Regisztráció Blogot indítok
Adatok
giskard reventlov

497 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazából maga a cím erős csúsztatás, hiszen már megszakítottuk. Mint bizonyára észrevehettétek, november óta nem volt új poszt, ennek azonban több oka is van. Egyrészt az év vége nekem mindig húzós, még ha tudok is nézni olyankor valamit, megírni nincs időm. Másrészt időm úgy önmagában is egyre…..
Frank "The Irishman" Sheeran életútja, kapcsolata a Bufalino maffiacsaláddal, majd Jimmy Hoffa szakszervezeti vezetővel, akinek végül az eltüntetésében is segédkezett. Ha valaki hozzám hasonlóan rajong a klasszikus maffiafilmekért, annak az olyan nevek, mint Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci és…..
Egy Tarantino-film esetében mindig gondban vagyok, amikor a sztorit kell összefoglalni, mert az gyakorlatilag nincs. A rendező korábbi filmjei is inkább hosszabb-rövidebb szegmensekből álltak, amik hol lazábban, hol szorosabban (hol pedig egyáltalán nem) kapcsolódtak egymáshoz, de igazi, klasszikus…..
jobbára ártalmatlan Gemini Man 2019.11.22 21:24:18
A világ legjobb bérgyilkosa, Henry Brogan (Will Smith) épp készül nyugdíjba vonulni, amikor olyan információ birtokába jut, amiről nem lett volna szabad tudomást szereznie. De ha ő a világelső, kit küldjenek utána, hogy likvidálja? Csak olyasvalaki jöhet számításba, aki felér Henry képességeihez: a…..
Igen, ez megint egy olyan film, amit megnéztem, hogy nektek ne kelljen, hagyományőrzésből, tudjátok, ez nálam amolyan perverzió. De nem ez most a lényeg, hanem a trilógia által kiváltott anomália. Mert hát az első részt lehúztam, mint annak a rendje, egy logikátlan baromság volt, akkora…..
Hat éve ért véget minden idők egyik legjobb, leginkább minőségi sorozata, a Breaking Bad. De hagyott-e bennünk kérdéseket a finálé, vagy megelégedtünk azzal, amit kaptunk? Walter White és Jesse Pinkman is megkapta a maga lezárását, vagy szükségünk van még néhány magyarázatra, akár ennyi idő után is?…..
Azt szokták mondani, egy trilógiának szükség szerűen a befejező része a leggyengébb. Elnézést, hogyan? Az előző rész volt a harmadik? Ja, hogy meg is bukott a kritikusok szemében? Sajnálom, emlékeim szerint nem volt az annyira rossz. Illetve rögtön át is fogalmazom: az nem volt ennyire rossz. Igen,…..
Aziraphale, az angyal (Michael Sheen) és Crowley, a démon (David Tannent) már a kezdetek kezdete óta befolyásolják egymással szemben az emberiség sorsának alakulását itt a Földön, ám amikor kiderül, hogy mindössze 6 napjuk van megakadályozni az apokalipszist, kénytelenek összefogni. Ha a sztori…..
jobbára ártalmatlan Rocketman 2019.08.22 21:35:11
Meg kell ölnöd azt, akinek születtél, hogy az lehess, aki lenni akarsz. Fantáziavilágba oltott visszaemlékezések az elvonókúrán, avagy extravagáns musical egy extravagáns előadóról: Elton John gyerekkora, istenáldotta tehetsége, sokáig eltitkolt homoszexualitása, karrierje és mélypontjai...
Hiába látom a megszokott betűtípust a kezdő képsorokon, hiába hallom a zenei főtéma ismerős taktusait, és hiába vannak a szereplők fekete ruhában, a Men in Black: International olyan messze van az eredeti alapanyagtól, mint ide Hódmezővásárhely. Pedig alapesetben egy Men in Black-film nem több a…..
- What do you need?- Guns. Lots of guns. Percre pontosan ott vesszük fel a fonalat, ahol az előző felvonás abbahagyta, azaz, ha valaki most kezdene bele John Wick kalandjaiba, javaslom, sürgősen pótolja az előzményeket, és nem csak azért, hogy kontextusba kerüljenek a dolgok, hanem azért is, mert…..
A Godzilla: King of the Monsters az előző rész "jól bevált" receptjét követi. Fogj néhány ismert és/vagy feltörekvő (de ennél mindenképpen többre érdemes) színészt, akik majd felmondják a kötelező expozíciós dialógusokat, hogy a néző kapjon valami fogódzót az amúgy nulla felé konvergáló történetben,…..
