Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HÉV-es

0 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk a BKV alvállalkozójának, a VT-Transmannak az egyik leggyökerebb buszvezetőjével találkozott tegnap reggel. A buszos Budafokon nem akarta megadni a gyalogosoknak az elsőbbséget, akik a zebrára lépve jelezték, hogy át akarnak kelni. A buszvezető nem elég, hogy a KRESZ…..
HÉV-es 2009.05.21 09:49:16
@2Bálint: jogász. Jogi értelemben ráutaló magatartásnak nevezik, ha a gyalogos a zebránál áll, főleg ha már le is lépett a járdáról.
HÉV-es 2009.05.21 10:10:18
@2Bálint: nem bizony, mert ha már le is lépett köteles vagy megállni. Ha a zebránál a járdán szélén áll, az is ráutaló magatartás. A jog már csak ilyen.
Sokadszorra csodálkozom rá arra, hogy kívülről, független szemmel, mennyivel pontosabb látleletet lehet alkotni országunkról, és hogy ez a kép egyre negatívabb. És nem, nem csak a Gyurcsányék ténykedése miatt, sőt, egyre inkább nem amiatt. Egy demokratikusan megválasztott kormányfő, aki (még ha…..
HÉV-es 2009.05.11 09:52:03
@venomspawn: ez az, ezt kellene megnézni, hogy tudták ott az integrációt megoldani. Nálunk azzal is rontották a két tábor között a hangulatot, hogy a cigányok sokkal több támogatást kaptak (segély, stb.), mint a nem cigányok. Ez is hibás lépés volt. Inkább megfelelő munkahely teremtése (mind a két félnek elég), és akkor aki nem dolgozik, bűntetni. De amíg munkát sem tudnak adni, addig számonkérni sem lehet.
HÉV-es 2009.05.11 09:55:04
@88wx335dsf: tudok erről, de egyiket sem. Nem ez a jó megoldás. Ha csak nem csinálnak nekik valahol egy cigány államot. De ugye nincs hely erre. Ha nem tudjuk őket egy államba kitenni, csak az integráció jöhet szóba, azt meg mind a két félnek akarnia kell, ez igaz.
 Szinte hihetetlen, hogy van egy Duna-sziget, amelyik nagyjából olyan messze esik a város szívétől mint a Margit, csak épp csodálatos fejlesztési potenciálja van. Ennél már csak az hihetetlenebb, hogy a főváros bölcs vezetése épp erre az eszményi területre helyezte a város…..
HÉV-es 2009.04.21 13:19:42
@icob84: igazad van, de Siófokra ideiglenesen, nyaralni, hétvégére mennek az emberek, míg ide a fővárosba lakni. És ez a város már befogadóképességének többszörösét fogadta be. Kezd élhetettlenné válni. Ez a baj.
HÉV-es 2009.04.22 18:06:56
@Éhezünk: nem csak dinnyéből áll az életünk. Én kistermelőktől vásárolok a piacon, hogy itthon maradjon a pénz, és nem a tahó áruházláncok külföldi gagyi zöldségét-gyümölcsét veszem meg, pedig így többet fizetek, de jobb a minőség is. Senki nem mondta, hogy nincs gondjuk a mezőgazdaságban lévőknek, de ez nem a fővárosiak miatt van, az okok egész máshol keresendők.
A JP-t nem értem. A szavazásnál, pedig pont a vidék "seggét nyalják a szavazatot kérők". Ez a két súlypont, a vidék és a nyugdíjasok. Ilyen szempontból pont a fővúros van leszarva. Valamit rosszul látsz ebben.

icob84: igazad van, mindenhol vannak problémák!
Bori húsvétkor klasszikus programot tervezett és ellátogatott a Budakeszi Vadasparkba. A Margitszigetes posztunkhoz hasonlóan itt is van minden, amitől balkáni lehet egy zöldterület, tetejében a pottyantós budival, ami ugye gyerekkel főleg nagy kihívást jelent. Felnottjegy 700,…..
Józsefnek 2x2 óra alatt sem sikerült nullás igazolást kapnia az APEH egy zugfiókjában, ahol hatan voltak előtte, mert az alkalmazottak elszabotálták az ügyintézést. Őt például 2x hajtották el új céges meghatalmazásért teljesen kamu ürüggyel, csak hogy ne kelljen (mintegy 2…..
Minap egy kedves megoldású kerítésre bukkantam Középső-Ferencvárosban. A Thaly Kálmán utca 36. alatti valamikori kisdedóvó 1892-es földszintes épületét lebontották ugyan a tömbrehabilitáció során, de a néhai házikó homlokzatát kerítésként megőrizték, és az…..
