Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzélBernadett

66 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszerváltás óta nem volt ilyen radikális átalakítás a felsőoktatásban – mégis a legminimálisabb társadalmi és politikai vita, egyeztetés és előkészítés nélkül zajlik. A járvány alatti társadalmi hibernációt használja arra a kormány, hogy keresztülerőszakolja a rendszeren az akaratát, vagy úgy…..
A ma reggeli interjúja után muszáj vitába szállnom az Orbán Viktor által emlegetett "számokkal" kapcsolatban. A miniszterelnök mai hurráoptimista nyilatkozata szerint a koronavírus-járvány miatt elvesztett munkahelyek száma csak 26 ezer, és „aki mást mond, az nem a valóságról beszél.” Szerinte ez a…..
Szél Bernadett Klímapotyautasok 2020.12.13 09:15:07
Az e heti uniós csúcson két fontos döntés született — az egyikről, a jogállamisági mechanizmusról már beszéltünk, most a másikról fogunk: ugyanis végre megszületett a döntés arról, hogy az Unió 2030-ra 40 százalék helyett 55 százalékkal csökkenti a károsanyag-kibocsátását az 1990-es szinthez…..
Ezen a héten dönt az Európai Tanács arról, hogy a semmire sem elég 40 százalékos kibocsátáscsökkentési célt megemeli-e 55 százalékra. Igaz, hogy a tudomány 65 százalékos csökkentést tart szükségesnek, de már az is óriási előrelépés volna, ha az 55 százalékos célban meg tudnának egyezni a kormányok.…..
A gyermekjogok világnapja alkalmából bemutatom azt az eldugott anyagot, ami bizonyítja: a kormány politikai utasítással befolyásolta a szakértőket annak érdekében, hogy elűzhessék a beteg gyermekeket Fótról. “A Gyermekközpont kiürítéséből fakadó gondozási hely változtatással érintett ellátottak…..
Szél Bernadett “Zöld fordulat” című rendezvényen elmondott beszéde Azzal kezdem, hogy én tíz éve vagyok a politikában, tíz éve dolgozom meggyőződéses zöld politikusként – ráadásul egy olyan rendszerben, amely a tökéletes ellentéte mindannak, amit én gondolok a világról. Emlékszem, amikor kezdem,…..
Újabb adatkérésem ismét megmutatta, milyen mély a nyúl ürege a Fidesz által ránk erőszakolt új beiskolázási “rendszerben”. Amikor azt állítom, hogy nincs kormányzás, arra gondolok, hogy miközben 100 milliárd megy el kormánypropagandára, és a Londonból épp hazatérő Habony Árpád újabb, szerencsétlen…..
Einsteinnek tulajdonítják a mondást, miszerint bolond ember az, aki újra és újra ugyanazt teszi, de más eredményt vár tőle. A kormány most publikált klíma-energia-stratégiája az einsteini bolondság-definíció tankönyvi példája: az Orbán-kabinet úgy szeretne „klímabajnok” lenni, hogy semmit nem…..
Erős sorozatot produkált az EMMI Fót ügyében: először bojkottálták az ülést, amin a fóti gyermekotthonnal kapcsolatos javaslatomat tárgyaltuk volna, aztán a szociális államtitkárt vetették be, hogy szakmai válaszok helyett tömény személyeskedéssel vágjon vissza, legújabb mutatványuk pedig egy…..
Régóta próbálom elérni, hogy a kormány számoljon be a magyar parlamentben arról, mit és miért (nem) tesz klímaügyben. Nonszensz, hogy mindig utólag, a külföldi bejelentések után tudja meg az egész ország, mit vállal vagy éppen mit vétóz meg a kormány a nevünkben. Orbán Viktor klímavétójáról vagy…..
„Magyarország minden eddiginél szorosabb kapcsolatot szeretne Brazíliával”, „a kivételes politikai egyetértést gazdasági előnyökre kell váltani” – ezt nemrég Szijjártó Péter mondta Brazíliában. A magyar kormány pont most látta elérkezettnek az időt arra, hogy megerősítse a gazdasági együttműködését…..
Ombudsmanhoz fordultam az EMMI botrányos eljárása miatt és szülőkkel egyeztetve tíz kérdést tettem fel írásban a minisztériumnak. A kormánynak mindennél fontosabb volt még a vakáció előtt, 35 fokban átnyomni a parlamenten a köznevelési törvény senkivel sem egyeztetett módosítását, de az már nem volt…..
