Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamask

0 bejegyzést írt és 493 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balogh Dani barátom már sokszor sokféleképpen bizonyított a gasztronómia területén. Ott jeleskedett a hazai burger forradalom idején is a W35-nél, majd a számomra mai napig egyik legnagyobb kedvenc helyemet, a Revoluciónt nyitotta meg a legmenőbb tex-mex fogásokkal. Legutóbb desszert fronton, egész…..
tamask 2021.06.15 15:33:32
@Csabi Konyhája: "Egyébként elárulom, hogy mindeddig én írtam egyedül a helyről, de ezzel be is fejezem"

Bárcsak ezt ne írtad volna le, ez ugyanis tényszerűen nem igaz:

pierrekostolgat.blog.hu/2021/03/09/mas_teszta_nudli

A lelkendezős stílusodat nem kell védened, rengeteg ilyen blog van (pl. a városban blog is), ami szuperlatívuszokon kívül nem tud máshogy megnyilvanulni. Ezt nem kell megvédened, ez a stílusod.

A szénhidrátbomba titulus cáfolhatatlan, hisz a tésztákban szinte más sincs, csak szénhidrát.
A turistának pont úgy izgalmas belépő a magyaros ételek világába, mint a lángos. Vagy akármi, ami magyaros. Ez az izgalmas belépő kitétel egy nagy lózung, hisz minden izgalmas belépő lehet, ami nem ismerős nekik külföldön.
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. idén már ez a negyedik szériája a…..
tamask 2019.01.02 15:02:07
@freelander1: az utókor beszopta azt a legendát, hogy József Attila mennyire elnyomott, szenvedő proli értelmiségi volt, közben elhalmozták ösztöndíjakkal, lehetett volna állása, csak hát a pszichés állapota miatt ezekkel a lehetőségekkel élni nem tudott. Nehéz gyerekkora meg akkoriban elég sok embernek volt, mégse a dilihazban és egy vasúti sínen végezték.
Kortársai visszaemlékezései szerint József Attila egy nyafogó fiú volt, aki folyton panaszkodott, hogy nincs pénze, pedig annyi jövedelme volt, mint egy jobb hivatalnoknak. Elcseszte a pénzét. Csak hát erről nem lehetett a szocializmus korában beszélni. Szőtték a legendákat köré.
Meg a szegedi egyetemről őt elbocsátó Horger Antal is közútálat tárgya lett, de az utókor annak má nem néz utána, hogy mi volt a háttérben, meg hogy Horger milyen kitűnő nyelvész volt, József Attila meg egy link alak.
Sajnos 2018-ban is sok híres (nem egy esetben legendás) személyiséget veszített el a világ. Akadtak közöttük szép kort megért, a saját területükön forradalminak számító személyiségek, és voltak olyanok is, akik fájdalmasan fiatalon távoztak közülünk. Az alábbi összeállítás természetesen a teljesség…..
tamask 2019.01.02 03:10:25
@Kicsigyerek: én ezeket a szuperhősös filmeket le se vagyok hajlandó torrentezni, annyira gyűlölöm őket
Helyettük nézek rendes filmeket, amik ugyan lehet, hogy régebbiek, de legalább van történetük, vannak bennük színészi alakítások.
Szerencsésnek tartom, ha a női hatalom mellett szóló érveket nem csak feministák hangoztatják, hanem esetenként a férfi nem egy képviselője, aki alapvetően tiszteli és szereti is a hölgyeket. Számos jel mutat a nők folyamatos felértékelődésére: gondoljunk csak arra, hogy száz éve még demokráciákban…..
Az összeesküvés-elméletek sok területre kiterjednek, a gazdaságtól kezdve a tudományon át a történelemig, és az ezekben hívők is rengetegfélék: nők, férfiak, baloldaiak, jobboldaliak, iskolázatlan és tanult emberek egyaránt vannak köztük. De miért gondolja valaki, hogy Hitler nem halt meg, hanem…..
tamask 2018.12.29 02:21:17
@invalid user name: a migránsinvázió hátterében valóban az van, hogy a harmadik világ túlnépesedett. Azt se felejtsük el, hogy Szíria, akármennyire diktatúra, közel-keleti mércével élhető hely volt. Utak, kórházak,, iskolák voltak. Aztán jött Amerika és szétbarmolta a Közel-Keletet. Tessék megnézni Wesley Clarke tábornok nyilatkozatát arról, hogy milyen tervei voltak a Szovjetunió bukása után az USA-nak arra, hogy a hatalmi vákuumban hogy fogja átformálni a világot.

youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

Ez nem konteó, ez a valóság.
Az USA úgy gondolta, hogy van pár évtizede a Szovjetunió felbomlása utáni zűrzavarban, amikor Oroszország már gyenge, Kína pedig még nem elég erős ellenfél és ezt kihasználva mindenhol meg lehet dönteni neki nem tetsző kormányokat, gyorsan átformálni a Föld arculatát, mindenhol Amerika-hű kormányokat állítva országok élére.
Túlnépesedés + junták + Amerika kavarása = migránshullám.

A migráció okai ezek, de jó kérdés, hogy a migránsok millióit miért engedik be ellenőrizetlenül Európába, emögött a német ipari nagytőke érdekei állnak (olcsóbb munkaerő), valamint az, hogy a balliberális politikusok így akarnak egy biztos szavazóbázist építeni. Amerikában is erre játszott a Demokrata Párt, a 60-as években eltörölték az etnikai kvótákat a bevándorlásban, ennek eredményeként a demokratákra szavazó, gyorsan állampolgásággal megszórt harmadik világbeli migránsok árasztották el USA-t.

Ez pont ugyanaz a taktika, amit Orbán is csinált, csak ő a határontúli magyarokat vette meg kilóra állampolgárságot adva nekik. Szavaznak is rá szépen egy tömbben.
Nyugaton meg a migránsokból lett új állampolgárok szavaznak a balos pártokra.

"azok az emberek szeretik a konteókat, akiknek nincsenek meg az ismereteik (vagy a képességeik) a valódi mechanizmusok megismerésére." - sajnos ez nem így van, a valódi mechanizmusok évtizedekig rejtve maradtak, most az internetnek köszönhetően derül ki sok múltbeli eseményről, hogy mi volt a hátterében. Én konkrét példákat írtam. Operation Northwoods, Operation Ajax, Disznó-öböl incidens, Tonkin-öböl incidens. Idevehetjük azt, hogy a nyugati fősodratú média hogy győzte meg a brit és amerikai lakosságot arról, hogy Irak ellen háborúra van szükség. Szaddám egy szörnyű diktátor volt, de semmi köze nem volt a 9/11-es terrorcselekményhez, tömegpusztító fegyvereit máig nem találják. Mert nem voltak. Tony Blair pont emiatt a hazugságkampánya miatt lett mára a legmegvetettebb brit politikus. Ezek nem konteók, ez a valóság. A közvéleményt manipulalják. És aki kételkedni mer a mainstream álláspontban, azt a tin-foil-hat táborba sorolják, le akarják járatni.
frissítés: Hodász András közéleti kérdéseket is taglaló blogját letiltotta a püspöke (talán Erdő Péter), Pálferi előadásai is megszűntek pár éve (bár ő arra hivatkozott, hogy belefáradt), Beer püspököt nyugdíjazták, Székely János püspököt Esztergomból kitelepítették a határszélre... ---- Egyre…..
Kötőszó A názáreti senki 2018.12.24 09:59:25
„Isten valóban egy senki képében érkezik hozzánk a karácsonyi reggelen egy büdös, koszos, rongyos istállóban. Isten az, aki egy olyan helyről származik, ahonnan semmi jó nem jöhet. Isten az – hogy saját szavaival éljek –, akit nem fogadnak be sehova, ha nincs otthona, akinek nem adnak ruhát, ha…..
tamask 2018.12.24 23:00:07
@alex4: én ateista vagyok, de sose értettem azt az ellenérvet Jézussal kapcsolatban, amit te itt felhoztál. Miszerint nem lett elég népszerű, nem hisz benne mindenki a Földön, tehát nem lehet isten vagy mindenható stb.
A keresztények elég jól elintézik ezt magukban. Aki nem hisz abban, amiben ők, az megy a pokolra.
A mohamedánok meg ennél is tovább mennek. Aki nem hisz abban, amiben ők, azt a túlvilágra segítik.
tamask 2018.12.25 07:04:29
@alex4: én csak azt nem értem, hogy miért kell egy olyan álérvvel támadni Jézus isteni voltát vagy Isten mindenhatóságát, mint a népszerűség hiányára hivatkozás. Attól, hogy valami népszerű, még nem lesz igaz.

