Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neso05

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A „Miből élnek a magyarok Svájcban?” sorozat legújabb részének főszereplője Ági, aki neurológusként dolgozik az országban. Ismét egy részletet olvashattok Csilla interjújából, a teljes beszélgetést pedig a poszt végén található videóban nézhetitek meg...
Neso05 2021.05.27 19:52:11
@Csodabogár: a teljes levonás a bérből Németországban jóval magasabb mint Svédországban. Plusz kisebb a munkaterhelés. Jól hangzik. De egyelőre mégsem dobbantok.
55+ Gender és ember 2021-ben 2021.05.11 11:42:14
A gender szó lett az egyik legtöbbet használt és a hírekben is felmerülő fogalom az utóbbi hetekben. A normál halandót, az átlagembert nem maga a szó érdekli, bár sokan nem tudják mit is jelent. Az értelmező szótár szerint egyszerűen a nemek együttes kifejezője a gender szó, tehát akár az ember szó…..
Neso05 2021.05.12 10:01:08
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a maradi gondolkodás. A "fejlett" nyugaton igenis van karrier és család is egyszerre. Hogy hogyan? Úgy hogy az apa is jelen van, megy szülési szabadságra, gyakorlatilag meg van felezve az idő,egyik fele anyáé másik apáé. Így mindketten azonos feltételek mellett vannak jelen az álláspiacon. És azokban az országokban,ahol ez a modell van, nő a születésszám...ó,mily meglepő. Míg Magyarországon egyre csak csökken,pedig mi mindent meg nem tesz az áldott jó kormány,hogy ne így legyen.
A nő két dolgot tud,amit egy férfi nem, szülni és szoptatni. Minden, ismétlem,minden más funkciót be tud tölteni egy férfi, egy apa. Igen, még azt is meg tudja jegyezni, mekkora cipőt hord a gyerek, hogy hívják a tanárnénit, mikor van a következő időpont az orvoshoz, és hogy hogy kell adagolni a lázcsillapítót.
Neso05 2021.05.12 11:28:08
@Kovacs Nocraft Jozsefne: skandináv országok. Elég információ van erről a neten, rengeteget cikkeztek már erről. Ha tényleg csak a bevándorlók miatt emelkedne,akkor ugyanilyen tendencia lenne Franciaországban vagy Németországban vagy Olaszországban. Ott azonban csökkenő a születésszám. Pont a nemi egyenlőtlenség, a rosszul kiépített óvodai rendszer és még sok más tényező miatt. Ami a skandináv országokban jobban működik.
Minap az indexen érdekes interjú jelent meg Heal Edinával az Egyenlítő Alapítvány vezetőjével. Az interjút itt olvashatjátok: https://index.hu/gazdasag/2021/02/01/heal-edina-interju-nok-eselyegyenloseg/ A felvezetett témák a női problémák szokásos felsorolása volt: Több nő végez a felsőoktatásban,…..
Neso05 2021.02.02 08:43:13
@midnight coder: egy példa,orvosképzés. A végzősök nagy része nő. Már régóta sok nő végez, és mégis ahogy néz feljebb az ember a hierarchiában, annál kevesebb nőt lát az ember. Főorvosi, kórházigazgatói posztban szinte senkit. És Magyarországon a hálapénzes szakokon is alulreprezentáltak. És ennek egyik ténylegesen az, hogy nem tartják alkalmasak a nőket illetve a gyerekvállalás miatt évek esnek ki,amit képtelenség behozni. Konkrétan megbízhatatlan egy nő,mert teherbe eshet.
Neso05 2021.02.02 08:47:22
@Motorogre: igen, szülni és szoptatni csak a nő tud. És ennyi. Minden mást képes az apa is megtenni. Semmi problémát nem jelent a gyerekkel jobban, és nem csak havonta pár órát foglalkozni. Csak hogy ez ciki,derogál, az az anya dolga, és hasonló megjegyzéseket hallottam ezer fajta variációban. Majd ha már elég nagy a gyerek, 4-5 éves,akkor már lehet kezdeni vele valamit...persze wc-re kísérni még akkor is gáz.
A mindenféle képzés az otthonlet alatt segít,de nem pótolja a gyakorlatot.
És tény,hogy a munkaadók hozzáállása is meg kell,hogy változzon. Igenis az apa is lehet otthon a gyerekkel, lehet betegszabin vele. Ugyanolyan "rizikósnak" kéne tekinteni,mint az anyukát.
A svédek sok mindenben büszkén eltérnek az átlagtól, nagyon innovatív nép, általában elég fegyelmezett, ráadásul elég puritán is. Több területen is létezik a „svéd modell”, például a munkaerőpiacon, ahol például az emberek 90%-a kollektív szerződéssel van foglalkoztatva, vagy épp a…..
Habár elég megosztó véleményeket hallottam a kórházról és tényleg rá férne az osztályra némi támogatás, mégis összességében pozitív tapasztalattal távoztam. Kedves Praxis Blog!   Sajnos úgy alakult, hogy meg kellett műteni és mivel életem első műtétje volt igyekeztem minden lehetséges információt…..
Elhatároztad, hogy belefogsz az életmód váltásba, oda figyelnél mit mikor eszel, de nem tudod hol is kezdd el? Ez a cikk segíteni fog neked!Elmondom azokat a táplákozási trükköket, amelyeket felvettem az évek során, hogy segítségükkel kordában tartsam az alakomat a hormonális betegségeim ellenére.…..
Neso05 2019.03.08 20:25:29
@Hortenz: köszi a hozzászólást! Szerintem is az egyik legrosszabb tanács az 5-6x evés egy nap. Csak kicsit lazul a fegyelem, csak kicsivel eszik többet minden alkalommal, már nincs kalória - deficit, hanem súlyos többlet. Mondjuk ezt a kalória számolást is újra akarják gondolni, mert így, ebben a formában nem teljesen korrekt. Csak hát még nincs jobb rendszer.
Neso05 2019.03.09 21:04:52
@i.kriszta: orvos vagyok és PCOS-s. Mindig is érdekelt a téma, így elég sok tudományos és kevésbé tudományos cikket, irodalmat elolvasok. Te kezdted a blogod azzal, hogy alapszabályokat írsz le. Lehet, ezek a szabályok nálad bejöttek, de ez nem tudományos bizonyíték, sem széles körben végzett kutatás eredménye, hogy mindenkinek lehetne ajánlani.
Ne értsd félre, nagyon tisztelendő, hogy le tudtál fogyni. Ez önmagában nehéz.
Engem azonban a fogyásnál is jobban érdekel az elért súly megtartása, ami még nehezebb ügy. A diéták hosszú távú (10-20 éves) sikeressége 5% körül van. És erről tehetnek a nem megalapozott diétás tanácsok, a nem megfelelő élelmiszerek (lásd édesítő szerek) és még sok más faktor, amit még nem ismerünk pontosan.
Szóval, nincs baj, ha saját tapasztalatot osztasz meg, de ezek messze nem általános alapszabályok, vagy bárhogy megalapozott tények. Így megfogalmazva olyanok is követik, akiknek nem kéne, és hosszútávon nem profitálnak belőle.
Még egyszer gratula a fogyáshoz. És ha már így érdekel a téma, mélyülj el jobban a szakirodalomban.
Neso05 2019.03.08 20:22:33
@qwertzu: ez igaz, de míg alkohol nélkül lehet élni, étel nélkül nem. Ezért is a legrosszabb és legnehezebben kezelhető függőség a kövéreké.