Most már világos, miért nem tudhatta meg az ország, hogy mit fog mondani a nevünkben Áder János a klímacsúcson. Ha annyira büszke lett volna az úgynevezett "vállalásaira", akkor kiállt volna a nyilvánosság elé és beavatta volna az országot is abba, hogy mit fog képviselni. Nem tette, így az egész…..
Áder János ma, két nappal az ENSZ-klímacsúcs előtt arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy túlzásba esik az, aki Magyarországtól ambiciózusabb klímacélokat vár el. Szerinte kicsik vagyunk, kicsi a felelősségünk a nagyobb szennyezőkkel szemben abban, hogy tegyünk a bolygó megmentéséért. Most azt…..
Civil szervezetek részvételével tartottunk “árnyékbizottsági” ülést klímaügyben. Muszáj volt, mert a rendes bizottsági ülésen végzett munkát megakadályozták kormányoldalról. És persze ide sem jöttek el, pedig hívtuk őket, ahogyan Áder Jánost is. Mostanra világosan látszik: kétféle stratégiát…..
Orbán Viktor ismét a liberális demokráciák bukásáról értekezett a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének XII. kongresszusán. Láthatóan a „keresztény szabadság” lett az a kommunikációs találmány, amivel újabban ideológiai igazolást akar adni a valójában nagyonis ismerős kategóriákkal leírható…..
Jelenleg a V4-eket leuraló politikai erőterek miatt e fontos együttműködés nem egy progresszív, szövetségünk, illetve egész Európa számára nyereséget hozó kapcsolatrendszer. Ezt azonban nem szabad annyiban hagyni. A V4-ek számára történelmi, kulturális okokból minden adott lenne, és a globális…..
Évek óta képtelen úrrá lenni a kormány az Ausztriában dolgozó magyarok családtámogatása körüli káoszon, de mostanra odáig fajult a helyzet, hogy három (!) ügyintéző foglalkozik több százezer magyar család ügyeivel. Egyetlen papíron múlik, hogy a családok hozzájussanak az osztrák…..
Ma van a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója: harminc évvel ezelőtt ezen a napon nyitotta meg Magyarország a határait az NDK-s állampolgároknak, hogy nyugatra menekülhessenek. Ennek jelentős szerepe volt a német újraegyesítésben és az európai egység létrejöttében, amiért ma Angela Merkel német…..
Adatkérési kálváriám újabb állomásán végre adatokhoz jutottam. Az EMMI, a BM, az IM, a kormányhivatalok és a NAIH passzivitása után végre a KSH küldött adatokat arról, hogy szám szerint hány gyermek kerül az ellátórendszerbe lakhatási szegénység miatt. Eleve abszurd, hogy szinte közelharcot kell…..
Megrázó esetek sorozatán vagyunk túl egyetlen hét leforgása alatt. Nem sokkal azt követően, hogy egy számára nem szimpatikus reklám miatt irracionális hisztériarohamot kapott és gerjesztett egy országgyűlési képviselő, a propagandamédián keresztül súlyosan megalázták a kerekesszékeseket is, aztán…..
Rákérdeztem Székely Lászlónál, tervezi-e, hogy vizsgálatot indít a menedékkérők éheztetése és a gyermekek fogva tartása miatt. Az ombudsman válasza, miszerint egy korábbi látogatásakor a tranzitzónában mindent rendben talált, sajnos nem lepett meg. Az már korábban is kiderült, hogy ez nem az az ügy,…..
Láthatólag se lenyelni, se kiköpni nem tudja a kormány a klímaváltozást. Most épp a KDNP jelentkezett be a kormány zöldfelelősének, hogy világnézeti eligazítást tartson a tanácstalan kormányzati megmondóembereknek arról, milyen is a kormánypárti környezetvédelem. Áder János „nincs jobb-vagy…..
Két nap alatt, méltatlan módon, ügyfélkapun keresztül rúgtak ki tavaly több ezer embert a minisztériumoktól és a háttérintézményekből. Most kiderítettem, ki volt a 6810 fős létszámcsökkentést elrendelő kormányhatározat értelmi szerzője. Meg fognak lepődni! A közigazgatás modernizációja címszó…..
Orbán Viktor friss döntésével tulajdonképpen hadat üzent mindenkinek, aki most él, aki most születik, és aki utánunk következik. Ön fideszes vagy DK-s, jobboldali vagy baloldali, konzervatív vagy liberális? Egy szempontból teljesen mindegy. Ha annyiban hagyjuk a jelenlegi kormányzat tettekben…..