Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szekeres István

85 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérdező: Talán nem éppen idevágó kérdés, de a káposztás cvekedli cukorral vagy borssal a finomabb?..
Analógia Gyémánt lakodalom 2023.10.11 10:23:47
Az Audio-Technica és a Dreamaudio nyílt napja elvileg délelőtt 11 órakor nyitott volna. Fél tizenegykor a hűvös októberi reggelen már annyian gyülekeztek a Dunaharaszti bemutatóterem előtt, hogy inkább idő előtt megnyitottuk a kaput. A hatvanéves Audio-Technica (gyémánt lakodalom!) hatvan példányban…..
  Lesz egy lemezjátszós házibuli a Dreamaudióban október 7-én szombaton. Belépő nincs. Mindenféle Audio-Technica hangszedőket lehet meghallgatni mindenféle lemezjátszókban. A főszerep a 10 ezer eurós (3.8 millió forintos, uramirgalmazz) AT MC2022 csúcshangszedőé, ami az árának és tudásának…..
Nincs egyszerűbb tuning lehetőség meglévő lemezjátszónk hangjának javítására, mint a lemezalátét fejlesztése. Ellentétben mondjuk a hangszedő cseréjével, az A-B teszt másodpercek alatt megoldható, hiszen az alátét három mozdulattal cserélhető. A magyar piacra visszatérő Funk Firm Achromat…..
Juhász Mikivel úgy indult a kapcsolatunk, hogy vett valami hangszedőt nálunk kb ezer éve, talán egy Dual lemezjátszóhoz. Az első pillanattól megvolt a kémia, zenékről beszéltünk, jazz-ről, klasszikus rockról, kedvenc lemezekről, meg a Világ Nagy Dolgairól. Ezek között volt, hogy akar egy olyan bárt…..
Szió :) Bocsi hogy hétvégén írok, de nagy a kétségbeesés :(..
Analógia Csapágyzajtalanság 2022.11.08 22:07:08
  Kevés olyan készülék foglalkoztatta a lemezjátszós közösséget annyira, mint a pár éve közösségi finanszírozásból megalkotott "lebegő lemeztányéros lemezjátszó", a MagLev ML1. A készüléket nem lehetett Magyarországon kapni, de majdnem: vendégposztunk szerzője, Egervári Zoltán hétpróbás audiofil…..
Újragondoltuk, milyen új lemezjátszókra érdemes benevezni így 2022 végén. (A cikket rendszeresen frissíteni fogjuk. Utolsó revízió 2024. január 5.)..
Amúgy is volt egy kis dolgom az IKEÁ-ban (új mosogató, hagyjuk), és ha már ott voltam, megtekintettem az új IKEA-lemezjátszót is. A képeken kifejezetten jól néz ki (ha már IKEA termék), értelmezhető hangszedő van benne, és akkora hype-ot csaptak neki, mint egy új Apple vagy Tesla terméknek.…..
Mészáros Janit lemezjátszós körökben sokan ismerik, egyike a kevés hazai lemezjátszós szaktekintélyeknek. Nem titok, hogy magam is rengeteget tanultam tőle, sőt, néhány korábbi szakmai cikkem lektorálására is felkértem. Jani alapvetően értékes lemezjátszók és hangszedők javításával foglalkozik, ő…..
Analógia Helló, Kiskacsa 2022.05.28 21:54:31
Megjelent az a lemezjátszó, aminek ideológiáját könnyű egy legendás készülékhez kötni. Emlékeztek a Rút kiskacsára, a NAD 5120-ra? Olcsó volt és tele volt egyedi műszaki megoldásokkal. És a lényeg: hangminőségre építették. Na, pont ilyen az Edwards Audio Apprentice TT is...
A múltkor átnéztük, a könnyebb hangkarokba milyen hangszedők valók. Most közepes effektív tömegű és nehéz hangkarok állnak sorba a megfelelő hangszedőre vágyakozva. (A cikkben szereplő árak frissítve: 2023. 11. 29.)..
Pszichológiai tény, hogy ami szép, arról azt feltételezzük, hogy jó is. Gondoljunk csak egy ragyogó piros almára, szinte érezzük, milyen zamatos – de ha beleharapunk, lehet íztelen, vagy akár keserű is. Így van ez a hifiben is: készültek különösen csinos lemezjátszók, amik közül egyik-másik…..