Nem sok bizonyíték nem szól amellett, hogy Jézus létezett volna. Mondjuk hogy közel semmi hiteltérdemlő bizonyíték.
Mohamed ellenben valós történelmi személy volt, bár sok legendát költöttek köré, de tudjuk, hogy élt. Ennek ellenére, csak mert létező és népszerűvé vált figuráról van szó, nem jelenti, hogy amit mondott és amit neki tulajdonítanak, az igaz, helyes lenne.

Az igazság nem egy népszerűségi verseny.
tamask 2018.12.25 09:40:05
@maxval balcán bircaman: az ateisták nem mind állítanak valamit. Csak az ateisták egy kis része állítja, hogy istenek nem léteznek.
A többségük egyszerűen nem hisz istenek létezésében, amíg bizonyítékokkal meg nem győzik őket. A vallásokon van a bizonyítás terhe, de "bizonyítékaik" nevetségesek.
Sissi királyné fejét csodás uralkodói és hajkorona ékesítette - fogait azonban a féktelen édességzabálás alaposan leharcolta. "Szakmai karrierjét" még hibátlan fogsorral alapozta meg, nagyon fiatalon lett Ferenc József jegyese. Ha ma élne, Sissi a szépészeti ipar méregdrága influenszere lehetne: …..
A gazdasági válság kirobbanása óta idén tartották a legkevesebb karácsonyi bulit a cégek, ám ennek hátterében nem pénzügyi okok, hanem a MeToo áll...
tamask 2018.12.22 15:52:02
@Kpete: Szaúd-Arábiában lehet hog, szegregálják a nemeket, de az indonéz és filippínó cselédet megerőszakolhatja a ház ura.

Én metoo-ztam már kolléganőt, tartós kapcsolat lett belőle. Engem is metoo-zott már meg egyetemi évfolyamtársnő és munkahelyen női munkatárs is, rámnyomultak. Most jarhatnám a médiákat, hogy milyen trauma ért. De valahogy túléltem, hogy a kezem kicsit pinazsíros lett, a farkam meg nyálas.
A mai generáció már alig dug. Ezt látom magam körül. Facebookot, Instagramot nézegetik egész nap, közben meg száraz a muffjuk, petyhüdt a farkuk. Nem akarok a "bezzeg a mi időnkben" és az "ezek a mai fiatalok" csapdájába esni, de én tényleg úgy érzem, hogy ezek a mai fiatalok aszexuálisabbak, mint a brómos teával itatott bakák voltak.
tamask 2018.12.23 01:17:05
@Trónkövetelő: tévedsz, hogy szarok lennének a céges bulik

