Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Old Syg

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Underground reakció 2009.08.07 13:01:00
  Oli bácsi mikroblogja megkapta első olvasói levelét, amely egy olvasói levélről szól: a 168 Óra múltkori Buják-cikke után született meg Nagy Zoltán debreceni médiakutató (!) reakciója szerény kommunánkról, Underground reakció címmel. Oli bátyánk először arra…..
A Pew Internet Research 12 kérdésből álló tudományos kvízt publikált, mellyel megtudhatjuk, okosabbak vagyunk-e egy átlag amerikainál.   Demográfiai lebontása a válaszadóknak a július 14-i állás szerint: Nos, okosabbak vagyunk-e?..
Mandiner blog Rosszabbik 2009.06.12 09:01:00
 Múlt vasárnap nagyot nyert a Jobbik – és nagyot vesztett a baloldali liberális értelmiség. A bejegyzés címe rájuk utal, ők a Rosszabbik. Arra a mérhetetlen rövidlátó ostobaságra, amit az elmúlt körülbelül húsz évben elkövettek. Arra ahogyan, szándékosan vagy nem…..
Old Syg 2009.06.12 22:58:43
@Admiral William Adama: Úgy vélem, Indus nem fogta fel, hogy egy olyan emberrel próbál hadakozni, aki 4 háborús éven át az emberiség élén állt, a szélsőséges Zarekkel és a cylonpártiakkal szemben is, azon túl, hogy basestarokat szedetett le a dradisről. De úgy látom, a Galactica ágyútüzében megsemmisült. So say we all.
(elnézést az offért)
"Bőhm András szerint a sajtóban közzétett eredmények nem exit poll-eredmények, csak egy tegnapi közvélemény-kutatás adatai. Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy sokan pezsgőt vettek ma este arra az esetre, ha az SZDSZ nem kerül az EP-be, azt mondta, szomorú, hogy ide…..
Egy ígéretes kezdeményezésről számolhatunk be: a budapesti Common Sense Society az angolszász területeken népszerű "debating society"-k mintájára egy színvonalas vitáknak teret adó közösséget próbál meg létrehozni. Tagjai főként magyar és külföldi, Budapesten…..
Old Syg 2009.05.16 14:11:26
Pont tegnap vettem elő Kissinger: Diplomácia c. könyvét. Az utolsó fejezet a hidegháború utáni új világrendről szól.
Néhány idézet a kérdésről, illetve annak inverzjéről is: "A következő években (1994 után) az összes hagyományos atlanti kapcsolat meg fog változni. Európa nme érzi majd akkora szükségét az amerikai védelemnek, mint korábban, és sokkal erélyesebben fogja képviselni gazdasági érdekeit; [...] Európa nélkül viszont Amerika pszichológiailag éppúgy, mint földrajzilag és geopolitikailag egy Eurázsiától messze fekvő szigetté válhatna. [...] Másrészt, az Egyesült Államoknak semmi oka sincs arra, hogy féljen egy NATO-n belüli megnövekedett európai azonosságtudattól, mert nehezen képzelhető el bárhol a világon egy európai katonai akció amerikai politikai és logisztikai támogatás nélkül." (822-824. o.) Egyrészt interdependenciára utal, de azért azt is megmutatja, hogy az USA is rászorul Európára.
Persze az azóta eltelt 15 évben sokat fejlődött "nagyhatalmiság" és önállóság kérdésében a vén Európa, de azért ezt a mondatot igaznak tartom: "A hidegháború utáni világban a hagyományos európai nemzetállamok - azok az országok, melyek az Európai Együttműködést alkották az első világháborúig - nem rendelkeznek a globális szerephez szükséges erőforrásokkal. Jövendőbeli befolyásuk azon fog múlni, hogy milyen sikerrel konszolidálják magukat az Európai Unióban. Egy egyesült Európa továbbra is nagyhatalom marad; ha viszont nemzetállamokra bomlik, másodrangú szerepre lesz kárhoztatva." S addig biza' szükségünk lesz - bármennyire is idegesítő a wilsonista idealizmusuk egy realista európai szemében - az USA segítségére.

