Regisztráció Blogot indítok
Adatok
captain schuro

2188 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Theodore Roosevelt Jr (III) dandártábornok, Theodore Roosevelt amerikai elnök legidősebb fiának ideiglenes sírja Normandiában, nem sokkal halála után, 1944. júliusában. David Attenborough természettudós egy kakaduval szórakoztatja Károly herceget és Anne hercegnőt, 1958. Pak Csong Hi az államcsíny…..
A Hindenburg léghajó New York felett, 1937. Az 1919 -es bostoni melaszkatasztrófa után a város északi végének egy része romokban hever. Gízai piramisok egy léggömbről, körülbelül hatszáz méter magasból, 1904. november 21. Balról jobbra: Mükerinosz, Khephrén és Kheopsz. Az épülő Golden Gate…..
A sztálingrádi csata az európai hadszíntéren a második világháború fordulópontja volt. A Sztálingrád (ma Volgográd) szovjet városért folyó, 1942. augusztus 21. és 1943. február 2. között vívott ütközetben a szovjet csapatok döntő vereséget mértek a tengelyhatalmak csapataira. A csata – mintegy…..
Edwin Hubble amerikai csillagász a kaliforniai Mount Wilson Obszervatóriumban 1929 -ben. Autóbaleset 1949 -ben. A Champs-Élysées, teljes nevén Avenue des Champs-Élysées a francia főváros, Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútja 1900-ban. Taihó Kóki japán szumó birkózó, Fukuoka Sport…..
schuro blogja A majomper 2021.08.01 07:07:52
A majomper néven elhíresült, világszerte hatalmas felháborodást keltő bírósági per 1925. július 10-től 21-ig zajlott Daytonban (Tennessee, Amerikai Egyesült Államok). Az ACLU (American Civil Liberties Union) támogatásával helyi üzletemberek kezdeményezték a 24 éves John Thomas Scopes középiskolai…..
Ana di Pištonja (lánykori nevén Drakšin vagy Drakszin, közismert nevén Baba Anujka, azaz Anujka nagymama) egy sorozatgyilkos asszony, aki a bánáti Petre városkájában élt. Legalább ötven embert bizonyosan megmérgezett és további 150 esetben merült fel a közreműködése a XIX. század végén és a XX.…..
Pep the Blacket, a labrador retrievert, életfogytiglani börtönre ítélték Pennsylvaniában, mert megölte a kormányzó feleségének macskáját, 1925. A kormányzónak a fülébe jutott, hogy más börtönökben állatokkal javítják a fogvatartottak morálját, így született meg az ötlet, hogy Pepet az egyik…..
A Brit hadsereg katonai alakulata a Zsidó gyalogos dandárcsoport katonái, Olaszország , 1945. Werner atya térdel Bárdossy László miniszterelnök holtteste mellett a Markó utcai fegyház udvarán 1946. január 10-én. Egy vízipipa kávézó Isztambulban , az Oszmán Birodalomban, 1885. Akihito japán…..
Az SS Normandie francia óriás óceánjáró volt, amelyet Saint-Nazaire-ben építettek. Vízre bocsátásakor, 1932-ben a „legek” hajója volt: a leggyorsabb és messze a legnagyobb óceánjáró. Az SS Normandie a valaha épített legnagyobb teljesítményű turbóelektromos gőzhajó az utasszállítók közt. Az első…..
schuro blogja Az angliai csata 2021.06.20 06:00:33
Az angliai csata (angolul: Battle of Britain) alatt a második világháború során a német légierő (Luftwaffe) és a brit légierő (Royal Air Force) között a levegőben, a La Manche csatorna ellenőrzéséért vívott küzdelemsorozatot értjük. A náci hadvezetés a légtér ellenőrzését előfeltételnek tekintette…..
A bergen-belseni koncentrációs tábor a Harmadik Birodalom egyik koncentrációs tábora volt a második világháború idején, Németország északnyugati részén, Alsó-Szászországban. A tábor eredetileg hadifogolytábor volt, majd 1943-ban részben koncentrációs táborrá alakították át és később kibővítették,…..
Az Haussmann-féle nagy urbanisztikai átalakítás során jött létre a mai széles sugárutas, elegáns, modern nagyváros az 1850-es, 1860-as években, mint a korabeli „civilizáció fővárosa”. Fontos tényező volt a város határainak kitágítása: területe 3 800 hektárról 8 400 hektárra nőtt. 1860-ban Párizshoz…..
