Regisztráció Blogot indítok
Adatok
7köznapi vendég

11 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Telefon, pénz, kulcs, iratok, zsepi, inzulincucc, hipócucc. Megvan minden? Kérdezi a belső hangom minden alkalommal indulás előtt. Rutinszerűen. A betegségem az életem részévé vált - a diabétesz és annak kezeléséhez szükséges minden eszközöm az életem legapróbb részleteibe beférkőzött. Most mégis…..
7köznapi vendég 2020.11.15 21:27:52
@tildy[UK]: Az a helyzet hogy teljesen jogos az eszrevetel. Viszont a cikk célja nem a cukorbetegseg tipusainak bemutatasa hanem azt kezeles soran felmerulo nehezsegek es erzelmi melysegek leirasa, az erre valo erzekenyites. Ez pedig tipustol fuggetlenul barmilyen cukorbeteget erinthet, igx a modykat, ladakat egyarant. Nekik is roluk is szol. Nagyon köszi a hozzaszolast! Udv. Eszter
Az irodalom és a pszichológia csodálatos ötvözetet alkot. Az irodalomban felbecsülhetetlen mértékű tudás, ősi bölcsesség rejlik, komplex módon tanulhatunk a klasszikus elődök és kortárs szerzők tapasztalataiból. Számtalan életet élhetünk meg a könyvek révén, tobzódhatunk a szerepekben, retteghetünk…..
Pozitív érzéseinket ritkán tudatosítjuk, bár az együttérzés egyik típusa: többek között az önmagunk felé irányuló együttérzés is egy pozitív érzelem, aminek tudatosítása és táplálása növelheti az önelfogadásunkat és az elégedettség-érzésünket. Megtapasztalásához a testünkre és testünkben lakozó…..
A hajléktalanság egy kurrens téma manapság, amely megosztó tud lenni. Az emberek sztereotíp módon gondolkoznak ebben a témakörben (is), mert talán így könnyebb megküzdeni azzal, pl.: hogy őket ez a veszély nem fenyegeti, illetve önbecsülésüket így tudják fenntartani. Azonban a hajléktalanok is mások…..
Steinbach Annamária biológus, mediátor, viselkedéselemző és hamarosan végzett pszichológus. Sokat foglalkoztatják a feldolgozatlan sérülések, amelyek jelentős hatással vannak az emberek életre. Szerinte, még az önmagát legegészségesebbnek tartó ember életében is eljön az a pillanat, amikor szembe…..
Az ember egyik meghatározó kommunikációs módja a beszéd. Azzal, hogy kifejezzük gondolatainkat, érzéseinket, hatással vagyunk a hallgató gondolkodására és érzelmeire egyaránt. Cikkemben arról írok, hogy a beszélt nyelv mely tényezői lehetnek hatással az emberi kognícióra, amelyek akár tudattalanul…..
Függőségeink áthatják életünket, számos formában és különböző intenzitással üthetik fel fejüket. Az addikciók palettája széles, egészen az alkoholizmustól vagy drogabúzustól a játékszenvedélyen át a társfüggőségig, a legtöbbet azonban mégis csak olyan függőségek kerülnek középpontba, amelyek komoly…..
Ha elgondolkodunk azon, hogy miért is kötöttünk házasságot, vagy döntöttünk az élettársi kapcsolat mellett a társunkkal, a legtöbben azt mondanánk, hogy szerelemből tettük. Legalábbis a nyugati kultúrkörben. A legtöbben azért választjuk a társunkat, mert szerelmesek leszünk, és azt gondoljuk, hogy…..
Beköszöntött az új év. Sokan vannak, akik tiszta lappal szeretnék indítani a 2019-es esztendőt, és  ennek érdekében fogadalmakat tesznek. Önmagunknak tett ígéreteink az egész éves túlhajszoltság és a nagy ünnepi vacsorák időszaka után gyakran vonatkoznak az egészséges táplálkozásra, a stresszkezelés…..
7köznapi vendég 2019.01.02 16:04:06
Kedves @Online Távmunkás:
A futómámor egy biológiai folyamat, az agyunk által termelt anyagok idézik elő és elég gyakran átélhető a futóedzések során. A flow-élmény viszont ennél többet jelent. Szükséges hozzá a figyelem összpontosítása, a teljes koncentráció. Ez testi-lelki bevonódást jelent a futás során, sokkal több, mint a test egyszerű biológiai reakciója. Éppen ezért jóval ritkábban tapasztalható meg, mint a futómámor. Üdvözlettel: Móra Kata
Mindannyian egyediek vagyunk, gondolkodásunknak van egy sajátos, csak ránk jellemző mintázata. Mégis, számos olyan helyzet, probléma van, amelyben egy csoport tagjaként kell döntéseket hoznunk, a csoporttagokkal közös álláspontra kell jutnunk. Saját életünkben ilyen csoport lehet a család, a barátok…..
Előfordult már, hogy megkérdeztél valakit milyen nap van ma, mert teljesen elvesztél az időben? A szerdát már csütörtöknek érezted vagy éppen a szombatot még csak keddnek? A legtöbb ember tervezgeti a jövőjét és azon ábrándozik, mit fog csinálni holnap, a következő héten és azután, vagy éppen egy…..
  Sokakban talán felmerülhet, hogy miként lehet egy lapon említeni a pszichológiát és a spiritualitást, de már a téma irodalmának láttán is meglepődnénk. Ennek az alapja, hogy a pszichológia és a spiritualitás egyaránt valamilyen módon az ember belső világát igyekszik megragadni. Azt a belső…..