Egyébként ez a Common Sense Society nagyon jó ötlet, több ilyen fórum is kialakulhatna. Az elvi alapvetése is tetszetős (bár lesznek biztos olyanok, akik maga a liberalizmus ill. a konzervativizmus láttán - kihagyva a két jelzőt, ami eléggé leszűkíti, melyik lib. ill. konz. - kígyót-békát fognak kiáltani...)
A Képviselő Funky elkötelezett híve a békés egymás mellett élésnek, és őszintén támogat minden olyan kezdeményezést, amely tesz azért, hogy egyes választópolgárok ne verjék szét más választópolgárok fejét. Kisbaltával. Olyanról viszont még isten bizony nem hallottunk,…..
Győr városának egyik legszebb terét a múlt héten letarolták a földmunkagépek, elpusztítva a város középkori múltjának egy hatalmas szeletét. Tették mindezt térrekonstrukciónak nevezve, közpénzből, a város megbízásából. De foglaljuk össze, röviden, hogy mi történt, az…..
Old Syg 2009.04.11 17:45:16
Elnézést, mint győri, hogy közbeszólok, de azért nem ilyen fekete-fehér a helyzet. Éppen amiatt volt télen feltárás (sokadik már az utóbbi évtizedben), hogy ellenőrizzék a terepet. Hogyha jól tudom, csak a feltárás vége után adták ki a munkálatok megkezdésére az engedélyt. Persze, hogy a munkások nem értenek a régészethez, de igazán kint lehetne egy-egy régész, aki ellenőrzi az éppen felásott terepen a munkálatokat e szempontból. Csak kooperálni kéne, nem visítva kirohanni a Xantusból, mint Zrínyi Szigetvárból. Naponta többször is át kell mennem a Széchenyi téren (már ahogy ügyes-bajosan át lehet jutni), de sosem láttam még olyat, hogy a munkások sátáni kacajjal éppen hun lábszárcsontot zúznak szét. No meg amilyen kényelmesen dolgoznak, mire elkészül a tér, hatszor feláshatnák keresztbe-kasul a régészek.

