Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyonunalmas

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Mindenki! A hvg.hu kegyelméből és az én döntésem alapján a blogom -- miután az index.hu szerkesztőségváltásával egy időben már korábban megszüntettem a NER reklámainak befogadását -- elköltözik a blog.hu-ról és a hvg bloguniverzumának részeként folytatja. Remélem, minél többen oda is…..
nagyonunalmas 2020.12.22 05:48:24
@ijontichy: Jotunder mar parszor kirugta. Nem szokott addig varni, mint hafr.
A választói értelemszerűen jobbnak tartják Orbánt az ellenzékénél. Ez a súlyos rövidlátás a magyar nemzet mai rettenetes állapotának politikai kulcsa, ami nem egy Nobel-díjra méltó felfedezés. Sokkal elgondolkodtatóbb, hogy mi lesz ennek a vége. Orbán bármit -- aminek még csak egy részét…..
nagyonunalmas 2020.11.23 01:40:11
@HaFr: Azalatt mit értesz, hogy a kormány örvénybe került? Azért kérdezem, mert ilyesmit viszonylag gyakran hall az ember, és érdekelne, hogy szerinted ez most miért más.
      A pénteki Haaretzben megjelent egy cikk, amelyben arról írnak, hogy Jordan Peterson, akit Orbán is fogadott, és aki a magyar jobboldal egyik idolja, azt mondta, hogy Hitlert "csodálni kell", ő egy "organizational genius" volt.       Utánanéztem, tényleg mondott ilyet. Azt is mondta, hogy…..
A XII. kerületi turulszoborról mondta a napokban egy történészi vizsgálóbizottság, hogy a rajta szereplő áldozati ("hősi") lista több tömeggyilkos nevét is tartalmazza (Pokorni nagyapjáén kívül is), így Novák Andrásét, aki nyilas kivégzőosztagot vezető parancsnok volt; Horváth Zoltán…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
nagyonunalmas 2018.12.27 04:47:03
@incze: Ez mind igaz, de ez mind kulpolitika. A Trump-szavazok nagy tobbseget nem erdekli. Egy kis reszuket igen, es tenyleg, most lement 41.4-re a nepszerusege. Utoljara harom honapja, szeptember 26-an volt ilyen alacsony. De 2017-ben volt 37.6 is.

Belpolitikailag az szamithat, amikor februarban elkezdik az emberek kitolteni az adobevallasukat, es egy csomo megszokott kedvezmenyt mar nem vehetnek igenybe. Akkor rajonnek, hogy ez az ara az alacsonyabb adokulcsoknak.
nagyonunalmas 2019.09.11 05:03:35
@incze: Trump kampanyolt, az orszagos szinten ismert demokratak nem. A sajat kampanyuk jobban erdekli oket. (Pl. Biden itt jol johetett volna.) Kar, pedig Trump nepszerusege a Fivethirtyeight.com -on ma csak 41% volt, alacsonyabb, mint februar 13 ota barmikor.
nagyonunalmas 2020.01.09 05:30:29
@incze: Szerintem ha ezt hiszed (hogy Trumpot nem valasztjak ujra), akkor csak tovabbra is fogadjal erre. Ha esetleg most nem is jon be, negy ev mulva biztosan nyersz.
  Először is, a Momentum számára harmadlagos kérdés a gazdaságpolitika, mert az egész politikai valósága -- amely sikerrel járult hozzá az ellenzéki erőviszonyok átrendezéséhez -- a választói érzelmi elkötelezettségének kialakításáról szól, nagyon kevés megfogható üzenettel, esztétizáló üzemmódban.…..
Sokan elmondták már, miért nem egyszerűen "farizeus", hanem a fogalom félreéértelmezése is az, ahogy Orbán közénk dobta a "keresztény szabadságot". Még fontosabbnak tartom azonban, hogy ez elég jól bizonyítja, amit eddig is tudtunk, hogy ha a liberális demokrácia hívei bajban vannak, akkor a NER még…..
nagyonunalmas 2019.10.03 16:20:23
@cívisvárosi: Lovasz Laszlo Miklos 2017-ben megkapta a doktorijat, azota az MIT-n van, mint posztdok. (Most neztem meg a honlapjat.) Tehat fizetest kap, nem diplomat. Az hogy o ott "tanul", az csak abban az ertelemben igaz, hogy a jo pap holtig tanul. Minden mas ertelemben az pontosabb, hogy o ott dolgozik.
Mindenki ismeri azt a sztenderd védekezést, hogy éppenséggel nem rossz, mert a gyengébb hazai valuta "segíti az exportot", ezzel pedig növeli a forintban számolt GDP-t. De még ez sem igaz. Csak akkor segíti (vállalati, szektoriális és makrogazdasági szinten is), ha az import…..
nagyonunalmas 2019.09.09 22:21:14
@neoteny: " "elon musk-ot?"