Szovjet és német katonák barátkoznak Lengyelország lerohanása után, Breszt-Litovszk környékén, 1939. szeptember 20. Szovjet hadifoglyok a BMW müncheni üzemében, 1943 körül. Tankok a Tienanmen téren a Tienanmen téri vérengzés során 1989. június 4-én. Francia katonák haladnak el egy szemüveget…..
A Challenger-katasztrófa volt az első amerikai űrkatasztrófa, amely repülés közben következett be. A Challenger űrrepülőgép 1983 áprilisában hajtotta végre az első repülését, melyet még kilenc követett a végzetes, 1986. január 28-i esemény előtt. A küldetés során nem csak tapasztalt asztronautákra…..
Jacqueline Bouvier és az akkori kongresszusi képviselő, John Kennedy ugyanabban a társadalmi körben forgott, de hivatalosan 1952. május 8-án, egy közös barátjuk, az újságíró Charles Bartlett által rendezett vacsorán mutatták be őket egymásnak. Kennedy ebben az időben nagyon el volt foglalva, mert az…..
James Meredith polgárjogi aktivista vonszolja át magát az 51-es főúton miután egy demonstráción egy civil, név szerint Aubrey Norvell lábon lőtte, Mississippi, Hernando, 1966. június 6. Norvell két évet kapott tettéért. A zsidó menekültek transzparenssel érkeznek Palesztinába: „A németek…..
Annie Oakley (születési nevén: Phoebe Ann Mosey) (Willowdell közelében, Darke megye, Ohio, 1860. augusztus 13. – Greenville, Ohio, 1926. november 3.) amerikai profi mesterlövész. Annie Oakley Apja korán meghalt. Anyja nagy szegénységben nevelte a hat gyerekét. Annie tízévesen már munkába állt…..
Grozny, 2000. január. Üdv a pokolban. II. Rész Visszajöttünk! Alfred Hitchcock, 1955. A járókelők megcsodálják az első telefonfülkét a milánói San Babila téren, 1952. február 10. A légibemutatók történelmének egyik legnagyobb katasztrófája a Ramstein légi támaszponton, 1988. 1988. augusztus…..
1833-ban a mexikói Guanajuatoban egy óriási kolerajárvány idején rengetegen haltak meg a 19. század második felére a város temetője megtelt. Ekkor a hatóságok felnyitották azokat a sírokat, amelyek után már nem fizettek bérleti díjat. Meglepődve tapasztalták, hogy a sírokban fekvő holttestek nagyon…..
A második világháború idején a hadifogságra és a hadifoglyokkal kapcsolatos bánásmódra az 1929-ben elfogadott harmadik genfi egyezmény előírásai voltak érvényben, habár azt a hadviselő felek a saját kedvük szerint értelmezték és sokszor be sem tartották. A konvenció figyelmen kívül hagyása jellemző…..
Az R33 egy merev vázas brit léghajó volt, amelyet német mintára építettek az első világháború utolsó éveiben.   Az R33 léghajóosztályba mindössze két légi jármű tartozott: az R33-as és az első megszakítás nélküli transzatlanti utat megtevő R34-es. 1916-ban már készültek az R33-as tervei, amikor az…..
Rendőrségi fotó egy letartóztatott meleg lányról, USA, 1940. London Southend reptéren, fékhiba miatt túlfutott gép a közeli vasúti töltésen landolt. A hét perc múlva érkező gyorsvonatot még sikerült időben megállítani, 1960. október 10. Vlagyimir Putyin egy leningrádi házibulin osztálytársnőjével…..
schuro blogja A Prágai tavasz 2021.04.30 21:39:57
A prágai tavasz 1968 januárjától augusztus végéig tartó csehszlovákiai kísérlet volt az „emberarcú szocializmus” megteremtésére, a politikai, társadalmi és gazdasági élet, a párt és az állam demokratizálására. Antonín Novotný 1968 januárjában a tizenöt éve hatalmon lévő, dogmatikus, represszív…..
Brit tábori focicsapat gázálarcban, az első világháború idején, valahol Észak-Franciaországban, 1916. Az USS Thetis Bay (CVE-90) könnyű repülőgép-hordozó repülőgépeket szállít a kaliforniai NAS Alamedába, 1944. július 8-án. Clementine Churchill, Winston Churchill, Arábiai Lawrence és Gertrude Bell…..
Az iparosodás és a gépesítés miatt milliók adták fel egy gyárban vállalt munkájukat, és ültek át irodák székeibe, vagy váltottak egy kevésbé megterhelő munkára, így a mindennapi mozgás helyett valamilyen, ezt pótoló sportot kellett találniuk. Ezeken az embereken szeretett volna segíteni a svéd…..