Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nola

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az élet bármikor könyörtelenül átgázolhat rajtad; rohadtul nincs tekintettel a céljaidra. Bármikor elbaszhat egy autó, bármikor elkezdhet burjánozni valamilyen daganat a szervezetedben, bármikor bármi kiderülhet a rokonaidról és szeretteidről. Ha ezt az életérzést sűrítve…..
Instant Filozófus Frenák Pál 2010.11.28 20:12:00
Siketnéma házaspár nyolcadik gyerekeként jöttem a világra. Apám elhagyott minket, anyám olyan szegény volt, hogy hét évre árvaházba kerültem. Éjszakánként megálltam a tükör előtt, ismerkedtem magammal, a testemmel, szinte a fájdalomig feszegettem a fizikai határaimat. Ezekből…..
Instant Filozófus A kísérlet 2010.11.16 22:29:00
Ma egy filmklubos programon voltam, A kísérlet c. filmet néztük. Mindenkinek ajánlom. Olvassátok el a link alatti sztorit, mert a többihez kelleni fog. :)Szóval a vetítés végén pszichológus társaságában elemeztük a látottakat (nem, nem csoportterápián voltam:D). Az egyik…..
A tegnap esti vetítésen szó volt arról is, hogy az emberi lelket mélyrehatóan tanulmányozni nem csak a pszichológia tankönyveken keresztül lehet, hanem a szépirodalmon keresztül is. Három példa lett felhozva:J.-P. Sartre: Egy vezér gyermekkoraR. Merle: Mesterségem a halálMárai S.:…..
Instant Filozófus Ígéret 2010.11.26 02:25:00
Nem szeretném, ha a politika beszivárogna a blogomra. Ettől függetlenül az elmúlt napok történései miatt talán nem árt ezt a szórólapot újra elővenni.....
Tegnap láttam a fenti című Stanley Kubrick filmet. Ebben az igazságügyi minisztérium egy olyan beavatkozással kísérletezett, mely a bűnözőket úgy kondicionálja, hogy a a bűn elkövetésétől irtózzanak és erős fájdalmat érezzenek.A kezelés ellen egy pap emelte fel a szavát.…..
Instant Filozófus A torinói ló 2011.04.19 13:18:00
Tegnap este láttam Tarr Béla filmjét. (Tizenketten voltunk a teremben, ebből az egyik illetőről - a kinézete alapján - soha az életben meg nem mondtam volna, hogy ilyen filmre beül. Mmm, ez is egyfajta előítélet a részemről...)Apáról és lányáról szól, akik egy tanyán élnek…..
Nem gondoltam volna, hogy valaha is blogot fogok írni, azonban nem is úgy tekintek erre az oldalra, mint egy klasszikus blogra, hanem inkább úgy mint egy online útikalaúzra és egyben emlékeztetőre saját magamnak. Talán a kedvenc időtöltésem az utazás, az új dolgok felfedezése saját…..
Százéves lenne Rodolfó... Ebből az alkalomból elmesélem néhány mutatványomat. Többségüket az ő könyveiből merítettem - cirka 30 esztendeje.Trükk és memória A néző által jól megkevert kártyapakli tetejéről kettesével vesszük le a lapokat és 10 párat alkotva dobjuk…..
Nola 2012.04.15 12:20:46
Aki hajlandó volt mostanában nem túl alkalmas időpontokban tévézni (mi este 9 előtt nemigen szoktunk), az remek irodalmi műsorokra akadhatott az M2 és a DunaTV műsorán. Az előbbin a Szósz?!-:) című, jeles irodalmárok és előadóművészek résztvételével zajló szórakoztató vetélkedő épp befejeződött (az…..
"Házimozinkban" Almodóvar-napokat tartottunk - megnéztük, illetve részben újranéztük a spanyol mester több filmjét, így most már az életműnek egy nem jelentéktelen részét ismerjük. Az én nagy kedvencem továbbra is a Beszélj hozzá! (így írtam róla, amikor friss…..
