Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aestus

26 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 19. század végén id. Lóczy Lajos kezdeményezésére, széleskörű tudományos program indult a Balaton tanulmányozására. A kutatás 28 éve alatt a Balaton vált a világ egyik legrészletesebben elemzett földrajzi területévé. Következő utazásunk a föld mélyén rejlő tektonikus lemezektől, titokzatos…..
A Balaton Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának és persze a magyar lakosság nyári-téli élményeinek is meghatározó eleme. Élővilága rendkívül gazdag, a tavat övező változatos geológiai adottságok pedig csak tovább növelik a táj vonzerejét. A Balaton minden évben tízezrek számára…..
Függetlenül attól, hogy hiszünk-e a Földet behálózó, láthatatlan energiavonalak metszéspontjain összpontosuló erőkben tény, hogy a természet és az ember ősidők óta elválaszthatatlan egységet alkot. Elődeink nálunk sokkal szorosabb kapcsolatban éltek az őket körülvevő világgal. Testi-lelki bajaikra…..
A Balaton vizét a mai napig számtalan kalandos és izgalmas történelmi múlttal rendelkező sétahajó szeli. Túlélték a nyilas birodalmi csapatok robbantásait, világháborús aknatalálatokat, ütközéseket és hős matrózaik mentőakcióit, amelyek során maguk nyitották ki a fenékszelepeket, elkerülendő a…..
Már-már földönkívüli élményt nyújt az ég felé meredező dermedt láva Hegyestűn. A lélegzetelállító látvány mellett nem csupán geológiai tudásunkat finomíthatjuk, hanem a lábunk előtt elterülő Káli-medencében is elmerenghetünk. A Balaton-felvidék egyik kötelező állomásán jártunk, sőt kicsit le is…..
A Balaton már az 1900-as évek elejétől népszerű forgatási helyszínként vonzotta a hazai, majd később a nemzetközi filmes stábokat egyaránt. A korszakok legnagyobb színészei töltöttek el a tónál napokat, heteket a megfelelő időjárási-és fényviszonyokra, forgatási engedélyekre, vagy korábban éppen a…..
A Badacsony körül gombamód szaporodó fine dining éttermek kínálatával szemben, inkább a klasszikus fogásokat és elsősorban magyaros ízeket kedvelő vendégek számára jelent évek óta megbízható választást, a hegy lábánál található Hotel & Étterem Halászkert...
A Balaton Étterem története a Kisfaludy utcában álló épületegyüttes 1893-as átépítését követően, 1894-ben vette kezdetét. A Balatonfüred szívében, több mint 330 négyzetméter zárt vendégtérrel és egy hatalmas, 300 négyzetméteres terasszal rendelkező étterem, azonnal a fürdőközönség kedvencévé vált.....
A világ legnagyobb aquaparkja a Balatonon Bár teljes bizonyossággal nem állítható, hogy soha nem valósul meg tény, hogy a több mint egy évtizedes tervezés és többszöri nagy bejelentések dacára, máig nem kezdődött meg egyik tervezett helyszínen sem, a világ legnagyobbjának beharangozott aquapark…..
Keszthely felé átutazóban, az internetes ajánlásokat böngészve találtunk rá, a Balaton talán leghangulatosabb kávéházára és egyúttal legjobb reggelijére, amely a keszthelyi Helikon park sarkán található tökéletesen felújított, századfordulós Geisl-villában, egy hatalmas platánfa árnyékában várja a…..
Itt a tavasz, mindannyian a szabadba vágyunk, ahol szeretnénk minél több és minél tartalmasabb időt eltölteni. Figyelmetekbe ajánlunk egy új, ingyenes lehetőséget, amellyel a természetben töltött időt tudjuk még izgalmasabbá tenni magunk, gyermekeink, sőt az egész család számára. A fajbook.hu egy…..
1. Jelenleg is szolgál hadihajó a Balatonon (Tény) Az 1954-es gyártmányú, felújított és a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt AN-2 típusú aknásznaszád idén hatodik éve teljesít szolgálatot a Balatonon. Jelenlétének céljai között szerepel a katonák hajózási képességeinek javítása erős…..
A minnesotai kisváros honlapja a "Csak egy Balaton van" szlogennel köszönti a látogatókat. A kijelentés persze csak az USA-n belül igaz és bár több történet létezik, az amerikai Balaton lakói hivatalosan a magyar tóhoz kötik a hajdani névválasztást...
Azt mondják az önkéntesség egy életforma. Én úgy gondolom, hogy lehet egyszeri vagy folyamatos szerepvállalás, kiállás egy olyan ügyért, amellyel azonosulni tudunk, amit magunkénak érzünk. Olyan tevékenység, amelyet, ha körültekintően választunk meg, a komfortzónánkat csak annyira kell elhagynunk…..
A tél előrehaladtával fokozódik a vágyunk, hogy kitörve az évszakban megszokott rutinból, egy kis nyarat, melegséget, kényeztetést csempésszünk magunk és családtagjaink életébe. Ezen igényünk kielégítésére ideális választás lehet egy élményfürdő, gyógyfürdő vagy wellness szálloda meglátogatása. Mi…..
A Sümegi várban télen sem áll meg az élet. Messze földről érkező vitézek mérik össze erejüket látványos lovagi tornákon szerdánként és szombatonként, a vár lábánál található süllyesztett arénában! Lássuk ki a jobb!..
A Balaton jól teljesít! Szolgáljon alapul előző kijelentéshez akár a balatoni hotelek árbevétele, amely több mint tíz százalékkal múlta felül a tavalyi évet, akár a BAHART szintén rekordot jelentő, novemberre a kétmilliós utasszámot (személyhajó+komp) meghaladó utasforgalma vagy a tó körüli 2018-as…..
A Balaton északi partjáról indulva, kerékpárokkal vettük célba a tihanyi révet, hogy a gyönyörű napsütéses őszi időben áthajózzunk és bringával barangoljuk be Balatonföldvár környékét. Kalandosnak ígérkező napunk rögtön egy remek presszó felfedezésével indult, ahová érdemes lesz még sokszor…..
Öltönyben és nyakkendőben jön elénk a kapuhoz, tökéletes úriemberként fogad minket otthonában Hóbor Aladár, Rezi várának 87 éves címzetes várkapitánya. Könnyű volt megtalálni a portát, a faluban mindenki ismeri - ahogy ők szólítják - Aladár bácsit. Előzékenyen vezet minket a kerten keresztül a…..
Egy kis sütögetéssel és geocaching-el összekötve, tökéletes fél napos program az év bármely szakában. A település központjától körülbelül egy órás túrával érhető el a 2001-ben átadott, Pelényi Gyula tervei alapján készült 21 méter magas kilátó. A vöröskőből és fából készült őrtoronyra emlékeztető…..
Magával ragadóan energikus és profi koncertet adott a Péterfy Bori & Love Band a Balaton északi partján, egy céges zártkörű rendezvény keretein belül. A koncert a programsorozat záróeseményeként került megrendezésre, több mint 1000 fős tomboló nézősereg előtt. Saját bevallásuk szerint még a…..
Az egyik legnagyobb Magyarországon működő bank jóvoltából volt lehetőségem kipróbálni új, teljes mértékben elektromos flottájuk egyik tagját, amely a gyártó ígérete szerint "gyorsabban tölt, mint egy okostelefon". ..