Jé, helyesen betűzted a nevét. Mi történt? "

De a toldalékot rosszul most is rosszul írta.

helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh#216 .

(Tudom, ez az MTA dokumentuma...)
Nem kell elmélyült klímakutatónak lenni ahhoz -- igaz, a minimális összefüggések ismeretére azért szükség van --, hogy lehessen tudni: miért nem a klímakutatók javaslatai fogják megoldani azt a válságot, amely egyszerre állt össze objektív (leegyszerűsítve: az üvegházhatású gázok megnövekedett…..
nagyonunalmas 2019.09.06 17:04:56
@neoteny: Miért pont az "ördögfajzat" szót szereted ennyire? Engem persze nem zavar, de a gyakori alkalmazásának oka érdekel.
A Momentum (nem rég még) vállaltan antiszemita politikust támogat Debrecenben. Belép a pártba az ikonikusan trágár, a Fidesz haragját kivívó Nagy Blanka. Hajnal Miklós elnökségi tag Kubatovval és Kövér Lászlóval konferenciázik Habony rokonságának tihanyi szállodájában. Csak a legújabbak. Nem épp…..
nagyonunalmas 2019.08.28 20:49:25
@DrGehaeuse: és még kb. 10-12 nick tizenegy év alatt...
nagyonunalmas 2019.08.28 20:54:09
@talált, süllyedt: "nem béndek, hanem a vincent blog miatt regisztráltam újra."

és mi lett belőle :):) . Egyszer volt egy sajnos alkoholista barátom. Egy sikeres detox után 4 hónapig tiszta volt. De akkor egyszer megkóstolta, hogy "most milyen lenne"... Visszaesett. Sajnos.
nagyonunalmas 2019.08.28 20:58:09
@neoteny: Unionista egyszer mondta (lehet, hogy nem azzal a nickkel, hanem a zwinglivel, nem tudom), hogy gimi óta, amikor letette a kf angol nyelvvizsgát, csak a konyhaangolt használja.
Előszó. Hat és fél éves lett a Vincent törvényei. Visszatekintve a NER elmúlt két ciklusára, elmondhatjuk, hogy szépen öregedett a szöveg, de most már ráfér egy kis frissítés. A „Törvények” továbbra is a Vincent blog szerzőinek és törzskommentelőinek kollektív bölcsességén alapulnak. Mi sokat…..
nagyonunalmas 2019.02.27 16:48:37
@Kettes: "A másik, hogy a jelek bizony azt mutatják, hogy egy Orbán egy nagy kujon, aki az elmúlt harminc évben átgázolt egy jópár házasságon."
? Errol mondanal egy picit tobbet?
   Parragh László : Abban nagyjából közmegegyezés van Magyarországon, hogy keresztény gyökerű és fehér bőrű munkaerőpótlást keresünk. Lehet, ez egyszerűsítés, sokat is szidtak emiatt a mondat miatt. Azonnali: A keresztény fehér emberek jobban dolgoznak? Parragh László: Más a kultúránk. Amikor a…..
nagyonunalmas 2019.02.14 19:45:54
@batu: A "mellett" a kulcsszo.
nagyonunalmas 2019.02.14 21:55:12
@batu: Rendben, az is. Az egy jo jellemzes, hogy Amerika nem annyira "melting pot", mint "Salad Bowl". De az en tapasztalataim szerint ez nem von le a bevandorlok Amerika fele erzett lojalitasabol.
nagyonunalmas 2019.02.15 14:17:20
@Kettes: miert, mit csinalt?
Krisztus első politikai tette volt -- amivel meghatározta a nyugati civilizáció történetét --, hogy kiemelte a vallást a (zsidó) nemzet közegéből és egyetemes misszióval ruházta fel. A "politikai" persze nagyon is idézőjelben értendő, hiszen éppen nem politikai célú volt ez a tett, ami egyúttal…..
nagyonunalmas 2019.02.01 03:27:14
@tele.phone: Ezen en is gondolkoztam. Nem egeszen nyilvanvalo, hogy kinek a blogja ez.
        Tamás Gáspár Miklós - Isten éltesse, kellett volna írnom valamit a hetvenedik születésnapja alkalmából - gyakorlatilag egyedüli klasszikus "public intellectual"-ként áll abban az intellektuális shitstormban, amelyben Magyarország élni kénytelen.       TGM furcsa lelkiállapotai, exklúzív…..
nagyonunalmas 2019.01.26 05:15:51
@incze: Szerinted, ha a cikk alatt nem TGM az alairas, megjelent volna? Beszelgetnenk rola?
nagyonunalmas 2019.01.26 17:04:53
@dr Brcskzf Gröőő: Kosz, jot nevettem a parodiarol szolo mondaton.

