Regisztráció Blogot indítok
Adatok
standup

0 bejegyzést írt és 309 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blogon sokat írok arról a folyamatról, ahogyan a gyereknevelés definíciója az elmúlt évtizedekben megváltozott, és arról, ahogyan emiatt a szülőkre egyre nagyobb elvárások nehezednek. A modern pszichológia korszaka előtt a nevelés célja az volt, hogy a gyerekekből "rendes…..
standup 2015.12.23 00:42:05
Sziasztok!

Látom, hogy régi a bejegyzés, de hátha visszatér még ide valaki. Nem vitaindító, inkább csak kíváncsiságból felmerült kérdés, főleg Felicitasz felé.

Elöljáróban annyit, hogy az otthonszülés nekem fehér folt, nem foglalkoztam vele, nem igazán tudok róla semmit. Nyugati orvoslás párti vagyok, így adott opció volt a kórházban szülés. Emiatt az otthonszülésről nincs véleményem, mert nincs elegendő információm se róla.

A saját esetemen keresztül, tényleg puszta kíváncsiságból érdekelne, hogy ilyenkor - ha tegyük fel, én otthon akartam volna szülni - mi történt volna.

A (első, egyetlen) terhességem problémamentes volt. Volt egy enyhe értéktúllépésem a terhességi cukorterhelésnél. Diétával pöpecül karban lehetett tartani, utána minden véreredményem kitűnő volt.
A szülés terminus másnapján vízelfolyással indult. Kényelmesen beslattyogtunk a kórházba. Pár óra múlva jöttek a fájások, akkor hagytak a férjemmel kettesben a szülőszobán. Amikor sűrűsödtek, akkor szóltunk a dokinak meg a szülésznőnek, hogy indulófélben van valamit. Bent voltak, akár fejen is állhattam, ha úgy volt kényelmes, egy-két gyors tanács jött csak, hogy mikor mit célszerű csinálnom. Semmi felesleges beavatkozás, mert odáig tankönyvi volt minden.
Majd az orvos mondta, hogy akkor most térdeljek vagy guggoljak le, ahogy jobban esik és nyomjak, instruálnak, hogy hogyan-merre. Néhány guggolás és erőlködés után lópikula nem történt. A doki mondta, hogy valami nem kerek itt (már kitolási fázis!), dobjam fel magam az ágyra, hadd vizsgáljon meg alaposabban.
Paff, forgási rendellenesség, gyerek elvesztette a GPS-t, a koponyája beakadt a medencecsontomban. A megfelelő szög helyett 90 fokkal elfordult, nem fért át emiatt. Pillanatok alatt tele lett a szoba segítőkkel - orvosok, nővérek, neonatológusok. Vákuum, másik doki fentről nyomta, kihúzták - szerencsére teljesen egészségesen.
Utána pár perc pihenő, majd a méhlepény intett be, hogy ő marad ott, ahol van. Kétségbeesett telefonálgatás, hogy k..ra kéne egy műtő, de foglalt, már kínjukban a szemészetnél is könyörögtek, hogy hátha ott van egy...
Nem volt, ezért a doki kézzel tépkedte le. Utána cérnakesztyűben, aztán küretkanál - épphogy varázspálca nem volt. Végül lett műtő, altatás, kaparással kilakoltatták.

Annak utánanéztem, hogy ilyenkor azért kapkodnak, mert zárul a méhszáj és hullamérgezést kapok a saját méhlepényemtől, meg elvérzek, ha nem szedik ki gyorsan. Szóval nem az én kínzásom volt a cél, hanem kármentettek.

Aftermath: 8 dl vérveszteség (50 kg-os testsúlyhoz), traumás duzzanat a teljes alfelemen, végigrepedt hüvelyfal, törött farokcsont.
Szerencsére 2-3 hét alatt nagyjából felépültem (idővel teljes mértékben), csak a vastablettát ettem, mint a cukorkát. A doki a szülés után mondta, hogy húzzak lottót venni, mert minden komplikációmnak egyenként 1% alatti az esélye, én meg csokorban benyaltam őket.

