Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzabadulósBlog

32 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabadulós Blog Szabadulós Puzzle 2021.11.13 19:18:03
Az otthon játszható szabadulós játékokon belül egyre inkább feltörekvő trend a feladványokkal ellátott puzzle (igen, az a kicsi darabokból kirakós). A dolog lényege, hogy miután a klasszikus módon kiraktuk a képet, még hátra van, hogy megoldjuk a feladványokat, amik a képen láthatók. Mi nagyon…..
Nemrégiben volt szerencsénk a magyar nyelvű szabadulós könyvekről szóló posztunkat egy idén kiadott, és eredetileg is magyar nyelven íródott feladványmegoldós nyomozással frissíteni. Ez pedig nem más, mint a Marysol Könyvkiadó gondozásában megjelent Kirakós című interaktív skandináv krimi, ami…..
Korábban már írtunk róla, hogy az otthon játszható szabadulószobák műfaján belül külön ágazattá nőtték ki magukat a könyv formátumú szabadulószobák. Ehhez a hullámhoz csatlakozva pedig az utóbbi időben magyarul is kezd megjelenni ez a móka. Ennek örömére mi is csatlakoztunk a moly.hu könyves…..
A kényszer szülte a karantén alatt, mégis világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a különböző divatos angol szavakkal illetett "live", "remote" "webkamerás" szabadulószobák, amelyekben a ténylegesen berendezett pályát játszhatják végig a csapatok, azonban mindeközben otthon ülnek…..
Tavasszal már volt egy nagy szabadulószoba-zár, most meg itt nézegetünk a második hullám kellős közepén. Persze valahol szerencsésnek nevezheti magát, aki a hobbija miatt aggódik és nem az egészsége vagy a napi betevő miatt... de mivel ez utóbbiakon mi nem tudunk sajnos segíteni, úgy döntöttünk ha…..
Nemrégiben a Beszarsz szabadulós cég posztolt azzal a szöveggel, hogy "Megalkották a 2020-as esztendőt leginkább jellemző logót". Aki szereti a fanyar humort, nézze meg, bár pont őnáluk nem szabadultunk még, de ha másért nem a mémeikért követjük őket. Ez pedig most különösen találó, valóban az egész…..
A smart is the new sexy irányvonalon egyre népszerűbb randihelyszínnek számítanak a szabadulószobák, amelyek többnyire tényleg úgy vannak kialakítva, hogy az ember sikerélménnyel távozhasson és okosnak érezhesse magát mindenképp, de jó eséllyel a párját is. Nos, most összeszedtünk azért néhány…..
SzabadulósBlog 2019.12.15 19:06:10
@kéki béla: én írtam el, elnézést! a cég nevét is, és a szoba nevét is – javítom!
Szabadulós Blog Időutazás 2019.10.14 14:46:40
Aligha van megosztóbb téma a fantasy irodalomban, mint az időutazás, és mivel nem kívánunk darázsfészekbe nyúlni, ezért itt és most nem feszegetnénk sem Einstein felfedezéseit, sem az időutazás paradoxonokat. Azonban azt el kell ismerni, hogy már maga a megosztottság (és az ezzel járó parázs viták)…..
Egy kattintás, nyomtat... és lehet játszani! Meglehetősen népszerű ez a rendkívül egyszerű PnP (Print and Play, avagy nyomtasd és játssz) módja a társasjátékozásnak (olyannyira, hogy többezer fős nemzetközi közösségi csoportok épülnek köré), nem meglepő tehát, hogy a szabadulós társasjátékokat is…..
Egyre jobb helyzetben vannak azon szabadulós játék fanok, akik inkább az otthonülő típusba tartoznak, tényleg szinte hétről hétre jön ki valamilyen újdonság az otthon játszható vonalon. Ezen belül külön ágazatot képeznek az immáron szép számban jelenlévő szabadulószoba-alapú könyvek. A poszt eredeti…..
Szabadulós Blog Az elsők 2019.05.31 14:19:28
Ha a szabadulószobák, mint jelenség szóba kerülnek, akkor Magyarország (főként Budapest) szinte kivétel nélkül meg lesz említve. Legyen szó tizenezres tagszámú nemzetközi Facebook csoportról, többszáz szobát megjárt amerikai sztár-bloggerekről, vagy neves nyugati egyetemeken íródott…..
Budapest is a city full of escape rooms, among them the ones with longest history around the globe. Below is a quick list of the rooms we played and reviewed at this Hungarian blog. Note, that there is no international comparison, as we are locals and have not played outside the country.In general…..
Szabadulós Blog Indián 2019.03.08 12:16:36
Dél-Amerika is egy olyan helyszín, ami kellően távoli ahhoz, hogy romantikus misztika övezze, illetve mind tudjuk, hogy ezen a környéken jobb nem belekeveredni semmibe, inkább maradjanak meg az ilyen kalandok veszélytelen szórakozásnak; például egy szabadulószobában. Három plusz egy helyszínt is…..