Ami meg a tobbit illeti, rendben van, de duhosnek lenni, es irni rola egy rossz cikket, az konnyu. Ezt sokezer ember meg tudna tenni, csak az o duhongo cikkeiket nem kozolnek le, vagy ha valahol igen, akkor nem olvasnak el.
nagyonunalmas 2019.01.29 20:36:08
@seol: "csak sosem akkor, amikor cikket kéne írni -- plusz utána is kellene járni."

Az utanajaras bolsevista csokeveny. Az igaz emberek utanajaras nelkul is tudjak, mi tortent, mi tortenik, es mi fog tortenni.
     Gyurgyák János konzervatív történész, szociológus, az Osiris kiadó vezetője interjút adott a Mandinernek.    Tizenegy évvel ezelőtt, Gyurgyák a Mandiner elődjének a Reakciónak adott egy hasonló interjút. Akkor Ablonczy Balázs és Névai Gábor kérdezte, ma Ablonczy doktorandusza, a  Veszprémy…..
Szakály: "Az 1920-as törvény abban az értelemben korlátozta a felsőoktatásba bekerülők számát, hogy az megfeleljen minden magyarországi nemzetiség és népfaj lakossági arányának. (...) Ezt lehet sérelmezni, ám attól ez még nem jogfosztás, hanem – meglátásom szerint – jogkorlátozás, és semmiképp nem…..
nagyonunalmas 2019.01.10 01:41:28
@444: Ebben termeszetesen igazad van. De pont ezert, milyen kormany az, amelyik igy lefekszik a vezerkarnak, es nem veszi figyelembe a parasztokat?

Az egesz kormanyban egy ember, Keresztes-Fisher Ferenc mondta azt, hogy me'g varjunk. Az orszaggyules kozfelkialtassal eljenezte, hogy belepunk a haboruba, azaz hogy a fiuk es ferjek mehetnek az orosz frontra. Milyen emberek ezek?
nagyonunalmas 2019.01.10 01:48:45
@Hata Mari..: Igen, utolag tenyleg konnyu okosnak lenni, ezt nem vitatom.

Volt ne'mi tortenelmi tapasztalat. Nemetorszag nemregen elvesztette az elso vilaghaborut. A szovjet hadsereg erosebb volt, mint az orosz. Oroszorszagba Napoleon is belebukott, pedig elotte o is vegigverte Europat. Ha jol emlekszem (ami nem biztos), pont Bismarck mondta azt, hogy Oroszorszag soha nem olyan gyenge, mint amilyennek latszik, (es soha nem olyan eros, mint amilyennek latszik).

Ha sikerult volna decemberig kivul maradni, akkor latjuk azt, hogy az Egyesult Allamok is hadba "lep". (Mintha lett volna valasztasa.) 1942-ben a SZU mar ketszerannyi tankot allitott elo, mint Nemetorszag. Ez nem a semmibol lett. Nem fel ev alatt fejlodott fel a hadiiparuk ennyire.