Másrészt: a régi Széchenyi-tér burkolata eszméletlenül ronda volt. Repedező beton, néhány Demszky-oszloppal, két lámpaoszloppal. A környező barokk-klasszicista építmények (kiv. Lloyd, szerény véleményem szerint egyáltalán nem illik bele a térbe) között talán csak az ünnepi játékokkor nézett ki jól, amikor mindenhol sátrak és bódék voltak. Nem az a kérdés, hogy fel kell-e újítani, hanem, hogy milyenre építik át. Pl. nekem sokkal jobban tetszene egy parkosított Széchenyi-tér (mint a XX. század elején volt), semmint a most készülő félig park - félig tér -szökőkutas valami. De örülök neki, hogy legalább valamennyire megszépül a tér maga.
130 cm-es leásás? Alapozás. Nem értem miért ennyi, de gondolom megvan az oka. Nem egy sima betonburkolatot fognak ráönteni. Gondolom a szökőkúthoz le kell majd fektetni csöveket, stb.
Jah, és nézzétek meg a '20-as évekbeli képeket a Sz.-térről (Apostol Étteremben azt hiszem még kint vannak): kb. 30 cm-rel alacsonyabb a tér középső része, és 10-15 éves fákkal van teli. Az nem rongálta a középkori rétegeket?
Forintblog Ki állja a cechet? 2008.11.18 13:26:00
Az alábbi kis példabeszéd már körbejár egy ideje az angol nyelvű blogokon és fórumokon, és most, hogy helyettünk a nép ismeretlen gyermeke lefordította, kis erőfeszítéssel megoszthatjuk a közzel, mert szerintünk érdemes. A történet bárszék-közgazdaságtan (barstool economics)…..
 Tiltakozik a Magyar Szülők Országos Egyesülete a Rektori Konferencia azon javaslata ellen, hogy 200 pont alatt akkor se vegyenek fel diákokat a felsőoktatásba, ha egyébként vannak betöltetlen helyek: http://www.mno.hu/portal/595990.Nincs igazuk. A javaslatot támogatják a hallgatói…..
Old Syg 2008.11.08 21:36:14
Középiskolás diák vagyok, végzős. Lusta dög vagyok, és tudom magamról :) De a 200 pontos határ nevetséges. Előrehozva megcsináltam tavasszal az angolérettségit, 95%-sra, meg van a középfokú nyelvvizsgám, ez már önmagában 19+35 pont. 44 pont! Most csinálom a német érettségit, előreláthatólag hasonló eredmény lesz, vagyis még 24 pont (nyelvvizsgára max. 40 pont lehet összesen). Mivel 12.-ben szívóznak az év közben, de év végén azért a tanárok tollja inkább ötöst húz be a megfelelő rublikába, az plusz 50 pont. Vagyis még neki sem álltam a komoly érettségiknek, máris van 118 pontom! Ha a többi tárgyból csak (!) 40%-ot (kettes) teljesítek, és abból kettő felvételi tárgy, már 3*8+80, vagyis 104 pont! Összesen 222 pont! És még ehhez hozzájönnek a 11. évvégi eredmények. Ja, és emeltet nem teszek. Nevetséges!
(Zárójeles megjegyzés: a Közgázra készülök, közgizda szakra, nem nemzetközi faszverésre vagy valami menedzserkedésre, és oda 456 a ponthatár. Tehát azért próbálom legyőzni a lustaságom, emelt törizek, stb.)
A javaslatom: 300-as ponthatár minimum minden szakra, plusz legalább egy, legalább középszintű nyelvvizsga! (A tavaly felvételizettek több mint felének nem volt nyelvvizsgája! Persze ők is bekerültek az ilyen andragógia, rekreáció és egyéb hülyeségnövelő szakokra) Nem érdekel, ha egy évben 30 ezer egyetemista lesz, nem érdekel, ha a mai hetvenvalahány felsőfokú intézmény helyett lesz húsz, de legalább minőségi oktatás lesz. Az, hogy bekerül 94 ezer diák, ebből 20 ezer kiesik első félévben, majd lassan, alapképzés végére még kiesik 30 ezer és 44 ezer elvégzi az egyetemet (ebből 20 ezer olyan papírral, ami a mellékhelységben lehetne csak használható, ha nem lenne keménytáblás), az nem jó rendszer! Minőségi oktatást!
Pilu Valaki mondja ki végre! 2008.10.22 15:10:00
 Hajnal kettő, hallgatom a rádiót. Fiatalok vitatkoznak benne, országunk tudatos tönkretételének okairól. Három lépésben eljutnak az ilyenkor szóba jöhető összeesküvés-elméletek valamelyikéhez, nevezetesen, hogy Izrael vagy Hollandia költözik a Kárpát-medencébe.…..
Amikor szombat és vasárnap délutánokon alkalmam nyílik magányosan sétálgatni a budapesti utcákon, a Várban, a Duna-parton és a pesti belvárosban, mindig eszembe jut, hogy mennyire nem ismerjük mi, budapestiek, ennek a városnak a szépségeit.Amikor magyarországi embereket arról…..
Old Syg 2008.10.12 19:56:10
Elöljáróban: Bejártam már fél Európát, több fővárosban hosszabb ideig tartózkodtam, Prágában többször is, ismerem az óvárosát és a külvárosát egyaránt. Győri vagyok, de elég sokat mozgok a fővárosban, így azt mondhatom, azt is ismerem.

