Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzendör Sztadiz

0 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a héber a zsidó nép ősi és szent nyelve, azonban nem az egyetlen zsidó nyelv a világon. A jiddis nyelv, mely a ónémetnek, a hébernek, a magyarnak és különböző szláv nyelveknek a keveréke Európában, talán közismert. Van ugyanakkor a keleti zsidóknak is egy, a jiddishez hasonlatos nyelvük, a…..
Dzendör Sztadiz 2019.08.28 06:15:46
@CoolKoon: De ettől még ez a latin betűs átirat pocsék. Miért lyorar a sírni szó és miért y-nal írja a yo-t (ez utóbbit spanyol helyesírás szerint). A ly nem hordoz hangtani különbséget a j-hez képest. Spanyolban llorar-nak kell írni és kemémy j-nek ejteni,kb mint ahogy az éljen szóban.
Ez a ladino egy sosem volt külön nyelv...
A tanév kezdésével kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat bizonyára már megismerték a kedves szülők. Van, ahol a kollégák már a tanév végén egyértelmű információkat tudtak adni a következő tanévről, de az iskolák többsége augusztus 20-a után kezdi pontosítani a részleteket, Böngésszék bátran iskolájuk…..
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
Dzendör Sztadiz 2019.07.23 23:46:07
@gacsiiiz: a francokat keres 10k/h. Max 30k/10h.
Tamás Oxfordban él és munkájából adódóan napi szinten dolgozik együtt muszlim kollégákkal. Megírta saját, személyes tapasztalatait arról, milyen velük együtt dolgozni. Ezek persze egyetlen ember benyomásai, ezzel együtt is érdekesek lehetnek 2019 Magyarországán. Neked mit jelent a magyarság? Hogyan…..
Dzendör Sztadiz 2019.07.23 21:29:27
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ugye te most bűncselekménnyel vádolsz embereket. Ha nem tudod bizonyítani, akkor az egy jogi kategória...
Ha néhanapján sarokba szorítják a nemzetközi vagy a magyar politikai küzdőtéren, azonnal heves ellentámadásba lendül a Fidesz. Ez történt a minap is, amikor blokkolták néhány uniós képviselőjük bizottsági alelnökké választását. A liberális, zöld és szociáldemokrata frakciók előre jelezték, hogy a…..
Dzendör Sztadiz 2019.07.15 15:37:50
@morph on deer: mondjuk arról, hogy a családja jelenlegi gazdasági és pokitikai ereje bizony Apró Antaltól ered. A mai napig a véres diktatúrában betöltött pozició haszonélvezői. Remélem ezt nem kell magyarázni.
A Pásztói járásban lehetünk a nyár legmelegebb napján, valamikor reggel hat és hét óra között. A falu szélén egy apró putriból kiáramló hangos ordibálás árulkodik arról, hogy nem Csernobil egyik lezárt területén vagyunk, hanem a magyar valóság kellős közepén. Egy jó súlyban levő cigányasszony lép ki…..
Purdy anyuka Krétán nyaralt három gyermekével. A hét leteltével a reptérre mentek. Mire kiértek nagyobbik gyermeke, Jack, aki autista, annyira rosszul lett, hogy még hányt is...
Egyetlen gyerek született az 1986-os atomkatasztrófa után a kitelepítési zónában, de szerencsére egészséges felnőtt vált belőle...
Dzendör Sztadiz 2019.06.16 06:37:08
Érdekes módon nem a vállalkozás elindításával kapcsolatos intézni valókkal volt a legnagyobb gondom. Azt volt a legnehezebb kitalálni, hogy hol legyen a székhelyem...
 A hatalomból való kicsöppenés után Berecz János struccfarmmal kísérletezett, Herényi Károly és Lamperth Mónika potencianövelő étrend-kiegészítőket árult. Lendvai Ildikó önként vonult vissza, és a publicisztikát választotta. Azóta van egy rovata a Népszava hétvégi számában, és más szerkesztőségek is…..
Ha valaki hosszabb-rövidebb időre Máltára költözne, jó ha felkészül pár dologra: például az iszonyatos ingatlanárakra, a szúnyogokra, a meglehetősen felemás időjárásra és hát a higiénia terén is lesznek kihívások. A negyedik résszel búcsúzik Karesz máltai sorozata...
Dzendör Sztadiz 2019.06.03 22:15:47
  A szocialista pártvezetők szombati sajtótájékoztatójának volt még egy mozzanata. Tóth Bertalan elnök lefokozta a kampányban patkányozó Bangónét, aki már nem helyettese a parlamenti frakcióban. Ráadásul „közös megegyezéssel” megvált az MSZP kommunikációs igazgatójától, Láng Balázstól is. Bangóné…..
Slow Motion Minden punci szép! 2019.06.02 10:21:36
Provokatív és figyelemfelhívó címet választottam, hogy elérjem és átüssem a figyelmi küszöböt. Ez az írás nőknek és férfiaknak, fiataloknak és öregeknek, hétköznapi (laikus) személyeknek és szakembereknek (orvosok és pszichológusok) egyaránt szól, akik bármilyen formában kapcsolatba kerülnek a női…..
Dzendör Sztadiz 2019.06.03 17:02:23
@Beátrisz: ha egy férfi szeret egy nőt, akkor annak szép lesz a melle, a nunija.