HÉV-es 2009.04.02 14:36:30
"Az Aquifexet a Meinl Bank hozta az együttműködésbe azzal, hogy ők majd előkészítik a projekteket. Minden banknak sok offshore cége van, különösen a balkáni ügyletekhez" - nyilatkozta Kocsis István az MVM-ügyben érintett egyik offshore cégről az Indexnek. Kocsis volt…..
Csak a Szépre! Modern kultúra 2009.03.10 20:16:00
A Nemzeti Színház és közvetlen környezete tagadhatatlanul varázslatos. Parkjában sétálva megannyi érdekes és elgondolkodtató szoborra, kompozícióra találunk, mint például a régen az Astorián álló Nemzeti Színház homlokzatának mására, mely így egy különleges emléket…..
HÉV-es 2009.03.24 09:56:33
@_zolesz: szerintem a párizsi Operaház pont jó példa arra, hogy lehet modern technika egy régi stílusú épületben. Csak jó építészmérnöki tervezés kell. Meg jó szakemberek a kivitelezésnél.
Nem bánom, ha egy ma épülő, új színház modern külsőt kap, de valahogy a Nemzeti Színház nekem egy szép régi épületet jelent.
Sajna a mai építészeink katasztrofálisak! Éredems megnézni mit műveltek az Árpád-hídnál, a Dagály utcai, és a szemben lévő irodaépületekkel. Siralmas, ronda. Azokat is büntetném, akik elfogadták.
De a Dózsa György úton lévő ING székház nagyon tetszik.
Bali egy rokkant barátja példája alapján arra gyanakszik, hogy a parkolási cégek mostanában egységesen rászálltak a mozgássérült-igazolvánnyal rendelkezőkre, és azzal a taktikával élnek, hogy minden igazolványost jól megbüntetnek mondvacsinált okokból. Azon az alapon, hogy a…..
HÉV-es 2009.03.23 10:52:26
@Énbagoly: van, szamurájkard!!
Amikor felröppent a hír a Nemzeti Szálló újjáépítéséről, engem rögtön az kezdett érdekelni, hogy vajon milyen színű lesz. (És úgy tűnt sokakat foglalkoztatott, vajon marad-e a bordélykék, vagy jön-e valami jobb). Most egy sajtóközlemény kapcsán rákérdezhettünk, és…..
  Ronda, tájidegen házak sokfelé vannak - és sokfelé vitáznak azon, hogy vajon azok-e. Attila az Izabella utcában szúrt ki egy "szörnyházat" amiről felháborodosában leírást is küldött az Urbanistának. Mivel a héten arra volt dolgom, lefényképeztem. Igaz pár…..
Nem hagyhatjuk ki egy belvárosi séta alkalmával sem. A hely monumentális és magával ragadó. Látogassunk el a Szent István Bazilikához! Ha egy gyönyörű épületet szeretnénk magunk elé képzelni, jusson eszünkbe a Bazilika. Méretei, díszei, kialakítása egyenesen mesteri. És ez…..
Egészen friss hír, a BKV bugyraiból érkező Tenczer kollégától: megvan a cég új überszlogenje, amit állítólag akár a járművek oldalán is viszontláthatunk, a rendőrségi "Szolgálunk és védünk" mintájára. A nagyközönség tippjeiből válogattak, az 500 ezer…..
"Még ebben az évben új formaruhát kapnak a közlekedési vállalat dolgozói. A ruhákat Makány Márta tervezte és a következő napoktól kezdődően folyamatosan kapják majd meg a dolgozók." -vette át tegnap az MTI hírét mindenki a HírTV-től a Népszaváig. Hurrá! Csak az a…..
HÉV-es 2009.02.12 11:23:17
Nem erre kellene a pénzt költeniük! Magasról sz@runk rá miben parádéznak, de ne életveszélyes járműveken kelljen utaznunk!
A minimál stílus és az abszurd humor kedvelőinek mutatjuk be ezt a remek belvárosi kirakatot, amely vagy a feledékenységnek vagy az ellenség aknamunkájának köszönhetően alakult ki. A tovább gombra kattintás után olvasható, mit is hirdet büszkén egy darab papír a tök üres bolt,…..
Bojár Iván András korábban a város és az építészet progresszív kritikusaként volt ismert. Ezért is lepődtem meg, amikor a Szeretem Budapestet elnökeként kandeláberhívő városvédők, frusztrált nyugdíjasok és harcos családanyák élére állva graffitiellenes mozgalommá tette…..
HÉV-es 2009.02.05 14:07:55
@Szamum: nem fogod fel, hogy ennek a "művészetnek" nem az autóinkon, házainkon, műemlékeinken van a helyük? Mi olyan nehéz abban, hogy felfogd kárt okoznak nagy művészetükkel?
