Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bianca Terek

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ősszel Bergamoba látogattunk. Az elsődleges cél a milanoi Scala megtekintése volt, és Vivi barátnőm azt tanácsolta, hogy egy ilyen kirándulást bergamoi szállással érdemes megoldani: a repülőgép Bergamoba visz, gyönyörű, hangulatos kisváros, és Milano egy órára van vonattal, de érdemes a másik…..
Egy nap Díva leszek Pécs 2019.09.28 16:25:36
Pécs az izgalmak városa.  Szeretem a változatos  fekvését, ahogy lefut a hegyről, fent a jellegzetes TV toronnyal, ami egy jó tájékozódási pont a látogatóknak, akik vonattal futnak be a város alsó felében szaladó síneken.  Ahogy a főtér is lejt, középen a dzsámival, ami már önmagában némi…..
Díva és a PiQuasso névre kereszteltük új zenekarunkat, melyet esküvőkre, rendezvényekre ajánlunk szeretettel. Első fellépésünk ebben a formációban augusztus 3.-án történt, egy esküvőn Billegpusztán. A zenekar tagjai: Fábián Zoltán - szóló gitár, Papp István - basszus gitár, Véró Ferenc - dob, és…..
Az embert természetétől fogva vonzzák a szélsőségek. Ösztönösen szeretünk kipróbálni dolgokat, amelyek a bennünk rejlő "véglet"érzést potencirozzàk. Legjobb példa erre a sport : az ember aki egyszer repül a magasban, máskor mélyvízi búvárként merül a mélybe. Vagy ott vannak a finnek, akik a forró…..
  Egy nő adjon magára! A Dívák enciklopédiája szerint egy valamire való nő még a sarki kisboltba sem szalad le toprongyosan, hanem a szoknyájához illő felsőt veszi fel, hozzávaló cipővel. Na, ennek szerintem alapfeltétele, hogy az ember lánya hajítson ki minden "topis" darabot a lakásból, és…..
Felcsaptam egy Marie Claire Magazint, és a legelső cikk így kezdődik: "Soha nem volt ennyire jó nőnek lenni".  Az utóbbi időszakban a női egyenjogúsággal kapcsolatos irodalom ér utol.  Müller Péter Vallomás a szerelemről című könyvét olvasom. Ez az első kötete ami a kezembe került, és megtudtam…..
- Avagy Dívák titkai a kulisszák mögött -   A Dívák élete csupa titok és misztika. Vajon ezt csak mutatják vagy valójában az? Persze a titokzatosság vonzerő a nézők számára. Ahogy az operett bölcselet szól: "ami titkos mindig izgató, ez a módszer ez megbízható!". Az egyszeri ember a…..
Egy filozófikus hangvételű könyvben olvastam, hogy az az ember, aki nem hisz a csodában, az nem realista. Én mindig is hittem a csodákban,mégha túl gyakran nem is látható, de ha nem zárkózunk el, bármi megtörténhet.  Amikor kiejtettem a számon,hogy jól mutatna a Szent Borbála Kórház ebédlőjében…..
Van egy barátom, aki szeret repülni. Van saját repülője.  Motorozni is szeret.  Kérdeztem tőle, hogy nem fél tőle? Azt mondta, hogy fél, de annyira izgatja az érzés, amit mellette kap ezektől az élményektől, hogy mindig felülkerekedik a félelmein.  Én koncert előtt szoktam ezen merengeni, amikor…..
November 17.-én este adott egyházzenei koncertet az Orvosmuzsikusok Egyesülete. Felléptek: Dr. Lehoczky Hajnalka, Dr. Greschik István, Prof. Dr. Borvendég János és Dr. Terék Blanka, Devich Benedek, ifj. Balázs Elemér, zongorán kísért: Mikó Szilvia korrepetítor. Műsoron volt Bach, Handel,…..
Az adventi időszak mindig sűrűbb az énekesek életében. Soron következő koncertek: November 17. 18 óra Adventista Egyház - Egyházzenei Műsor - (Orvosmuzsikusok Egyesülete) December 3. 19 óra Szent István Bazilika - Idegsebészek Advetni Hangversenye December 4. 18 óra Ráckevei Könyvtár -…..
Egy nap Díva leszek Születésnap 2018.10.23 20:56:54
Édesapám 70. születésnapját ünnepeltük baráti körben Szabadkán. A zenét családunk barátja, Rácz-Szabó István szolgáltatta.     Egy hatalmas mogyorótorta :   És egy meglepetés dal az Apukámnak:..
A rádióban folytatott beszélgetést egy riporter az operettszínház énekeseivel. Arról zajlott az értekezés, hogy milyen más a mai operettsztárok élete, mint néhány évtizeddel ezelőtt, a századfordulóról már nem is beszélve. Nemcsak az ő életformájuk más, de a rajongók és viselkedési szokásaik is…..
Október 6.-ai jólsikerült koncertünk remek fotói: Kösöznet érte: Northern Lights Photo HU - Balogh Norbert!!!        ..
Egy nap Díva leszek Macskazene 2018.10.04 19:06:19
Napjaink elterjedt művészeti megnyilatkozási helyszíne az ALULJÁRÓ. Utcazenészek régen is voltak, de mintha mostanában egyre többen mutatnák be művészetüket aluljárókban, tereken, parkokban. Vagy csak az én utam változott annyit, hogy minden reggel és délután átkelek a kelenföldi aluljáróban, ahol…..
Remek, remek darab! Ha színház - én azt mondom, Molnár Ferenc. Ő igazán ért hozzá, hogyan tartsa fenn a figyelmet. Nem is a témaválasztás a leglényegesebb kérdés, hanem a szemszög amelyből pislogunk. Hogy honnan ragadjuk meg a cselekményt, kinek, minek a perspektívájából.  Adott egy történet, egy…..
  Bementem a Libribe ma este, egy pszichológia témájú könyvet kerestem. De ahogy elhaladtam az egyik könyvpiramis mellett, megakadt a tekintetem a címeken és képeken. A piramis neve Életrajzi regények. Mindig is szerettem az igaz történeteket, akkor is, ha hírességről szólnak, akkor is, ha…..
Vajon mi ez az épület? És hol van, melyik fővárosban?  ..
Egy nap Díva leszek Mit hallunk? 2018.09.16 23:23:52
Souvenir Hollandiából Vivitől. Azt írja a dobozán, hogy MANIVELLE.  Vajon van neki magyar neve? Tudja valaki hogy hívják ezt a mini hangszer játékot?..
Egy nap Díva leszek Ínyencségek 2018.09.11 22:34:45
Ezt a rovatot Mariannak ajánlom! Itt lesz minden különleges, ritka és főleg gluténmentes tartalom...
Egy nap Díva leszek Liebestraum 2018.09.11 22:24:27
Amikor esküvőn énekelhetek, mindig eszembe jut Vanessa. Bár azt sem tudja, hogy a világon vagyok, de ez mit sem változtat azon, hogy bennem keltett egy olyan impulzust, ami mai napig hatással van rám. Szeretek eljátszani a gondolattal, hogy én magam is kelthetek jó érzést, vagy inspirációt…..
Egy nap Díva leszek Születésnap 2018.09.08 19:19:52
Következő rendezvényes fellépésünk októberben lesz. Részletek hamarosan...
  Ezt a ruhát pár hete sikerült beújítani, a szegedi plázában.  Vivi barátnőmnek kerestünk bolerót, amikor már messziről kiszúrtam, hogy remek rózsaszín darabok lógnak az egyik akasztón - nem is akármilyen áron! - meglátni és megszeretni: szerencsém volt, mert egy méret maradt már csak, és az jó…..