában - pl- állampolgárság, szavazati jog, támogatások, stb. - jól látható, mit várhatnának tőlünk, az "Anya" országból. :-(
Az október 23-i megemlékezések alkalmával ismét több irányból hallani, hogy most aztán tényleg elegük van az embereknek. Nem lebecsülve az egyéni percepciók fontosságát, vélhetően azonban mégsincs itt az a ”forradalom”, amit sokan ellenzéki oldalról látni vélnek...
Sajtó Mortále 2018.10.25 13:41:54
@morph on deer: A kulcs az ARÁNYOSSÁG! Minden törvénytelen cselekedetre a hatóságnak arányosan kell reagálnia. Tehát egy ünnepségről hazatérő tömeget nem verünk végig, nem nézve, hogy ki a randalírozó, ki az ünnepségről éppen hazatérő...
Az nem vita téma, hogy randalírozók ellen, fel kell lépni. A kérdés a hogyan és a mérték.
Sajtó Mortále 2018.10.25 13:46:04
@GIeccsertetű: Mintha akkoriban az SA verte volna végig az ellenzéket, meg mindenkit aki útban volt...
De biztosan igazad van, a két helyzet nyilván tökre azonos.
Sajtó Mortále 2018.10.25 14:07:08
@GIeccsertetű: Ezt az álnaivitást!: "Tudod akkoriban nem a miniszterelnök határozta meg milyen irányban sikálják ki a klotyót, mint most. Voltak a területeknek felelősei, azok intézkedtek. "

Szinte magam előtt látom Görgényiéket, ahogy dilemmáznak, hogy végigveressük-e Budapestet, bevessünk-e több tonna könnygázt, gumilövedéket... vagy sem, és előbb FELHÍVJUNK-E egy illetékes minisztert/belügyminisztert/min. elnököt vagy ne? Aztán nem hívnak senkit...
Amikor 1945-ben a szövetségesek egész Németországot felszabadították a náci uralom alól, a lakosok úgy köszöntötték a győzteseket, mint a Messiást. Amikor pedig megkérdezték tőlük, hogy mi történt az országukban az elmúlt 5-10 évben, szemlesütve válaszoltak olyasmiket, hogy "de hát annyira rendes…..
Felröppent a hír, hogy a kormány meg akarja szüntetni a lakástakarékpénztári megtakarítások után járó 30 százalékos állami támogatást. Az ok: túl sok extra profitra tettek szert a szolgáltatók. Van egy ember Magyarországon, aki 2006-ban még egy egyszerű gázszerelő volt, mára azonban az ország…..
Sajtó Mortále 2018.10.16 15:16:24
@chrisred: És fizetik a nyugdíjat, immár nem IMF hitelből!
Állítólag már most sem fedezik a befizetések a nyugdíjakat, tehát az állam állja a hiányzó részt. És ez egyre inkább így lesz.
Ezután azt kérdezni, mire ment/megy el a pénz...?
Sajtó Mortále 2018.10.16 15:29:00
@chrisred: Nem az SS került ide, hanem példának Hugo Boss és a többi, ma már nemzetközi nagyvállalat és tulajdonosaik, akik szintén nem a rákgyógyszeren gazdagodtak meg és lettek nagytőkések!
De igen hosszan sorolhatnánk a nyugati cégek "bűnlajstromait", hogy melyik, hogyan lett nagy cég, honnan a tőke??? Kik dolgoztak be jó pénzért diktátoroknak, kik dolgoztattak rabszolgákat, akár ma is ki dolgoztatnak éhbérért akár gyerekeket is Ázsiában, Afrikában..., kik raboltak ki országokat és népeket, kik szállítják a fegyvert a csóró afrikaiaknak, hadd öldössék egymást (lásd még: menekült hullám!)... stb.
MIVEL EBBŐL VAN A TŐKÉJÜK! Ettől lettek nagy cégek.
De ez nyilván rendben van mind, csak a Mészáros túlárazott útépítései a problémásak.
Mi lenne, ha még 12 éves bangladesi gyerekkel is készíttetné el? Mint sok nyugati cég a cuccait? ...
Érted?! Nem kettős kicsit a mérce?
A magyar tőkést túlárazással akarják megerősíteni. A nyugatiak nagy része meg ölt, rabolt (olajért, földért, ásványokért, ...), diktátorokat szolgált ki, kizsákmányolt világszerte..., úgy lett feltőkésítve. Utóbbival semmi gond, előbbi meg skandallum?
Vagy ami nem itt van az mindegy? Vagy, ha már eltelt pár év akkor nem számít?...
Sajtó Mortále 2018.10.17 08:48:04
@Mankel: Ebben van igazság.