A kérdésem: egy teljesen problémamentes terhesség, majd problémamentes vajúdás - gondolom ez megfelelt volna az otthonszülés követelményeinek. Viszont mi történt volna velem és a gyerekkel, ha ott ugranak be ilyen hirtelen a fenti komplikációk? Mert a kórházban tényleg (férjem nézte az órát) fél perc volt összetrombitálni a stábot és már ki is kapták a gyereket.
A méhlepényes résznél szívtam a műtőhiánnyal egy bő tíz percet, de utána altatásban befejezték.
Estemben hogy nézett volna ki ugyanez otthon? Nem tudom megítélni eü végzettség híján a kockázatokat, de sok ijedt arcot és kapkodást láttam - ebből feltételezem, hogy nem ráérős meló volt kiszedni a gyereket, majd a méhlepényt.

Egyébként nekem semmilyen lelki traumát nem okozott, addig volt némi drukk, amíg a neonatológus vizsgálta a babát. De amint mondták, hgoy makkegészséges, ez a drukk is elszállt.
standup 2015.12.26 22:23:39
@Felicitasz: Őszinte leszek, a pontos időintervallumok szubjektív becslések. Rohadt fáradt voltam, fizikailag teljesen kimerített a szülés. A kitolási résznél be-bealudtam a fáradtságtól. Az ilyenkor szokásos pszichés beszűkülés is megvolt, bár én a kimerültség számlájára írom.
Órát nem néztem, de talán 10 perc volt, amit a méhlepénynél vártak. A vákuum után már eléggé véreztem, lehet, hogy nem tudták megállapítani, hogy honnan jön pontosan a vérzés és emiatt nem kockáztattak.
De olvastam olyat, hogy 15 perc alatt zárul a méhszáj, utána már azon keresztül nehéz bematatni.
Rémlik olyan, hogy finoman rángatták a köldökzsinórt, hátha jön vele a méhlepény, de nem akart. Szívósan tapadt, ráadásul szép nagy, ún. ablakos méhlepényem volt. Még két héttel szülés előtt is 0 fokban érett volt a lepény. Szerintem még két másik magzatot is vígan eltáplált volna a mérete és az érettsége alapján.
A baba arccal hasi irányban (felfelé, vagy hogyan mondják szaknyelven) született, amint kibújt a feje, kiköpte a magzatvizet és vett egy mély levegőt. Utána sírt csak fel. Amennyit én értek az anatómiához, 90 fokkal volt elfordulva az ideálishoz képest - vagy lehet, hogy vákuum közben forgattak rajta. Nem tudom, ehhez tényleg nem értek, hogy egyáltalán lehetséges-e ilyen technika.

Az orvosomat jó szakembernek tartom, nem kérdőjelezem meg a döntéseit. Biztos, hogy alapos indok volt minden beavatkozás mellett, az időzítést is ideértve. Sietni se sietett sehová, mert hajnalban amúgy is kezdte az ügyeletet, hazamenni már amúgy se tudott volna.
Konklúzióként örülök, hogy kórházban voltam és nem máshol :)
A mostani generáció felelőtlen, a lányok mindenkivel ***nak, mint a nyulak, nem gondolnak a következményekre és hogy meg is érdemlik, hogy az egész életük tönkre menjen.  Kedves Praxis blog!   27 éves fejemmel nem rendelkezem nagy tapasztalattal a magyar egészségüggyel…..
standup 2015.11.27 10:51:20
Hó, nekem annyi érdekes sztorim volt nőgyógyászokkal, hogy csak na. De inkább megmaradtak vicces anekdotáknak. Egyetemistaként együttlét alatt rosszul, rossz szögben mozdult a partner, nekem pedig megrepedt a bőröm. (Később eg ynormális orvos elmondta, hogy aránylag vékony ott a bőröm, így jártam, tudjak róla, hogy könnyebben sérülök.)
Egy női nőgyógyászhoz estem be. 10 perc vita után, hogy ő most rendőrt hív, mert megerőszakoltak (ott voltam, tudnék róla ha ez történt volna), közölte, hogy ő most varrni fog. Újabb tíz perc vita, hogy a lóf..t fog varrni ilyen érzékeny területen. De ő azt csinál, amit akar. Nem, önrendelkezési jognak hívják, nem vagyok életveszélyben, nem járulok hozzá. Végül leszálltam a vizsgálóasztalról és inkább hazamentem.