Voltam itt Ázsiában céges bulin, ami egy spa hotelben volt, ott levarrtam egy kolléganőt.
Magyarországon voltam olyan cégnél, ahol elég nagy presztizs és jövedelembeli különbségek voltak egyes munkavállalók közt, egy alacsony presztizsű munkát végző fiatal csaj, ha egy légtérbe kerül a képzettebb férfi kollégákkal, akikkel év közben alig találkozik, a munkájuk miatt a cég más részén tevékenykednek, akkor bizony hamar megbolondul. Tapasztaltam. Persze nem kétlem, hogy vannak szar céges bulik, de én metoo-ztam már céges bulikon és volt olyan, amiből kapcsolat is lett.
tamask 2018.12.23 09:28:32
@kopasz barmok mindenhol: sajnállak, hogy a te életedből kimaradt a felszabadult, kötöttségek nélküli szexualitás. Nekem volt szerencsém nyomulós lányokhoz, úgy metoo-ztak, hogy a lábam remegett. Egyetemi kollégium lépcsőházában, parkban padon, diszkó előtt parkoló kocsiban. Azon szájhabzanak a metoo ellen, akiket bottal se piszkálnának meg mások.
Szeretném azzal kezdeni, hogy nem vagyok sem MSZP-s, sem Fideszes, sem Jobbikos, sem liberális, sem konzervatív, nem vagyok zsidó és nem vagyok náci. Egy átlag magyar polgár vagyok, aki teszi a dolgát, megtett mindent, amit a haza kívánt, fizeti az adót, nem szegi meg a törvényeket, adakozik,…..
tamask 2018.12.23 01:27:54
@Neo07: akkor lesz változás Magyarországon, ha bepótolja a nép azt a vérontást, amit a "rendszerváltáskor" sikerült elkerülnie a hatalmukat átmentő kommunista eliteknek. Stumpf apósa a kommunista belügyminiszter ügyesen elhelyezte az ügynökeit minden frissen alakult ellenzéki pártban. A Fideszbe különösen sok ex-MSZMP-s és azok kölykei kerültek.

A Fidesz az MSZMP szellemi örököse. Én nagyon úgy látom, hogy Orbán úgy fogja végezni, mint Ceausescu. Az egyetlen dolog, ami Orbán kezére játszik, az az, hogy ma nyitva vannak a határok, az elégedetlenkedők zöme nem tüntet, hanem egyszerűen elköltözik Magyarországról.
Piros usankás gyedmaróz hozta az ajándékokat a gyerekeknek a vállalati fenyőünnepen, miközben a falusi családok titokban éjféli misére mentek.  ..
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
tamask 2018.12.21 04:31:11
@Indriq: Magyarország NATO tagként köteles költeni ilyesmikre is. Lehet választani honnan veszik a tankot, de Amerika kiköveteli a GDP X%-ának hadi kiadásokra való költését. Orbánék most azt választják, hogy európai szövetségesektől vesznek jó technikákat. Cseh karabély, német tank, svéd repülő, európai helikopterek.
Ez az utóbbi évtizedek legjobb iránya.

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: a puszta védhető
Csak más stratégiát és technikát kíván, mint hegyszorosol védelme.
Amúgy meg atombomba ellen nincs orvosság, úgyhogy ha nagy gebasz lesz, akkor tökmindegy hol áll a technika, el fog olvadni egy atomvillanás után ott helyben.
tamask 2018.12.21 05:03:36
@cavalry: ez teljesen jogos hozzászólás

Ma pont az a trend, hogy kis számú egységek, mozgékony huzalvezérléses és/vagy lézeres irányított rakétával ki tudnak lőni sok millió dolláros harckocsikat.
Lásd Szíria, Jemen.
És akkor még nem beszéltünk a csatahelikopterekről, amik teljesen átveszik a harckocsik szerepét a modern harctéren, páncélvadászként működnek és precíziös csapásokra is képesek.
Meg ott vannak a drónok.

