Regisztráció Blogot indítok
Adatok
captain schuro

2206 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberi tehetség nem ismer határokat, különösen, ha lenyűgöző struktúrák létrehozásáról van szó. Ezek a kis alkotásoktól, például a múlt uralkodóinak portréit tartalmazó, kézzel faragott érméktől a nagyméretű építményekig, például a római Colosseum földalatti emeletéig terjedhetnek. A történelmi…..
A Golden Gate híd építése során Joseph Strauss főmérnök és tervező mozgatható védőhálót szereltetett fel az építkezés alá, ami akkoriban újdonságnak számított. Egy strand Iránban néhány hónappal az iszlám forradalom előtt, 1979. Az egyetlen ismert színes fénykép a Borostyán-szobáról,…..
A Brooklands Automobile Racing Club 1906 decemberében alakult, és 1939 augusztusában, a második világháború kitörésekor tartotta utolsó találkozóját. Amikor az emberek nagy reményei ellenére visszatért a béke, a várható helyreállítási költségek túl magasak voltak, és Brooklands akkori megszűnése…..
Az SS Baychimo egy teherszállító hajó, mely arról lett híres, hogy kísértethajóvá vált: 1931-ben a jég fogságába esett Alaszkában és miután elhagyták, elszabadult. A hajót egészen 1969-ig többször is látták felbukkanni, majd eltűnni. 1.. Az SS Baychimo a dokkban, 1920 A későbbi szellemhajót a…..
Bizony a sztárok és a politikusok is emberből vannak. Akármennyire ügyelnek is arra, hogy mindig a szigorú miniszter vagy a komoly művész látszatát keltsék, néha ők is megengednek maguknak egy kis viccelődést. Albert Einstein hatalmas bolyhos mamuszban pózol, Steve Jobs beint az IBM-nek. 1..…..
schuro blogja Az Antietami csata. 2023.08.29 20:47:20
Az antietami csatát (konföderációs megjelölés szerint a sharpsburgi csatát) 1862. szeptember 17-én Sharpsburg közelében vívták, az Antietam-patak mentén. Ez volt a döntő ütközet a konföderációs erők marylandi hadjáratában, és az amerikai polgárháború első nagyobb, északi területen lezajlott…..
1.. Paul A. G. Kauffmann repülőgépe az úgynevezett Kauffmann n° 1 a gép tesztelése során Issyles-Moulineaux-ban 1910 januárjában. A 19. század végén és a 20. század elején a világ az emberi találékonyság mélyreható változásának volt tanúja. Az olyan látnokok, mint a Wright fivérek, Otto Lilienthal…..
Dwight D. Eisenhower kampánykörútján, Baltimore, Maryland, 1952. szeptember. Nikola Tesla II. Péter jugoszláv királlyal beszélget a New Yorker Hotelben 1942-ben. Sir Oswald Mosley, a brit Fasiszta Unió vezetője hívei előtt Kelet-Londonban, 1936. Ah-Weh-Eyu (szép virág) a Seneca nemzetből,…..
Képzelje el, hogy belép egy világba, amely tele van csillogó krómmal, polírozott festékkel és azzal az új autószaggal. A New Yorkban évente megrendezett National Automobile Show volt az a hely, ahol az autógyártók bemutatták legújabb alkotásaikat. 1956-ban ez nem volt más, mint egy látványosság. Az…..
Rudyard Kipling a Dzsungel könyve szerzője, 1895. A szerelőmunkások az épülő új kommunikációs antenna egyik darabját emelik fel a World Trade Center északi tornyának tetejére, 1979. Fotó: Peter B. Kaplan Két amerikai katona nézi a Kölni dómot, 1945. A világ legnagyobb gerendaháza, Portland,…..
Kémkedés vádjával letartóztatott indonéz kisgyerek, egy gerillacsapat tagja, hátra kötözött kezekkel, a legcsekélyebb félelem nélkül, bátran áll a holland katonák előtt, Semarang, 1947. augusztus. A frontra induló katona katona búcsúja a családjától, Pennsylvania pályaudvar, New York, 1944. Fotó:…..
Az RMS Olympic egy Olympic osztályú óceánjáró, amelyet 1908-tól 1910-ig két testvérhajója az RMS Titanic és a HMHS Britannic előtt építettek. Thomas Andrews hajóépítész volt tervezésének felügyelője és a hajó konstruktőre. Ez a hajó élte meg a legtöbb időt, túlélt egy világháborút és a testvéreit. A…..