A véleményem: Budapest és Prága NEM összehasonlítható. Teljesen más a két város! Prága gyönyörű, körülölel a hangulata, ha épp a Narodny-n vagy a Václav Namesty-n vagy a Hradcinban sétálgatsz. A Károly-hídon verőfényes napsütésben, a tömegben haladni, elbűvölő. Este betérni egy sörre és vacsorára az U Dvoa Kacek-ba, vagy a Sv. Tomasú-ba, külön élmény, a pozitívak fajtájából. A külső kerületek, úgy a Masaryk pályaudvartól keletre egyre mocskosabbá válnak. Telegraffitizve, összehányva, sár és vizelet folyik az utcákon. Ez még nem is lenne baj, Budapesten is látni ilyet. De ha túllépünk azon, hogy sörözünk-várostnézünk-múzeumotlátogatunk-parkbasétálunk, Prága üres. Turista megy arra, turista jön erre, fényképezik a házakat este 10kor is, mindig valamilyen képbe véletlenül belelépsz. De senki nem ismer senkit, senki nem szól senkihez. Az éjszakai élet a fentebb említett sörözést kivéve üres. Elmentünk 5-10-en egyik helyre péntek éjfél körül, még bécsi ismerősöktől hallottuk, hogy az milyen pörgős hely, erre semmi. Már bennünk volt pár sör, szóval csináltunk partit, de a csehek inkább fásultak voltak, mint aktívak. Biztos rossz napot fogtunk ki...
Budapest, jó, kicsit koszos, kicsit szmogos, de a mienk. Elsuhan a szép sárga szöcskénk, legyen az Ganz vagy Tátra (a prágai elég jellegtelen szerintem egyébként) esetleg Combino, lemegyünk a szocreál, de mégis otthonos érzetet keltő piros metróba, vagy Astoriánál beülünk egy fröccsöt bevágni valahová. Millenárison napozunk, a Várban sétálunk, a Batthányinál nézzük a Duna-partot, nyüzsgünk. Mindenki siet. Budapestnek van egyfajta lüktetése, ahogy mindenki megy ide-oda, de célirányosan, míg Prágában mindenki lődörög csak.
Félreértés ne essék, mindkét nagyvárost szeretem, de máshogy. Prága olyan, mint egy 60-70 éves oldtimer. Budapest, mint egy feltuningolt, kissé kopott, pár éves kocsi. Prága lassú, álmos és elringató. Budapest pezsgő és felrázó.

Lehet hülyézni :)
Népszerű, fényképalapú sorozatom következő (negyedik) darabja ezúttal széles nyomtávon mutat munka közben vasutasokat. INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/tevan/orosz_vmk/feed", "width":"480", "height":"690", "orientation":"vertical", "size":"auto",…..
autózz! Baleset egy darázs miatt 2008.09.13 07:45:00
Érdekes kérdést vetett fel levelében Maja. Mennyiben hibás az autó vezetője, ha egy darázs miatt balesetet szenved? A sofőr felelőssége ilyenkor a karambol, vagy a rovar az egyedüli oka, mint amikor egy őz ugrik elénk az útra? Mi a véleményetek, megérdemli a történet írója a…..
Old Syg 2008.09.13 13:39:32
Egyetértek - darázs miatti pánik nagyon nagy hülyeség - bár pont családban volt egy durva darázscsípéses sztori: nagybátyám jött hazafelé, főúton 90-100-as tempóval, ablak lehúzva, könyöklés ki, darázs berepül a rövidujjú ing ujjába, és a gerince mellett megcsípte. Satufék, felborult, de épségben átvészelte, kisebb-nagyobb zúzódásokkal. Hatalmas szerencséje volt, mondhatjuk így is.

A sztorihoz: kormány- és keréktörés 40-es tempónál? 40-es tempóval maximum a kerítésbe érkezhettél - örülj, hogy ennyivel megúsztad.
Félrenyelt víz: ha olyan részen mész, ahol nagy a balesetveszély, ne igyál, állj ki pihenőbe, aztán ott. Ahol meg nem, ott meg visszapillantó, majd fék.
Vádligörcs: mivel régebben legalább havonta egyszer megesett velem (vitaminhiány vagy mi a franc miatt), ezért ismerem az érzést. Kocsiban: jobb láb begörcsöl, akkor ballal fékezel! Bal láb begörcsöl: ha kimozgatod (tapasztalat: ki lehet), akkor meg nem is okoz zavart.
25k ezért? A kárt a leírtak alapján én a bömbi javításának költségei nélkül úgy pár száz ezerre tippelném. Ha nem önhibán kívül történik ilyen dolog, akkor a sofőrre kéne áthárítani az egész kártérítést - ha velem esne meg ilyen, 25k-s büntetés után vasárnaponként egy órán át hálálkodnék istennek.
Egy tipp, ha visszakapod majd a jogsid: ha beülnek az utasok, addig ne is indulj el, míg be nem kötik magukat. Milyen érzés lenne, ha egyik barátnődnek mondjuk szétzúzódik a térdkalácsa, és nézhetnéd egész életeden át, ahogy biceg a TE hibádból? És írhattam volna durvább sérülést is.
El Mondo blog M mint mulandóság 2008.09.06 08:30:00
"Bemutatták a Budapestre érkező első új metrószerelvényt pénteken a szállító Alstom cég lengyelországi gyáregységében... az első járatot... már 2009 februárjában üzembe helyezhetik a piros vonalon... 2009 októberére várhatóan megérkezik az összes új…..
autózz! Elférünk, nem? 2008.08.15 07:21:00
Károlyt egy igazi KRESZ reformátorral hozta össze a jó sorsa. Igazán ötletes dolgokat tud szülni a szabályoktól mentes gondolkodás és az embernek tátva marad a szája mikor szilárd meggyőződéssel állítanak blődségeket. Ijesztő tudni, hogy miféle nem várt veszélyek leselkednek…..
Kína, az alvó óriás már nemcsak felébredt, hanem elvonszolta világvágyó irigy-sárga merevedését a fürdőszobáig, kitörölte a csipát, fogat mosott, és most itt áll előttünk lakkozva a pekingi olimpia megnyitója után, fütyül a csőbe, forgatja a tárt, nyugatra fújja a…..
Old Syg 2008.08.09 15:36:55
Nem értem, miért kell ennyire nekiugrani Kínának. Azért, mert fegyelmezettek? A megnyitó megszervezése miatt meghajtom a fejem a kínai főszervező előtt. Így kell megcsinálni egy látványos showt. Mi maximum a Petőfi Csarnok közelébe felállítanánk két gémes kutat koedukált váltóban mernénk ki a vizet, hátul meg egy-két hazai vállalkozó 4x100-as megvesztegetésben versenyezne a tenderek kiíróival, miközben a magyar szürkemarha köp egyet a serlegbe, amit az atomfizikusaink úgy felgyorsítanának a röpke 10 m-es szakaszon, hogy kiggyuladna, és az lenne az olimpiai láng.

