Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldséges.com

56 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerkedjetek meg a Szigetvin családi pincészet fantasztikus borcsaládjával, a csakraborokkal!   Na de mi is az a csakra? És mi közük van a borokhoz?  A csakra az ind filozófia ezoterikus hagyományai szerint az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia központi magja, amely úgy a hindu…..
Mindenkinek lehet kiskertje Nem csak a családi házak rendelkeznek kerttel, hiszen a most épülő társasházaknál gondolnak a kertészkedni, pihenni vágyók igényeire is. De sok helyen a régi lakásokhoz is tartozik erkély, vagy udvari közös terület, ahol egy kis szervezéssel kialakítható a…..
5 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL A BÉBI SPENÓTRÓL A bébispenót csak a méretében különbözik „nagytestvérétől”, ám ezáltal nagyobb népszerűségnek örvend, és egyre többször kerül az ebédlőasztalra. Több tápanyagot és vitamint tartalmaz, mint hinnéd, érdemes hát foglalkozni vele.   1.Kiváló…..
Igazi méz, vagy csak cukrozott hamisítvány? Gyakran merülhet fel a kérdés, azonban a megkülönböztetésük szinte lehetetlennek tűnik. Szerencsére pár trükkel biztosra mehetünk, hogy melyikkel van dolgunk, sőt, kellő odafigyeléssel már a vásárlás során is kiszűrhetjük a hamis mézeket!    ..
Azonnal puha, tökéletes mézeskalács   A karácsony egyik elengedhetetlen süteménye a mézeskalács.Története évszázadokra nyúlik vissza, hisz régen a méz volt az egyetlen édesítőszer melyből tápláló süteményeket tudtak készíteni. Bár már számos más alternatíva létezik, a mézeskalács még mindig…..
A csírákat már valószínűleg mindenki ismeri, azonban a mikrozöldségek kifejezés még nem olyan széleskörben elterjedt. Első hallásra csak egy divatos szinonímának tűnhet a csírákra, azonban a valóságban ez két teljesen különböző dolog. Eltérő a növesztési eljárásuk, színük, de még az ízviláguk…..
Meg tudnád mondani mikor ettél utoljára éretlenül zöldséget vagy gyümölcsöt? Valószínűleg most arra gondolsz, hogy talán gyerekként kóstoltad meg a zöld cseresznyét vagy türelmetlenül leszedted a félig érett paradicsomot. Sajnáljuk, hogy ezt kell mondanunk, de tévedsz! Meglepő, de talán nem is…..
Zöldséges.com 2020.10.12 08:34:34
@CoolKoon: "A kerti saláta vagy egyszerűen saláta mérsékelt övi egy- vagy kétéves növény, az őszirózsafélék családjába tartozó faj." Sőt, még a biológiakönyvemet is előkerestem, csak hogy. ellenőrizzem. Ettől függetlenül akárhány éves, a lényeg az volt a bejegyzésben, hogy minél fiatalabban és zsengébben esszük őket, nem várjuk meg míg elöregszik.
Az év ezen szakaszában dübörög a burgonyaszezon, csak úgy mint nagyjából az év többi szakaszában is. Szerintem senki sem tudja elképzelni úgy a heti étkezését, hogy legalább egy-kétszer nem csempészik burgonyát családja tányérjára valamilyen formában... Vannak országok, ahol átlagosan az emberek…..
Az őszi beálltával mindig egy kicsit fogékonyabbak vagyunk a betegségekre, és ez idén sincs másképp. Az egészségünk megőrzése és a vírusok elleni védelem most kiemelten fontos mindannyiunk számára. Az egyik legjobb dolog amivel felvértezhetjük immunrendszerünket, ha megerősítjük azt. Már pusztán a…..
Beköszöntött a szeptember, és vele az ősz is. Mi sem alapozhatná meg jobban az őszi hangulatot mint az almás pite fahéjasan lengedező illata a konyhában? Most elhoztunk nektek egy mennyi finom morzsás almás pite receptet!    Hozzávalók 4 adaghoz:   Tésztához: 30 dkg finomliszt 20 dkg vaj 7…..
Bár már rohamosan közelítünk a nyár végéhez, még van jó pár zöldség és gyümölcs ami ilyenkor érik és a lehető legfrissebben is be tudod még szerezni. De mi van ha egyszerre nem fogyasztjuk el mindet? Persze a tartósításnak számtalan formája van, a lekvárok és savanyúságok évekig készen állnak rá,…..
A gyerekek és a tányér borsó között fennálló háború már az idők kezdete óta fennáll, és szinte minden családanyának be kell szállnia a zöldségek oldalára, hogy legalább egy minimális egészség-bombát le tudjanak erőltetni a gyermekeik torkán…   Vajon miért lehet az, hogy a legtöbben vonakodnak a…..
