Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pilgrim

24 bejegyzést írt és 283 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavasz mindig a várakozás folyamatossága. Először a hó eltűnésére, majd a hideg böjti szelek meglangyosodására, aztán a szőlő rügypattanására, az orgonavirágzásra, hogy végül az akácillat és egészen végsőként, már a nyárba nyúlva a hárs émelyítően édes szaga…..
Október 1-jén, 82 éves korában elhunyt dr. György Lajos, "Piros", a magyar ökológiai mozgalom egyik alapembere, orvos, tudományos kutató - egy példaértékű, nagyszerű ember. Halálát követően jelent meg az alábbi cikk az Élet és Irodalomban, a fia, György Péter…..
Pilgrim 2009.01.13 23:15:06
@kiszely karoly:

Kedves Kiszely Károly,

nem csak azért, mert jól ismerem az Ön munkásságát is, hanem magáért a kiegészítés hasznossága és értékessége miatt is külön köszönetem.
TájKép Tiziano Rulez! 2009.03.05 20:30:00
Hát akkor csapjunk rögtön a dolgok közepébe, hiszen a minap egy jólismert Tiziano portré stencil graffitibe oltott parafrázisába szaladtam bele, méghozzá Szentendre városában. Nyilván nem mondok azzal semmi újat, hogy Tiziano Vecellio az itáliai reneszánsz, azon belül is a…..
Tartozásom van - több is. Az egyik, hogy bejelentettem: az Ablonczy-Novák-féle 12 pontos politikai deklaráció helyett egy tosztességesebbet fogok írni, bemutatandó, hogy ezt hogyan kellett volna megcsinálni ahhoz, hogy ne szítsa, hanem csökkentse az ellentéteket.Amikor megbíráltam ezt…..
TájKép Karácsonyi bárány 2008.12.20 19:31:00
A közelgő Karácsony kapcsán emlegettem egy bárányreceptet, melyet tavaly Szenteste készítettem el vacsorára. Ígéretemhez híven most bemutatom az ügymenetet.Annyit azért előrebocsájtok, hogy nem szoktam minden esetben pontos leírások alapján főzni, így a munkafázisok…..
Pilgrim 2008.12.22 12:20:18
Úton - hazafelé... December 2008.12.05 17:45:00
Sok évvel ezelőtt ez a nap volt az egyik legfontosabb az életemben. Izgatott várakozással tértem nyugovóra, álmaimban azokkal a gondolatokkal "küzdve", hogy vajon reggel mit találok a csizmámban. Afféle visszajelzés is volt ez nekem, hogy mennyire voltam jó kölyök az…..
Pilgrim 2008.12.07 16:26:18
Göri, az távol áll tőlem, hogy visszasírjam a korábbi rendszert. Nagyon is jó, hogy ilyen a választék, a korábbi rendszer szegénysége kell a fenének. Szerintem régen sem a választék gyatrasága miatt volt szebb a Karácsony vagy a Mikulás. Főleg utóbbi: csokiból akkor is volt azért választék, nekem meg igazából mindegy volt kölyökként, hogy Szerencsi vagy Milka, csak csoki legyen. '90-ben 9 éves voltam, akkor már Lego is volt. Néhány évvel később meg ránk szabadult a nyugati választék. Átlépve a XXI. századba szakadt el itt valami ilyen téren. Megjelent a kereskedelmi média, a multik betörésével a piac átalakította az emberek gondolkodását, az ünnepekhez való hozzáállását is. Teljesen igazad van, az a lényeg, hogy otthon, a családok hogyan ünnepelnek. Én igyekszem tartani a hagyományokat. Viszont aki fogékony rá, hamar agymosottá válhat.

Egy fiatal szülő hiába próbálná azt a fajta Mikulás-képet átadni a gyerekeinek, akit nem lát, nem hall, csak sejtelmei vannak róla, aki csak kopog és elmegy, nem tudja, mert az utcán ilyen tájban rögtön találkozik 4-5-tel, különböző ruhákban, különböző alakokban, dohányozva, káromkodva, különböző tevékenységeket végezve. Illúziórombolás, nekem csak ez a bajom vele.