Kínától meg minek tartani? Amerikaiak egy csomó lóvéval lógnak nekik, hülyék lesznek megtámadni őket (egyébként a jenki izgágább fajta hadakozás téren, mint a kínai), hozzánk meg akkora mennyiségű árut exportál, hogy jobban megéri neki ez az üzlet, mint egyszerre felhúzni a Towerre és a Brandenburgi Kapura a zászlójukat.
A másik: arra nem gondoltok, hogy pár száz kilométerre az 1300 milliós Kínától ott van a cirka 1200 milliós India, szintén atomfegyverrel? Ha Kína nagyon terjeszkedne, akármilyen szarul is él a ruhamosó a Gangesz parti viskójában, az indiaiak nem csak a szempillájukat rebesgetnék, hanem keményen odalépnének.

1936-os hasonlat meg nagyon felkapott, nagyon szép, és nagyon rossz. Totális rendszer, személyi kultusz (élő vezetőé!) közel sincs annyira ott, mint a náci Németországban volt. Úgy tűnik, a totális diktatúrát csak mi, európaiak meg az oroszok tudunk rendeset csinálni...
Old Syg 2008.08.09 18:37:22
Magyar olimpiai reményeket miért vetjük össze Athénéval? Görög GDP: 30 000 USD/fő, magyar GPD: 19 000 USD/fő. Emellett görögök szerveztek már olimpiát, turistacélpont, így a kiutazók ellátását is képesek megoldani (ami a legnagyobb tétel a stadionok mellett). Emellett sokkal jobb stadionok, stb. vannak ott. Különben, is, itt, ha elkezdenénk felhúzni egy stadiont, azonnal lenne ezer "szakértő", aki megmondaná, hogy nem úgy kell, hanem így, meg iylen érték, olyan érték, és végül semmi sem lenne belőle. És nem tizeniksz, hanem hét év van rá.

