Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Váci Hírlap

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénteken az Alfahír publikált hangfelvételeket, melyeken Vác fideszes képviselői beszélnek arról, hogy a város költségvetése romokban hever, és ők gyakorlatilag semmit nem tettek az ügyben az elmúlt évek során. A feszült hangulatú, sörözéssel egybekötött megbeszélésen volt szó adóemelésről, a váci…..
A szeptemberi testületi ülésen derült ki, hogy a városvezetés új ötlettel állt elő a szelektívhulladék-gyűjtő szigetek áldatlan állapotainak felszámolására. Évek óta fenn álló probléma, hogy a szelektív szigetekről a hulladék elszállítása késlekedik, így közegészségügyi szempontból is veszélyes…..
Korábban írtunk róla, hogy első működési évében 40 millió forint veszteséget termelt a váciaknak a 10 év alatt elkészült mélygarázs. Miközben kiderült, hogy a takarítására szerződtetett céget napokkal az átadó-ünnepség előtt jegyezték be, és egy olyan pályázaton választották ki, ahol őrző-védő cégek…..
Különös előadás lesz jövő hétfőn a váci Dunakanyar Színházban. A Fidesz tart kampányrendezvényt, melynek házigazdája Fördős Attila polgármester, vendége pedig Georg Spöttle német származású ex-rendőr, akit a kormánymédiumok rendszeres interjúalanyaként ismerhetünk. Hírnevét azonban azzal alapozta…..
Múlt hét csütörtökön hozta nyilvánosságra Vácon induló jelöltjei nevét a Fidesz. Fördős Attila polgármester mellett az összes jelenlegi képviselőjük újra indulhat a saját körzetében. Ez egyben azt is jelenti, hogy se Pető Tibor tavalyi videójának nem lett következménye, melyben a nem Fideszre…..
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium önkormányzatnak küldött leveléből az derül ki, hogy az "Árvízvédelmi fejlesztés Vácon" című projektet törölték az uniós forrásból támogatott fejlesztések közül. Az indoklás elég szűkszavú, mindössze annyit tudunk meg, hogy a támogatás teljesítése…..
Éppen 25 évvel ezelőtt, 1994. június 4-én a Vác FC döntetlent játszott a Vasas csapatával az NB1 utolsó előtti fordulójában, és bebiztosította végső győzelmét a bajnokságban a szorosan mögötte loholó Honvéddal szemben. Ennek az évfordulónak a kapcsán elevenítjük fel a dicsőséges bajnoki idény…..
Az áprilisi testületi ülésen nyilvánosságra került önkormányzati ellenőrzésből derült ki, hogy a váci Dunakanyar Színház igazgatója, Kis Domonkos Márk az elmúlt években sokmilliós értékben kötött önmagával szerződéseket a színház számlájára. Az igazgatóval szemben kezdeményezett bizalmi szavazást…..
Korábban megírtuk, hogy ellenzéki képviselők szerint a váci Dunakanyar Színház igazgatója, Kis Domonkos Márk az elmúlt években több milliós értékben kötött önmagával szerződéseket a színház számlájára. Az áprilisi testületi ülésen nyilvánosságra került, az önkormányzat által elvégzett ellenőrzés…..
Két nappal ezelőtti cikkünkben írtuk, hogy a legutóbbi testületi ülésen határozatlan időre, ingyenes területhasznosítási jogot szavazott meg a testület a váci Duna-part kompkikötőtől Ligetig húzódó részére, valamint a Lovarda területén található sportcsarnokra, amelynek kedvezményezettje a Gyulay…..
A márciusi testületi ülésen döntés született arról, hogy a Széchenyi utca vasútállomáshoz vezető szakaszán található cseresznyefasor elöregedett fáit más, hasonlóan szép virágokat nem hozó fafajtákra cserélik. Ezzel sajnos a megpecsételődött a tavasszal a váci vasútállomás képéhez szorosan…..
Ebben hónapban a testületi ülésről szóló beszámolónkban rendhagyó módon csak egyetlen napirendi pontról lesz szó: a váci Duna-part majdnem egészére kiadott, határozatlan idejű és ingyenes területhasznosítási engedélyt járjuk körbe. A kedvezményezett egy kajak-kenu egyesület, amelyik saját erőből és…..
Nemrég írtunk róla, hogy az újonnan megnyílt mélygarázs a tavalyi évben 40 millió forint veszteséget termelt a városi költségvetésnek, amihez nagyban hozzájárultak az elszálló üzemeltetési költségek. Érdekes egybeesés, hogy mindössze pár nappal a létesítmény átadása előtt alapították a céget,…..
A közel 10 éves politikai és jogi huzavona után átadott létesítmény számára 2018 volt az első év, amikor már "élesben" üzemelhetett. Sajnos pénzügyi szempontból egyelőre teljes a kudarc, és a jövőbeli kilátások sem sokkal jobbak...
Összesen 50 milióval jut kevesebb idén a közutak karbantartására, parkfenntartásra és a közterületek tisztántartására. Ez is kiderült a februári testületi ülésen, ahol a város 2019-es költségvetését vitatták meg a képviselők. Többek között megépülhet majd a Damjanich téri lámpás zebra, lesz…..
Szerdán Vácon nagyjából 400-an csatlakoztak a túlóratörvény - közkeletűbb nevén rabszolgatörvény -, a közigazgatási bíróságok és a közszolgálati média elleni országos tüntetéshullámhoz. Habár Balkovics Péter, helyi fideszes képviselő előre aggódott a köztéri bútorok épsége miatt, a tüntetés végig…..
Két héttel ezelőtt Vácon is véget ért a nyomozás az Elios-ügyben, melyet a Nemzeti Nyomozó Iroda az elhíresült OLAF-jelentés alapján kezdeményezett. Hasonlóan a másik 22 településhez, ahol az Elios utcalámpákat telepített, itt is eredmény nélkül zárult. A Nemzeti Nyomozó Irodától még dicséretet (!)…..
Bár Fördős Attila polgármester nagyon hálás a kormánynak, hogy 74 millióból állít Attila-szobrot Vácon, mi megkérdeztünk titeket, hogy mi másra lehetne hasznosabban elkölteni az ajándékpénzt. Rengeteg válasz érkezett, és a végeredmény azt mutatja, hogy egy Attila-szobor csak nagyon sokadik helyen…..
Nemrég részletesen beszámoltunk arról, hogy a novemberi testületi ülésen Fördős Attila polgármester sürgősségi indítványként átvitte a fideszes képviselőkön a korábban még általuk leszavazott, összesen 35 milliós kiadást jelentő Sajdik-gyűjtemény és Duna-parti szoborpark ötletét. Bár mindkét…..
A váci strand előtti füves területet tervezi szobrokkal beborítani az önkormányzat. Bár korábban minden érintett városi bizottság leszavazta az ötletet a magas költségek miatt, Fördős Attila végül meggyőzte a fideszes képviselőket, hogy szükség van szoborparkra a Duna-parton. Ez és még sok meglepő…..
Pető Tibor alpolgármester tavaly úgy nyilatkozott, hogyha a rendőrség megállapítja az elkövetők felelősségét, akkor további lépéseket tesznek az ügyben. Mióta ez megtörtént, teljes a hallgatás a történtekről. Egyelőre úgy néz ki, hogy következmények nélkül marad az elmúlt évek egyik legdurvább váci…..
Milliós repülőjegyek, pár perces bizottsági ülések és egyetlen felszólalási lehetőség egy 4 milliárd forintos beruházás véleményezésére. A számok bűvöletében telt az októberi testületi ülés. Összefoglaljuk, amit tudni érdemes!..