Pár évvel később ismeretlen eredetű vérzés. Újabb nőgyógyász, találja már ki, hogy mi vérzik, mert nem menstruáció lesz. Nézi, nézi, nem jön rá. Kopogás nélkül beront egy ámsik orvos, odainti. Ketten nézik. Nem tudják. Telefon, prof jöjjön le, keresztrejtvény. HÁROM orvos, összeérő fülekkel szemléli az alvázamat. Akkor már javasoltam, hogy láttam kint egy karbantartót, esetleg hívjuk be őt is, hogy teljes legyen a buli. Ha már engem nem kérdeztek meg, hgoy hány embernek szeretném mutogatni az alvázamat. Végül kiderült, hogy bagatell sérülés csak, spontán meggyógyul, no problem.

De a kedvencem a táltos nőgyógyász volt. Fővárosba költöztem, új dokit kerestem emiatt. Első furcsaság: az asszisztens a felesége, az asztala olyan szögben beállítva, hogy premier plánban lát mindent. Doki vizsgál, utána félreültet adminisztrálni. Feleség felpattan, megkér, hogy álljak fel széttárt karokkal (WTF?). frankón, egy bicikliküllővel végigmért.
Diagnózis: vízéren van az ágyam, meg Hartmann vonalakon. Kezelési javaslat: tegyem máshová az ágyamat.
Próbáltam nem hangosan röhögni. Másnap új orvos. Ő egyszerűen adott egy gyógyszert a fertőzésre, amitől pikk-pakk meg is gyógyultam. Őt megtartottam.
A nővérek hozzáállása a betegekhez az megengedhetetlen, szörnyű, ahogy beszélnek velük, több esetnek fültanúja voltam. Amikor a mamám meghalt, az fűzte hozzá gúnyosan,hogy ez kész, meg hogy ezért érdemes volt tiszta ágyneműt húzni. Tisztelt Praxis!   A nagymamám az…..
standup 2015.10.25 19:14:44
Jómagam épp dúlok-fúlok, bár ez nem a Péterfy volt.
Madarász utcai gyerekkórház, másfél éves gyerekkel mentünk be, fulladásos roham. Az érkezés éjszakáján szolgálatban levő nővéreknek tényleg kézcsók. Figyelmesek voltak, készségesek. A vérvételt is tündérien vezényelték le, pedig várható volt, hogy egy ilyen kicsi gyerek nem lesz együttműködő. De addig duruzsoltak neki, hogy végül alig sírt, tényleg le a kalappal.

Viszont már az érkezésnél ügyeletben levő rezidens doktornő érdekes volt. Vizsgálat közben rohamot produkált a gyerek, ami némi hányással is járt. Bármiféle segítség nélkül, undorodva nézte a padlón (és rajtunk) csordogáló hányást. Majd erőteljesebb felszólításra behozott egy hánytálat, amibe bele volt száradva a hányás... Ez a higiénés szemlélet végigkísérte a bentlétet. A szobába később behoztak egy hányásos vírustól kiszáradt fertőző(!!) kisfiút. Egy másik szülővel szóltunk, hogy ez nem lesz így jó, vannak üres kórtermek is, miért ide? Ne aggódjunk, nem fertőző.
Aha, hazajöttünk, 5 napja küzdünk a sugárban hányó gyerekkel, hogy ne száradjon ki és ne kelljen ismét kórházba vinni. A gyerekorvos lassan beköltözik hozzánk, mert inkább őt kértük meg, hogy járjon ki csekkolni.
A nővérek között minden váltásban volt legalább egy-két ordas bunkó (és mindig volt legalább egy tündér, ez hozzá kell tennem!). Egy Ursula kinézetű foghegyről odavetette, hogy vizeletzacskót tegyek a gyerekre. Életemben nem láttam olyat, nem értek hozzá. Némi vita után az egyik kolléganője kérte(!!!), hogy ő hadd segítsen. Küzdött, mint disznó a jégen, mire felrakta a gyerekre, aki ugye nem akart együttműködni. Szintén ez az Ursula úgy szívta a gyerek orrát, hogy közben üvöltött vele, hogy ne hisztizzen. Aha, itthon odatartja a fejét, de ott, miután durva mozdulatokkal lefogta és hol velem, hol vele üvöltött, persze, hogy rángatta magát. Érdekes módon, amikor a váltásban kifogtunk ismét egy kedves nővért és elmondtuk, hogy ha nem fogjuk le és hagyjuk együttműködni jobb lesz - meglepő módon a gyerek tartotta a fejét, nem rángatta magát, nyugodt volt az egész procedúra alatt. Igaz, így legalább 1 perccel tovább tartott.
A kórházban kézmosás nélkül nyúltak egyik gyerekről a másikra (jéé, vajon hogyan vitték át a fertőzést a miénkre?), egyedül a kezelőorvos volt az, aki minden gyerek után ment a csaphoz. Meg a szülők.

