Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vasalt

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Vöröskeresztnek kellett kimenekítenie a roma asszonyokat és gyerekeket a szabadon garázdálkodó, szélsőjobbos szabadcsapatok elől valahol Magyarországon. Minden hivatalos - és maradjunk annyiban: kínosabbnál kínosabb - cáfolat ellenére ez volt a hír Magyarországról a napokban a…..
A rendvédelmi dolgozók a belügyminiszter tiltása ellenére egyenruhában vonultak a Parlament elé, hogy jogaikat követeljék. Becslések szerint több mint tizenötezren vettek részt a megmozduláson. A tűzoltók egy transzparensre ezt írták: Mi a macskát is mentjük, de velünk a kutya…..
Vasalt 2011.04.17 23:40:41
Korrekt írás, régóta az első korrekt, amit olvastam.
Egyet értek, pl. a személyzetis, pénzügyes BV-s, rendőr, tűzoltó, stb. ne essen egy megítélés alá azokkal, akik hülyére szopják magukat pl. karácsony este, amikor a trollok otthon eszik a "bájglit". Magyarország nyugdíj jellegű kiadásai 3300 milliárd Ft.-ot tesznek ki egy évben, ebből 86 a rendvédelmi dolgozóké.
Kicsit hiányolom a színészek, balett-táncosok, és egyebek leköpését, akik szintén 25 év után mehetnek nyugdíjba. Meg hiányolom ezeknek az embereknek a felháborodását is... Meg azokét is, akik olyan munkakörökben dolgoznak, ahol jár ilyen-olyan kedvezmény, sok van ilyen...
Zig zag @ 22:50:43, ez a korrekt magyarázat.
Tessett volna nem hikomatnak nyilváníttatni magunkat vastag borítékért, és odaállni sorkatonának, mert annak idején -nem is olyan régen- ez feltétele volt, hogy rendvédelmisként dolgozzon bárki. Aztán beállni valahova egyenruhásnak. Hát ez a trolloknak nem tetszett.
Ezen kívül a 25 év egy feltétel, de van ennek még egy csomó más vonzata is. Valóban el lehet menni 25 év után saját kérésre, de abból cirka 50% nyugdíj lesz.
Hadd kérdezzem meg, a számla nélküli munkákat, a papíron veszteséges "vállalkozásokat", a nagyüzemben felvett segílyeket és ehhez hasonlókat mikor álltok neki fikázni?
Vonjuk meg visszamenőleg a rendvédelmisek nyugdíját, így van. Meg hozzunk 20 évre visszamenőleg 98%-os SZJA törvényt is és hajtsuk be mindenkin, 2012.01.01. hatállyal. Ez így működik. A banánköztársaságokban.
Na ennyi volt. Eddig csak program volt, most a Jobbik valóban újra életre kelti a dicső hagyományú Magyar Királyi Csendőrséget.Magyarországon először a szabadságharcot leverő osztrák kormány hozott létre csendőrséget, akkor még "zsandárság" néven. Azt a…..
Vasalt 2011.03.10 23:05:41
@soproni1: "Az izraeliek szorgalmas nemzet. pl. a sivatagban mezőgazdaságot csinálnak. Mi meg.....
Van mit tanulnunk."
Ha korlátlan amerikai tőkével és fegyverek árnyékában csinálná, bárki meg tudná tenni. Egyébként pedig pont nem a sivatagot túrják, hanem azt a néhány művelhető területet, ami miatt a balhék vannak.
Amúgy meg ha már a "háturul" jutott eszedbe, kerecsensólyom ismerős-e?
A bloghoz pedig: a csendőr pl. a tyúklopási perpatvarokat három akkora pofonnal intézte el, hogy hosszú ideig béke volt a vidéken. Tisztelete volt. Ma egy ilyen pár év a bíróságon. Másfél év történései után ítélsz meg 96 évet, és arra nem veszed a fáradtságot, hogy utánanézz, mit írsz.
A blog alapján az egész II. VH. alatt élő magyar társadalmat el lehetne ítélni. Ezért kár volt billentyűzgetni.
Ezen a sztorin igazából nincs mit kommentálni. Az afganisztáni amerikai nagykövet panaszkodik a magyar tartományi újjáépítési csoportra (PRT), hogy csak a túlélésre játszik és nem lép fel a Baglanban elszaporodott ellenállókkal szemben. A távirat szép kereken tartalmazza, hogy…..
Vasalt 2010.12.07 20:18:37
@Szivar: Téged is nagyon csúnyán becsaptak.
A jogos felháborodást okozó vörös iszap katasztrófa számtalan jogi kérdést vet fel, amit a szakemberek is jó részt megválaszolatlanul hagytak. A vezérigazgató rapid letartóztatásának kommunikációja is inkább hirtelen bűnbakkeresési kényszerre utal, mint az ügy valós…..
1 Főtáv áldozat dühös, nem meglepő módon. Házuk tavaly nyáron állt át a saját mérőórás távfűtésre, ugyanazon okból, mint annyian előttük: úgy érezték, a cég sorozatosan átveri őket. De hiába a szerződés, a Főtáv több, mint egy év alatt sem volt hajlandó…..