A harckocsi koncepciója elavult már az iraki háborúban is. Amerikában is egyre inkább a gumikerekes Stryker meg a könnyebb gyalogsági harcjárművek felé fordultak. A lánctalp szép, meg érdekes, de nem túl tartós szerkezet, nehéz javítani, drága, bonyolult, az utakat is tönkrevágja.
tamask 2018.12.21 22:04:49
@DEFCON: ma a nagy, lokália háborúkat is vívó országok (USA, Oroszország) levegőből nyerik a csatákat. A tankok túlélése a modern harcmezőn percekben mérhető. Pont azért, mert a tank árának töredékébe kerülő ATGM-ek, vezérelt rakéták intézik el őket, vagy drónok. Vagy helikopterek. Vagy repülők.
A mai összecsapásokban gyakorlatilag minden ellenséget a levegőből nyírnak ki az amerikaiak is, az izraeliek is. A tank egy elavult koncepció. Persze szépek ezek a gépek, nekem is megpezsdíti a véremet, ha egy ilyet látok, de inkább pár száz tankelhárító rendszert kellett volna venni.
Kevés pocsékabb dolog van, mint hosszan várakozni egy repülőtéren, pláne egy hosszú út közben átszálláskor, vagy késő este. Erre kínál most megoldást a washingtoni nemzetközi repülőtér...
Általános vita tárgya, hogy mikor is kezdődjön az iskola. Több tanulmány mutatott rá arra, hogy a korai kezdéssel járó alváshiány felelős a diákok több problémájáért. Egy városban léptek is emiatt, és az eredmények magukért beszélnek...
tamask 2018.12.19 14:05:48
@geegee: a kovalens kötésről nem azért kell gyerekkorban tanulni, mert az emberek 100%-ának szüksége lesz rá, hanem azért ha erről gyerekkorában nem tanul mélyebben az ember, akkor sose nyílnak meg előtte természettudományos pályák. Tehát még annyi vegyész, gyógyszerész, molekuláris biológus, orvosdiagnosztikai, analitikai szakember se lenne, mint amennyi ma van.
Mert amiről 14 éves koráig nem tanul az ember, azt később nagyon nyögvenyelősen tudja csak elsajátítani.
Ha egy fiatal sose hall kémiai alapfogalmakról, akkor hogy tudná eldönteni, hogy ő vegyész vagy gyógyszerész szeretne majd lenni, vagy megelégszik a közmunkás alamizsnával.
Történelmi évszámokat tanulni ma már tényleg nem annyira éri meg, de egy jobb gimnáziumban bizony nem csak dátumokat tanulnak, hanem gazdaságtörténetet, trendeket, amikből mai politikai, világgazdasági eseményekre is lehet asszociálni.
tamask 2018.12.19 23:42:32
@bölcsbagoly: sajnos tipikusan azok mennek bölcsész szakokra, akik segghülyék a matematikához és természettudományokhoz, de kell nekik egy diploma. Ők aztán váltig tagadják, hogy matekra, kémiára, fizikára, biológiára szükség lenne az élethez, hisz ők is diplomások lettek mindenféle reál tárgy hallgatása nélkül.
Saját állatkert, aminek a sztárok is csak a csodájára járnak, futballpálya és egy szobányi cipő. Rased Szaif Belhasa a dubaji születésű milliárdos építési vállalkozó, Szaif Ahmed Belhasa fia. A 16 éves fiú Moneykicks néven közvetíti az Instagramon fényűző életét, ami érdekli az embereket, mivel 1,5…..
tamask 2018.12.19 09:35:16
Ez történik, ha a kultúra, ízlés, mértékletesség nélküli homoki cigányoknál feltör az olaj a teveszar mellett.
Ez pont az a jelenség, mint Győzike zebramintás, májvaszínű háza műbarokk bútorokkal, csak a homoki cigányok más nagyságrendben szórhatják a pénzt.

@mókusfülecske: a pénzt lehet, hogy többen irigylik tőle, de az ízléstelenségét, sutyerákságát, márkabuziságát, magamutogatását, a gyerekes álhobbijait szerintem senki. A Louis Vuitton például mára az alsó középosztálybeli kínai irodai melósok márkája lett. Luxusautóra tenni rossz vicc. Volt ilyen márkabuzi osztálytársam általános iskolában, ugyanazt a pár márkás cipőt és farmert hordta, míg le nem rohadt róla, télen-nyáron. Nem mosta ruháit, nehogy elkopjanak. Inkább bűzölgött.