Arra természetesen volt energia, hogy azért lecsesszenek, mert az egyik üres ágy legszélére leültem pár percre, hogy a kiságyba belássak.
A legszebb az a nővér volt, akivel éppen közöltem, hogy a férjem este még elaltatja a gyereket, aztán megy haza - mire azt reagálta, hogy idézem "apuka nem maradhat bent, mert szexuálisan veszélyt jelent a bent levő kamaszlányokra". Ott eldurrant az agyam. A legszebb, hogy az állítólag veszélyeztetett kamaszlány anyja tett másnap panaszt a nővérre emiatt, annyira kiakadt, amikor elmeséltem neki. Akkor legalább a kollégák elnézést kértek.

De esküszöm, egy csövesszállón nagyobb tisztaság van, mint ott. Az biztos, hogy oda többet nem viszem a gyereket. Kérdés, hogy a többi kórház vajon jobb-e...
Ki mi alapján dönti el, melyik országot választja jövőbeni otthonául? Rengeteg racionális és persze érzelmi alapú érv is lehet, Györgyi (akinek korábbi írását itt olvashatjátok) most tízet szedett össze, ami őket Hollandia felé terelte. (Ha megihlet benneteket a poszt,…..
standup 2015.09.17 14:53:21
@LadyGy:
Nagyon hálás lennék, ha e-mailben vagy más módon megkereshetnélek. Jelenleg dilemma fázisban vagyunk, éppen Hollandia körvonalazódik, ugyanilyen kizárásos alapon.
Nem segítséget, csak információt szeretnék kérni, mielőtt véglegesen döntünk.
Szintén közgazdász vagyok, ezért is akadt meg a szemem a poszton.
Előre is nagyon köszönöm!
Az ember lassan hozzászokik, hogy ezt az országot egy maréknyi gengszter vezeti, akik között aránytalanul felülreprezentáltak az ideggyógyászati esetek. A vezetés második vonalát gátlástalan politikai karrieristák, a harmadikat pedig lelkes, de dilettáns idióták töltik be. Ennek…..
"Útban a Vekeri felé" - forrás: Képhatás blog. ..
A képébe vágtam, hogy rendben, akkor adja csak szépen a borítékot vissza, amit megkapott, erre az arcomba nevetett és megkérdezte: „Miről beszél, milyen borítékot”? Tisztelt Praxis!   12 éves kislányomnak szeptember elején volt mandulaműtéte. Már hónapokkal…..
standup 2012.09.21 19:27:29
Gyerekkoromban többször is voltam kórházban - egyébként túlféltett gyerek voltam.
3-4 éves lehettem a mandulaműtétemnél. Annyira emlékszem, hogy a kábítást egy férfi csinálta. Az ölébe ültetett, egy csöbröt a nyakamba akasztott és a számra szorított egy nedves kendőt (kámfor..?). Én kínomban felnyúltam és végigkarmoltam az arcát. Apám másnap ment ajándékkosárral bocsánatot kérni a felkarcolt Adidas jelért :)
Amikor felébredtem, belelógott a zoknis lábam a pisivel teli vesetálba. Ez a legrosszabb emlékem. Anyám ott ült, beszélt hozzám, én meg kómásan pislogtam, de félni nem féltem.

Aztán 6 évesen oltásra allergiás reakció, eszméletlenül vittek kórházba. Sokra nem emlékszem emiatt. Ismétlőoltás 12 évesen már kórházi megfigyelés mellett. Na, ott be is lázasodtam a stressztől, hogy nem vagyok otthon. Ezt valahogy megéreztem, hogy pszichoszomatikus, kimentem a folyosóra, elkaptam az első orvost és komolyan győzködni kezdtem, hogy szülői felelősségre engedjen haza. A lázam el fog múlni. Láttam rajta az őszinte döbbenetet, hogy 12 évesen alkudozom vele és már ő se volt biztos a diagnózisban.
Felhívták a szüleimet, akik bejöttek és némi tépelődés után saját felelősségre hazavittek. Fél órás volt az út, otthon már normális volt a hőm.