Analógia Karbon karban 2022.01.08 17:21:10
A világon manapság a (messze) legnagyobb példányszámban eladott Project lemezjátszók itthon is népszerűek. Érdemes tudni, hogy van egy sajátosságuk, ami miatt nem lehet bármilyen hangszedőt használni hozzájuk – könnyű a hangkarjuk. Hasonlóan könnyű hangkarral persze többféle más lemezjátszót is…..
Vendégposzt következik. László András barátom egyrészt hard core lemezgyűjtő, másrészt gyakorló nyomdász, ötven éve dolgozik olyan nyomdákban, ahol lemezborítókat is nyomnak. Dolgozott az Omega, a Saturnus vagy akár a Kati és a Kerek Perec borítóin is. Át is adom neki a szót. ..
Analógia Mondd, mennyit ér? 2021.10.20 22:32:55
A lemezes Facebook-csoportokban visszatérő téma, hogy valaki egy lemezgyűjtemény értékét kérdezi, elsősorban öröklött, fellelt gyűjtemények esetén. Azt hallották, hogy virágzik a lemezpiac, és olvastak cikkeket arról, hogy egyes lemezek sok-sok tízezer forintot is érhetnek. Íme egy gyorstalpaló…..
Analógia Amerikai szépség 2021.07.10 15:12:08
Nem, nem ez lesz az első lemezjátszód, ahhoz túl drága. Viszont egy ügyes beszámítással messze nem elérhetetlen az átlagos magyar audiofilnek sem. Pedig a high-end lemezjátszógyártás ikonikus figurái tervezték. Ráadásul nem Kínában készül, hanem az utolsó csavarig Amerikában. És már a megjelenése is…..
Mellőzött mostohagyerekek a magyar hifi köztudatban a mozgó vas (Moving Iron, MI) hangszedők, nagyrészt azért, mert a magyar hifi ősrobbanása idején a Hifi Magazin csak a lapszemlék eldugottabb bekezdéseiben írt az ADC, Grado, Pickering vagy Nagaoka-féle Moving Iron hangszedőkről, hiszen ezek nem…..
Dzsesszesen fülbemászós sláger, az Emil Rulez offspringjétől, és tényleg az a refrénje, ami a képen olvasható...
Mindannyiunknak elege van már az analóg audió, a lemezjátszás nyűgjeiből! A belső barázda torzítás, a megnyúlt szíjak, a kopott hangszedőtűk, a zajos, recsegő, pattogó lemezek... A megoldás a japán Tsitsamitsu-tól érkezik, az APR-01 nevű készüléket éppen április elsején mutatták be az LP-ktől…..
  A Facebookot sok mindenért lehet szidni, de arra kétségtelenül tökéletes, hogy összehozza a hobbistákat, különösen a réteg hobbik művelőit. 2020 május 17-én alakult egy csoport, és három és fél év alatt kilencezren csatlakoztak. Ráadásul a statisztikák szerint aktívak is. (Az eredeti cikk 2021.…..
Bár a világ egyik legjobb lemezjátszóját gyártja, először CD-ket vett a legendás budapesti lemezboltban. Vajon kinek a lemezeit és mennyiért? És honnan tudta az internet előtt, hogy hol van a tutti? A videó egyik csúcspontja, amikor Hullám Sanyi sztriptízt mutat be. Az eredeti ötlet, miszerint…..
Ízlelgessük a szót: hiánycikk. Amikor az emberek vennének valamit, de a boltos csak a kezét tudja széttárni: elfogyott. És nem, nem tudjuk mikor érkezik. Hagyja csak a kenőpénzt, elvtárs, a pult alól sem tudunk adni...
Kezdjük a rossz hírrel. Nevezett Soulines TT42 lemezjátszó 15 ezerbe kerül, ami sajnos nem forint, hanem euró, és ebben még nincs benne a hangkar és a hangszedő. Azért ez így is egy új Skoda Fabia (akciós) ára. A jó hír, hogy Közép-Európából is lehet nagyot gurítani, ha high-end audióról van szó -…..
Az internet korában a mindenféle lemezjátszós fórumok, és különösen a Facebook-csoportok tele vannak fals információval a lemezekkel és a lemezjátszókkal kapcsolatban. Kiválogattunk pár durva tévedést a legelterjedtebbek közül...