Mészáros Lőrinctől én irigylem a vagyonát, de semmi esetre se szeretnék Mészáros Lőrinc helyében lenni, azzal a hulladék értékrenddel, zsírtesttel, tulok fejjel.
tamask 2018.12.19 09:41:26
@Marci Makk: az öbölmenti országokba nem mennék turistáakodni, jártam Dubaiban, nekem semmi jó nincs benne. Egy indiai, szaúdi vagy kínai újgazdagnak talán vonzó a sok designer bolt és bevásárlóközpont, de nekem más turistáskodásról az elképzelésem. Légkondis épületekben ülehetek itt is, ahol lakom.
A fideszes publicista soros-csicskák ellen hergel, az ellenzék a provokátorokra figyelmeztet. Polgárháborús a hangulat a közéletben...
tamask 2018.12.17 06:54:02
@megamedve: lassan eljutnak oda az emberek, hogy elegük lesz abból hogy a Fidesz rabszolgái legyenek és a nyugati bérek negyedéért robotoljanak jogfosztottan. Ha betelik a pohár, akkor felborítják az asztalt és ehhez még egy karizmatikus ellenzéki vezető se kell majd. Nem valaki mögé fognak beállni, hanem csak az Orbán-rezsim ellen robbannak majd ki az indulatok.
És ha nincs aki vezesse őket, akkor féktelenebb is lesz a megtorlás a Fidesz-csürhén. Taknyukon-vérükön lesznek kirángatva a fideszes funkcionáriusok a hivatalaikból. Lángolni fognak a kelrikálfasiszta egyházak templomai. A rendőrökre fognak vadászni az emberek, mint anno az ÁVH-sokra.
A rendszerváltás elsíbolása miatt elmaradt forradalom a Fideszen fogja kitölteni a dühét.
Jobb is, ha nincs az ellenzéknek egy vezetője, mert az lepaktálhatna a mostani hatalommal. Ahogy a rendszerváltó ellenzék vezetői tették az MSZMP vezetőivel. Anarchikus forradalmi mozgalom kell, szabotázsok, vér, kiszámíthatatlan leszámolás a rezsim hivatalnokaival, pribékjeivel.
5 év és 1 hónap. Ennyibe telt nekünk megszereznünk az ausztrál állampolgárságot, miután 2013. októberében 4 óriási bőrönddel, diákvízummal, 30 óra utazás után megérkeztünk Sydney repterére. Összvissz egy airbnb szállást foglaltunk 4 napra, és tudtuk, hogy hova fogok én (Zoli) járni posztgraduális…..
tamask 2018.12.16 23:08:58
@Chaoyang: abban egyetértek, hogy Ausztrália a kissé szopatós, lehúzós bevandorlási bizniszével, a folyton változó szabályaival nem túl könnyű célpont. És rengeteg az ázsiai, akik egymás sarkát taposva tolonganak azért, hogy elfoglalhassák a kontinenst, mert a hazájukban egy tál rizset tudnak enni naponta.
Magyarországról nézve már csak annak éri meg, aki fiatal, nincs Európában pénzre váltható végzettsége és/vagy szerelmes a kontinensbe.
Akinek van egy jó szakmája, az szerte Európában jól élhet. Aki az eredeti szakmájában akar dolgozni és fejlődni, annak nem biztos, hogy jó olyan messzire vándorolni, mert kezdhet egy másik papírt szerezni, amit valószínűleg úgyse fog használni, mert rajta kívül még évente ezer kínai, vietnami és indiai is azt a végzettséget teszi le.

A posztolóknak bejött, ők ott akartak élni, ez a saját döntésük. Mások meg maradnak Európában és mindenféle hercehurca nélkül vállalhatnak munkát, telepedhetnek le, kereshetnek a világ élvonalába tartozó béreket. De Norvégia, Németország vagy Hollandia nem Ausztrália. Aki utóbbiba akar egy fejlett országból vándorolni, az nem csak a pénzért teszi, hanem mert ez az álma.