Mindenevő létünkre sokunknak amúgy sem fordul meg a fejünkben csak úgy leveleket enni, de mi van ha éppen mégis megkívántuk? Persze, a saláta levelét meg tudjuk enni. A spenótot is, már aki szereti. De miért nem ehetünk például füvet, vagy akármilyen sárguló levelet az út széléről? Egyszerű…..
Valóban egészségesebbek a bioélelmiszerek ? Megéri a pluszköltségeket? És melyik ételeknél számít igazán, hogy bio -e?  A "bio" más néven az "öko"  előtag a mezőgazdasági termékek termesztésének és feldolgozásának módjára vonatkozik. Míg ennek definíciója országonként eltérő lehet, addig az…..
Magyarországon nincs olyan ember, aki ne ismerné a lecsó készítés fortélyait, hiszen egy jó kis ősi magyar ételről beszélünk, vagy mégsem? Természetesen nem, hiszen a paradicsomot Kolumbusz Kristóf hozta be Európába 1492-ben, így a mai formában készített lecsó egyik fő alapanya nem is állt…..
1954-et írunk. Los Angeles. Ray Kroc nézi a készülő hamburgerét. Hihetetlen képzelet fogja el: meg fogja váltani a világot ezzel a hamgburgerezővel. De hogyan? A sültkrumplijával. A történet röviden annyi, hogy egy iparmágnás megveszi a hamburgerezőnek jogait Mac and Dick McDonald-tól, hogy…..
Úgy gondolom senkinek sem kell bemutatni azt, mikor a nagyi bemegy a kamrába, és leemel egy jó eperlekvárt a polcról, amit Ő maga rakott el. Mindenki szájában összefut a nyál, és már várjuk, hogy rákenjük a kenyerünkre, vagy esetleg a fánkra. Na de miért is annyival jobb az otthon készített lekvár,…..
A koronavírus előtt is voltak lehetőségek, de most egyre több az olyan webshop szolgáltatás, ami a helyi eladásokat akarja szorgalmazni. De melyik a legjobb lehetőség és mire kell figyelni?   1. Mindig figyeljünk, hogy pontosan mit kérnek! Vannak weboldalak, amiknek az elsődleges bevétel…..
Pünkösdkor Jézus feltámadását, illetve az Egyház újjászületését ünnepeljük. Rengeteg népszokás és hagyomány fűződik az egyik legfontosabb piros betűs ünnepünkhöz, mi azonban néhány desszert ötletet hoztunk nektek a hosszúhétvégére.    1. Pünkösdi szelet Elkészítési idő: Előkészítés: 60…..
Hamarosan újra itt a gyereknap, és nem lenne az igazi az ínycsiklandó sütemény illat nélkül. Mivel javában tombol az eperszezon, ezért összegyűjtöttük a kedvenc epres finomságainkat, hogy maximálisan ki tudjuk használni a friss gyümölcsöket.   1. Csokis eper Hozzávalók: 1 kg eper 10 dkg…..
Ez a spagetti recept szuper egyszerű, gyors, egészséges ráadásul még elképesztően finom is. Extra reszelt sajttal és pirított baconnel igazi éttermi élményt nyújt anélkül, hogy ki kéne mozdulnunk otthonunkból. Előkészület: 5 perc Elkészítés:10 percÖsszesen: 15 perc Miért fogyasszunk spenótot…..
A nagyléptékben növekvő környezettudatosság a mezőgazdasági szektorban is meghatározó prioritássá vált. A fenntartható gazdálkodás olyan megoldás, amely ellensúlyozhatja az erdőírtást, az állatok élőhelyeinek pusztítását, a peszticidek negatív hatásait és az intenzív szén-dioxid-kibocsátást. Mind a…..
Okostelefonok, okosórák, okosautók, okosvilág. Kétség sem férhet hozzá, hogy napjainkra szinte már nem is maradt olyan szolgáltatás vagy gazdasági szektor, amelyik ne állt volna át valamilyen szinten internetalapú működésre. De vajon mi a helyzet a mezőgazdasággal? A mezőgazdasági termelés…..
A diéta megtartása az ünnepi időszakban rendkívül nagy kihívás. Bármerre is nézünk, mindenhol csak igazi vágykeltő finomságokkal találjuk szembe magunkat. Azonban a január eljöttével itt az ideje, hogy a szebbnél szebb színekben pompázó karácsonyi égőket felváltsa talán az egyik legnépszerűbb újévi…..
Az édesburgonya egy olyan édes, keményítőtartalmú gyökérzöldség, amelyet világszerte termesztenek. Különböző méretben és színben kapható - beleértve a narancssárgát, a fehéret és a lilát, valamint bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és rostban. És akkor még nem is…..