Egy közelmúltban lezajlott állásintejúról számolnék be...ez utóbbi is azt erősítette meg bennem, hogy a kis hazánkbn a multinacionális cégei is nagyon „magyar módon” válogatnak. Multinacionális cégnél akkor van esélyed objektív, elfogulatlan állásinterjúre, ha…..
„Nem akarja megbántani, ezért arra kért, találjunk ki közösen valami hazugságot” - mai leckénk főszereplője Dani, aki azt hitte, hogy egy hazugsággal mindent megold. Barátja segítségét kéri, hogy együtt agyaljanak ki valami hihető tervet. Meg is születik a nagy ötlet,…..
 A képmás engedély nélküli felhasználását tiltja a törvény, de fotózásért  még a közterület felügyelő sem tehet feljelentést. Egy személyiségi jogi pert – mint a rendőrök, vagy a fegyőrök – megnyerne, ha közzétennék a képet, ugyanis a bíróságok…..
Vasalt 2010.08.03 08:23:01
@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Pont ezt akartam beszúrni. Igazoltathat, de azért az első pont is megérne egy misét.
Összefogott a hazai művészvilág Stohl Buckó megmentésére. A katasztrófaturisták mellett állítólag az ertéeles kollégák is ott ülnek estéről estére a Nemzeti Színházban Buci Maci előadásain szolidaritásukat kifejezve. Alföldi Róbert nyilatkozata szerint minden Stohl…..
Subba Szar a melód? 2010.05.07 19:38:00
 Gondolj a Fresh csajokra. Ezt csinálni?   ..
Vasalt 2010.05.07 20:54:37
@alig se: Így van, a Kispál egyik technikusának volt igaza.
Ilyenkor mindig arany kollégám, a "Kisöreg" jut eszembe, aki azt mondta jópárszor, hogy van egy bizonyos összeg, amiért eltűröm hogy hülyének nevezzenek, aztán van egy másik összeg is, amiért ezt el is hiszem...
Adok egy kis lehetőséget a sztereotípiák előretöréséhez Attila levelén keresztül, aki a sokat szidott hülyesuzukis állatfajtából fogott ki egyet, akinek először marha sürgős dolga volt, aztán mégsem. Tegnap reggel (ami igazából április 28. volt - a szerk.) munkába menet…..
Vasalt 2010.05.07 17:55:23
@ÁDÁM90: Nyugodt gyerek vagyok, 3 kisgyerekkel a hátsó ülésen és nem akarok sztereotípiákat gyártani. De az elmúlt pár hónap minden karcos, értelmetlen és ökör vészhelyzetét egytől egyig S betűs gyártotta le velem szemben, ahogy írták már Swift és WagonR.
Véletlen-e?
Vasalt 2010.05.07 19:27:52
@schdl: Pont ezért írtam, hogy nem akarok elméleteket gyártani. Meg flémelni sem. Érdekes, ÁDÁM90 nem rontott nekem, pedig az ő kommentjére reagáltam.
Olyanokat nem mondtam, amit te adsz a számba. Tényeket közöltem.
Leülhetsz (a piros wagoneredbe, ha úgy tetszik), szövegértésből egyes.
Péter saját kárán tanulta meg, hogy kötőjeles domaineken nem regisztrálunk. Az igen jól hangzó nevű www.top-of-software.de oldalról próbált meg letölteni egy ingyenes Openoffice-t, így nyilván fel sem tűnt, hogy minek ehhez regisztráció, illetve, hogy az pénzbe is kerül: A…..
Csalódott vagyok. Mélyen csalódtam a magyar társadalomban és a politikai szereplők nagy részében. Előre leszögezem, itt nem azon fogok keseregni, hogy miért szerepelt ilyen rosszul az MSZP, (sőt ez determinált volt) Vagy miért nem lépte át az 5%-os küszöböt az MDF, vagy miért…..
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
Vasalt 2010.04.23 18:10:14
@nyílméregbéka: Egyszer már írtam ezt egy másik blogban. Tagjai vagyunk egy szövetségnek, amivel kötelezettségek is járnak. 11 éve erre szavazott demokratikusan az ország döntő része. Tetszett volna erre a kérdésre akkor megadnia mindenkinek magában a választ és gondolkodnia, mielőtt az ikszet tette.
Jó a lóvé Afganisztánban, az biztos. De már nem mindenki önként megy, az a helyzet. És azért ott előfordul, hogy robbantanak is.
A nyugdíjvitához annyi a véleményem, hogy sok igazságtalanság van ebben a rendszerben, de nem feltétlenül azokon kell elverni a port és fikázni őket, akik éltek az adott lehetőségeikkel.
A sok civil-szféra beli vállalkozó, aki "összedobja" a nyugdíjasok pénzét, mind becsülettel befizeti minden adóját és járulékát, mielőtt fikáz, egyetlen kiskaput sem keresett még életében, jól hiszem?
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
Tankcsapda, 1991, Nevelési Központ, Pécs Az egészből leginkább csak a stroboszkópra emlékszem, ami a zenészek mögött volt a színpadon, és gyakran az egyetlen fényforrást biztosította a koncert alatt, de ez elképesztően újszerűnek és hatásosnak bizonyult, mint látványelem.…..