Kína bevonult Észak-Koreába a koreai háborúban, igen. Ugye nem kell most sorolnom a brit, jenki, stb. beavatkozásokat? Koreában Kínának politikai és katonai érdekeit követve be kellett avatkoznia. Ugyanolyan volt a koreai háború, mintha Panamába vonulnának be az oroszok. Az É-Koreai komcsiknál azért sokkal lágyabb a kínai kommunizmus, legalábbis manapság. Tienman-tér után rájöttek azok is, hogy ezt így nem lehet csinálni. Imádnivaló, hogy egyik oldalon elkezditek sorolni, hogy Kína mennyit exportál, mennyire sok pénz áramlik be, NYUGATI TŐKE ÉS TERVEZŐK (!) miatt van csak itt, közben meg azt mondjátok, hogy mocskos zárt komcsik. Nem szeretem a komcsikat, nem szeretem Kínát, de az USAt sem. Ha erről beszélünk, akkor már ne szemellenzőben tegyük, hanem valamiféle reális talajon állva szemléljük a helyzetet. És az "Észak-India, Mongólia meg Tajvan kínaiak szerint hozzájuk tartozik, ezért háborúúú lesz" meg vicces. Szuezt magának követeli Izrael is meg Egyiptom is. Utoljára a három évtizede háborúztak. A francia vadnacionalisták szerint Algéria francia terület. Utoljára három évtizede háborúztak. Az orosz vadnacionalisták szerint a három balti állam orosz, sőt, volt mostanság nagy vita is belőle. Lett háború? Magyarországhoz etnikailag és történelmileg hozzátartozik Észak-Erdély, a Vajdaság és a Felvidék magyar lakta részei. Háborúzunk Szerbiával, Romániával vagy Szlovákiával? Ezek a nacionalista sallangok csak arra jók, hogy a népet butítsák, és háborútól való félelembe hajszolják.

Aki meg negyven évvel ezelőtti dolgokra hivatkozik, menjen Prágába, nézze meg, van-e forradalom éppen. Ha van, mentse a sört. Ez olyan lenne, mintha 1835-ben arra hivatkoznánk, hogy Franciaország készül lerohanni Oroszországot, csak mert Napóleon húsz évvel előbb megtette.
Igi valószínűleg egy tipikus példányával találkozott azon díszpintyeknek, akik agresszív, támadó magatartással kompenzálják vezetni nemtudásukat. Az egy dolog, ha valaki bénább az átlagosnál, de ebben az esetben jobb ha meghúzza magát és hiperóvatosan manőverezik, talán ezt…..
Anna talán még nem sorolható a rutinos sofőrök közé, de mindenképp pirospontot kell neki szavaznunk amiért ügyel arra, hogy a szabályokat betartva közlekedik. Ez azt hiszem lényegesen jobb, mintha valaki a jogosítvány birtokában azt gondolja, hogy tud vezetni. Levélírónk azonban…..
Old Syg 2008.08.01 17:55:22
Fiatal jogsim van, de sokat vezetek, főúton, pályán, belvárosban, sokféle környezetben. Emellett már több éve mindig ki vagyok nevezve mitfárernek. A tapasztalataim, és heti több száz km-t levezető ismerőseim is azt mondják: ne a KRESZnek, hanem a helyzetnek megfelelően vezess!
Ez nem minden fajta szabályáthágást jelent nálam, hanem például városon belül, 2x2 sávnál, kis forgalomban óra szerint 60-65, városon kívül közepes forgalmú úton 95-100, autóúton 120, pályán 140 az ideális. DE ha városon kívül mondjuk egy 60-nal töcörgő kocsi mögé érek, nem agresszívoskodom, villogom le, stb., hanem lelassítok, majd ha lehet, megelőzöm. Visszapöccentem 60-nál 3-asba, még a tíz éves Corsa is felpörög jó előzés közben 80-90-ig. Utána meg már mehetsz fejed szerint. Nem okozok veszélyes helyzetet, nem idegeskedem, biztosan végrehajtom. Sokkal jobban megéri.
Amit viszont utálok, azok a veszélyesen vezető emberkék, példának okáért a "még éppen beférek ez előtt a hülye előtt a sorba, hiába jönnek szembe, előzök." típus1-et, és a "nem fog megelőzni! Menjen 80-at autóúton ő is! Gyorsítok!" típus2-t. Az elsőnél azt hiszem érthető az indok - ha rosszul méri fel a távolságot, három kocsit is veszélybe sodor - a másodiknál meg az a szimpla őrültség, hogy veszélyeztet nem csak engem, hanem saját magát is! Ha előznek épp, vedd le a gázról a lábad, esetleg ne csak motorfékkel fékezz! Megéri meghalni azért, hogy "az a szemét is megértse a KRESZt és ne 120-szal előzzön"?
2/A-t nem ismerem, de ahogy olvasom, hasonlít a helyzet a 85-öshöz (Győr-Sopron). 85-ösön volt, hogy GPS szerinti megengedett maximummal, néha kicsit többel mentem, Enesénél egy hófehér hetes bömbi rámdudált és megelőzött. Nem idegeskedtem, mentem a szokott tempóban. Csornára beérek, be van dugulva az egész. Surranósávon elcaplatok ötvennel a sor mellett (hogy azok miért csak a belsőben állnak, nem értem), persze a bömbis mellett is, aki úgy kb. a Csorna tábla után 300 m-rel áll. Jól van, surranósáv végén bekéredzkedek a belső - és immár egyetlen - sávba, harmadik be is enged, majd három perccel később ki is érek Csornáról.
Sopron előtt kb. 5-10 km-rel ért be a bömbis újra, megint nagyon sietett, el is engedtem, menjen csak, de magamba jót mosolyogtam. Enese-Sopron szakaszon rám vert 3-5 percet, mert gyorshajtani azt tudott, de okosan kihasználni a lehetőségeket, azt már nem.
A levélíró sem fordította le, és mi sem teszünk másként, mert így megmarad a sztori bukéja. A spanyolok győzelmével végződött az EB, de a fejekben még mindig ott vannak a gólok, gólörömök, és siralmak - a svéd fiúk is ott vannak a magyar lányok szívében, de szerintem már…..
w A gép forog 2008.07.03 16:30:00
Érdekes, roppant érdekes. Hogy mennyire személyes az érzékenység, és mennyire rideg az ember, amíg mást ér sérelem. Amíg a szcientológusokon röhögünk, fenekedünk ellenük, és nyilvánvaló nonszensznek nevezzük a világképüket, teljes a nemzeti egység, szent a béke. Az a…..
Old Syg 2008.07.03 22:39:48
Azt hiszem, a hívők itt eléggé kikezdik a tudományt, pedig az egyik indiai teremtéshimnuszban (Nászadíja) pl. isten nem játszik közben a teremtésnél, sőt, anyagot sem nevez meg, a semmiből teremtődés elméletét vallja:
"Nem volt halhatatlanság és halál sem.
Éj s nap közt nem volt különbségtevő-jel.
Nincs különbségtevő jel,
nincs határvonal,
mely a létet a nem-léttől,
az éjt a nappaltól,
a sötétséget a világosságtól,
az igazat a hamistól,
a halált az élettől elválasztaná.
Egyetlen jel hiányzik,
egyetlen választóvonal,
de enélkül a jel nélkül
nincs lét, nincs nem-lét,
nincsenek viszonyok,
nincs törvény, nincs teremtés,
nincs mindenség.
Enélkül a jel nélkül
nincsenek feltételek.
Amíg a feltételek hiányoznak,
a lehetőből nem lesz levő,
a semmiből nem lesz minden.