Egyik eset se maradt meg rémálomként. A kórházi szagok mindig is zavartak, az említett esetekben is ez volt a legrosszabb, a fertőtlenítő és a vizelet szaga. No meg a tűk, de hát mutassatok egy gyereket, aki nem fél tőlük :)
Fogalmunk sincs, pontosan mi történt ma reggel a Budai rakparton, amikor Varga Endre kerékpárjával át akart kelni egy kereszteződésnél. Az eddig mintegy hatezer Facebook-felhasználó által megosztott üzenetében ugyanis azt írja, egy szürke Suzuki Swift, melynek rendszáma 666-ra…..
Drága Hölgyeim és Uraim! Önök már biztosan azt hitték, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy valamikor fél éve beígértem egy városnegyed-bajnokságot. Dehogy is! Annyira nem, hogy íme, itt a hivatalos versenymenetrend, az első mérkőzést augusztus 7-én játsszuk majd,…..
standup 2012.08.01 14:40:52
Reggeli csúcsforgalomban a 4-6-on, a 7-es buszon vagy a metrón zötykölődve, kiállítások tömegében utat vágva észrevennéd-e, ha valaki egy "álcázott", alig 30.000 forintos RFID olvasóval végigszkenneli a táskádat, zsebedet? Valószínűleg véletlennek vennéd, ha valaki…..
standup 2012.06.03 12:53:02
addict Mentolos parkolójegy 2011.07.01 10:00:00
Vannak olyan reklámok, melyeket látva egyetlen kérdés fogalmazódhat meg bennünk: miért nem nekünk jutott az eszünkbe? Ilyen a Wrigley ambient kampánya is, amely a márka legújabb, Extra Polar Fresh nevű rágóját népszerűsítette. A német BBDO Proximity reklámügynökségnek nem…..
standup 2011.07.01 13:23:41
Egy anekdota szerint a szocializmus idején Rákosi Mátyás pártfőtitkár megbízta Illyés Gyulát és Kodály Zoltánt egy másik, „szocialista” himnusz szerzésével, amely szerinte a címerhez hasonlóan, változtatásra szorult. Kodály Zoltán megjegyzése erre annyi volt: „Minek új?…..
T. Munkahelyi ( T ) error! A történet, amit elmondok, igaz, és számomra meglepő, mert 44 éves voltam az elsőnél, és 50 évesen is ki voltam téve a zaklatásnak. 2004 márciusától dolgoztam egy magánvállalkozónál, akinek több élelmiszerüzlete van, különböző kft-k nevei alatt.A…..
addict Orosz “Facebook” rulett 2011.05.10 10:00:00
Ha már szó volt tegnap az ifjú reklámos tehetségekről, szeretném megmutatni nektek két Miami Ad School tanonc,  Ilya Malyanov and Christian Feist vizsgamunkáját, amiben egy orosz vodkának készítettek nem mindennap online kampányt. A bizarr – de sajnos fiktív – alkalmazásban a…..
standup 2011.05.10 12:45:20
Kisautó blog A Truggy visszavág 2010.08.05 10:31:00
Kicsit formabontó módon ezúttal nem a klasszikus, blog- és kiadványépítő sémát követnénk, hiszen saját történetemet, bulvárul: sztorimat, nem most mesélem el. Dióhéjban talán annyit, hogy végigjártam a Matchbox-Tuzex (csehszlovák…..
  Nagyjából a templom tetejéről lőhették. Jobbra beficcen az Anker-ház, középen a bazilika kupolája, a bal felső komplett háztömb pedig ma már hiányzik. Mármint fizikailag, szerintem jobb hogy a Gödör és egy kis zöld placc van a helyén. A képet Sadia szúrta ki a…..
 „Tarlós István főpolgármester szerint a névváltást a Magyar Tudományos Akadémia elnöke kezdeményezte, hiszen gróf Széchenyi István több jelentős műve, az Akadémia épülete és a Lánchíd is itt található, illetve itt áll a szobra is. Rogán Antal, az V. kerület…..
A felújított tér. Kép forrása. Talán nem  túlzás azt állítani, hogy kisebb csoda történt a pesti belvárosban: a korábban elhanyagolt, lepusztult Március 15. téret mintha kicserélték volna. A munkák még nem fejeződtek be teljesen, azonban a városnak pár nap elég volt,…..
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..
"Egy egyszeri british airways utas" nevű felhasználónk fel van háborodva, mert 150600 forintért foglalt repülőjegyet a British Airways weboldalán, ám végül 155311 forintot vontak le tőle. A kimutatást megnézve kiderült, hogy euróban terhelték meg a számláját és…..
standup 2011.02.21 08:58:43
@pecs2010: Az ELAL-t meg tudom erősíteni, pár napja vettem repjegyeket tőlük - és lehet, hogy én néztem el valamit az árfolyamokkal (USD-ben volt megadva, de forint számláról fizettem), de néhány ezerrel kevesebbet terheltek rá, mint amit kiszámoltam.

