Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HajduMate

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ginop Plusz 1.2.1 – 21 pályázat keretében jelentős támogatás szerezhető hazai KKV-k számára az üzleti kihívások, modernizációhoz kötődő fejlesztésekre, vállalati innovációra. A pályázatok keretében stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás is igénybe vehető.  Ebben az áttekintő cikkben a céges…..
 Ki az az üzleti angyal, mire jó az angyal befektetés? Előnyei és hátrányai. Erről szól blogposztunk    Ki az az üzleti angyal?  Az üzleti angyal egy jelentős tőkével rendelkező magánszemély, vagy magánszemélyek csoportja, akik a vállalkozásuk elején járó, lehetőleg nagy növekedési potenciállal…..
Az USP azok az egyedi üzleti tulajdonságaid, adottságaid, erősségeid, melyek által meg tudod különböztetni magad a versenytársaktól. Ha azt, hallod a bemutatkozó pitch után "és ez miben más?..." akkor még nem végezted jól el ezt a feladatot. Miért téged? Ahogy a befektetői tárgyaláson is erre…..
Mi is az a közösségi finanszírozás? Milyen üzleti elképzeléseket lehet így finanszírozni és hogyan? Ki adhat pénzt egy üzleti ötlet megvalósításra? A hitelen és különböző pályázati támogatásokon túl három lehetőséged van arra, hogy pénzt szerezz - tőkét vonj be innovatív üzleti elképzelésed…..
Minden üzleti fejlődési fázis céljaihoz érdemes mérhető, számszerűsíthető értékeket rendelni. Ebből fog látszani, hogy milyen hatékonysággal dolgoztok és hol tartotok éppen a célok elérésében. A Kulcs Teljesítmény Mutató (Key Performance Indicator) nem egy olyan univerzális, eleve adott mérőszám…..
Mielőtt a befektető pénzt fektet innovatív vállalkozásodba a piac mérte az egyik amire kíváncsi. Miért fontos a méret és hogyan érdemes meghatározni? A befektetők (jelen esetben nem banki hitelre gondolok)  három dolgot biztosan megvizsgálnak mielőtt pénzt adnak üzleti ötleted…..
Minden, amit tudni kell az MVP- ről, vagyis a már működő prototípusról. Közérthetően, csak a lényeg! Ez lényegében a Te terméked/szolgáltatásod félkész, alig tökéletes változata. Annak érdekében érdemes ilyet készítened, hogy gyors és valós visszajelzést tudj kapni, az első pár…..
Egyoldalas befektetői bemutatkozó anyag egyfajta névjegy, amely röviden, tényszerűen felvázolja a vállalkozásod lényeget a lehetséges befektetőnek. Fontos! Ehhez hasonló egy oldalas vezetői összefoglalókat különböző helyzetekben használhatunk, akár üzleti tervünk elé, akár partnerek számára, akár…..
A validálás arról szól, hogy a befektetők, vásárlók, de akár barátaink őszinte véleményéből megtudjuk van-e valódi igény a termékünkre vagy a szolgáltatásunkra. A saját ötletébe könnyen szerelmes lehet az ember és elvakíthatja, majd eltávolíthatja az igazságtól. Ennek a szerelemnek a valós alapra…..
Az ötlettől a piacképes termékig és a tőkebevonás rejtelmei. A 2. részében a "kísérletezés" fázisával foglalkozunk. Út az ötlettől a termékig cikksorozatunk I. részében beszéltünk arról mi az a két kérdés ami biztosan éjjel - nappal ott motoszkál a fejedben, ha új szolgáltatáson/terméken…..
A népszerű befektető show 2/6 adásában történtek elemzése, értékelése befektetőkre vadászó vállalkozók számára. Mi ez a podcast most akkor tulajdonképpen?   Munkánk során rengeteget beszélgetünk arról, hogyan lehet kockázati tőke befektetés elnyerésére megfelelően felkészíteni kicsi de…..
A népszerű befektető show 2/3 adásában történtek elemzése, értékelése befektetőkre vadászó vállalkozók számára. Mi ez a podcast most akkor tulajdonképpen?   Munkánk során rengeteget beszélgetünk arról, hogyan lehet kockázati tőke befektetés elnyerésére megfelelően felkészíteni kicsi de…..