Hiába láttam először élőben ősznek, megfáradtnak, nekem a 70-es évek hosszúhajú dalnoka marad, utánozhatatlan hamiskás mosolyával, ahogyan tv-ből, fényképekről, lemezborítóról ismerhettem. Ugye jól emlékszem: egy Ki mit tud?-on láthattam először, ott énekelte - a…..
GoldenBlog 2009 végeredmény Komplex blog kategóriában itt: zolivagyok http://zolivagyok.blog.hu/ this is normal http://gus.hu Kihasználatlanul http://kihasznalatlanul.blog.hu Balla D. Károly / BLOG http://bdk.blog.hu Szakács Béla…..
Elindult a HVG nagy éves versenye, a GOLDENBLOG 2009. A komplex blog kategóriájában - amelyben magam megméretem - a nevezések száma is fontos: a versenyben nem indulhat minden nevezett blog, csak a 100 legtöbb nevezést kapott. E 100-as listából választja ki a szakmai és a…..
Nola 2009.06.08 21:05:09
bdk blog archívum Családi gyász 2009.05.23 14:31:00
Május 23-án hajnalban súlyos betegen meghalt kisöcsém, bátyám fia,ifj. Hazslinszky Elek(1966-2009)Gyászolja a szűkebb és tágabb család apraja-nagyja. Temetésére május 26-án, kedden 11.30-tól kerül sor az ungvári Kálvária ravatalozójából.…..
Nola 2009.05.26 10:44:04
A találmány a kolumbiai César López nevéhez fűződik. Utcai zenészként annak a robbantásnak a helyszínére sietett, amely egy bogotai klubban 36 emberáldozatot követelt. Barátaival muzsikálni akartak a helyszínen, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen. Gitárt tartott a kezében,…..
Fotózni jó...! De amióta digitális gépekkel áldotta meg az emberiséget a civilizáció, a szelekció tűnik a legnehezebbnek.  Csöngét a múlt héten meglátogatta Budapesten egyik legkedvesebb itthoni, most Lemberg- ben tanuló barátnője (volt osztálytársa), és mivel Vlasztának…..
Mivel alig több, mint két hét maradt hátra nagy utazásunkig (az EPMSZ Akadémia Napjai, St. Georgen am Längsee, Ausztria), elérkezettnek láttam az időt, hogy az ismeretlen terepen abszolválandó utazásunkat megtervezzem. A Google Maps ebben igen nagy segítséget nyújt, bármely…..
Őszintén szólva azt hittem, felhívásom nyomán több reagálás, több értékelés születik majd Esterházy Péter Tompaszöglet c. könyvéről - bár panaszra így sem lehet okom: megjelentek ismertetések, recenziók, helyszíni beszámolók, szép számmal születtek borítótervek. A…..
Felhívásomra reagálva a belsőépítészeti tervezés területén működő Keisz Gellért barátom környékükön megtalálta és lencsevégre kapta az első Esterházy Péter-hasonmást, aki  - mint egy hiteles fotó tanusítja - már érettségiző korában megelőlegezte a majdani…..
Fájdalommal tudatom, hogy édesanyám, Balla Lászlóné sz. Róna Margit közel egy héttel ezelőtti súlyos agyvérzése következtében ma reggel meghalt. (frissítés) Temetésére hétfőn (december 22-én) közép-európai idő szerint 12 órától (kijevi 13) kerül sor Ungváron, a Kálvária ravatalozójából...
Nola 2008.12.18 11:05:03
A Bárka most megérkezett idei utolsó számában három nemrégiben írt angol szonettem jelent meg. Úgy gondoltam, a petrarcai szonettek után (ezekből száznál többet írtam) megpróbálkozom a versforma Shakespeare-i változatával is. A különbség annyi, hogy az olasz szakaszolást…..