Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muse

95 bejegyzést írt és 256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első gondolatom, amikor elkezdődött a film, az volt, hogy a hátam mögött ülő csapat, azon kívül, hogy befoghatná a száját, mennyire nem tudja értékelni, hogy végre egy olyan filmet lát a moziban, amelyben egy női főszereplőre épül a történet, és mégsem romantikus vígjátékról vagy horrorról van…..
A feminizmus napjaink egyik leghevesebb reakciókat kiváltó témája és ügye, biztos vagyok benne, hogy nincs köztetek olyan, aki ne hallott volna róla, sőt, ne lenne véleménye az ügyben. Ennek ellenére egy-két gondolatot engedjetek meg a témában, már csak azért is, mert nap mint…..
Tegnap, sok-sok emberrel együtt megdöbbenve értesültem a francia Charlie Hebdo című újság szerkesztőségét ért terrortámadásról, amely eddig 14 halálos áldozatot követelt. A részletekről nem is írnék többet, - a kisebb-nagyobb hírportálok újságírói ezt már megtették…..
A jelenségről nekem a könyvpiaci cukrosbácsi kifejezés jutott eszembe. Jelentése gyermekszeretet könyveladás és profitszerzés céljából.Erről az egészről nem a szerző tehet. Valószínűleg sokkal okosabb emberek találták ki, hogy pénzt csinálnak egy fiúból, aki mellé…..
Mi sem egyszerűbb! Kattints a Beállítások -> Megjelenés menüpontra, és pipáld be azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a poszt végén akarsz látni. Ha valami miatt nem jelenik meg, ide kattintva megtalálod az ehhez tartozó hibaelhárítási útmutatónkat...
Muse 2015.01.06 10:36:42
@Stefanie: Szia! Körülbelül 3 napja hoztam létre a feketeheves.blog.hu-t, nem hiszem, hogy ez a probléma. :)
Muse 2015.01.06 10:52:54
@Stefanie:

Semmi gond, félreérthető volt. :)

A cikkek megosztására gondolok, a "Megjelenítés" menüpontban kipipáltam minden közösségi oldal megosztós ikonját, mégsem jelennek meg a cikkek alatt. Lehet, hogy rossz helyen néztem, és ez csak a mobilos felületre vonatkozik?
Muse 2015.01.06 11:13:16
@Stefanie: Ó, és tényleg... a munkahelyi gépemen minden szép és jó! :) Köszönöm a segítséget! :)
A nyomtatott könyvek világában az eladások száma volt az egyetlen mutató, amivel mérni lehetett egy könyv népszerűségét.  Az e-könyv viszont megmondja, melyik az a könyv, amin végigrágtuk magunkat, és melyiket tettük le a huszadik oldal után. Innentől jogosan merül fel a…..
Muse 2015.01.06 00:00:14
@kispotzak: Én rájöttem körülbelül 2 éve (korábban nagyon-nagyon sok könyvet vettem), hogy még azokat a könyveket sem érdemes papíralapon megvenni, amelyek tetszettek. Drágák, és marha sok helyet foglalnak, ráadásul tinikorom óta nem olvastam el egy regényt sem kettőnél többször. Az e-book számomra minden szempontból gazdaságosabb.