Az amerikai elnökség alatt 45 ember volt hatalmon, akiket nemesnek, aljasnak vagy valahol a kettő között jellemeztek. Háborúk vívásáról, törvények elfogadásáról és a Fehér Ház botrányáról ismertek. A következő képeken az amerikai elnökök jól néznek ki, és „nem elnöki” tevékenységet végeznek. 46…..
Olasz-amerikai kávézó a MacDougal utcában, New York, 1942. José de San Martín argentin tábornok, dél-amerika felszabadítójának egyetlen ismert fényképe, 1848. Kyra Petrovskaya Wayne szovjet mesterlövész lány, Leningrád ostromának túlélője, 1945. 1945. február 5-én egy DFS-230-as tehervitorlázó…..
A Szent Család-templom (katalánul Sagrada Família), teljes nevén A Szent Család engesztelő temploma (Temple Expiatori de la Sagrada Família) vagy A Jövő Temploma római katolikus templom Spanyolországban, Katalónia fővárosában, Barcelonában, Antoni Gaudí mesterműve. A templom építésének ötlete egy…..
1914. decemberében járunk. Az első világháború már öt hónapja tartott, beköszöntött a tél. VI Benedek pápa átmeneti fegyvernyugvást javasol, ám senki sem hiszi, hogy ez lehetséges. Végtére is háború van. Ám a karácsony szelleme mégis megálljt parancsolt a fronton harcoló katonáknak. December 25-én a…..
A Lincoln-emlékmű (angolul Lincoln Memorial) épület az Amerikai Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban a National Mall parkban, az amerikai törvényhozás székhelyéhez közel áll. Az Egyesült Államok 16. elnökének, Abraham Lincolnnak emlékére építették a 20. század elején. Az Egyesült Államok 16.…..
Az Empire State Building New York város 102 emeletes, 381 méter magas épülete és egyik jelképe, 42 évig volt az USA legmagasabb épülete. Az épület New York Manhattan kerületében a 34. utca és az Ötödik sugárút sarkán magasodik. Nevét New York állam becenevéből (Empire State) kapta. A toronyházat…..
Az RMS Aquitania a Cunard Line óceánjárója volt, melyet a John Brown & Company épített Clydebankben, Skóciában. A hajót 1913. április 21-én bocsátották vízre és 1914. május 30-án indult el első útjára New Yorkba. Ő volt a harmadik tagja az úgynevezett "Nagy Triónak", a Mauretania és a Lusitania…..
Theodore Roosevelt Jr (III) dandártábornok, Theodore Roosevelt amerikai elnök legidősebb fiának ideiglenes sírja Normandiában, nem sokkal halála után, 1944. júliusában. David Attenborough természettudós egy kakaduval szórakoztatja Károly herceget és Anne hercegnőt, 1958. Pak Csong Hi az államcsíny…..
A Hindenburg léghajó New York felett, 1937. Az 1919 -es bostoni melaszkatasztrófa után a város északi végének egy része romokban hever. Gízai piramisok egy léggömbről, körülbelül hatszáz méter magasból, 1904. november 21. Balról jobbra: Mükerinosz, Khephrén és Kheopsz. Az épülő Golden Gate…..
A sztálingrádi csata az európai hadszíntéren a második világháború fordulópontja volt. A Sztálingrád (ma Volgográd) szovjet városért folyó, 1942. augusztus 21. és 1943. február 2. között vívott ütközetben a szovjet csapatok döntő vereséget mértek a tengelyhatalmak csapataira. A csata – mintegy…..
Edwin Hubble amerikai csillagász a kaliforniai Mount Wilson Obszervatóriumban 1929 -ben. Autóbaleset 1949 -ben. A Champs-Élysées, teljes nevén Avenue des Champs-Élysées a francia főváros, Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútja 1900-ban. Taihó Kóki japán szumó birkózó, Fukuoka Sport…..
schuro blogja A majomper 2021.08.01 07:07:52
A majomper néven elhíresült, világszerte hatalmas felháborodást keltő bírósági per 1925. július 10-től 21-ig zajlott Daytonban (Tennessee, Amerikai Egyesült Államok). Az ACLU (American Civil Liberties Union) támogatásával helyi üzletemberek kezdeményezték a 24 éves John Thomas Scopes középiskolai…..
Ana di Pištonja (lánykori nevén Drakšin vagy Drakszin, közismert nevén Baba Anujka, azaz Anujka nagymama) egy sorozatgyilkos asszony, aki a bánáti Petre városkájában élt. Legalább ötven embert bizonyosan megmérgezett és további 150 esetben merült fel a közreműködése a XIX. század végén és a XX.…..