Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akármik

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Majdnem egy év után végre megvalósult a hármas elemzésem terve: A volt kollégámtól kapott eredeti dvd-s A hét szamuráj után megtekintettem a nagy klasszikus A hét mesterlövészt, mely a szamurájokon alapul, végezetül pedig sort kerítettem a western-változat legújabb kori feldolgozására. Ezt a…..
                       „Úgy gondoltam mindig is, hogy amelyik hapsi arra gerjed, hogy egy idegen nő idétlenül vonaglik előtte - akihez ha amúgy hozzáér, a kidobó fejbe veri -, nem egy jellem” - A férjecske mostanában úgy viselkedik, mintha valamit be akarna pótolni, új stílust vett fel, nagy…..
akármik 2023.06.17 16:05:52
@jajnemár: Szerinted az kultúrált programnak nevezhető?
Hosszú és többrétű pedagógus pályámon nem kevésszer találkoztam a diákok megmosolyogtató elírásaival, tévedéseivel és tévesztéseivel. Gyűjteni kezdtem őket a dolgozatokból, az érettségi munkákból, a felvételi vizsgák anyagából. Aztán a mások által közzétetteket is csatoltam a szépen gyarapodó…..
akármik 2023.03.27 10:12:36
@zord íjász: Én öt kilót fogytam, mert a könnyezve röhögésen kívül még ugráltam is örömömben, meg hússzor körbefutottam a házat.
Melyik magyar rajzfilmeket készítette pár hatéves gyerek, egy villamosmérnök vagy éppen a Csillagok háborúja dizájnere?..
akármik 2022.01.10 11:46:29
@kéki béla: Nem arra céloztam a hasonlattal, hogy nem dolgoztak magyarok a filmen. De neked ez úgy tűnik túl magas.
„Értem, hogy élete legszebb pillanatait kívánja elnyújtani, mint mindenki, de ő a szervezete kárára. Merthogy már nem úgy bírja az éjszakázást meg az ivászatot, mint előtte” – A tények makacs dolgok, és ha nem vesszük figyelembe, attól még jelen vannak. Álmodozó pasi, realista barátnő.   Ha…..
Kinizsi a magyar történelem egyik legismertebb szereplője. A malomban „gályázó” bivalyerős fiú „tündérmeséjét” szinte minden fiatal ismeri, ha másból nem, akkor Tatay Sándor regényéből. Szinte végtelen azon mondák sora, amely a vázsonykői uraság csodás erejéről, éles józan paraszti eszéről szólnak.…..
akármik 2021.11.25 14:31:20
@gigabursch: Ha arra utalsz, hogy az esetlegesen fellelt Kinizsi lelettel ellentétben a barguzini csontokat alá lehetne vetni DNS vizsgálatnak, akkor abban igazad van. Csakhogy semmi értelme nem lenne. A barguzini sírban talált csontvázról magyar szakértők csontkémiai módszerrel már megállapították, hogy női csontvázról van szó, valamint azt, hogy az 1890-es éveknél később hunyt el, és kb. harminc éves lehetett.
A csontokat megvizsgáló orosz kutatók ugyanerre az eredményre jutottak.
Ebbe a magyar "kutatócsoport" nem nyugodott bele, és a csontokat az USA-ba csempészték, ahol azokat az általuk megbízott amerikai szakértők is megvizsgálták, akik szintén ugyanarra jutottak.
Ezek után semmi értelme DNS vizsgálatról beszélni, hiszen már az addigi eredmények is 100 százalékig kizárták, hogy a csontváz Petőfié lehet. És itt a sztori vége. Az MTA pedig nyilván nem fog dilettáns emberekkel vitatkozni.
A valóság gyakran unalmas lehet, a történelmi összefüggések pedig túl bonyolultak, de el kellene már engedni ezt a dolgot.
akármik 2021.11.25 13:27:41
@Csanád Kandikó: Köszönöm a választ. Sok sikert kívánok.
1849. október 6-án Ferenc József osztrák császár parancsára kivégezték Aradon Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly tábornokot…..
Vannak olyan távkapcsolatok, amik azok is maradnak. Hiába akarja az egyik fél, hogy ez változzon, ha a másik ellene van. De ha elfelejt találkozókat és egyenesen megmondja, nem érzi otthon magát nálad, az olyan, mintha mindig újra és újra az elejéről kezdenétek.   Ha esetleg nem tudtad: a…..
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
A cím kicsit nyilván csalóka, hiszen nehéz objektíven lemérni a kegyetlenség szintjét és az öt legkegyetlenebb történelmi alak kiválasztása is szubjektív, mert a rengeteg szóba jöhető figura közül mindenki mást választana az első ötbe. Jelen poszt mégis arra tesz kísérletet, hogy öt olyan ismert…..
akármik 2020.05.13 16:19:24
@apika2: Higgadj már le haver. A blog szerzője olyan listát állít össze, amilyen neki tetszik. Lehet vele vitatkozni, de mire ez a nagy felháborodás?
Kinizsi valószínűleg a korabeli híre miatt került a listára, ami ma már talán nem tűnik annyira nyilvánvalónak, mivel mi már inkább a szegény molnárlegényből lett hős hadvezér népmesei figuráját látjuk benne.
Nyakunkon ez az új fertőző megbetegedés. Ezekből vásárolj be egy esetleges karantén átvészelésére. Íme, miket tudatosíts és tegyél családtagjaid érdekében. Figyelemre méltó tények, elkerülendő tévhitek.  Azt hiszem a keddi nap volt a vízválasztó a betegség tekintetében. Egészen eddig távolinak…..
A testünk, mint fantasztikus eszköz, egész életünkben rendelkezésre áll, hogy csodálatos dolgokat valósíthassunk meg vele és általa. Ilyen lehet például az, amikor elindulunk egy sporteseményen, alkotunk valamit a saját erőforrásainkkal, építünk (kézzelfoghatót vagy kézzelfoghatatlant), de ide…..
akármik 2020.01.23 17:23:50
@midnightcoder2: És melyiket dugnád meg inkább? Norbi erről beszélt :)
Anita nem érti, miért lécelnek le a férfiak mellőle 1 hónap után, és miért nem képesek gerincesen elmondani a problémájuk valódi okát? Ő tisztán játszik, már az elején elmondja, hogy gyereke van, és azt is, hogy ettől még nem halt ki belőle a romantika.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
akármik 2019.08.02 12:37:07
@Eugene Horse: Itt szerintem is egyszerűen egy pasifogó projekt van folyamatban a posztoló részéről. Mindent elmond erről, hogy az aktuális partnert "következő úr"-nak nevezi
Anikó a fényesre lenyalt hajában jelenti pipaszár lábakkal állva a blue box díszletben, hogy gratulázik Puskás Petinek, amiért stabil légszomj mellett is levezényelte élete első VV párbaját. Node csaptyunk bele a lecsóba/-be, lássuk, hogy mi volt vasárnap before the tetemre hívás!..