A cikk egyébként nagyon érdekes, elgondolkodtatott.
FeketeHeves Overreaction 2015.01.05 23:31:24
  de fel vagyok dúlva, feldúlt vagyok én. szemkontaktban állunk tömeg közepén   miattad nem eszek, nem direkt, de na. messze még a holnap, távol van a ma.   sosemvolt érzelem de jól motivál; parkettára köpök mindent, ami fáj.   mások takarítják fel a…..
Manapság mindenki bolygónk túlnépesedésének következményeitől retteg. Mi történne azonban, ha ennek pont az ellenkezője következne be? Ha nem születne több gyermek a Földön? Alfonso Cuarón 2006-os filmje pont ezt a témát boncolgatja. 2027-et írunk, az utolsóként született…..
Ehhez a hirdetéshez nincs mit hozzátenni, hacsak egy figyelmeztetést nem. Csak óvatosan olvasd el, mert ha a végére érsz, hirtelen azt veszed majd észre, hogy a kezed már öntudatlanul tárcsázza is a megadott számot. Aki ennél jobbat tud, annak zálogot adok!     ..
Muse 2014.10.31 20:59:58
@AnicasubRosa: „Ehhez a hirdetéshez nincs mit hozzátenni, ha csak egy _figyelmeztetés_ nem.” Hát ide. :)
A legnagyobb név egyértelműen Jonathan Pryce, aki Királyvár főseptonját, High Sparrowt fogja alakítani. A stáb többi új tagja leginkább a Martell-házhoz fog kötődni, mivel a déli népnél elég sok a törvényes és a balkézről született rokon. Utóbbiak Havas Jonhoz…..
Totál szívás. Először én is azt hittem (reméltem), hogy félrehallottam az ominózus magyarítást, de kiderült, hogy sajnos mégsem (bár ez még mindig jobban hangzik, mint ahogy mi egymás között hívjuk: Törött ágy). Sebaj, még ez az elbaltázott fordítás sem teszi tönkre ezt a…..
Ha horrorfilmnek trailert akarsz készíteni, az annyira 2009, hogy inkább hagyd a fenébe. Beszaratni az utca a népét és rejtettkamerával felvenni, na azt csinálhatod, mert az nagyon 2013. Az egyre népszerűbb, fearvertisingnak nevezett kampánytípus legújabb dobását New York utcáin…..
Muse 2014.01.18 12:02:22
@kellys: Aha. Megoldódott a rejtély... Most jöhet a döntés: a reklámokat viseljem el, vagy azt, hogy szétesik a blog.hu? :(
Unod a multiplexeket? A csillivilli, élettelen filmeket? Unod, hogy kijössz a vetítőteremből, jojózik a szemed a látványtól, de semmivel sem lettél gazdagabb? Hajrá, ülj be egy művészmoziba, és nézz meg valami súlyosat. Én is így tettem. A vadászat című dán film…..
Mármint itt, a blogon. Mert amúgy, mint valószínűleg mindenkivel, velem is megesnek magánéleti szösszenetek. Ezek java részéről továbbra sem fogok írni, viszont úgy érzem, megérdemel egy bejegyzést annak a kifejtése, hogy miért is volt ekkora pangás a blogon az utóbbi egy…..
Muse 2013.04.07 12:57:10
@MetalBogyó: Ugyan, alig egy hónapja írtam ezt... :D Köszönöm a kitartó figyelmet, amit a blog iránt tanúsítasz, igazán megtisztelő. :) Igyekszem majd azért gyakrabban frissíteni, hogy legyen mit olvasnod. :)
Ha lehetne egy kívánságod, mit kívánnál? A magad javára fordítanád, vagy másokon segítenél vele? Képes lennél a kívánságért cserébe feláldozni magad, az életedet, mindent? Megéri önzetlenül jónak lenni? Egy alapvetően magical girl-stílben utazó anime esetében ezek elég…..
Itt a befejező rész, teljesen bizarr fordulatokkal, ez a játék nem komplett, minden tekintetben. A héten még sok Lulás bejegyzés lesz, aztán örökre elég volt belőle. Index olvasóknak: 1. rész & 2. rész  Soundtrack: Psycho filmzene ++ Bobby Darin: Splish Splash  ..
Anime Comment Túlélőcsomag 6. 2012.11.25 15:33:03
Egyszer minden jónak vége szakad, így a végéhez érkezett a mi kis listázós akciónk is. A befejező része a túlélőcsomagnak rendhagyó, mivel ide tartogattuk azokat az animéket, amiket nem tudtunk besorolni a megadott műfajokba zökkenőmentesen, de mégis elég fontosnak érezzük őket, hogy említésre…..
Több mint egy év után újra sajtóvetítésen lehettem, mert megkért a Popcorn & Soda filmes oldal, hogy ugorjak be utolsó pillanatban szerkesztőjük helyett. Én elvállaltam és bár aznap este kicsit nyűgösen mozdultam már ki a házból, freddynével közösen nagyon kellemesen…..
De miért? Miért? Ezeknek a japánoknak tényleg megváltás lenne egy nukleáris apokalipszis, mert amiket a filmjeikben állítanak elő az nagyon beteg lelkiállapotra utal. Mindenesetre a Grotesque utolsó jelenetéről van szó. ..
Gyerekkorom egyik kedvelt filmje ez, amit még 1999-ben, a Honvédségi Táborban láttam először egy szabadtéri moziban:) Azóta számtalanszor megnéztem és még mindig remekül szórakozom rajta, dacára annak a néhány butaságnak, ami elsősorban a szinkronból fakad. Mindenki ismeri Asterix és Obelix…..
Fontos pillanathoz érkezett a Könyvkritikák oldal: az oldal búcsút vesz a freeblogtól, hogy egy új tárhelyen folytassa eddig tevékenységét.  A búcsú mindig fájdalmas és nehéz, nekem is iszonyú rossz volt megválni a korábbi szolgáltatótól, de sajnos kénytelen voltam…..
A mai napig a top-listát posztjaim a legnépszerűbbek, íme még egy. Az elmúlt 100 évnyi filmművészet már rengeteg olyan legendás színészt termelt, akik nem egy filmben bizonyították, hogy megállják a helyüket a horror világában. Lássuk ezek közül a legjobbakat, félig-meddig…..
Az elmúlt három hónap folyamán természetesen nem csak ifjúsági regények kerültek a kezembe, hanem jó pár olyan is, amelyek az idősebb korosztályt célozzák meg. Szemezgessünk hát.Alan Hollinghurst - A szépség vonalaElőször is, bár nem ez a könyv központi témája,…..
Az utóbbi időben eléggé elhanyagoltam a blogot - mentségemre legyen szólva, hogy dolgoztam, meg ügyeket intéztem ezerrel. Szerencsémre a munkahelyemen annyi szabadidőm van, hogy az elmúlt évhez képest jelentős mennyiségű könyvön sikerült átrágnom magam igen rövid idő alatt,…..