Hol van náluk egyébként olyan opció, hogy forintban mutatják végig az árat?

Én csak egy egyértelmű kiírást láttam folyamatosan az oldal alján, hogy USD-ben van megadva és abban is terhelik a számlát (átváltva a szóban forgó valutára).
Bármennyire is szerelmesek vagyunk, sosem lehetek elég jó, mert nem izraeli zsidónak születtem. Ez a film egyébként pont erről szól: Kishazánkban nem kevés izraeli próbál szerencsét, és közöttük is elég sok a jóképű, jómódú pasi. Én pont az egyik csapdájába estem.…..
standup 2011.01.21 12:46:15
Van egy jó barátom, aki izraeli zsidó és vallásos is. Ő is mondta, hogy csak zsidó lányt vehet el, a meggyőződése miatt.
Mindezt úgy, hogy én, mint ateista, nagyon jó vallási vitákat tudok folytatni vele, nem tart kevesebbnek a vallástalanságom miatt és nem sértődik meg, ha esetleg szkeptikusan állok hozzá vagy kérdezek rá egy-egy vallási szokásukra. Egyedül azt várja el, hogy tiszteletben tartsam, hogy neki shabbat van, illetve az egyéb szabályokat.
Simán beül velem nem kóser étterembe, de ő nem eszik ott.
Eleinte hülyén éreztem magam, hogy éhes vagyok, de szegény csak nézze, hogy eszek...
Mondta, hogy mivel nem zsidó vallású országban van és én se vagyok zsidó vallású, nehogy már az ő vallási szokásai miatt kapjak gyomorfekélyt. Ő rendelt egy almalevet, én meg megebédeltem.
Sőt, néhány magyaros kaját is megkóstolt, kóserre átalakítva (mondjuk a rakott krumpli nem volt az igazi kolbász nélkül, de így is ízlett neki). A töltött paprikát imádja, csak ő darált marhából csinálja.
Kulturális szinten érdeklődik az itteni szokások iránt, bár nem tart karácsonyt, tudja, hogy nekünk fontos ünnep és küld boldog karácsony üzenetet. Én meg az ő ünnepeikre küldök jókívánságokat, hiába nem tartom őket.

Nekem kifejezetten szimpatikus, hogy nem akarják erőszakosan berántani az embereket a saját vallásukba. Amikor szóba került, mondta, hogy ez nem meggyőzés, hanem saját meggyőződés kérdése. Ha én nem hiszek Istenben (vagy ha más vallásban hinnék), akkor pisztolyt is foghatna a fejemhez, akkkor se jönne szívből a hit.
Ééééés a legjobb barátja itt egy iráni srác.
Én a László kórházról szeretnék néhány elmarasztaló gondolatot leírni. Elöljáróban annyit, hogy jómagam is az egészségügyben dolgozom, méghozzá nem is a legfrekventáltabb területén, hanem ott ahol a betegségekkel és a gyógyulni vágyó emberekkel legelőször találkozik az…..
(MTI/dpa) Élő tévéadásban leseggfejezte és hülye állatnak nevezte az őt interjúvoló riportert Bertel Haarder dán belügyi és egészségügyi miniszter, s dühkitörése - akaratán kívül - szupersláger lett az interneten. Ha valaki tud dánul, és feliratozná nekünk a videót, azt…..