Le is lesznek váltva, ha lesz helyettük jobb! Az ország tragédiája, hogy ilyen a választék nálunk! :-(
Bár az újságok szenzációs címekkel közlik a CSU egyeduralmának végét jelentő számokat, a helyzet azért nem sokat fog változni Bajorországban. A választások azonban jeleznek érdekes mozgásokat és akár igen komoly következményekkel is járhatnak egész Németország és akár Európa jövőjére is. Nézzük…..
Sajtó Mortále 2018.10.16 10:09:14
@röf: Mert 1. német, 2. nemzeti. Ennyi nyugaton ma bőven elég, hogy náci légy. (Sok hülyének már itthon is.)
A patriotizmus/hazafiság, haza- és nemzetszeretet ma szitokszó, sőt nácizmus, sőt "gyűlölködés".
Érted, ha a hazádat szereted, akkor nyilván mindenki mást gyűlölsz! Ez a logika a ballib oldalon.
Sőt! Bőven elég ha nem értesz egyet valamivel (bevándorlás, iszlamizáció, abortusz...) máris "gyűlölködsz"! Nyilván.
Sajtó Mortále 2018.10.16 10:16:30
@chrisred: És? Mi következik ebből?
Számomra az, hogy amit én pozitívnak tartok, azért igyekszem tenni, a negatívat meg visszaszorítani. Nem? Gondolom így van vele más is.
Végül is a plurális politika is erről szól. Ezért van több párt is. Nézeteket képviselnek, amelyek megvalósításáért küzdenek.

(Ezért irracionális az "összefogósdi" is olyan pártok között, akik politikája, nézete, célja egyébként nyilván különböző, különben nem lennének külön pártokban! Lehetnek közös célok, amikben lehet együttműködés, de teljes önfeladás és minden mindegy, csak azért, hogy ..., az már nem racionális. A választók VALAMIRE akarnak szavazni, nem egy "nem tudom mi fog belőle kisülni, de próbáljuk meg-re".)
Sajtó Mortále 2018.10.16 10:31:38
@Csató: És általában a katolikus területeken sokkal kisebb volt a nácik támogatottsága is...
Ja, és a pápa diplomatikusan, de határozottan felszólalt a nácik túlkapásai és agressziói miatt. Ezt nem szokás tudni manapság.
Igaz, hadosztályokat nem küldött... (Ezt Sztálin kérdezte. "És hány hadosztálya van a pápának?" Amit úgy értett, hogy mindegy mit mond a pápa, ő - és Hitler is - azt csinálnak, amit csak akarnak.)
Isten nem nézi az emberek nemét, a bőrük színét stb. csak a Megváltóba vetett hitét, amellyel bűnbocsánatot nyerhetnek és elnyerhetik a helyüket a Mennyországban (Róm. 5,1). Az, hogy nincsenek fekete bőrű angyalábrázolások a keresztény művészet meghatározó századaiból tehát nem éppen a Mennyország…..
Sajtó Mortále 2018.10.08 11:18:34
@maxval balcán bircaman: Sőt! Fekete Krisztus ábrázolás is!
Megint egy semmiről sem szóló, de kattintás/komment vadász cikk.

Az emberi közösségek mindig a maguk képére formálták a világot. Nyilván egy nép, amelyben gyakorlatilag mindenki "fehér", nem fogja az embereket, emberi formában elképzelt angyalokat sem, másnak ábrázolni, mint amilyen ők maguk.
Hűha, milyen érdekes ezt felismerni 2018-ban...
(Most nyilván UTÓLAG - mert ma az a PC - kellene mondjuk Szent Mihályt átfesteni? Vagy mit szeretne a szerző ezzel a poszttal?)
Szél Detti megkésett megvilágosodása. ..
Sajtó Mortále 2018.10.03 20:34:31
@taga20: Nincs az a hülye ellenzék, amely népszerű intézkedéseket ne szavazna meg! Miért ők legyenek a fekete seggűek?
A baj az, ha azok is megszavazzák, akik kormányon vannak és TUDJÁK, hogy NINCS RÁ PÉNZ!!!
Na ez a FELELŐTLEN kormányzás!
Sajtó Mortále 2018.10.03 21:21:59
@taga20: Sőt! 15. havi is! ELLENZÉKBEN?! Ne viccelj! Ha ellenzékben még ígérni sem tudnának...
A lényeges az, amit aztán kormányon - amikor már ott a FELELŐSSÉG - meg is csinálnak, és hogy arra van-e forrás vagy nincs, vagy csak hitelből?!
Sajtó Mortále 2018.10.04 15:21:14
@csúti csüngőhasú tolvaj: Az a válasz, hogy most már nem akarunk Eurót! Mert közben kiderült, hogy a gyenge gazdaságú országoknak HÁTRÁNYOS! A legutóbbi válság ezt tisztán megmutatta. Az Euro Németország nagy biznisze.