A posztban említett ír pasas, aki nem tudott elérni egy magasabb band scoret az IELTS-en, az számomra nem annyira meglepő. Sok angol anyanyelvűnek fogalma sincs, hogy milyen követelmények vannak egy ilyen teszten, az aktív szókincsük nagyon szűk, azokat a szófordulatokat, amiket egy IELTS vizsgán elvárnak a magasabb pontszámért, sose használnák a való életben. Egy band score 5.5 is jelenthet teljesen korrekt, tökéletes, nyelvtanilag, kiejtésben hibátlan angolt, csak nem hozza azokat a nyelvi kifejezéseket, fordulatokat, amiket egy magasabb band score-nál elvár a rendszer.
Nyelvvizsgázni kell megtanulni, nem csak angolul.
Én egy magyar nyelvvizsgán se nagyon érezném, hogy mire kaphatok magasabb pontszámot. Lehet, hogy túl egyszerűen, hétköznapi módon fogalmaznék, hogy elkerüljem a kifejezéseimben dagályosságot, mesterkéltséget, félreérthetőséget. Külföldieknek készült magyar nyelvoktató anyagba belehallgatva megállapítottam, hogy úgy senki nem beszél Magyarországon a való életben. Egy angol anyanyelvű is így lehet ezzel egy angol nyelvvizsgán.
Tegnap szintet léptünk. Elfogadták a rabszolgatörvényt súlyos visszaélések ellenére, majd a tüntetőkre bőkezűen szórták az áldást paprikasprayt. Gulyás Gergely előtúrt valami rákosista kisokost, és az alkalomhoz igazodva a tüntetést törvénytelennek minősítette, az ellenzéket nevetségesnek, a…..
tamask 2018.12.14 08:18:58
@math0:

Félek, hogy csak akkor lesz Magyarországon változás, ha a magyarok úgy állnak a dologhoz, ahogy az északírek, baszkok, csecsenek, kurdok, korzikaiak tették.
Célzott likvidálások során agyonlőnek, felrobbantanak, elgázolnak vagy lúggal arcon locsolnak szabadnapos orbánpribék rendőröket, ügyészeket, bírókat, politikai kinevezett állami alkalmazottakat, jegyzőket, képviselőket, oligarchákat, csókosokat, trafikmutyistákat, a NER-lovagaokat, karhatalmistákat. Meg a becses családjukat.
Én nem kívánom, hogy ez bekövetkezzen, de sokak szerint ez lesz az utolsó eszköz a diktatúrával szembeni harcra, ha Magyarországon diktatúra alakulna ki. Ismétlem, én ezt elutasítom, mint az erőszak minden formáját. Csak hát a történelmi tapasztalatok szerint minden évszázadban kell lennie két mindent felborító forradalomnak, rebelliónak Magyarországon, mert másként nincs változás.

Gyurcsány ellen is bevetette a Fidess az utcai terrort. A Fidess-t is elérheti a terror. A karma már csak ilyen.
Gyurcsány vadászpuskás rendőrpribékjeinek adatait a magyar hazafiak nyilvanosságra hozták (kurucinfó). Ezt most is meg fogja tenni valaki. Mert az állami jelvény mögé bújva magyarokat kínozni, az visszaüt.

Az utcai tüntizés nem igazán hatásos, mert nem vág az elevenjébe a Fidessnek.

Magyarországon a dualizmus korának végén nem voltak ritkák a revolverrel lövöldöző politikusok. A magyarok birkatüremllmű népek, akiknek a hátán fát lehet vágni, aztán ha elszakad a cérna, akkor pofán lesznek baszva a Döbrögik, pártszékház előtt lógnak a karhatalmisták, papok menekülnek a Vatikán felé a pedofil videógyűjteményükkel. És ammónuim-nitráttal és fűtőolajjal töltött hordók robbannak állami intézmények előtt parkoló teherautók rakterében.

Ne legyen igazam!

Én szerencsére nem fogom ezt látni, mert nem Magyarországon élek már rég.
tamask 2018.12.14 15:53:32
@konrada: én az erőszakot teljesen elutasítom, de ha egy népet sarokba szorítanak, akkor harap, rúg, robbant
A Fidess ésba klerikálfasiszta parazitapártja egy detonátorral játszadozik.