A korábbi rendszer meg maradjon csak ott, ahol most van, osztom a véleményed. Bár ha a nagyobb választék kultúra- és hagyomány-rombolással jár, és erőfeszítésekbe telik a családoknak ezeket a hatásokat kiküszöbölni, akkor valami nagy baj van ezzel a rendszerrel is.
Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, Vágó István és Dessewffy Tibor méltatja. Blogkönyv 2006-2007 dedikálva a blog- és párttársaknak, valamint Gonda Lászlónak. Ferenc-nap, harc az idegen szavak és a hazaárulók ellen. Spanyol, Kínai Kálmán és Trágár Tóni az Alexandra…..
          Már csak néhányat kell aludni és reánkszabadul Mikulás napja. Ha Nagyszentmiklós, ne adj Isten még mindig Magyarországhoz tartozna, a nagyobb világcégek akik özönével szállítanák a legszükségesebb micsodákat,…..
Ha már írtam a Bosch ritka úrias hibajavításáról, akkor ide kívánkozik a másik véglet is: ezt most a Pannon GSM testesítette meg. Ekkora ordenáré fasznak lenni - különösen ma, amikor a számhordozás, a szolgáltatócsere könnyedén végrehajtható - talán már…..
Pilgrim 2008.12.05 12:04:32
Eddig a Pannonnal nem volt különösebb problémám - bár csak a többi ilyen jellegű céghez való kapcsolatomhoz viszonyítva. Érdekes és bosszantó dolgok természetesen mindig voltak. Pannonos telefonom és Pannonos netem van, tehát duplán élvezem az általuk nyújtott szolgáltatások örömeit. Az a helyzet, hogy a 3 szolgáltató közül még ők a legkevésbé rosszak mind telefonban, mind mobilinternetben. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy e-mailben kár érdeklődni náluk, mert hetekkel később érkezhet csak válasz - amikor a probléma megoldódott magától, vagy rájött a hülye ügyfél a segítségük nélkül is a megoldásra, vagy önállóan megoldotta házi barkácsolással. A telefonos rendszerükben még soha nem sikerült megtalálni az adott helyzetben szükséges menüpontot, úgyhogy én már automatikusan 0-ás gombot nyomok, és "munkatárs kapcsolása".

Ami engem felbosszanott nemrégiben, az a mobilnettel volt kapcsolatos. Már 2 éve is van, hogy előfizettem egy 5 GB-os csomagra náluk, 5990 Ft-ért. Valamikor mostanában azonban megváltoztatták a tarifacsomagokat, lett 2 fajta a több helyett: az egyik éjjel-nappal korlátlan adatforgalmat biztosít 5990-ért, a másik 3990, de csak éjszaka és hétvégén korlátlan. A lényeg az, hogy ha én nem nézegetem a honlapjukat, nem tudok erről semmit és továbbra is fizetem a 5 Gb-os netért ugyanazt a 5990 Ft-ot, amiért más új előfizető korlátlanul netezik. Nem szóltak volna, hogy "komám, van egy ilyen lehetőség, ne gyötörd magad". Régi ügyfélként elvártam volna a tájékoztatást. Hosszas ügyintézésbe telt, míg kb. 800 Ft-ért tarifacsomagot tudtam váltani. Tanulság: ha nem akarsz új előfizetést, akkor is csekkold a reklámokat, mert érdekes dolgokat tudhatsz meg belőle!
Nemrég találkoztam a Magyar Kurírban ezzel a cikkel. A fiatalok hitéről készített nemzetközi felmérésről írnak. Hit és hit között is van különbség és egyáltalán nem szeretném összemosni a szó különböző árnyalatait. De vallásoktól függetlenül is - én úgy érzem - a…..
Pilgrim 2008.12.04 22:54:51
Puskás emberek ezek, nem vadászok - ahogy Fekete István is mondja. Minden évben van több ilyen eset, nem is kell messze menni, az utóbbi 6-7 évben a környezetemben is volt három. Utoljára szeptember végén a Bakonyban, Farkasgyepű, Bakonyjákó környékén, egészen pontosan a…..
Nemrégiben szóba került Srínél a kommentek között a hiányos magyar jövőkép, illetve ennek következtében a magyarhonból távolabbi vidékre költözés lehetősége. Tény, mindannyian érezzük az elmúlt évek - és évtizedek - visszavető erejét, én mégis azt mondom,…..
 Lenyűgöző mennyiségű huszadik századi fotót tett közé a Google az amerikai Life magazin archívumának publikálásával. Az oldal képkeresőjében, a keresőmezőbe a kulcsszavat, majd utána a source:life kódot beírva böngészhetünk több tízezer archív felvétel között.…..
         (Alcím:...Joseph Haydn szonátái és egy marék fehéregér...)     - Ergé vagy megbocsátja nekem, vagy nem, de kölcsönvettem három képet a sorozatából - muszáj volt, na..! Itt van mindjárt az első, amely Trianonra…..
       Pilgrim írta, hogy "érdemes lenne szemezgetni" korabeli parlamenti felszólalásokat, mert tanulságosak lehetnek a ma számára. Igaza van - főleg abban az értelemben, van e valami változás pozitív irányban. Milan Hodzsa…..
Terembura véleményének helytadva a hirdetéseket kilőttem, úgyhogy az Index-címlapon ne tessenek keresni. Igaza van, és arra csakugyan nem gondoltam, hogy a kéretlen reklám lehet közvetlen politikai vagy világnézeti szempontból ellenséges tartalmú is. Tegye az Index a címlapjára azt…..