HÉV-es 2009.02.05 14:09:56
@Szamum: nem fogod fel, hogy ennek a "művészetnek" nem az autóinkon, házainkon, műemlékeinken van a helyük? Mi olyan nehéz abban, hogy felfogd kárt okoznak nagy művészetükkel?
@killin tours: nyilván ezt is fel kell számolni, akár egyidőben is, hiszen nem kötelező ezt egy szervezetnek csinálnia. De valahol el kell kezdeni.
HÉV-es 2009.02.05 14:27:25
@nyistapista: szerintem van valami a kettő között is. Ez sem, az sem kell. Normális, élhető, szép, tiszta város kell.
Graffititől zeng a sajtó Ausztráliában, miután a héten a Új-Dél-Wales-i a bíróság 3 hónap letöltendő börtönbüntetést szabott ki tagelésért. Ez önmagában még nem lenne olyan érdekes, de ami különlegessé, és elgondolkodtatóvá (legalábbis egyeseknek) teszi az esetet, az…..
HÉV-es 2009.02.05 14:15:55
@stefan75: elmondom neked, azok a festékek igen drágák! Nem fogja egy kis pénzbünti fölhözverni apucit. Kiköhögi a fiacskájának, aztán megy minden tovább. Mikor vesszük észre, hogy szigorúbb retorziók nélkül nem lesz itt rend? És nem csak ebben a témában, akár legfelső szintű ügyekben, közlekedésben, bármiben. Ez olyan nép, amelyik csak a kemény dolgokból tanul.
HÉV-es 2009.02.05 14:25:43
@wagabound: tökéletesen egyetértek!
Akit még nem küldött el sértett műkovács az anyjába, az nem tudja, mi az élet. Akit még nem neveztek "nílusi palócnak", na az sem. Nekem, aki évek óta viselem a kemény, meszes páncélt, talán az itt következő volt az eddigi legviccesebb Homár-levelem. Attila a fejébe…..
HÉV-es 2009.02.04 10:34:13
@staropramen: rossz válasz! Intelligenciát nem az iskolák adják. Én ismerek olyan embereket, akik kézműves mesterséget folytatnak, és mégsem tahók. Tudnak normálisan vlaszolni, még ha el is utasítanak valamit.
Az fent említett kovácsok születetten tahók.
HÉV-es 2009.02.04 10:38:09
@Manci néni: te erősen idióta lehetsz. HA egyszer konvektora van, és valószínüleg nem családi házban lakik, akkor nem tudja hőszivattyúra lecserélni! Ráadául a sokkal, de sokkal drgább, mint két konvektortakató. Illesz a kovácsokhoz a szellemi szinteddel.
Nemrég lehoztunk egy levelet Csenki Attila humoristától, amiben elmesélte, hogyan kamuzott ótvaros nagyokat a Best magazinnak (hogy pontosan miért, az nem derült ki), azok meg bekajálták az egészet, fotósoppolt tesótól a roma protokollzenész nagyfaterig, aki az egykori…..
Teljesen felesleges kertelni, eufemizálni, túlozni, mellébeszélni vagy hazudozni: a Megasztár legújabb szériája iszonyatosan gyenge volt, színvonala messze a legalacsonyabb a hazai tehetségkutatók történetében, pedig voltak azért itt nemes ellenfelek ebben a versenyben (Csillag…..
Itt az évadzáró második felvonása, nem kevésbé áll-leejtős ez az etap sem, és előre szólok, hogy nem tudok róla vicceskedve írni, mert engem rendesen földhöz csapott. Nem sok epizód van a House-ban, ahol egyáltalán nem játszik a humor, mint tényező, de ez mindenképpen ilyen.…..
w Igény, az volna rá 2008.12.17 06:14:00
  Na, kuss lesz a bakancsoknak. Fasizálódni tilos. Pedig a gárda jó dolog.   Szorosan kapcsolódik: Challengeland..
Szeretjük a rövid, aranyos kis állatkákat szerepeltető történeteket. Ilyen történt Felhá Borissal, aki  aggódott, hogy milyen lények élnek a bonsai fája talajában. Elment a Virági Kft. boltjába, ahol cudarul bántak vele. Íme egy példa arra, hogy jár a kortárs magyar…..
Max az a fajta vásárló, akinek a méz is savanyú: mécsestartó házikója fenekén gyúlékonyságra figyelmeztető cetlit talált, ő erre, ahelyett hogy a Pálma Trend Kft. őszinteségét dicsérné, olyanokat hörög, hogy "a kereskedelem hülyesége határtalan!". A kereskedelem…..