@hhh.: A magyar történelem azt mutatja, hogy jellemzően a kisebbségbe szorult magyarok nem lázadoznak.
A magyarokat a történelmük folyamán sokszor más magyarok nyomták el, használták ki, ezért voltak parasztfelkelések, belháborúk.
A külső ellenséget mindenki gyűlöli, de ha kitakarodik, akkor el van felejtve, zárójelbe vam téve az a korszak.
Ha viszont "magyarok" gyötrik a többi magyart, az nagyobb bűn a magyar ember szemében.
Példa: mindenki utálja a náci, Habsburg, a ruszki megszállókat, de az igazán megvetett arcok a magyr történelemben a kollaboránsok, akik "magyarok" legalábbis névleg. Rákosi, Kun Béla, Szálasi, Károlyi Mihály, Tisza István, Szapolyai, aki elsunnyogta a mohácsi csatában való részvételt.

Én nem mondom, hogy helyes, ha levélbombákat küld valaki egy kormányzati hivatalnak vagy tömény kénsavval arcon pancsol egy Fidess nyaloncot, de efelé tart az ország.
A Fidess droidjai már fenyegettek korábban sósavas tamadással ellenzékieket.

Ha majd lángolnak a katolikus templomok és a járási hivatalok előtti fákon lógnak a taknyukon és vérükön kirangatott a Fidess káderek, akkor lesz feleszmélés.
Ismétlem, én ezt elutasítom és helytelenítem. De nem leszek meglepve, ha ez lesz a vége.
Orbán és pereputtya pedig majd.Moszkva felé menekül honvédségi repülővel.
Az ókori görögök és rómaiak gazdag nemesei előszeretettel tartottak szolgát a toalett melegítésére. Ezek elsősorban kőből vagy márványból készültek így hűvösebb időben kellemetlen volt ráülni. A szolga akár fél napot is ücsörgött a hideg kövön hogy mire ura megérkezett, kellemesebb legyen a…..
tamask 2018.12.13 10:41:35
@bratya: vagy öngyilkosság az apja halálának évfordulóján?
tamask 2018.12.13 13:37:33
@Pizso: ha valaki 6-7 éves kora előtt anyanyelvi környezetben kezdi el tanulni az adott nyelvet, akkor jó eséllyel nem lesz idegen akcentusa. Tehát kb. az óvodáskor a határ. Felette kezdve is meg lehet tanulni folyékonyan egy új nyelvet, de az már nem lesz anyanyelvi szintű, egy vajtfülű fazon meg tudja mondani, hogy nem az az illető anyanyelve.
Nekem vannak angol nyelvterületre került ismerőseim (magyarok és ázsiaiak is), aki 7 éves kora után került oda, annak mindig lesz egy helyitől eltérő akcentusa, ha nem is tipikus magyar, japán vagy kínai akcentussal beszéli az angolt.
Aztán van az az eset, amikor angol anyanyelvű ember gyerekkorában sokat költözik angol anyanyelvű országok között és egy kevert akcentusa alakul ki. Ilyen például Elon Musk, aki angol hátterű dél-afrikai, majd kanadai és amerikai lett. Az akcentusát senki se tudja hova tenni.
De vannak még ilyen emberek a szórakoztatóiparban, youtuberek közt. Folyékonyan, anyanyelvként beszélik az angolt, de egyik ország akcentusát se lehet rájuk húzni.
tamask 2018.12.13 13:42:56
@Bocimaster: A skandinávok közt is vannak az angolt erős akcentussal és nyögdécselve beszélők. Az viszont igaz, hogy az angol anyanyelvűek fülének kevésbé sértő egy svéd akcentus, mint egy magyar, orosz, spanyol, német vagy japán. De meg tudják mondani, hogy az illető valószínűleg skandináv.
PewDiePie internetes celeb akcentusa elég erős egy amerikainak és a beszéde folyékonyságának hiánya, a szóhasználata, a szavak időnkénti keresgélése is elárulja, hogy skandináv. Egy amerikai műsorvezető, amikor először hallotta PewDiePie-t angolul beszélni, elcsodálkozott, hogy ilyen szar angollal hogy lehet a legnagyobb youtube sztár (akkoriban még ő volt a legnagyobb).