Nem kevés olyan munkakör akad, ahol az embernek hosszú meetingeken kell ülnie. Az is megesik, hogy egy napra több ilyen megbeszélés is jut. Néha úgy tűnik, hogy egyes kollégák soha nem fogynak ki a szóból, az idő csak telik, a türelem és a figyelem pedig fogy. Mit tehetünk azért, hogy a munkahelyi…..
A Népszavát ma reggel kíváncsian vettem ki a lépcsőházi postaládából. Vajon az egyetlen napilap, amelyre előfizetek, miként tálalja a Fidesz választási győzelmét? Idestova fél évszázadot töltöttem a sajtóban, ezért nem lehettek illúzióim. A fürge digitálissal ellentétben a papír alapú sajtó olyan…..
Dzendör Sztadiz 2019.05.28 05:26:47
@Jenő Ferenc Szabó: azok, akik tapsoltak a leesett azonosítójú rendőröknek. Ami a magya "demokratikus" rendszer mélypontja volt.
A 2019-es EP-választás előtt a korábbiaknál talán világosabban lehet látni, hogy Magyarország politikai értelemben sziget lett az Európai Unióban. Nincs még egy ország, ahol ennyire lefutott, belpolitikai értelemben szinte tétnélküli lenne a választás, ahol akkora fölénnyel nyerne a győztes, mint…..
Dzendör Sztadiz 2019.05.23 05:36:25
@morph on deer: (13/750)*100=1.7
Mert a magyarországi EP-választás nem lesz tiszta, szabad és legitim...
Dzendör Sztadiz 2019.05.22 19:17:43
@Világít a torony: pontosan ki mikor és hol vesztette el az állását emiatt?
Vagy csak a szokásos balos hazudozás.
Lehet, hogy megvalósul Orbán terve, de nem lesz benne sok köszönet. ..
Dzendör Sztadiz 2019.05.17 05:28:12
@Sir Bates dö Hól: akinek semmi baja sincs a Tanácsköztársaság vörös terrorjával, az csak hallgasson.
A minap Demeter Szilárd kormányszemély -- korábban az Előretolt Helyőrség nevű fiatalosan hetyke újságnak talán főszerkesztője, manapság a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője -- azt nyilatkozta Kásler HR- és kultuszminiszterrel szinkronban, hogy "kulturális erőközponttá" tenné az intézményét, amire…..
Dzendör Sztadiz 2019.05.13 18:04:38
@kazsiafigyelo: eltaposni, olyan liberális európai demokrata módjára? Mintha csak az ötvenes évek szövegét hallanám tőled.
Dzendör Sztadiz 2019.05.13 18:12:41
@DrGehaeuse: végre egy üdítő komment.
 Egy tanulmány szerint, amelyet a tokiói Sophia egyetem kutatói írtak és a Scientific Reportsban jelent meg, a macskák képesek felismerni a nevüket egymás után kiejtett hangzású szavak között – írja a La Repubblica. A kísérletben 78 macskának olvastak fel a nevükhöz hasonló, négy hangból álló…..
Dzendör Sztadiz 2019.05.05 20:36:25
A populizmus kísértete járja be Európát és a világot – legalábbis ezt látjuk, ha a különböző nemzetközi vagy akár hazai híradásokra figyelünk, elég csak Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Jair Bolsonaro, vagy éppen Orbán Viktor sikereire gondolnunk...
Dzendör Sztadiz 2019.05.02 07:35:54
@math0: aha, persze. A blogjaidon is lefaszozod, aki nem ért egyet. Ha meg visszaszólnak, kitiltod. Engem már kétszer is kitiltottál... Erre büszke is vagyok.
Mondom, magadra nem tartod érvényesnek azt, amit másoktól elvársz.
Dzendör Sztadiz 2019.05.05 20:29:10
@math0: mikor is? Nincs benned semmi szégyenérzet?
Az állatok kísérleti alkalmazása körül mindig is voltak viták, de az utóbbi időben egyre inkább elítélik a kozmetikai célú kísérleteket. Ma már több szépségipari cég hangsúlyozza az erőszakmentességet termékeik eladásakor. De mi van, ha a marketing az…..
      Nincs mese, a szőrtelenítést nem annyira kedveljük, de ez van. Viszont egy angol csaj hadat üzent a hónapra az epilálásnak, borotválásnak és meghirdette a JanuHairy-t, azaz a szőrös januárt. Azóta nem kevesen kapcsolódtak az akcióhoz és mutatják meg, hogy milyen jól érzik magukat a…..
Dzendör Sztadiz 2019.04.25 14:20:40
@Na hogy érzi ez a Wágner magát?: teljesen egyetértek!
Az atomerőművek meglehetősen ritkán robbannak fel - nyugtat meg minket az atomenergetikai szakember. Néha azért mégis megtörténik - vágjuk rá mi. Megtörtént Cseljabinszkban, Csernobilban, Fukusimában, és van még tucatnyi hely a világon, ahol bármikor történhet atomkatasztrófa. A…..
Másodfok Mi lesz veled Ukrajna? 2019.04.15 09:29:44
Az ukrán elnökválasztás második fordulója előtt állunk, hétvégén lesz a szavazás. Érdekesség, hogy az első forduló után egy volt humorista áll az élen az államfői posztért, akinek egyelőre kétszer annyi voksa van, mint a jelenleg regnáló Petro Porosenkonak. Ukrajna gazdasága hosszú ideje sok sebből…..