- Miért akarsz pankrátor lenni?- 13 éves korom óta birkózom. Az egész család pankrátorokból áll.- Rendben, de TE miért akarsz pankrátor lenni? Paige, minden idők legfiatalabb WWE Dívája, de a trón sosincs ingyen, a csúcsig rögös út vezet. Erről szól a Fighting with My Family: egy pankrátor…..
A film, ami gyakorlatilag mindent megad, ha a guilty pleasure az, amire vágyunk. Sőt, ki is maxolja azt, amennyire csak lehet. A söröskupak egyszerűségét is alulmúló vázlat-sztori? Pipa. Az emberiség kiirtására alkalmas biofegyver? Pipa (konkrétan másolják a Mission: Impossible II kiindulópontját).…..
jobbára ártalmatlan Hellboy 2019.07.13 21:30:55
"Nyugodtan másold le a házi feladatomat, de változtass meg pár dolgot, hogy ne legyen annyira feltűnő" - jutott eszembe az ismert meme a Hellboy első perceit látva, de az igazat megvallva, ez a gondolat pillanatokon belül szertefoszlott, átadva a helyét a konstans WTF-érzésnek. Ugyanis nem csak azt…..
Nem szeretném elkiabálni, de azért felteszem a (költői) kérdést: akkor most már ez lesz a trend, hogy fülig érő szájjal vigyorogva ülök a moziteremben minden Pókember-film után, miközben pereg a stáblista? Mert, hogy pontosan ez történt most, mint ahogy emlékeim szerint az előző rész kapcsán is…..
Látványos és érdekes kérdéseket felvető cyberpunk scifi, ami azonban legalább annyira nem tartalmazza a rendező, Robert Rodriguez, és a producer, James Cameron keze nyomát, mint ahogy az említett kérdésekre adandó válaszokat sem...
Így kell 2014 egyik, ha nem a legfeelgoodabb filmjét reality formátumba átültetni. Jon Favreau fogta a Chef alapkoncepcióját, és egy kvázi-főzőműsort csinált belőle. Maradt a road movie jelleg, a jó zenék, a híres haverok a vendégszerepekben, a közvetlen, laza stílus, és a jó kaják, Roy Choi…..
Azt hiszem, nem túlzás azt állítanom, hogy a Game of Thrones világszintű jelenséggé, igazi megkerülhetetlen hivatkozási ponttá vált az elmúlt 8 évben, és nem csak sorozatos berkekben. Mégis tartozom egy vallomással, és sanszos, hogy a finálénál alkalmasabb időpontot keresve se találnék erre. Én…..
Avengers...Assemble! A tény, hogy a Marvel Cinematic Universe alapjaiban változtatta meg a filmgyártást, és, hogy ez az irány  jó-e, vagy sem, talán megérne egy külön posztot is, azonban egyvalami elvitathatatlan: 20, egymáshoz nagyon-nagyon hasonló film után is képesek voltak megszólítani a…..
Nem láttam még ezelőtt a DreamWorks stúdió új logóját, de a régit szerettem. A felhők között a Holdon ülve pecázó kis srác valahogy mindig varázslatos volt, tökéletesen passzolt a stúdió nevéhez. Az új logó azonban egy termék látszatát kelti, futószalagon készült műanyag, kiveszett belőle a…..
Nehéz csizma süpped a hóba. A viselője (Mads Mikkelsen) a túlélésre rendezkedett be, miután lezuhant a repülőgépével az isten háta mögött: lékeket vágott a közeli jégmezőn, hogy halászni tudjon, hatalmas S.O.S feliratot rajzolt a földre, hogy messziről is láthassa egy esetleges arra kószáló…..
Bonnie és Clyde az 1930-as években számos bankot és üzletet rabolt ki, közben több ember (köztük nem egy rendőr) halálát okozva, a nép azonban amolyan Robin Hood-szerűen romantizálta a ténykedésüket, gyakorlatilag rajongva értük, akár a filmsztárokért. A The Highwaymen mégsem róluk szól, hanem az…..
jobbára ártalmatlan Shazam! 2019.04.09 21:26:55
A tizenéves Billy Batson (Asher Angel) megkapja egy ősi varázsló (Djimon Hounsou) minden erejét, ezzel szuperképességekre szert téve, amint kimondja a nevét, Shazam. Ám, mint tudjuk, a nagy erő nagy felelősséggel jár... Családi szuperhős mozi, avagy a DC csinált egy Marvel-filmet? Igen is, meg nem…..
Brett Ridgeman (Mel Gibson) és Anthony Lurasetti (Vince Vaughn) nyomozókat hat hétre felfüggesztik fizetés nélkül rendőri túlkapás miatt. Hogy ezalatt se legyenek anyagi gondjaik, némi mellékes után néznek, de az akció nem várt fordulatot vesz. Kicsit félve ültem neki S. Craig Zahler, rendező új…..