[...]

Az építőkövek nem léteznek,
nem létezhetnek örökké.
Lét és nem lét egyként tagadás.
De ha sem az idő, sem a tér,
sem az anyag nem eleve adott,
hanem maguk is létrejönnek a teremtés során,
akkor semmi szilárd alap nem marad
a kutató elme számára,
amire támaszkodhatna.
Nemcsak a látó és a látvány,
az észlelő és az észlelt tárgy,
a szubjektum és az objektum,
de a teremtő és a teremtett,
sőt a lét és a nem-lét
még mélyebb ellentétpárja is szertefoszlik.
De mibe kapaszkodjék viszonyokra épülő
gondolkodásunk ott, ahol nincsenek viszonyok?

[...]

Az istenek? Hisz később jöttek ők is!
Honnan ered hát, óh, ki tudja akkor?
Az istenek sem segíthetnek rajtunk.
A világegyetem nélkül
a mindenség erőinek parancsoló,
azokat kormányzó istenek is
elveszítik létük alapját.
Hiszen mit kormányozzon Agni, ha nincs tűz?
Minek parancsoljon Váju, ha nincs szél?
Kiket vezessen Indra, ha nincs Agni, nincs Váju
és nincs a többi isten?"
hogyvolt Kaliforgia 1x01 – Pilot 2008.06.16 08:04:00
Jóképű, negyvenes hősünk, aki a 90-es években az FBI-nál szolgált, mint Mulder ügynök, rozzant kocsijával megáll egy templom előtt. A napfény kicsit zavarja, láthatóan másnapos. A templomban első dolga a szentelt vízbe dobni a cigit, aztán az oltárhoz megy, és fenyegetően…..