Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emberkerülő

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kiváló éjszakai pihenés után összeszedegettem az információkat az előttünk álló utolsó két napról, túránk célegyeneséről. Megtudtam, hogy a következő éjszakánk egy hosszú napi lovaglás után egy kis menedékházban lesz, ahova a dzsipp nem fog feljönni, majd a menedékházból egy rövidke, félnapos…..
Másnap reggel még csöpögött a víztől a táj, de az égről már eltűntek a felhők és a napsütéstől minden gőzölgött és párolgott. A tábor ébredése előtt elügettem fürödni a patakba, aztán magamra öltöttem a legutolsó tiszta polómat: a tiszta ruhák száma volt a legmegbízhatóbb időmérője a kalandnak, és…..
Kora reggel kiváncsian lestem a szokásos budipapíros alakokat a hajnali táborban, hogy tapasztalható e szemmel látható másnap a bogyók után, de mindenki normálisnak tűnt, talán csak egy kicsit ügettek fürgébben a szokásosnál a folyóügyeket intézni. Bíztató, bíztató. Előző nap Tusnád környékén…..
Gyönyörű napsütéses napra ébredtünk, ami óráról órára melegedett kánikulává. Minden nap lejjebb ereszkedtünk a tengerszint magasságából, és a hőmérő is napról napra többet mutatott. A reggeli kötelező bográcsos kávé és bográcsos mentatea után megitattuk a lovakat is és felkerekedtünk, hogy az első…..
Miután megérkezett a Land Rover, beindult  a szokásos esti algoritmus a táborban: sátrat állítottunk, rengeteg fát halmoztunk az éjszakai mackótűzet táplálni, növényeket gyűjtöttünk a teához, Barnabás cölöpöket faragott a pányvákhoz, kiosztottuk a medveőrség óráit, Katrin bográcsban készítette a…..
3 napja voltunk úton, bruttó 5 napja nem igazán tudtam kommunikálni magyarul: részben eleve nem sok ember volt körülöttem, részben pedig akik voltak, németül beszéltek. Ennyi idő alatt nagyon erősen olyan érzésem támadt, hogy tulajdonképpen nem is Erdélyben, hanem az Alpokban vagyunk. Ez egy sunyi…..
Reggel úgy ébredtem, mint akit megvertek: a tegnapi 9 óra lovaglás beköszönt az izmaimba, de az alvásmennyiség elég volt: túl izgi volt az első vadonban töltött reggel, hogy lustálkodjak. Vajon fel tudom e ma nyergelni szintidő alatt a zsiráflábú lovamat?..
Elérkezett hát a nagy nap: tökre azt hihetné az ember, hogy ebben a katartikus pillanatban nem fog szakadni az eső – de szakadt. A panoráma helyett csak köd és szürkeség ült a tájon, a pocsolyák összeértek a földön és egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy ennyire rossz időben vajon csúszik e az…..
A járvány alatt volt időm gondolkodni, hogy milyen formában is lenne kézenfekvő eltöltenem az első adandó nyaralásomat: nem szeretnék repülni, nem szeretnék embereket de szeretnék egy kis természetet, és az se baj, ha elfáradok közben, csak a térdem ne menjen szét az utazás elején. Egy kis netes…..
Egy ideje rájár a rúd az emberekre, többek között az utazó bloggerekre is, mert hát abból gyenge kontentet lehet előállítani, hogy lementem a térre sétálni este nyolc előtt. A szociális kapcsolataim nélkül relatív jól elvagyok, de az új élmények kezdenek nagyon hiányozni. Mondtam is Bobinak egy…..
Az alapproblémám az, hogy mindig csinálok valamit. Általában több dolgot is. Amikor nincs semmi dolgom, akkor is vagy valakire figyelek, vagy valamit olvasok, hallgatok, feltalálok, javítok vagy elrontok. A megállás képessége halványodni látszik, pedig hipotézisem szerint akkor talán jobban hallanám…..
Miután írtam nektek egy egész hosszú beszámolót a nászutunkról, de a blog.hu egy bug miatt törölte nyom nélkül az egészet, alkotói válságba kerültem, ezért most nem az utazásaimról fogok írni, hanem inkább ajánlok egy sorozatot.Ha született valaha emberkerülő sorozat, akkor ez az, a címe: Alone...
Először is egyáltalán nem akartam lakóautót vásárolni, soha nem volt egy ismerősömnek sem, nem is láttam belülről egyet sem, meg az sem volt világos, hogy mi a találmány célja. Néha felbukkannak ezek a szimpatikus hippik az instagrammon bennük, akik nem járnak dolgozni és állandóan egy…..
Egy kicsit el voltam kenődve, hogy az utolsó naphoz érkeztünk, de azért olyan nagyon nem, az ötödik napra tényleg le volt gatyásodva a járóképességem a bokám miatt, és a csoport többi tagja is kezdett elnyűtt lenni lábak tekintetében. Kiültünk a strandra reggelizni, aztán inkább visszamenekültünk a…..
Őszintén szólva nem emlékszem már, hogy ezen a napon hány km volt előirányozva, huszonharminctizenvalahány....végülis az összes km, ami a világon van. De hát ez nem ért meglepetésként, az viszont igen, hogy ennél a pontnál már mindenkinek fel volt törve a lába, beleértve a túravezetőket is,csak…..
Az a jó a világos éjszakákban, hogy az ember könnyen ébred. ÚRISTEN, ITT HAGYTAK! Elaludtunk! Ja nem, hajnali 5 óra van. Kibotorkáltam a sátorból, mint a tábor első ébredője, szomorúan konstatálva, hogy a bokámra nem nagyon tudok ráállni, vagy csak elkenődött arcot vágva. Nem baj, majd bemelegszik -…..
Reggel elgondolkozva majszoltam az űrhajós reggelimet a sátor előtt, és próbáltunk rájönni valami szabályszerűségre, hogy ezekbe a reggelikbe/főételekbe, amikhez vizet kell önteni, hogy életre kelljenek, vajon mennyi vizet kell önteni, hogy fogyasztható legyen?..
A túrát egy 20 fős csoporttal terveztük abszolválni, túravezetővel, mert van önkritikánk a túratapasztalatunkkal kapcsolatban. Pár hónappal a túra előtt írtam is egy emailt a vezetőnknek, Babina úrnak, hogy mekkora hátizsákot vegyek szerinte az útra, mekkora neszeszerbe fér bele egy ember egyheti…..
Mondtam az uramnak egy szép decemberi estén, "Bobi."Ne menjünk el egy egy hetes, full nomád túrára az északi sarkkörön túlra? Úgyse kirándultunk még a Budai-hegyekben se soha, de ne féljen, minden hobbit el kell kezdeni valahol, mi kezdjük itt.Bobi kezébe megállt az egér, rám nézett, majd a szokott…..