Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leftalone

23 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkatársunk a múlt héten az Egyenes Beszéd vendégeként beszélt a kórházi fertőzésekről. Azt is elmondta: lehetőség van a jogérvényesítésére, így a TASZ ügyfeleket keres. Az elmúlt napokban özönlöttek a történetek a családi tragédiákról. Munkatársunk személyes beszámolójából viszont kiderül: a…..
Az előző posztomban már bemutattam a GTD-módszer legfőbb alapelvét, ami arra vonatkozik, hogyan tehermentesítsük az elménket a zavaró gondolatoktól, folyton felvillanó teendőktől. Most lássunk 3 olyan könnyen alkalmazható módszert, amely tovább segítheti a mindennapi stresszmentes hatékonyságunkat!..
leftalone 2016.03.21 13:26:27
Érdekes és jó cikk!
Ahogy nézem, ez a leírás főként a halogatóknak segítség.

Egy másik fajta időmenedzsment problémára keresek megoldást (bár a halogatás az én műfajom) a férjemnek: ő mindent megcsinál, szorgalmas, de nincs szinkronban az idővel. Állandóan késésben van, emiatt hajszolt. A teendői időigényét rendszeresen rosszul méri fel, a részleteket lehagyja. Ha valahová menni kell, ő 30 percre becsüli, de azt lefelejti, hogy parkolóhelyet kell keresni, az épületben is kell tíz percet liftezni/sétálni és máris 50 perc lesz belőle, mint tényleges időigény. Itt máris vesztett 20 percet, a nap végére meg a sok 10-20 perc feltorlódik és valami emiatt lemarad.

A másik: könnyen elvonódik a figyelme. A gyereket pelenkázza, közben megáll a keze és a tévében levő joghurtreklámot kezdi el bámulni. Aztán ideges lesz, mert csupasz fenékkel megszökött a gyerek.

A harmadik: egyszerűen nem néz rá az órájára. Nagyon sokszor láttam olyat, hogy "úristen, már ennyi az idő??". És a reggeli készülődése máris nyugisból idegbeteg kapkodássá válik, mert van 5 perce fogat mosni, borotválkozni, felöltözni és elindulni.

Érdekes, mert nekem inkább a halogatás okoz problémát (majd holnap, később is ráér), de ha felszívom magam, akkor nagyon hatékonyan összerakom a teendőimet és gyorsabban végzek, mint az átlag. Míg ő mindent azonnal megcsinál, de vagy közben elvonja valami a figyelmét (TV, munkában eldumálja az időt és késve indul a következő ügyfélhez, hétköznapi szóval eltököli az idejét), vagy rosszul méri fel a cselekmény időigényét (szerelésnél soha nem számol "bufferidőt", azaz felbukkanhat váratlan probléma és máris kétszer annyi ideig tart, mint tervezte), valamint nem néz elég gyakran az órára.

Ezen hogyan lehet segíteni? Kimerült, hajszolt, stresszes, így mindenképpen szeretnék valamilyen segítséget találni neki.
Fotó: Szécsi István / Velvet "Olyan ez a nő, mint egy hirdetőoszlop, amit elvittek innen Budapestről" – mondta Bochkor Gábor Pierce Brosnan feleségéről, Keely Shaye Smithről a Music FM Önindító című műsorában a pénteki Bors szerint. A műsorvezető ezt annak kapcsán említette meg, hogy az ír…..
Talán soha nem mutattunk még ennél aktuálisabb barkácstippet.Igazából nem is fűznénk hozzá sokat: hűtőtáska, ventilátor, szigszalag, cső, és persze jég.. max 10 ezer forintból elkészíthető. Annyit azért hozzátennénk, hogy jégkocka helyett használjunk nyugodtan…..
Imádok enni. Séta közben pedig időnként megéhezem, budapestiek tízezreihez hasonlóan. Ezért örülök annak, hogy az utóbbi években óriási mértékben bővült a város street food kínálata. Ajánlok néhány nagyszerű helyet. Az összeállítás egyik célja az, hogy bebizonyítsam Önöknek: nem csak a…..
Amikor néhány hete egy jókora pókcsípéssel a nyakamon ébredtem megfogadtam, kiűzöm az összes bestiát a lakásból. Ugyan a pókokat nem annyira csípem (ellentétben velük…), az szóba se jöhetett, hogy kárt teszek bennük. Kis kutakodás után akadtam rá a következő…..
Egy izraeli civil szervezet, a Beterem kampányfilmjében egy helyi séfceleb, Haim Cohen süt pizzát. A kampányfilm azért készült, mert május végén 46 fokot is mértek Izraelben, és a Beterem a hőség miatt a gyerekek biztonságáért kampányol. Izraelben 2008 és 2015 közt 349…..
Nemrég az Eötvös utcába költöztem. Soha nem éltem Pesten korábban (8 év Tas vezér utca a Feneketlen tónál, majd 8 év a II. kerületben). Legközelebb megírom, miért hagytam ott a Rózsadombot. A három hét alatt még nem ismertem ki a környéket, de kezdem érezni, hogy bekerültem…..
Ne süssétek rám NERtársak, hogy „szinglihorda” meg karrierista pics@! Férjezett vagyok és van már egy jövőbeni adófizetőm. Mi több, kimondottan hajlok még egy gyermek felé. Elvégre a sex jó, a gyerekzsivajt meg kimondottan kedvelem; az elmúlt kilenc évben pedig az is kiderült,…..
Kedves Munkahelyi terror blog és olvasók!   Pályakezdő lány vagyok, Budapesten élek, nemrég vehettem át a diplomámat. Mivel sajnos nem igazán piacképes a végzettségem, ezért úgy voltam a dologgal, hogy bár megpróbálok elsősorban ezen a területen elhelyezkedni, de nem…..
Jogász a családban, itt egy egyszerű szerződésminta :-)Jegyzőkönyv és megállapodásMely készült 2009. április 8. napján a ... címen a lakás nagyszobájában végrehajtandó szexuális aktus körülményeinek előzetes meghatározásáról Jelen vannak:-... (továbbiakban: férfi)-...…..
A jó képkivágás titka!A netes társkeresés állandóan visszatérő átka, megvetendő szitokszava és gyűlölt közellensége a BMW-s, aranyláncos, extrémsportos, felsővezető srácok, akik elhappolják a jó és becsületes és tisztességes szándékú és udvarias és feleséget kereső…..
leftalone 2008.12.15 21:02:20
Női frontvonalból szólnék hozzá.