Szombaton tartották a Jobbik XX. kongresszusát, ahol a megjelent tagok egyhangúan elfogadták a párt új programját, a Nemzeti Ellenállás Kiáltványát. A kongresszust követően a Jobbik frakcióvezetője Gyöngyösi Márton és a párt elnöke Sneider Tamás sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy a…..
Sajtó Mortále 2018.10.01 19:52:18
@Herbert Putzenschramm: Az masszívan a többiek hülyesége, hogy nem tudták ezt - ha így van -rendesen kommunikálni!!! Nem a Fideszé!
Ha egy párt bevándorlás ellenes, akkor ne mismásoljon (félve a Nyugat nem tetszésétől!), hanem beszéljen egyenesen!!! Pláne szavazzon úgy az EP-ben...
Nem lehet egyszerre szűznek is maradni, meg... De ők megpróbálták és nem jött be.
A médiahelyzet úgy hozta, hogy értelmezni próbáltam a címben szereplő műsorvezetők teljesítményét. Mindhármuk pályája megbicsaklott, talán nem teljesen függetlenül a nyilvánosságban tapasztalt kormányzati térhódítástól. S bár emberileg különbözőképpen viszonyulok hozzájuk, a bejegyzéseket leginkább…..
Ilyen ez a régi vágású kereszténydemokrácia...
Sajtó Mortále 2018.09.18 15:34:49
@Zoltán Rádi: Csak azért tűnik "tömegesnek" a papok cselekedete (már ami esetleg igaz azokból, nem nagyon vannak bizonyítva...), mert erős nagyító alá kerültek ezek az ügyek. És nem kerültek összevetésre sem a tanárok hasonló eseteivel, sem a családon belüli ügyekkel , sem más csoportokéval.

Természetesen papok, egyházi emberek, keresztények esetében az egy is több, mint ami tolerálható lenne!
Az egyházakat bűnös emberek alkotják. Talán a különbség az, más csoportokhoz képest, hogy törekedni kell arra, hogy ne legyünk bűnösök. Vagy megbánjuk azokat, amiket elkövettünk. Bűntelen ember sajnos nincs, pap sem, mert ő is ember. Ráadásul sajnos, a mai korban igen csak magukra vannak hagyva egy elszigetelt plébánián. Ami nagyon-nagyon nagy baj. Sok rossz/bűn forrása. A magára hagyott embert könnyű megkísérteni...
Sajtó Mortále 2018.09.18 15:42:57
@gyurmicsek: Két évezred alatt valószínűleg nincs olyan. De az a nem mindegy, hogy valamit a "kereszténység nevében" követ el egy bűnös ember, vagy maga a bűn következik a kereszténység tanításából?!
A keresztény tanítás MINDEN BŰNT tilt!
Csak be kellene tartani!
Akik a kereszténység nevében követtek el bűnöket, azok a TANÍTÁS ELLENÉRE és azzal SZEMBEN követték el!
Mindenki megnyugodhat: meg kapják érte a maguk jogos büntetését is! Akár egyszerű hívő volt, akár pápa. Isten elől nem lehet elbújni, nem lehet megúszni, azt sem, amit a földön még igen.
Orbán Viktor számára nem a Sargentini-jelentés elfogadása és annak lehetséges jogkövetkezményei a tragédia, hanem, hogy nem ő lett a legkisebb királyfi, aki megmenti Európát a gonosz migráncsoktól, meg a háttérhatalomtól. ..
Olyan hisztit vágott le Orbán Viktor a Sargentini-jelentés elfogadása után, ami lényegében elvette az esélyét annak, hogy pártja a néppárti frakció tagja maradjon. Úgy viselkedik, mint egy sértett férj a válás után, aki kígyót-békát kiált egykori házastársára, ezzel téve lehetetlenné, hogy az…..
Sajtó Mortále 2018.09.16 13:53:21
@morph on deer: "náci...?" Te is még az antifasiszta generációból ragadtál itt?
Onnan lehet tudni, hogy valaki ostoba, hogy ma, 2018-ban másokat náciz, akik nem értenek vele egyet.
Sajtó Mortále 2018.09.16 13:54:10
@6.Lenin: @morph on deer: "náci...?" Te is még az antifasiszta generációból ragadtál itt?
Onnan lehet tudni, hogy valaki ostoba, hogy ma, 2018-ban másokat náciz, akik nem értenek vele egyet.
Sajtó Mortále 2018.09.16 14:03:18
@6.Lenin: Ez igaz. De félek, hogy innen még van visszaút, mert a nyomásgyakorlás eszközei náluk vannak. Lásd a mostani szavazást is egy koncepció mentén összetákolt jelentésről. Amiről az értelmesebbje - pl. a sunyító Weber is - jól tudta, hogy nem több politikai vádiratnál. De azért megszavazták. Jött a telefon, ugye...