Szabadulós Blog Karácsony 2018.12.13 14:04:20
Közeleg a karácsony, amit már csak abból is lehetetlen nem észre venni, hogy úton útfélen minden cég arról próbál meggyőzni minket, hogy az ő terméke a legtökéletesebb ajándék. Nincsen ez másképp az általunk követett szabadulószobákkal sem, különböző oldalakról különböző formában, de mindig ugyanazt…..
Szabadulós Blog Legendák 2018.12.10 10:59:48
A szó 7 betűs karakterrel van leírva, ebből 3 magánhangzó (42,9%). Ez 4,65 százalékkal több mint az átlagos magyar szó esetében. Hátrafelé leírva: ADNEGEL. Morze jelekkel leírva: .-.. . --. . -. -.. .-legenda [ë-ë v. e-e] főnév. Egy múltbeli történet, amely híres emberekről, hősi tettekről szól.…..
Ígéretünkhöz híven jelentkezünk az otthon játszható szabadulós játékok másik felével, az angol nyelvű játékokkal. Ráadásul ezek között több ingyenesen kipróbálható kalandot is bemutatunk, hiszen legnagyobb örömünkre sok cégnél bevett szokás, hogy közkincsé tesz demo küldetéseket, amelyek kipróbálása…..
Szabadulós Blog Labor 2018.11.06 11:23:19
Ha őszinte vagyok, a laborokkal úgy vagyok, hogy „köszönöm szépen, nem”, láttam én elég labort a tanulmányaim során, és amint lehetett, olyan messze mentem a kémiától, amennyire tehettem. Ellenben a szabadulószobák világában eléggé megkerülhetetlen tematika az őrült (vagy kevésbé őrült) tudós…..
Én imádom a szabadulószobákat, de kezdjük egy kis negatív hozzáállással! Egyrészt igenis a legtöbbjük drága! És mi van, ha ráadásul nincs egy se a környékemen (pl. mert vidéken élek)? Vagy csak kevés van, azt meg már próbáltam? De utazni nincs kedvem/időm/pénzem... Neadjisten egy mozgáskorlátozott…..
A Városismereti kalandokat összefogó gyűjteményünk oly hosszúra sikerült, hogy kénytelenek voltunk két részre szétbontani a posztot. Így tehát, akinek tetszett a Városismereti Kaland (1. rész), az most folytathatja az olvasgatást, és természetesen a saját kalandjának megtervezését! Ráadásul…..
Talán nem tévedek, ha azt állítom, hogy a szabadulószobák rajongói imádják az újdonságokat és a kreatív ötleteket. Én mindenesetre biztosan így vagyok ezzel, éppen ezért örülök neki, hogy az utóbbi időben egy újfajta logikai-nyomozós játék ütötte fel a fejét kis hazánkban. Amit én itt „Városismereti…..
Szabadulós Blog Japán 2018.10.02 14:48:19
Japán az a titokzatos vidék, ami oly sokakat vonz, de európai fejjel a legtöbb ember mégsem szeretne ott huzamosabb időt eltölteni. Megspórolva hát az egyébként sem túl vonzó végtelenhosszú repülőutat, mi azt a megoldást választottuk, hogy egy budapesti japán szabadulószobában mélyülünk el ebben a…..
Szabadulós Blog Gyerekbarát 2018.10.02 14:44:23
Bár a szabadulószobák a többség fejében talán még mindig ijesztő játékként élnek, valójában a legtöbb helyen már inkább úgy alakítják ki a pályákat, hogy legalább annyira célközönség a családok, mint a baráti társaságok. A „nincs ijesztegetés” lett a standard, sok helyen nincs is ténylegesen bezárva…..
Szabadulós Blog 18+ 2018.10.02 14:30:23
Jöjjön a másik véglet! Mondhatni kezdjünk a végével… Avagy még mielőtt belevágunk a kézenfekvő gyerek- és család barát posztba, most a felnőtt tartalom következik – no nem a posztban, hanem a szobákban, amelyeket bemutatunk. Nem tudom ez kinek meglepő, de azt kell mondani, ők a kisebbség, alig…..
Szabadulós Blog Film témájú 2018.10.02 14:21:25
A szabadulós játékok egyik lényege, hogy egy röpke órára olyan helyszínen járunk amire a valóságban nem lenne lehetőségünk, és egy kitalált történetben, valaki más bőrébe bújva élünk át kalandokat. Kézenfekvő tehát, hogy miért ne lehetne a helyszín a kedvenc filmünk egyik jelenete, a "valaki más"…..
Szabadulós Blog Börtön 2018.10.02 14:03:36
Bezárnak, és ki akarsz szabadulni – mi az? Börtön? Szabadulószoba? Jelen esetben mindkettő! Börtön témájú szabadulószobákat bemutató posztunk következik. Nem véletlenül nagyon népszerűek a börtönös szobák, valahol mindenki vonzódik a bűnözés és a krimik sötét világához, és ha nincs következménye,…..