Nagyrészt egyetértek a szöveggel, csak finomítanék rajta - szubjektív szűrőn keresztül. Engem az olyan adatlapok szoktak megfogni, ahol eredeti a bemutatkozás. Volt kapcsolatom netes társkeresőről, ott az illető egy kutyához hasonlította magát - és egy tényleg nagyon jópofa szöveget hozott össze, szájkosár, póráz, finom kaja, hűség kérdése mind ebbe a keretbe illesztve.

Amúgy tetszik, nem tetszik, a netes társkereőn mi vagyunk a termékek. Annak meg reklám kell. Porszívót se úgy adnak el, hogy "húúú, nagyon sok van raktáron, már nem bírjuk a logiksztikai terhet, vegyetek má' belőle!", hanem írnak egy magasztaló szöveget róla. Közben az se tud többet, mint más cégek porszívói, csak jobb a marketingje.
A lehető legvészesebb szöveg adatlapon, amikor valaki arra hivatkozik, hogy ő mennyire magányos és NEKI mire van szüksége. Nemnem, azt kell kidomborítani, hogy ő mit tud nyújtani. Miért jó a társaságában lenni.

A nők szapulása valóban nem szerencsés (nők adatlapján a férfiaké sem), mert abból az jön le a látogatónak, hogy itt egy vagdalkozó, megcsömörlött ember van. És lapoz tovább.

Fényképek: nyaralási képeken kicsit finomítanék. Én is tettem fel anno nyaralási képeket, de kivágtam a háttér nagyrészét. Azért jók a nyaralós képek, mert ott az ember jó hangulatban van, le van barnulva és többnyire MOSOLYOG. A háttér lényegtelen.

Szöveghez visszatérve, az a lényege, hogy SUGALLJA azt, hogy az adatlap tulajdonosa képes egy amőbánál komolyabb agytevékenységre, koherens gondolkodásra és neadjisten van humorérzéke.
Az életszemlélet - szerintem - többet nyom a latban hosszútávon, mint a "hol nyaraltam, milyen hobbim van, hány diplomám van". Ezek is számítanak, de ezeket meg lehet beszélni a randikon, a lényeg az ember és a szűrője, amin keresztül valamilyennek látja a világot.

Szerintem :)
Uwe Stuckenbrock 46 évesen meghalt pár nappal ezelőtt a szcientológia nemzetközi bázisán.   A halál oka: sclerosis multiplex (a betegségről több információ itt). Bár ez "a betegség egyelőre nem kezelhető, csak a lefolyása késleltethető és a tünetek…..
Azt mondják, amelyik kutya ugat, az nem harap. De azért ha már morgás is vegyül bele, épeszű ember nem kockáztatja egyik végtagját sem, hogy kiderítse a mondás igazságtartalmát. A tudomány szerint az evolúció egyik alapköve az agresszió, ez segítette a legerősebb egyedek…..
Lassan kezdem egy brazil szappanopera főhősének érezni magam. Talán ideje lenne egy szakképzett szociálpszichológust is bevonni a blogba, hátha ő átlátja az emberi motivációk és viselkedések kuszaságát, mert nekem kezd beletörni a bicskám.Most mesélni fogok, de igyekszem a…..
Figyelem! Kérem erősen vallásos, valamint megrendíthetetlen erkölcsi nézetekkel bíró olvasók azonnal hagyják el a posztot! Hajtás csak saját felelősségre!Én szóltam...A legfurcsább forgatókönyvet az élet írja, hogy egy jól kivesézett közhellyel éljek. A legutóbbi poszt óta…..
Így tarts szeretőt! Csak szex! 2008.08.03 23:19:00
Valószínűleg ezt két szót adja válaszul minden férfi akinek szeretője van, amikor megkérdezed tőle milyen mély a kapcsolata a szeretőjével.Ezzel nincs is gond, mert kinek a pap, kinek a papné. Csak sikerüljön beadni, megértetni a szeretővel is ezt az álláspontot. Annál jobb,…..
Rövid kapcsolat is lehet olyan fájdalmas, hogy a levélíró elgondolkodjon azon, soha többet ne kezdjen nőkkel. Kegyetlen világban élünk, ahol a szívek roppannak, miközben eszünket veszítjük. A levélíró kérdésére válaszolnék: lépj tovább, szevasz. Innen loptuk Kedves…..
Félig-meddig nyafurc kommentjére reagálnék. Teljesen hasonló a helyzet, bár az előző esetben nem én voltam a döntőbíró. És most se. Kutyaharapást szőrivel. De mi van, ha a szőri is harap?Előzőleg megkaptam, hogy túl odaadó vagyok és nem kell kaparni utánam, ez meg így nem…..