Milyen út vezet az ötettől a piacképes, stabil vállalkozásig és melyik ponton és hogyan érdemes tőkét bevonni a megvalósításba?  KÉT ÜZLETI KÉRDÉS, AMI EGÉSZ BIZTOSAN IZGAT TÉGED IS!  1.  Megfelelő úton haladok a célom felé? Aki új terméket szeretne piacra dobni mindig az a kérdés,…..
Ha olyan vállalkozást indítasz, aminek felfutásához befektetőre van szükség jobban teszed ha nem  egyedül vágsz bele.  Gondolkozz inkább csapatban. Elmagyarázzuk általában miért fektetnek be szívesebben inkább csapatba. Úgy látjuk, hogy egy gyors üzleti fejlődést elérni képes céghez általában…..
Laposa pincészet hozzáállása az újratervezéshez példaértékű, mert a borászatok között elsőként alkalmaztak szokatlanul innovatív megoldásokat a karantén ideje alatt. Cikksorozatunkban olyan vállalkozásokat mutatunk be akik gyorsan és sikeresen reagáltak a koronavírus okozta gazdasági hatásokra.…..
Megmutjuk, hogyan alakította át üzleti modelljét egy Bonbonier csokoládé manufaktúra a koronavírus okozta gazdasági krízis első időszakában. Cikksorozatunkban olyan vállalkozásokat mutatunk be akik gyorsan és sikeresen reagáltak a koronavírus okozta gazdasági hatásokra. Az itt bemutatott cégek…..
Az utóbbi évtizedekben ez a 3. nagy gazdasági válság. Cikksorozatunkban azokról a vállalkozókról írunk akik újratervezést hajtottak végre a COVID 19 miatt. Dotcom lufi, 2008-as gazdasági válság, Covid 19. A utóbbi évtizedek gazdasági válságai. Rengeteg csődbement vállalkozás, rengeteg ígéretes…..
Bizonyos cégméret felett előzetes üzleti terv, utódlási terv nélkül generációváltást előkészíteni komoly kockázatot jelenthet. Okuljunk mások jó és rossz példáiból is. Mi a Tudatos Cégvezetésnél teljes mértékben együtt tudunk érteni a KKV Magazin azon tapasztalatával, hogy a hazai családi cégek…..
Hendrich Balázs a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatójának tanácsai azoknak, akik külföldi terjeszkedésben gondolkodnak. (Fotó: MTI/HEPA) Jelenleg a hazai cégek külföldi piacra lépését a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA -) támogatja. A portfolio.hu –nak adott interjút az…..
A T – Sytems kutatásból kiderül, hogyan hozzák meg az üzleti döntéseket a hazai kkv vállalkozások, és milyen fejlődési terveik vannak a jövőre nézve.  A kutatás feltárja a magyarországi kkv szektor jelenét és jövőbeni terveit. Fókuszban a hazai cégek, gazdálkodása ügymenete stratégiai…..
Befektetők előtt sokszor csak 10 perced van üzleti elképzeléseid bemutatására. Elmondunk 10 tanácsot, amelyekkel sikeresen veheted ezt az akadályt. Kezdésnek rögtön egy beugratós kérdés. Mivel kezdődik a felkészülés a befektetői prezentációra?  A PPT/perzi prezentáció megírásával A PPT/perzi…..
Az ültei terved már válasz ad a kinek, mit hol kérdésre? Akkor most jön az a kérdés, hogy milyen tevékenységet kell megszervezned és mit kiszervezned. A beszállítók és partnerek kiválasztásának folyamatát két oldalról szükséges megvizsgálni. Az egyik oldal a tervezés, vagyis miért és milyen célra…..
Mire kell figyelni, amikor befektetők számára készítünk üzleti tervet? Néhány olyan szempont, tanács, amelyek segítségével ebben is eredményes lehetsz. Milyen az az üzleti terv, amit befektetők meggyőzésére írnak? Ez az üzleti tervek közül egy olyan fajta, amelyet szakmailag (terv célterületét…..
7 tipikus elhibázott üzletindító lépés és 7 olyan megoldás, amelyek segítségével elkerülhetőek. Érdemes megszívlelni őket.  1. Nem alkalmazod a Lean módszertant Hogy mit? Nem kell megijedni a kifejezéstől, a lényeg egyszerű, gyorsan átlátható. A Lean módszertan azt javasolja, hogy ne egyből a…..