Nyilvan nagyon nehez helyzetben volt a magyar kormany, es elobb-utobb be kellett volna lepnie a haboruba, de nem valasztottak semmifele kozeputat, hanem kozfelkialtassal beleszaladtak a haboruba. Ka'r.
nagyonunalmas 2019.01.10 16:00:28
@pitcairn2: Rendben.
  Ráadásul a világmozgások erősen befolyásolják az itthoni fejleményeket, s amit még élő magyar nem látott, egy magyar politikus, Orbán Viktor külföldi mozgása érdemben befolyásolja az európai nagypolitika alakulását. (Lánczi András felnőttfilmszínész produkciójából)         Kelemen Anna…..
nagyonunalmas 2019.01.02 06:36:22
@Muad\\\'Dib: OFF Nincs veletlenul valami honlap, ahol meg lehet tudni, hogy kik a magyar blogoszfera legnagyobb elmebetegjei?
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
nagyonunalmas 2019.01.01 21:49:52
@Érvsebész: Ez tipikusan olyan, ahogy a magyar nem fideszes jobboldal (mind a tizenketten) hozza szokott allni a kormanyellenes megmozdulasokhoz: "ez nem az igazi, az lenne a legjobb, ha minden kerdessel egyszerre foglalkoznanak, es azokra mind teljes valaszokat adnanak".
A Fidesz-szóvivő jól mondja (ha nem is ezt mondja): Putyin nem örül majd, amiért a nem várt magyar események európai visszhangja visszahat majd a szélsőséges EU-ellenes pártok népszerűségére és ronthatja a tavaszi szereplésüket szerte a kontinensen. A magyar állampártnak nyilvánvaló prioritása ettől…..
nagyonunalmas 2018.12.18 15:58:26
@Boycie: Ez nagyon nem igaz, peladul a latinok kozt 66% szazalek szavazott Clintonra.
www.pewresearch.org/fact-tank/2016/11/29/hillary-clinton-wins-latino-vote-but-falls-below-2012-support-for-obama/ .

Az azsia szarmazasuak kozt 65% :
www.npr.org/2017/04/18/524371847/trump-lost-more-of-the-asian-american-vote-than-the-national-exit-polls-showed

Trump csak a feherek kozt nyert, de persze az a legnagyobb csoport.
Ezen a blogon vissza-visszatérően védem a kapitalizmust elsősorban az ellenfeleivel szemben, amelyek untig elégszer bizonyították már akárcsak a XX. század során, hogy a messze nem "ideális" liberális demokráciával és a messze nem "ideális" piacgazdasággal két dolgot tudnak szembeállítani: moderált…..
nagyonunalmas 2018.12.12 22:41:18
@erikgross: Kosz. Je, pedig itt ket matematikusrol van szo. Jotundernek hatszor annyi cikke van. O egy elementarisan nagy tehetseg.

Mi valtotta ki jotunderben a Csejtei-ellenes irast? Szokott lenni valami ok.
nagyonunalmas 2018.12.13 00:52:04
@erikgross: Kosz a kiigazitast.

Megkerestem a vincenten az emlitett posztot, abban csak egy bekezdes szol Csejteirol, es ott jotunder azt irja, hogy (Csejteinek) "Értékelhető tudományos munkássága a témával kapcsolatban nincs". Ez nem igaz? Megneztem a wikipedia oldalan, es ott tenyleg nem szerepel a marxizmus szo (persze attol me'g lehet, hogy van ilyen munkassaga, csak ott nincs megemlitve).
nagyonunalmas 2018.12.13 14:32:27
Az Orbán-rezsim megújuló agressziója tehetetlenséget sejtet (és próbál leplezni) kulcskérdésekben. A NER súlyos ellentmondásoktól terhes, amelyek megoldhatatlansága miatt a rezsim valójában folyamatosan tűzoltásban és túlélő üzemmódban van. Ezek közül a gazdaságpolitika talán a…..
nagyonunalmas 2018.10.26 13:49:18
@Janossz: :)
Ha magyar vagy, "olyan nyelven beszélsz, olyan rugóra jár az agyad, olyan észjárás igazságai és törvényei szerint rendezed be az életed immár ezer éve ugyanazon a helyen, amely csak ránk jellemző" - mondta nemrég a Fősámán maga. Ha meg francia, wales-i (Cymry), portugál, szász.... -- tehetjük hozzá…..
nagyonunalmas 2018.09.05 03:28:46
@444: "fel sem merült, hogy esetleg közelítően az etnikai határok mentén kellene meghúzni az államhatárokat" .

De. Anglia meg az USA is ezt mondta. A magyar-román határ a szovjetek miatt lett megint a trianoni. Sokat olvashatsz pl. Romsics Ignác Erdély elvesztése c. könyvében a dologról, ha akarsz.